Gość: Remo IP: 192.168.0.* 05.04.02, 09:25 Widzieliście? moto.wp.pl/index/MO_MAGAZ$MAGAZYN.QueryView?P_MAGAZYN_ID=232 Co Wy na to? Link Zgłoś Obserwuj wątek
sarastro Re: Nowa Primera 05.04.02, 09:38 Niestety, nie podoba mi się wygląd nowej Primery. Jestem jakiś staroświecki chyba, ale zegary w środku bardzo rażą. Oglądałem to dość dokładnie w salonie - samochód wykonany bardzo solidnie, kombi jest ładne, ale sedan z tyłu przypomina nieco Nexię lub Fabię - nie ubliżając wymienionym. Lubię samochody o klasycznym wyglądzie, nie lubię futurystycznych. Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: Nowa Primera IP: *.abo.wanadoo.fr 05.04.02, 09:47 To jeden z ladniejszych aktualnie samochodow. Wnetrze jest super, karoseria tez. szkoda jedynie, ze zapomniano o zabezpieczeniach zderzakow i bocznych drzwi listwami. W miescie bedzie trudno uniknac szpecacych wgniecen. R. Link Zgłoś
maciek22 Re: Nowa Primera 05.04.02, 09:53 jakos nie moge sie przekonac do tego wózka, wnetrze owszem robi wrażenie good, a ta kamerka do tyłu tez bajerek, pewnie w praktytce b. dobry, ale karoseria te kształty, jeszcze nie dziś, nie dla mnie !!!!! pozdrówka mac Link Zgłoś
Gość: artih Re: Nowy Nissan Primera . IP: *.save.pl 05.04.02, 10:46 Auto bardzo nowoczesne z bardzo dobrymi i nowoczesnymi silnikami. Jadyne co mi się nie podoba, to zegary na środku - takie ładne wnętrze a zegary na środku !!! Link Zgłoś
sarastro Re: Nowy Nissan Primera . 05.04.02, 10:58 Właśnie. Zgadzam się z przedmówcą; zegary na środku są fatalne, choć przecież to w sumie niby mało istotne. Link Zgłoś
Gość: ryjek Re: Nowy Nissan Primera . IP: 62.89.77.* 05.04.02, 11:11 Ale przecież wcale nie jest taki oryginalny. Bryła auta to taki bardziej kanciasty Citroen C5... Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Nowa Primera IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 12:32 Moze to poczatek ladnych aut japonskich. Mi sie bardzo podoba design. Jest super! (przynajmniej na zdjeciach) Link Zgłoś
Gość: malko Re: Nowa Primera IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 14:21 Widziałem na żywo. Nie podoba mi się zewnetrznie ten samochód - taki jakiś bez charakteru. Wnętrze za to jest dość przyjemne, w almerach też mi się podoba. Co do zegarów na środku to wyglądają w tym miejscu srednio, ale trzeba przyznać ze wzrok z drogi na tak umieszczone zegary i z powrotem przenosi się szybciej niż w przypadku klasycznego położenia, chociaż wymaga to przyzwyczajenia a raczej odzwyczajenia. Byłoby jeszcze lepiej gdyby były wyżej jak w yarisach, ale pewnie wtedy festyn byłby na cłego. Chyba zeby zlecić to jakiemuś przyzwitemu włoskiemu styliście. Co do pozostałych kwesti nie wypowiadam się bo to nie moja półka więc się bliżej nie interesowałem. Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Nowa Primera IP: 172.18.118.* 05.04.02, 14:27 Gość portalu: Remo napisał(a): > Widzieliście? > <a href="moto.wp.pl/index/MO_MAGAZ$MAGAZYN.QueryView?P_MAGAZYN_ID=232"ta > rget="_blank">moto.wp.pl/index/MO_MAGAZ$MAGAZYN.QueryView?P_MAGAZYN_ID=232</a> > Co Wy na to? Toz to Nissan Altima prosto z USA. Zmienili mu troszke przod i calkiem wnetrze, ale tyl praktycznie bez zmian. Silniki inne ( w USA sa do wyboru albo 2.4 L albbo 3.5L V6 240 KM). Skrzynia bezstopniowa (CVT) ta sama. carpoint.msn.com/merismus/Gallery/c440040a.jpg carpoint.msn.com/merismus/Gallery/c440036a.jpg carpoint.msn.com/merismus/Gallery/c440039a.jpg carpoint.msn.com/merismus/Gallery/c440037a.jpg carpoint.msn.com/merismus/Gallery/c440038a.jpg Link Zgłoś
Gość: darekk Re: Nowa Primera IP: 217.153.117.* 05.04.02, 14:36 a porownywales wymiary obu samochodow? chyba nie. Link Zgłoś
Gość: cc Re: zegary na środku IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.02, 21:58 Niech mi ktoś wyjaśni dlaczego zegary na środku są bardziej ergonomiczne i sensowniejsze niż przed kierowcą (jak twierdzą spece z Nissana). Bo nie jarzę. Link Zgłoś
Gość: atomski Re: zegary na środku IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.02, 22:42 Takze widziałem na żywo . Srebrnego sedana . Na zdjęciach to jeszcze lux wygląda ,ale jak jedzie ... Fuj ,trzeba bedzie sie długo przyzwyczajać do tego rekinowatego pyszczka . Do tego faktycznie nie posiada listew "odbojowych" . Moja żona To jest zdaje sie siostrunia Laguny ,to chyba jej płyta i silniki ? To wole Lagunę ,jest oryginalna ( Grandtour) w sposób jaki lubię :))) Link Zgłoś
Gość: soso45 Re: zegary na środku IP: 195.41.66.* 08.04.02, 13:28 Zegary na srodku sa ergonomiczne bo jezeli ktos kiedys mial samochod to wie, co znaczy regulacja polozenia kierownicy i ze w pewnych ukladach zwyczajnie kierownica zaslania zegary. Poza tym jest to: : dobre dla pasazerow - moga sobie popatrzec, : dobre dla ludzi, ktorzy chca prowadzic w spokoju z nie narzucajaca sie informacja - primera ma automatyczna regulacje utrzymywania stalej predkosci. No i dla tych, co maja inaczej w swoich samochodach jest to powod do wybrzydzania. Nowe jest dobre jak w moim aucie ale w cudzym? Bheee. Nowa primera mi sie podoba choc z pewnoscia jest to samochod kontynuujacy srednia klase i nie sprawia pozorow auta luksusowego. Typ uzytkowy podobnie jak Avensis czy 626. Zadnych tam skor czy niklow. Swietne naglosnienie firmowe a samochod wybitnie cichy - porownajcie chocby z passatem. No i oblednie niska cena obu wersji z wyposazeniem standardowym wydaje sie wskazywac na sukces. Nissanowi brakowalo od kilku lat czegos znaczacego. Nowa primera wydaje sie otwierac nowy rozdzial i nawet nawiazanie we frontowym motylku do modelu najnowszej almery nie zmienia faktu, ze dopiero ta primera jest nowa jakoscia w ofercie nissana. pzdrw soso Link Zgłoś
Gość: Marek Re: zegary na środku IP: 172.18.118.* 08.04.02, 13:35 Zegary na srodku sa elementem bezpieczenstwa - pozwalaja zonie kontrolowac Twoja predkosc i ja ograniczac przez okrzyki "wolniej!". Link Zgłoś
Gość: malko Re: zegary na środku IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 08.04.02, 13:58 Zegary na środku są ergonomicniejsze ze względu na działanie oka. Po pierwsze droga gałki ocznej z patrzenia na wprost jest krótsza, mniejsza jest zmiana ogniskowej (jak w zoomie w aparacie foto). Spokojnie można obserwować zegary kątem oka. Proponuję doswiadczenie: siedząc w samochodzie na parkingu patrz na ulicę (jak podczas jazdy) i postaraj się popatrzeć na licznik w tradycyjnym układzie i z powrotem na drogę, potem zrób to samo patrząc na virtualny :-) licznik na środku i wróć wzrokiem na droge - zauważ, że czas przeniesienia wzroku w drugim przypadku jest ułamek sekundy krótszy. Niestety taka jest fizjologia oka i nic na to nie poradzimy. Jeszcze "większe niestety", że zegary na środku wyglądają po prostu fatalnie. Wyobraźcie sobie ile straciłby na wyglądzie przepiękny kokpit alfy 147 gdyby przenieść zegary nad radio. Link Zgłoś
Gość: Marek Re: zegary na środku IP: 172.18.118.* 08.04.02, 15:30 Gość portalu: malko napisał(a): > Zegary na środku są ergonomicniejsze ze względu na działanie oka. Po pierwsze > droga gałki ocznej z patrzenia na wprost jest krótsza, mniejsza jest zmiana > ogniskowej (jak w zoomie w aparacie foto). Spokojnie można obserwować zegary > kątem oka. Jedno i drugie wymaga zmiany ogniskowej i zabrania wzroku z ulicy. Polecam Head Up Display - nie trzeba zabierac wzroku, zmieniac ogniskowej, obserwowac czegos katem oka. Link Zgłoś
Gość: cc Re: zegary na środku IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.02, 21:53 Nie próbowałem testu z wirtualnym zegarem (jutro sprawdzę), ale siedząc przed monitorem, który jest lekko z lewa i mając zegarek na wprost w tej samej odległości nie mogę powiedzieć która godzina bez spojrzenia na ten zegarek, a więc bez oderwania wzroku od monitora. Patrząc na zegarek za to widziałbym jakby mi zmienił się znacząco wygląd ekranu (np. wszedł wygaszacz albo fatal error :-o), ale nic poza tym. Czy to o to biega? Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: zegary na środku IP: *.rgsa.pl 08.04.02, 13:36 Gość portalu: cc napisał(a): > Niech mi ktoś wyjaśni dlaczego zegary na środku są bardziej ergonomiczne i > sensowniejsze niż przed kierowcą (jak twierdzą spece z Nissana To chyba nie jest przyczyna - zegary na środku to łatwiejsza produkcja wersji do ruchu lewostronnego. Link Zgłoś
abrams Re: zegary na środku 08.04.02, 15:25 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > To chyba nie jest przyczyna - zegary na środku to łatwiejsza produkcja wersji d > o > ruchu lewostronnego. Chyba jednak nie, bo zegary mimo, ze są na środku, to i tak są skierowane w stronę kierowcy. Czyli dla lewostronnych trzeba mimio to robić inną deskę. Co do samego auta, to rzeczywiście w srodku robi zdecydowanie lepsze wrażenie niż z zewnątrz. Ale może to tylko kwestia przyzwyczajenia i za paerę lat bedzie to obowiązujący kanon samochodowej "piekiności" ? Link Zgłoś