Dodaj do ulubionych

AUTORYZOWANE SERWISY - CZY WARTO...?

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.02, 21:16
Proszę o Wasze spostrzeżenia, wyliczenia itp czy warto korzystać z usług
autoryzowanych serwisów. Czy korzystacie z nich czy nie, jakie są plusy i
minusy, które marki maja sensowne serwisy a które do kitu. Może lepiej proste
czynności wynikające z bieżącego serwisowania załatwiać w zaufanych tańszych
warsztatach?
Obserwuj wątek
    • antares777 Re: AUTORYZOWANE SERWISY - CZY WARTO...? 09.04.02, 01:22
      Moim zdaniem nie warto. Natomiast jest pytanie czy istnieje wybór, gdy auto
      jest na gwarancji, a wszystkim rządzi komputer?
      Ja nie mam byboru, ale gdybym go miał, serwisy "firmowe" omijałbym szerokim
      łukiem
      Stary zgred
    • Gość: Krzysiek Re: AUTORYZOWANE SERWISY - CZY WARTO...? IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.02, 02:29
      Moim zdaniem tez nie warto. Przeglady sprowadzaja sie do wykrecenia i wkrecenia
      zazwyczaj dwoch filtrow, wymiany oleju a czasem swiec. Autoryzowanemu serwisowi
      za to powierzylbym przeglad co jakies 100 tys z wymiana czesci zawieszenia np.
    • Gość: Paul Re: AUTORYZOWANE SERWISY - CZY WARTO...? IP: *.acn.pl / 10.133.132.* 09.04.02, 20:39
      Na gwarancji oczywiscie trzeba. Potem zalezy od marki i własciciela. Wiele ASO
      niestety odwala robotę (odgrywa rolę głównie tzw. "czynnik ludzki"). Świadcza
      tez o tym testy przeprowadzone przez Auto Świat. Ja osobiście w serwisie ASO
      Toyoty spotkałem sie z profesjonalna obsługą. Obecnie mam MSS i mam mieszane
      odczucia. Z informacji od znajomych (dot. innych marek) wynika, że tez róznie
      bywało. "Na pocieszenie" w serwisach nieautoryzowanych też nie zawsze jest OK.
      Różnica jest głownie w cenie.
      PZDR
    • Gość: Robo Re: AUTORYZOWANE SERWISY - CZY WARTO...? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 10:11
      Ja osobiście jeździłem do aso podczas gwarancji bo mus, po gwarancji też ale od
      niedawna przegieli i na następny przegląd pojadę bo chodzi mi o wpis do ksiązki
      wymienie filtry,oleje i koniec wara, jak będą coś jeszcze chcieli to napiszą
      ile to kosztuje i pojadę do swojego mechaniora żeby to obejrzał i powiedział
      ile to ewentualnie będzie kosztować. Generalnie aso tylko do przeglądów a nie
      napraw i po wpis do ksiązki.

Pozdro
      Robo
      • Gość: Stanik Re: AUTORYZOWANE SERWISY - CZY WARTO...? IP: *.pjwstk.edu.pl / 10.111.0.* 10.04.02, 11:14
        Ja nie jezdze juz do ASO. Samochod mam juz po gwarancji i np. poszly mi lozyska
        w alternatorze. Ja wymienilem to za 85zl a w ASO chcieli 800!!!!. Ostatnio
        znalazlem warsztat gdzie maja oryginalne oprogramowanie do mojego samochodu
        wiec jezdze juz tylko do nich (i za nic nie daje sie wyrzucic ze stanowiska
        diagnostycznego :) ). A wpis do ksiazki mozna zalatwic na boku :). Mi sie to
        udalo.
        • Gość: cx500 Re: AUTORYZOWANE SERWISY - CZY WARTO...? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.02, 11:29
          w aso robilem naprawe nadwozia po kolizji (wymiana drzwi plus naprawa i
          lakierowanie blotnika)i mi spieprzyli robote. wzieli dosyc duzo. czasami trzeba
          cos naprawic w aso, ale trzeba poradzic sie kogos czy jest sens. zdazylo mi sie
          terz ze probowalem sam naprawic uczkodzenie i musialem szukac ratunku w
          serwisie. trzeba miec po prostu zaufany serwis aso i znajomego ale zaufanego
          mechaniora. tylko doswiadczalnie sie przekonasz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka