Dodaj do ulubionych

Tojota z babom za kierom = dzwon

10.11.14, 12:35
warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,16944356,Piec_osob_trafilo_do_szpitala_po_wypadku_na_Belwederskiej.html#LokWawTxt
...ale jak zydorcza napisala - jak babsko w tojocie to sie nie pisze artykulu ze "30 letni mezczyzna kierujacy BMW niedostosowal predkosci ble ble" tylko

"Do wypadku doszło przed godz. 10. Po wypadnięciu z jezdni toyota wjechała na chodnik i uderzyło w drzewo."

kurde tojota sama ku... jechala, wpadla na chodnik i dzwon w drzewo

a co by bylo jakby chodnikiem szli ludzie?

pewnie w tvn i wyborczej by bylo ze "mlodzi neonazisci przygotowywujacy sie do marszu niepodleglosci zostali potraceni przez prawidlowo jadacy samochod - jedenemu z mlodych neonazistow ktory przezyl wypadek a ekipy znalazly go wiszacego na pobliskim drzewie prokuratura zarzuca naruszenie miejscowego ekosystemu drxewnego za co grozi 2 lata w zawiasach"

hehe
Obserwuj wątek
    • soulshuntr Re: Tojota z babom za kierom = dzwon 10.11.14, 12:43
      przeciez to byl zamach na ambasade Rosji. Dziwie sie, ze Lawrow jeszcze nie szczeka na ten temat a Kopaczowa potulnie podkula ogon i nie slini sie z przeprosinami.
      • szymi_mispanda Raczej "to źli ruscy olej rozlali na jezdnie"... 10.11.14, 12:46
        ...powinno być przedstawione - w Polszy tak od iluś miesięcy wszystkie żydy starają się poróżnić słowian i wmówić polakom że rosjanie są źli
        • resident_troll "Poróżnić Słowian"? 10.11.14, 14:46
          A ci Słowianie to niby jakiś monolit powinni stanowić?
          W imię czego?
          • szymi_mispanda latwiej rzadzic na pewno podzielonym stadem... 10.11.14, 15:41
            ...zreszta sposrod narodow slowianskich to do mnie kilka razy "wnoszono" pretensje ze "polacy to sa zdrajcy i lizodupy zachodu"

i to nie od rosjan to slyszalem tylko od slowakow i bulgarow

jedno jest pewne ze sa granice kulturowo cywilizacyjne i jedna z takich granic przebiega z gory na dol gdzies pomiedzy polsza a niemcami

to nie jest jedyna granica bo ludy srodziemnomorskie poludniowe to tez jest inna rasa

budowanie jakiejs wspolnoty gdy de facto nic nas nie laczy np z niemacami moze sie udawac przez 10-15 lat ale w koncu natura da znac o sobie

angosasi uwazaja podswiadomie ludy wschodnie za gorsze; zrobili tu sobie nowa neokolonie tanich pracownikow i jeszcze do tego taka blizsza tajlandie zeby ich stare dziady mogly przyleciec i "umoczyc"

ale patrzac z pewnego dystansu to brak jakiegos ku... podstawowego honoru i ciagle lizanie dupy zachodowi wlasnie przez polske zaczyna ku... byc jakies nesmaczne - az sie ku... rzygac chce

teraz znowu kolejny kamyczek czyli ten caly jebany pakiet klimatyczny ku... - i ten jebany "polski" rzad reprezentujacy niemieckie interesy - bedziemy placic ku... miliardy zeby wogle nie miec przemyslu podczas gdy dla swiata nie ma to znaczenia bo chiny, indie czy ku... jebane wulkany nie placa ani grosza

jaki my mamy interes zeby sie z tym zachodem tak wiazac?
            • wujaszek_joe Re: latwiej rzadzic na pewno podzielonym stadem.. 10.11.14, 19:58
              ano taki, żebyś mógł stąd wyjeżdżać.
            • resident_troll Re: latwiej rzadzic na pewno podzielonym stadem.. 11.11.14, 21:41
              Granica kulturowa przebiega także - a może przede wszystkim - między strefami wpływu dawnego Rzymu i Bizancjum. My jesteśmy w tej pierwszej, podobnie jak kraje na północ, południe i zachód od naszych granic. To, co jest na wschodzie, to (z drobnymi wyjątkami) inna kultura, inna mentalność. Ja nie mam żadnego poczucia wspólnoty z Rosjanami, którzy nadają ton temu, co się dzieje w tamtej części świata.

A co do honoru, etc., to sorry, ale rzeczywistość skrzeczy. Z jednej strony mamy Zachód, reprezentujący określone wartości, takie jak poszanowanie indywidualizmu, możliwość w miarę swobodnego wygłaszania poglądów, równość wobec prawa, ustanowionego z myślą o obywatelach, nie władzy. W praktyce oczywiście nie jest tak idealnie, ale realia nie są aż tak odległe of teorii. Z drugiej mamy Wschód, który w powyższych kwestiach stawia na prymat państwa nad obywatelem, co - jak uczy historia - łatwo przeradza się w ludobójczą patologię. Polska jest pomiędzy. Zbyt mała, zbyt słaba, zbyt przeorana przez nieodległą historię, by mogła utrzymać niezależność albo od jednego, albo od drugiego imperium. Przynależność do tego zachodniego pozostawia większy zakres swobody,mimo iż narzuca wiele rzeczy, które mniej lub bardziej trącą absurdem. Temu wschodniemu po prostu trzeba się podporządkować. Przy czym nie ma ono - IMHO - do zaoferowania niczego, co byłoby warte takiej ceny. Można się zżymać myśląc o ekspansji zachodniego kapitału w Polsce. Rzut oka na kraje zależne od Rosji pokazuje, że tam bynajmniej nie jest lepiej, gospodarka narodowa w zasadzie nie istnieje, bo wszystkie co ważniejsze jej gałęzie są kontrolowane przez Moskwę, czy to jako własność rosyjskich koncernów, czy to jako własność oligarchów, realizujących (z chęci lub strachu) polityczną wolę Kremla.
              Nie ulega wątpliwości, że w ciągu ostatniego ćwierćwiecza wiele aspektów polskiej polityki - tak wewnętrznej, jak i zewnętrznej - było złych. Czasem z niewiedzy, niewłaściwego odczytania tego, jak się zmienia świat, czasem ze złej woli. Niestety nie żyjemy w świecie magii i nie możemy zmienić przeszłości. Rzeczywistość jest, jaka jest. W tym świecie, w którym ja żyję, każda z realistycznych alternatyw dla "lizania dupy zachodowi" jest jeszcze mniej atrakcyjna, niezależnie od tego, jak wielkich mdłości by to lizanie nie powodowało. I opinie Bułgarów, którzy - podobnie jak Serbowie - z uwagi na historyczne i kulturowe uwarunkowania, są bardzo prorosyjscy, nie mają tu żadnego znaczenia.
        • wujaszek_joe Re: Raczej "to źli ruscy olej rozlali na jezdnie" 10.11.14, 14:52
          Ja się tylko boję żebyśmy tych uprzejmych Rosjan nie napadli.
        • samspade Re: Raczej "to źli ruscy olej rozlali na jezdnie" 10.11.14, 15:10
          A które to "żydy" poróżniły słowian i sprowokowały rosjan do ataku na ukrainę?
          • szymi_mispanda ja sie zastanawiam czego sie.... 10.11.14, 15:27
            ....spodziawli niby ci co chcieli na ukrainie zamontowac prozachodnia pseudo demokracje?

juz pomijajac wszelkie aspekty typu tego ze wcale ukraincom nie zycze zeby byly jak polsza nastepna neokolonia dla anglosasow ale

czego sie spodziewali po rosji ci co chcieli tam zainstalowac prozachodni rezim?

sytuacja mniej wiecej taka sama jakby za czasow ZSRR sowieci oplacili pro sowiecki przewrot w meksysku albo w kanadzie

no na pewno USA by nie zareagolwaly wogle
            • engine8 Re: ja sie zastanawiam czego sie.... 10.11.14, 17:28
              A co Ty taki polityczny sie zrobiles? forum samochodowe przeciez?
              • szymi_mispanda Re: ja sie zastanawiam czego sie.... 10.11.14, 17:48
                malo jest dobrych wontkow o samochodach

jak lemingi rozprawiaja o systemie start i stop w swoich pierdzidelkach to tylko przeglondam i z nudow popiarduje - czasem ktos napisze tam cos madrego np o tej ciotce co jezdzila na koniu

ale tak ogolnie to dochodze do wniosku czytajac wypowiedzi ze w spoleczenstwie rozklad jest nastepujacy 80% okolo to sa debile, kolejne 15% w miare normalni ale nie za bardzo wiedzacy jak sie zachowac gdy widza ze wiekszosc jest debilami ...no i te 0-5% "reszta" hehe

wiec rzady i producenci samochodow moga smialo wprowadzic coklwiek np. system gdzie w czasie postoju kierowca bedzie musial walic konia bo jak nie to bedzie razony pradem

i te 80% baranow i tak da sie przekonac ze jest to potrzebne
                • wujaszek_joe Re: ja sie zastanawiam czego sie.... 10.11.14, 20:03
                  oto rzecze szymek-wszechwiedzący.
                  z pozycji tego najmądrzejszego oczywiście. Nienawidzi swojej ojczyzny i prawie wszystkich jej obywateli. Bo zarabia w jakichś emiratach dużo pieniędzy do których według niego wszystko się sprowadza.
                  lepiej nie wiedzieć w jakiej tam jesteś kategorii
                  • szymi_mispanda Re: ja sie zastanawiam czego sie.... 10.11.14, 20:20
                    raz piszesz ze po to byly przemiany zeby bylo mozna wyjezdzac za chwile masz pretensje ze sie wyjezdza

siem zdecyduj

prawda jest taka ze optymalnie by bylo jakby polsza byla normalnym krajem z ktorego sie wyjezdza na wczasy albo np na rok czy dwa gdzies tam jak ktos lubi

tymczasem tak na tym wyszlismy jak zablocki na mydle ze masz najwieksza fale emigracji z tego kraju od czasow II wojny swiatowej

ja w odroznieniu od ciebie i tych ktorych popierasz a ktorzy tak ten kraj kochaja ze doprowadzili do ujemnego przyrostu naturalnego i de facto masowej ucieczki obywateli w czasie PRL kiedy nie mozna bylo wyjezdzac (choc to gowno prawda bo mozna bylo tyle ze nie na zachod) populacja sie powiekszyla dwukrotnie i nie tylko z powodu wyzu po wojennego tylko rosla systematycznie az do 1988 roku

jakie wskazniki lepiej odpowiedza na pytanie "czy w danym kraju sie dzieje dobrze czy zle" - jakies PHB, per capita, i inne gadajace glowy czy prosta pilka "czy do danego kraju ludzie przyjezdzaja czy z niego spie...ja"?

• wujaszek_joe Re: ja sie zastanawiam czego sie.... 10.11.14, 22:04
                      nie mam pretensji, cieszę że jeśli ci tak źle to jedziesz do fajniejszego kraju.
                      po prostu szkoda że wracasz.
                      na pewno są w arabowie świetne fora o samochodach i czekają tam na twoje opinie.
                      bądź konsekwentny.
              • a12avenger2 Re: ja sie zastanawiam czego sie.... 10.11.14, 18:26
                Niby stricte samochodowe, ale co wątek, to około-polityczny.
    • dyktator_bolandy Re: Tojota z babom za kierom = dzwon 11.11.14, 01:06
      napisał ten co daje dvpy zachodniej firmie :)
      • des4 bo kontrakciarze to przeważnie męty 11.11.14, 12:54
        niedawno spotkałem taką mieszaną, polsko-rosyjską grupkę na Heathrow, wracającą z jakichś odwiertów w Argentynie

narąbani, obstawieni puszkami z piwem...latające w powietrzu koorwy, choooje, zapowiedzi przerżnięcia wszystkiego co się rusza po powrocie do rodzinnego powiatu i przechwałki wielkiej zarobionej kasy...prymitywy granatem oderwane od pługa, siedzieli już przy bramce wyjśckowej do samolotu, w promieniu 10 metrów od nich było pusto

dzisiejszy odpowiednik lumpenproleriatu z robotniczych hoteli, budującego peerelowski dobrobyt....
        • nazimno Re: bo kontrakciarze to przeważnie męty 11.11.14, 21:54
          Zdziwienie, spostrzezenie czy konkluzja?

PS
          Nic nowego pod sloncem w tej gminie.
          Mozna to ominac i pojsc swoja droga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka