farell5 20.09.04, 21:10 krecenie do 4k rpm, obrzydiwe dudnienie i chrobotanie spod maski - to chyba nie nalezy do przyjemnosci. czy moze musicie stale udowadniac, ze zaczynacie doganiac stare benzyny lub benzynowce o tej samej lub slabszej mocy? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: TO JA Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? IP: *.honeywell.com 20.09.04, 21:15 Jeden tu napisal ze nie przekroczyl 3000 RPM, czyli wygrywa jadac na 3/4 gwizdka. Link Zgłoś
Gość: Forumowicz Tak jest ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 15:24 Biegi zmieniam przy ok 2750 rpm...... Leży czytanie ze zrozumieniem.... Link Zgłoś
Gość: AK Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 21:16 na polskich drogach, gdzie zazwyczaj wyprzedzasz z duszą na ramieniu... diesle robią benzyniaki (i to nawet te o wiekszej mocy).... Link Zgłoś
farell5 Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? 20.09.04, 21:45 diesle > robią benzyniaki (i to nawet te o wiekszej mocy).... robia czy nie robia - to zalezy od wielu czynnikow. chodzi mi o watpliwa przyjemnosc z jazdy klekotem. Link Zgłoś
Gość: AdM Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.04, 22:29 Masz dużo racji, dźwięk jakiegokolwiek diesla nie należy do tych aspektów jazdy którą można się podniecać(zresztą nawet wśród benzyn niewiele jest takich, które wywołują ciarki na plecach, ale przynajmniej da się je łatwo uciszyć). Na szczęście przyjemność z jazdy nie sprowadza się wyłącznie do "ucha", więc w jakimś okrojonym wymiarze czerpać można ją także z przemieszczania się "klekotem". Pzdr Link Zgłoś
karburatorek Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? 20.09.04, 21:30 Jak się ma pod nogą prawie 600 nowiutkich koników i 16 biegów do dyspozycji, a na świat patrzy się z wysokości ponad dwóch metrów, to uwierz mi, jest to przyjemność :) > czy moze musicie stale udowadniac, ze zaczynacie doganiac stare benzyny Czy ty masz świadomość tego, co od pewnego czasu się w dieslach dzieje? Pzdr. Link Zgłoś
Gość: AA Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 21:48 On nigdy dieslem nie jechał (pomijam PKS) :-))) Link Zgłoś
farell5 Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? 20.09.04, 22:09 focus 1.8 tdci, megane II 1.9 dci , espace 3.0 dci, ibiza 1.9 tdi, yaris 1.4 - zero frajdy, bol glowy od dudnienia, brak charakterystyczbego wigoru jak w benzynowcach - ospala i malo wyczuwalna reakcja na dodanie gazu, dolna charakterystyka, nie wspominam o mdlym smrodzie mazutu - ogolem bagno. tylko radziej sie tankowalo. jedynym porzadnym dieslem jakim bylem wieziony, to bylo s 400cdi - bulgot 8, porzadny ciag i skrzynia automat - jedyne sluszne rozwiazanie do klekota. diesle to tylko alternatywa dla silnika benzynowego, nadaja sie tylko do kwadratowych, zakratowanych komod na kolach, ogolem nie przypominajacych samochodow. niech mi tylko ktos powie, ze woli diesla od doladowanej benzyny v6? oczywiscie nie liczac kosztow wyzszego spalania benzyny - bo to u wiekszosci jest glownym priorytetem. Link Zgłoś
Gość: FC Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 10:49 Nie sądzę by benzynowy focus 1.8 dał radę focusowi dtci (ta sama pojemnosc, ta sama moc)..... Link Zgłoś
Gość: TakMaByc Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 01:35 Gość portalu: FC napisał(a): > Nie sądzę by benzynowy focus 1.8 dał radę focusowi dtci (ta sama pojemnosc, > ta sama moc)..... jednak 1.8 benzynowy ma minimalnie lepsze osiagi , wiec .....? Link Zgłoś
Gość: Adam Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 09:04 które osiagi? sprint do setki? hehehehe Link Zgłoś
piotr33k2 Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? 21.09.04, 19:54 wiekszego osła i ciemniaka na tym forum niesłyszałem. Link Zgłoś
Gość: cichydiesel Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? IP: *.toya.net.pl 20.09.04, 22:09 po kiego grzyba w czasie jazdy trzymasz głowę pod maską? Link Zgłoś
Gość: -_- Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? IP: *.dyn.optonline.net 20.09.04, 23:20 nowy TDI 2.0 ma moc 140 koni i fajnie sie tym jezdzi podczas jazdy wcale nie slychac klekotu.na duzych predkosciach na autostradach jest nawet ciszej w kabinie niz w benzyniaku 4 cyl. Link Zgłoś
Gość: MisioR Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 20.09.04, 23:39 Do diesli nic nie mam! Ale to samochód dla normalnych ludzi którzy chcą troche mniej wydawać w czasie tankowania. Ale mam dużo to dych debili co się zachwycają tymi nowymi wyżyłowanymi silnikami, a nie wstyd im tych kopci z rury. Jeszcze je chipują a po 2 latach zesrają się finansowo w trakcie generalnych remontów. Link Zgłoś
Gość: Marcinsts Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 10:43 Witam. Ale to samochód dla normalnych ludzi którzy chcą troche > mniej wydawać w czasie tankowania. no i niekoniecznie.przez ostatnie 5 lat jezdzilem benzynka i juz mi sie znudzila.Chce terez sprobowac czegos nowego czyli diesla(mialem kiedys ale to bylo mulowate TD). I wcale nie zalezy mi na tym aby zaoszczedzic na stacji bo robie 15 tys km rocznie. Poprostu podoba mi sie charakterystyka pracy nowych diesle. Ale mam dużo to dych debili co się > zachwycają tymi nowymi wyżyłowanymi silnikami, a nie wstyd im tych kopci z > rury a to co nie moge sie zachwycac, czy jak kupie sobie nowe autko to mam specjalnie marudzic ze jednak benzynka lepsza,chyba zarty sobie robisz czlowieku, a powiem wiecej, zachwycam sie,bo jazda dobrymi dieslami dostarcza mi wiecej przyjemnosci niz benzynka o podobnej mocy i poj. A co z tego ze kopci z rury,mam sie wstydzic ,schowac glowe i udawac ze to auto pozyczone.Sram na to!!!! Ogolnie to problem maja fani benzyniakow,smieja sie z klekotow a prawdopodobnie nigdy nie jechali nowymi dieselkami. heh no i zregoly to gowniarze ktorym w glowie tylko sciganie,pisk opon i jazda autem tatusia. Pozdro Link Zgłoś
greenblack Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? 22.09.04, 18:02 Gość portalu: -_- napisał(a): > nowy TDI 2.0 ma moc 140 koni i fajnie sie tym jezdzi > podczas jazdy wcale nie slychac klekotu.na duzych predkosciach na autostradach > jest nawet ciszej w kabinie niz w benzyniaku 4 cyl. I ty to devote wiesz z perspektywy Kalifornii? Link Zgłoś
Gość: Marcinsts Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 10:49 > krecenie do 4k rpm, obrzydiwe dudnienie i chrobotanie spod maski - to chyba > nie nalezy do przyjemnosci. > czy moze musicie stale udowadniac, ze zaczynacie doganiac stare benzyny lub > benzynowce o tej samej lub slabszej mocy? Za to do przyjemnosci nalezy krecenie benzyny do 6000-7000rpm,ogromny halas,jeszcze wieksze spalanie.No tak ale wlasciciele benzynek to przewaznie ludzie z kasa i im wisi ile zaplaca za paliwko. A jeszcze bardziej ich boli ze aby dotrzymac kroku dieselkowi ktory jedzie spokojnie ,nie przekraczajac 3k rpm musza zylowac ich silnik na maxa. ale kazdy wybiera to co lubi.... Pozdro Link Zgłoś
Gość: MisioR Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 21.09.04, 19:50 Dalej powtażam!!! Nie mam nic do diesli. Sam byłem w posiadaniu Opla DTL 16V, jaki i VW TDi 110KM. Nie ganiałem się nimi po mieście! Ale dalej nie moge zrozumiec chipowania tych samochodów i ścigania się nimi po ulicach. Do tego służą GSi, VR6, GTi, M-Power'y i inne. Polecam GSi. Link Zgłoś
Gość: Marcinsts Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 00:43 no tu sie akurat zgadzam bo diesle nie sa stworzone do wyscigow. Pozdro Link Zgłoś
Gość: Joasia wyscigi dieslem IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.04, 04:58 Widac ze niewiele wiesz w temacie sportow motorowych Alfa 147 Cup www.eurosport.de/home/pages/V4/L1/S39/sport_Lng1_Spo39_Sto623376.shtml ADAC 24 godziny wyscig - Jaguar S-Type Diesel www.spmm.de/index.php?kat=news&inhalt=ausgabe&id=440 itd. itd.... Link Zgłoś
Gość: veni Re: wyscigi dieslem IP: 213.76.148.* 22.09.04, 09:38 te linki mają być jakimś dowodem? chyba tylko takim, że teraz Ci jest lepiej, bo się znasz na sporcie samochodowym :) heh linków do wyscigów benzynowych samochodów sportowych nie publikuję, zbyt wiele ich jest pozdr Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: wyscigi dieslem IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.04, 13:28 Gdybym tylko twierdzila ze sa wyscigi aut z silnikem diesel to bys mi nie wierzyl. Gdybys potrafil zrozumiec o czym mowa na podanych stronach to bys glupio nie pytal czy linki samaja byc jakims dowodem. Link Zgłoś
Gość: veni Re: wyscigi dieslem IP: 213.76.148.* 22.09.04, 17:48 Po co dałeś(aś) te linki? To ma obalić tezę, ze dizle nie są stworzone do wyścigów, jak pisał Twój przedmówca? Ty wiesz o czym piszesz? Link Zgłoś
myfirstalfa duza! 22.09.04, 08:13 Gość portalu: MisioR napisał(a): > Dalej powtażam!!! Nie mam nic do diesli. Sam byłem w posiadaniu Opla DTL 16V, > jaki i VW TDi 110KM. Nie ganiałem się nimi po mieście! Ale dalej nie moge > zrozumiec chipowania tych samochodów i ścigania się nimi po ulicach. Do tego > służą GSi, VR6, GTi, M-Power'y i inne. Polecam GSi. a ja ganiam moim dieslem i po miescie i za miastem i na autostradzie i ... i mam ogromna przyjemnosc z jazdy oraz ubaw z wysilajacych sie benzynowcow pozdrawiam myfirstalfa sportwagon 2,4jtd sportpaket III (musze przyznac ze szkoda bedzie mi sie z nia rozestac) Link Zgłoś
Gość: MisioR Re: duza! IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 22.09.04, 10:34 No Jasia chciała zabłysnąć. Bravo! Ale to my wiemy są jeszcze puchary Cienkocienko i Alfy 156 np. Dlugo by tu było wymieniac. Latajcie dieslami. Pozdrawiam. Ja tam diesla kombi biore jak jade na działke z psem. Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: duza! IP: 217.8.186.* 22.09.04, 10:53 Gość portalu: MisioR napisał(a): > Ja tam diesla kombi biore jak jade na działke z psem. Co? Pies ciągnie auto? ;-))) Link Zgłoś
myfirstalfa kundel 22.09.04, 11:27 nigdy nie pozwole aby w moim samochodzie zajal miejsce pies lub kot. (zero tolerancji) pzdr myfirstalfa Link Zgłoś
Gość: AdM Re: kundel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 11:38 No to w remake'u Czterech Pancernych nie zagrasz. Link Zgłoś
myfirstalfa Re: kundel 22.09.04, 13:23 Gość portalu: AdM napisał(a): > No to w remake'u Czterech Pancernych nie zagrasz. spedzilem sporo czasu w czolgu, nie wyobrazam sobie jeszcze kundla w srodku 12 cylindrow, 48000ccm, 1500KM, automatyczna 3biegowa skrzynia biegow 1x 120mm, 2x 7,62mm pzdr myfirstalfa Link Zgłoś
Gość: AdM Re: kundel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 13:38 myfirstalfa napisał: > 1x 120mm, 2x 7,62mm W pierwszy momencie pomyślałem, że to wymiary kabiny :-) Link Zgłoś
Gość: mobile Re: kundel IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 22.09.04, 18:19 Toż to dane drugiego kota.W końcu też zwierza. Link Zgłoś
remo29 Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? 22.09.04, 11:41 [...] > czy moze musicie stale udowadniac, ze zaczynacie doganiac stare benzyny lub > benzynowce o tej samej lub slabszej mocy? Hehe, kiedy jeździłem swiftem to lubiłem czasem "coś" udowodnić. Teraz na skrzyżowaniu bierze mnie nawet lublin, więc bujam się dostojnie jak usmażony marychą Jamajczyk :) I tak wszyscy spotkamy się w najbliższym korku... Link Zgłoś
Gość: pawel Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? IP: *.ppp.tiscali.fr 22.09.04, 20:06 Chcesz miec frajde z jazdy dislem kup sobie peugeota 607 cisza niezle osiagi i wcale tutaj nie wymyslam poprzednio mialem focusa fajny samochodzik oczywiscie disel ale nic mu do 607 piekny niezawodny samochodzik Pewnie zaraz bedzie krzyk francuski zlom niestety jestescie co niektorzy w bledzie samochod ma 2 lata 135000km przejechane i tylko zmieniam olej i klocki polecam wszyskim wygoda przyspieszenie i cisza tak moge wskrocie go opisac Link Zgłoś