ruda.jolka 23.11.15, 10:37 Dzien dobry, Podoba mi sie wizualnie Nissan Juke. Rozwazam kupno. Czy ktos kto ma/jezdzil/a zechce sie podzielic swoja opinia na temat jazdy/eksploatacji? Pozdrawiam - rj. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nazimno Zamiast gledzenia, porownanie: 23.11.15, 13:05 www.motofakty.pl/artykul/nissan-juke-kontra-suzuki-sx-4-s-cross.html PS Co do skorupy nadwozia - forma przypomina uciekajacego pluskwiaka...brrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.jolka Nissan Juke 23.11.15, 17:05 Dziekuje. Porownanie pomocne w rozwazaniach. P.S. De gustibus...:) Odpowiedz Link Zgłoś
koza_oddam Re: Nissan Juke 23.11.15, 17:32 Do mnie kompletnie nie mówi silnik 1.2 o mocy 115km, dość wysilony i nie wróży to jakiegoś dużego przebiegu. Zdecydowanie wolnossące 1.6, może kopyto nieco mniejsze ale silnik generalnie bezproblemowy i bez udziwnień typu turbo Odpowiedz Link Zgłoś
who_cares Re: Nissan Juke 23.11.15, 18:15 Kolega właśnie przekroczył 150 tysięcy tym silnikiem w Dacii Lodgy wymieniając jedynie olej filtry i świece. Zresztą skoro zdecydował się na niego Mercedes do Citana mając własne jednostki benzynowe to chyba nie jest tak najgorzej. 115 to i tak niedużo - w Dustera jest 125 a w Reno 130. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_oddam Re: Nissan Juke 23.11.15, 18:46 Mimo wszystko nie ufam i jestem zdecydowanie przeciwnikiem montowania tego typu silników od kosiarek. Auta tego typu to najmniej 2l wolnossące w okolicy 150km i można jeździć aż kółka odpadną. Większe Suv-y z co najmniej V6. Ale nie, bo eko... Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Nissan Juke 23.11.15, 20:05 > Auta tego typu Tego typu, czyli jakiego? C'mon, przecież to jest to samo co Nissan Note aka Renault Modus aka Renault Clio! No, może cięższy o 50 kg, ale to wciąż miejskie autko, tyle że chorę na puchlinę i zmutowane jak po Czarnobylu. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Nissan Juke 23.11.15, 18:38 Tu we Włoszech jeździ tego od groma. To chyba najpopularniejszy tutaj wóz japoński (no, powiedzmy, że japoński...) Paskudny z wyglądu (ktoś może powiedzieć: oryginalny i wyróżniający się), a w środku miejsca mało (tu już nikt nic nie powie, bo rzeczywiście jest ciasny). A mimo to wydaje się że schodził swego czasu jak świeże bułki. Nie rozumiem ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek Re: Nissan Juke 23.11.15, 21:12 nie powiedziałbym, że ciasny, ostatnio wracaliśmy z imprezy ca. 30 km jukem koleżanki i dwóch dorosłych chłopa pod metr dziewięćdziesiąt spokojnie się zmieściło z tyłu bez obijania kolanami przednich foteli i głowami posufitki, moja pani miała kaprys jechać z przodu ;) autko całkiem żwawe i jak dla kobiety na miasto albo dla dwóch osób plus dziecko na dalsze wyprawy w sam raz Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Nissan Juke 23.11.15, 21:23 wtop.ek napisał(a): > nie powiedziałbym, że ciasny, ostatnio wracaliśmy z imprezy ca. 30 km jukem kol > eżanki i dwóch dorosłych chłopa pod metr dziewięćdziesiąt spokojnie się zmieści > ło z tyłu bez obijania kolanami przednich foteli i głowami posufitki, moja pani > miała kaprys jechać z przodu ;) Toście się fest zakonserwowali, żeście się jak origami z tyłu pomieścili. Mi, na trzeźwo, ciasno było przy moim niecałym 1,8m. Dla małego dziecka (na dużym foteliku do 18kg) ilość miejsca z tyłu też bardzo niewystarczająca (będą kopytami waliły w fotel pasażera/kierowcy - pamiętam z kompakta, jakie to irytujące). Ujdzie tylko w wypadku dzieci starszych (4-10 lat), jeżdżących na podkładkach. > autko całkiem żwawe i jak dla kobiety na miasto albo dla dwóch osób plus dzieck > o na dalsze wyprawy w sam raz 11 sekund do setki to żwawe auto? Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: Nissan Juke 24.11.15, 07:58 Juke to auto dla rozkapryszonej fasonami torebek kobitki, bedacej pod wplywem reklam niskiego lotu. Taka puderniczka na kolkach. Co mnie to zreszta obchodzi. Kazdemu cos wcisna i o to chodzi.Racjonalnie juz nikt nie kupuje. Decyduje podswiadomosc. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Nissan Juke 24.11.15, 09:06 Ja tam nie będę roztrząsał dla kogo to auto, twierdzę jedynie, że ciasne w środku i jak ktoś ma 190cm wzrostu i twierdzi, że przejechał tym wygodnie 30km z tyłu, to miał najwyraźniej ostry atak tzw. "choroby filipińskiej". Do tego twierdzenia o dynamice tego czegoś też można raczej między bajki włożyć. Jak ktoś chce zrywną "torebkę na zakupy" to niech sobie Alfę MiTo kupi ze 170-konnym silnikiem. To jest dopiero żwawe miejskie autko. Odpowiedz Link Zgłoś
loyezoo Re: Nissan Juke 24.11.15, 09:01 .....11 sekund do setki to żwawe auto? No tak,w dobie turbo itp. to kiepsko.W realiach 100% wystarczająca,a już na miasto,to o 10 s. za szybko:)) Na poważnie.Już kiedyś wspominałem.Jeżdżę busem,który ma do 100 jakieś 2 godziny i 15 minut.NIe mam absolutnie żadnych problemów,żeby zostawić inne auta na światłach.W końcu w mieście,nie przyspiesza się do 100:)) Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Nissan Juke 24.11.15, 09:08 Ja nie twierdzę, że to dużo. Twierdzę jednak, że nazwać to "żwawym" to przegięcie pały :D Swojego busa też nazywasz "żwawym"? Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek Re: Nissan Juke 24.11.15, 09:38 cóż, wlaściciele niemieckich ciężarówek z demobilu są uroczo przewidywalni w swoich jedynie słusznych opiniach :D Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.jolka Re: Nissan Juke 24.11.15, 11:14 Dziekuje wszystkim respondentom za opinie. Bede musiala jednak odwiedzic dealera i usiasc z tylu aby miec swoja opinie na temat przestrzeni w drugim rzedzie. Pochylilam sie wczoraj na swoimi finansami i bede moga sobie pozwolic na auto do 100 K. Byc moze ta najbogatsza opcja Juke bedzie atrakcyjniejsza przestrzennie. Szukam czegos takiego damskiego kompaktowego:) www.google.pl/search?q=lady+smith+357&espv=2&biw=1366&bih=653&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiRyfSb5qjJAhUhnXIKHQy-DxwQ_AUIBigB Pozdrawiam - rj. Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek Re: Nissan Juke 24.11.15, 11:30 mimo, że wyżej skomplementowałem Juke, abstrahując od oceny jego estetyki, będącej jak zawsze sprawą subiektywną to 100k na ten samochód wydaje mi się sporą przesadą nie ma czego takiego jak "atrakcyjniejsza przestrzennie wersja", za dodatkowe pieniądze nie nadmuchasz samochodu za te pieniądze bedziesz mieć Mazdę CX-3, która moim zdaniem jest po prostu piękna, podobnie Hondę FR-V albo Kię Sportage, wszstkie nieźle wyposażone i z napędem 4x4, no i wszystkie znacząco przestronniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.jolka Re: Nissan Juke 24.11.15, 11:56 Masz racje. Sprawdzilam wymiary w drozszej, wypasionej opcji. Okreslenie mialo byc szybkim eufemizmem dla ciasnoty:) Wieczorem obejrze modele ktore wymieniles. Zastanawiam sie obecnie czy wglebiac sie w ekonomie i praktycznosc kupowania auta z konca 2015 z ewentualnym upustem u dealera czy kupowac model urodzony w 2016? Zamierzam jezdzic (bezwypadkowo:) autem piec lat. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Nissan Juke 24.11.15, 11:50 A jak chcesz czegoś tańszego, co wyróżnia się wyglądem, to Citroena Cactusa sobie kup. Odpowiedz Link Zgłoś
poohdell Re: Nissan Juke 24.11.15, 14:26 Cactusa sam bym SE nabył. Ma urok. Właściwie w dziedzinie tzw. crossoverów czy jak tam zwał, to jedyne auto, które do mnie przemawia. Jest fajne, a w prestiżu u cebulactwa 0 punktow. Czyli jak dla mnie idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
who_cares Re: Nissan Juke 24.11.15, 15:21 Jak bym miał wybierać z trójki Puke, Cactus to bym wziął Kadjara z Tce 130 (ten sam co w Puke zresztą). Jakoś nowe przody Clio Captura czy Kadjara zaczęły mi pasować ..... Odpowiedz Link Zgłoś
poohdell Re: Nissan Juke 24.11.15, 15:56 Kadjar to inny segment - wiekszy. W takich segmentach jak Juke to jeszcze Renegade wydaje sie spoko. Jak juz ktos ma potzrebe odróżnienia sie. Zresztą taka potrzebę rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
poohdell Re: Nissan Juke 24.11.15, 15:58 Tzn. chyba że myslisz o Capturze. Ale jeśli, to tylko taka wersja z 1.2 tce w automacie . 0,9 tce w tym aucie nie jedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Nissan Juke 24.11.15, 17:26 Zgadzam się. Kaktus jest po prostu fajny, mimo niedociągnięć typu niedzielona kanapa. Nie jechałem, ale obejrzałem kiedyś dokładnie u dealera. Sam sobie kupię za jakiś czas (a raczej żonie, bo jej się podoba tak samo), tylko poczekam na wysyp rozsądnych używek, bo na nowego mnie chyba nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
poohdell Re: Nissan Juke 25.11.15, 09:31 Wszyscy marudza o tej niedzielonej kanapie:-) Pytanie: czy to jest tak mega istotne, czy taka mała drobnostka? Dla mnie ciekawostka: wszędzie jest, a tu nie ma. Czy będzie mi to przeszkadzać? Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Nissan Juke 25.11.15, 09:50 zalezy jak czesto wozisz gabaryty i 2 pasazerow Odpowiedz Link Zgłoś
poohdell Re: Nissan Juke 25.11.15, 11:25 No właśnie - jak często? I to chyba jest problem (sztuczny), jeśli to ma być jedyne auto w rodzinie. Ciągle słyszę o straszliwej komplikacji w postaci niedzielonej kanapy, jak gdyby to auto miało służyć do codziennego przewożenia mebli z IKEI w towarzystwie całej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Nissan Juke 25.11.15, 15:41 nie pamietam czy mialam dzielona kanape w poprzednim doopowozie ale od 2 lat mam i uzylam dzielenia trzy razy (2 razy ikea i 1 - 5m podbitka, ktora i tak sie nie miescila w aucie) i to tylko dlatego, ze nie chcialo mi sie wyciagac fotelika, ktorego montaz i demontaz zajmuje wieki. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Nissan Juke 25.11.15, 15:54 Nie łatwiej kupić fotelik z ISOFix-em? Mam chyba jeden z najcięższych produkowanych fotelików niemodułowych (Chicco X Pace), ale zamontowanie czy wymontowanie go to kwestia sekund właściwie - poluzować i odpiąć tylną taśmę, do kabiny, przyciski, fotel w dłoniach (a potem targaj kilkanaście kilo :P). Inna sprawa, że gdyby nie niechęć córy do przybierania na wadze już dawno byśmy na coś lżejszego (15-36kg) zmienili, bo ten jest po prostu nieporęczny. Co do kanapy - wybździany problem. W poprzednim aucie wcale się siedzenie nie kładło i jakoś dało się żyć. A do mebli można sobie transport zamówić w razie czego. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Nissan Juke 25.11.15, 16:08 ja mam rwf - besafe izi plus - isofixy sa tylko do 18kg tylem i nie w kazdym aucie maja odpowiednia klase. to nie jest tak, ze masz zaczep i mozesz montowac co chcesz. jak chcialam w astrze kiedys zamontowac besafe izi combi, to zadzwonilam do serwisu bo nigdzie nie moglam znalezc info do ilu kg ten isofix jest. w stolecznych serwisach opla pracuja idioci bo na pytanie o klase isofixa odpowiadali, czym jest isofix. w koncu kupilam ten fotel montowany na pasy. w popie...e malzowej jezdzi besafe izi up - ten juz na isofixie. jak juz mlody mi wyrosnie z plusa (bedzie miec jakies 5,5roku) to mu kupie drugiego izi up z iso Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Nissan Juke 26.11.15, 01:29 Mozesz mi przyblizyc ta kwestie klasy ISOFIXa, zawsze myslalem, ze to sztywne klamry na stale zamocowane do konstrukcji karoserii i ze problem moze byc co najwyzej z prawidlowym zamocowaniem fotelika ze wzgledu na wyprofilowanie kanapy/foteli a tu jak mowisz sa jeszcze jakies klasy... od czego zalezne? czyzby nawet na mocowaniach czy stali tych uchwytow producenci oszczedzali? Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Nissan Juke 26.11.15, 11:02 tak, sa klasy isofixu ja znalazlam informacje sprzeczne w necie, w serwisach nikt sie nie zna wiec izi combi kupilam na pasy. poniewaz do fotelika dolaczona byla torba z blaszkami i srubkami, to przyjechal do mnie pan z firmy i montowal grata. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Nissan Juke 25.11.15, 10:13 To jest drobnostka, dlatego napisałem "niedociągnięcie" a nie "wada". Dla mnie to jest istotne, ale faktycznie jak ktoś jeździ sam po mieście, to nie ma znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kura_wuja Re: Nissan Juke 24.11.15, 22:28 Szanowna ałutorko, w ktorym fotelu zamierzasz jezdzic tym rzeczonym żukiem, kierowcy czy pasazera na tylnej kanapie? Jesli o mnie idzie, siedzac na fotelu kierowcy zasadniczo wali mnie jak sie komu siedzi na tylnej kanapie. Tym bardziej, ze wiecej jak godzine gora dwie tam nie siedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Nissan Juke 24.11.15, 22:38 skoro chcesz kupic sobie auto by jezdzic z tylu, to juke raczej nie jest limuzyna. mnie tam zawsze wisialo jak sie z tylu siedzi bo nie mam szofera. grunt by porzadny fotelik rwf dalo sie zapiac. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.jolka Re: Nissan Juke 25.11.15, 09:21 Podwojnie sluszna uwaga. Rozproszylam sie maloistotna dla mnie sprawa tylnego siedzenia. Torebke, portfel i karty kredytowe woze z przodu. Ewentualny worek z pieniedzmi zmieszcze w bagazniku:) Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Nissan Juke 25.11.15, 09:30 miejsce z tylu jest wazne tylko w przypadku kupna auta do wozenia progenitury. jesli jestes bezdzietna, to w zasadzie wystarczy dwuosobowy pojazd, byle wygodnie sie za kierownica siedzialo. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.jolka Re: Nissan Juke 25.11.15, 09:55 Progenitura jeszcze przede mna. Do samochodu mam blizej. Chociaz nigdy... Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Nissan Juke 25.11.15, 10:16 A, jak zamierzasz jeździć wyłącznie sama, nie masz dzieci do usadzenia z tyłu i nie będziesz wozić innych pasażerów, to rzeczywiście Juke się nada. Ale w takim wypadku nie lepiej sobie Smarta kupić? ;-) No dobra, Smart to żart, ale taki Fiat 500 - zdecydowanie bardziej twarzowy niż Żuk i więcej punktów do lansu. Odpowiedz Link Zgłoś
kura_wuja Re: Nissan Juke 26.11.15, 20:00 > Fiat 500 - zdecydowanie bardziej twarzowy A fiat 500 abarth bedzie nie tylko twarzowy ale na dodatek dajacy duzo frajdy z jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Nissan Juke 25.11.15, 10:22 wtedy zuka sprzedasz i kupisz kombi. jak ja dzieci nie mialam, to jezdzilam roznymi wynalazkami. pozniej priorytety sie zmienily bo trzeba bylo wozek i zakupy zmiescic nie majac rak inspektora gadzeta ale w zyciu nie kupie zadnego vana bo sa tak bezplciowe, ze odechciewa mi sie auta. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Nissan Juke 25.11.15, 14:30 > ale w zyciu nie kupie zadnego vana bo sa tak bezplciowe Etam. Ja sobie właśnie zamieniam kombi na vana (Grand Scenic) - może i bezpłciowy, ale jaki praktyczny. I jest mniejszy (krótszy) niż kombi, co w tutejszych warunkach ma bardzo duże znaczenie. No dobra, Scenic jak Scenic - ale, dajmy na to, C4 Picasso? Bezpłciowe? Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Nissan Juke 25.11.15, 15:35 c4 jako kompakt jest bardzo ladne, wersja ds to juz w ogole, jakbym nie miala dziecia to i owszem bo juz witalam sie z czarna gaska 2 lata temu ale rozsadek wzial gore. wszystkie vany dla mnie to nieco nizsze busy a ja lubie dach ogladac a wzrostu mi poskapila natura. wole zdecydowanie kombi, niektore sa o niebo ladniejsze niz ich sedanowe odpowiedniki. kompakty tez maja fajna linie ale z racji gabarytow odpadaja - ja musze miec powyzej 4,5m dlugosci. moj brat jezdzi wieswagenem touranem - takie skrzyzowanie golfa z transporterem, nie ma to osobowosci za grosz. i to okreslenie - rodzinny samochod. nie podoba mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Nissan Juke 25.11.15, 18:34 A co ma dziecko do kompakta? I piszę to jako rodzić i posiadacz takowego. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Nissan Juke 25.11.15, 18:50 ano bagazniki nie na moje potrzeby bo posiadam wciaz wozek terenowy (czasem wozilam dwa na raz), mam psa, ktorego transporter jest na stale w bagazniku, zakupy robie w duzych czasem ilosciach, ze dwa razy do roku 5 walizek musi sie zmiescic (plus wozek), w kompakcie na przednim fotelu pasazer raczej nie usiadzie bo fotelik zajmuje baaaardzo duzo miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Nissan Juke 25.11.15, 19:58 Dobrze ze pakujemy się "lotniczo". I mieścimy się w kompakcie. Nie mamy też siersciucha. Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Nissan Juke 25.11.15, 20:41 Nie wyjeżdżamy z domu na dłużej niż 2 tygodnie. Może dlatego. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Nissan Juke 25.11.15, 20:49 my tez nie. 3 osoby to 3 duze walizki i 2 kabinowki wcale nie tak duzo. dziecko wbrew pozorom strasznie duzo gratow potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek Re: Nissan Juke 25.11.15, 20:55 wbrew pozorom wcale nie potrzebuje, lataliśmy z dwójką dzieci i spokojnie mieściliśmy się w 2 walizki, na wakacjach nie muszę zmieniać garnituru letniego na wieczorowy, a za granicą o dziwo są markety z jedzeniem dla dzieci :D kompaktem spokojnie pakowaliśmy się do Bułgarii z 2-latkiem i 7-latkiem ale rozumiem, tych co wożą ze sobą worek kartofli i zgrzewki piwa z biedronki, zawsze można zaoszczędzić, choć większy samochód jest wtedy potrzebny :D Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Nissan Juke 25.11.15, 21:01 ja nigdy jedzenia nie wozilam poza mlekiem i kaszkami dla mlodego. lubie miejscowe jedzenie i dla niego wybieram destynacje. poniewaz lubie miejsca gorace, to czasem 3 razy dziennie musialam sie przebierac. naturalnie biore zawsze minimum 5 par butow a korzystam gora z 2. zawsze tez biore swoje reczniki, nie lubie hotelowych. no jakbyscie kobiet nie mieli. nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek Re: Nissan Juke 25.11.15, 21:04 mam po prostu normalną kobietę :D brać ze sobą ręczniki.... Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Nissan Juke 25.11.15, 21:05 te hotelowe sa bardzo szorstkie. ps ja jestem wyjatkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Nissan Juke 25.11.15, 20:51 No weź! Z jednym dzieckiem (malutkim - wózek z gondolą) dawaliśmy radę w Tico na krótszych wyjazdach. Generalnie jestem mistrzem pakowania, więc bez problemu zapakowałbym rodzinę do kompakta. Tylko po co się męczyć? Dlatego kupiłem kompakt-vana. Rozmiary takie same, a miejsca w środku i na bagaż x1,5. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Nissan Juke 25.11.15, 21:05 zachodze w glowe jak do tico wszedl sam wozek gleboki a specjalistka wozkowa jestem, nieskromnie mowiac. ja do yarisa mialam problem bo wozek zajal calusienki bagaznik. jak musialam przejsciowo tym pudelkiem jezdzic to przeklinalam na czym swiat nie stoi bo nie mialam gdzie zakupow z marketu wsadzic. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Nissan Juke 24.11.15, 12:56 No, jak ta "ciężarówka" ma prawie 300KM mocy i płaską podłogę z tyłu, to można powiedzieć, że przyzwyczajeni są ci właściciele do trochę większych (w środku) i dynamiczniejszych aut, niż rzeczona zabawka o stylistyce przylepionej do koła żaby. Nie zmienię więc zdania - 11 sekund do setki to dość dużo, a miejsca z tyłu w Juke jest mało. Można za te pieniądze mieć auto praktyczniejsze i szybsze. Choćby 120-konne, bliźniacze Clio, które jest większe w środku i jakoś mniej rażące na zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
loyezoo Re: Nissan Juke 25.11.15, 20:43 Jeżeli to było do mnie,to ani "ciężarówka" nie niemiecka,ani nawet pochodzenie, nie niemieckie. Opinia,nie jedyna słuszna,a subiektywna i nader prawdziwa. P/S ogólnie raczej mało który,nawet nowy bus,ma osiągi osobówki,bo nie po to stworzony. Odpowiedz Link Zgłoś
loyezoo Re: Nissan Juke 26.11.15, 19:20 Jeżeli piszesz o vw, to mieliśmy w firmie 8 tych złomów.Może te 180KM jeździ ale te co mieliśmy to pomyłka.O awariach nasmarowałem kiedyś cały wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
qbamoto Re: Nissan Juke 03.12.15, 22:30 hej;) ja kiedyś jechałem, prowadzi się fajnie, taki duży i mały w jednym. To samochód znajomego ma go od 6 miesięcy i nie ma z nim jakiś większych problemów. Chyba testowali go w jakimś odcinku zakupu kontrolowanego, więc tam na pewno miała byś dokładny opis wad i zalet tego autka;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
loyezoo Re: Nissan Juke 13.05.16, 22:15 NIE POLECAM www.motoja.pl/jaki-samochod-kupic jakiś debil ciągle spamuje tą stronę nie patrząc nawet na daty,wniosek, nic ciekawego się tam nie dowiecie.Skoro muszą zatrudniać idiotów spamerów,to firma jest do du..py. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek NIE polecam - www.motoja.pl 13.05.16, 23:30 Zatrudniają spamerów i nie znają się na rzeczy. Oszuści Kretyni Bałwany Odpowiedz Link Zgłoś