Dodaj do ulubionych

jaka frajde daje wam wyscig dieslem??

20.09.04, 21:10
krecenie do 4k rpm, obrzydiwe dudnienie i chrobotanie spod maski - to chyba
nie nalezy do przyjemnosci.
czy moze musicie stale udowadniac, ze zaczynacie doganiac stare benzyny lub
benzynowce o tej samej lub slabszej mocy?
Obserwuj wątek
    • Gość: TO JA Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? IP: *.honeywell.com 20.09.04, 21:15
      Jeden tu napisal ze nie przekroczyl 3000 RPM, czyli wygrywa jadac na 3/4
      gwizdka.
      • Gość: Forumowicz Tak jest ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 15:24
        Biegi zmieniam przy ok 2750 rpm......

Leży czytanie ze zrozumieniem....
    • Gość: AK Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 21:16
      na polskich drogach, gdzie zazwyczaj wyprzedzasz z duszą na ramieniu... diesle
      robią benzyniaki (i to nawet te o wiekszej mocy)....
      • farell5 Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? 20.09.04, 21:45
        diesle
        > robią benzyniaki (i to nawet te o wiekszej mocy)....

robia czy nie robia - to zalezy od wielu czynnikow.
        chodzi mi o watpliwa przyjemnosc z jazdy klekotem.

• Gość: AdM Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.04, 22:29
          Masz dużo racji, dźwięk jakiegokolwiek diesla nie należy do tych aspektów jazdy
          którą można się podniecać(zresztą nawet wśród benzyn niewiele jest takich,
          które wywołują ciarki na plecach, ale przynajmniej da się je łatwo uciszyć). Na
          szczęście przyjemność z jazdy nie sprowadza się wyłącznie do "ucha", więc w
          jakimś okrojonym wymiarze czerpać można ją także z przemieszczania
          się "klekotem". Pzdr
    • karburatorek Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? 20.09.04, 21:30
      Jak się ma pod nogą prawie 600 nowiutkich koników i 16 biegów do dyspozycji, a
      na świat patrzy się z wysokości ponad dwóch metrów, to uwierz mi, jest to
      przyjemność :)

> czy moze musicie stale udowadniac, ze zaczynacie doganiac stare benzyny

Czy ty masz świadomość tego, co od pewnego czasu się w dieslach dzieje?

Pzdr.
      • Gość: AA Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 21:48
        On nigdy dieslem nie jechał (pomijam PKS) :-)))
        • farell5 Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? 20.09.04, 22:09
          focus 1.8 tdci, megane II 1.9 dci , espace 3.0 dci, ibiza 1.9 tdi, yaris 1.4 -
          zero frajdy, bol glowy od dudnienia, brak charakterystyczbego wigoru jak w
          benzynowcach - ospala i malo wyczuwalna reakcja na dodanie gazu, dolna
          charakterystyka, nie wspominam o mdlym smrodzie mazutu - ogolem bagno. tylko
          radziej sie tankowalo.
          jedynym porzadnym dieslem jakim bylem wieziony, to bylo s 400cdi - bulgot 8,
          porzadny ciag i skrzynia automat - jedyne sluszne rozwiazanie do klekota.

diesle to tylko alternatywa dla silnika benzynowego, nadaja sie tylko do
          kwadratowych, zakratowanych komod na kolach, ogolem nie przypominajacych
          samochodow.

niech mi tylko ktos powie, ze woli diesla od doladowanej benzyny v6?
          oczywiscie nie liczac kosztow wyzszego spalania benzyny - bo to u wiekszosci
          jest glownym priorytetem.
          • Gość: FC Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 10:49
            Nie sądzę by benzynowy focus 1.8 dał radę focusowi dtci (ta sama pojemnosc, ta
            sama moc).....
            • Gość: TakMaByc Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.04, 01:35
              Gość portalu: FC napisał(a):

> Nie sądzę by benzynowy focus 1.8 dał radę focusowi dtci (ta sama pojemnosc,
              > ta sama moc).....

jednak 1.8 benzynowy ma minimalnie lepsze osiagi , wiec .....?
              • Gość: Adam Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 09:04
                które osiagi?

sprint do setki?
                hehehehe

• piotr33k2 Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? 21.09.04, 19:54
            wiekszego osła i ciemniaka na tym forum niesłyszałem.
    • Gość: cichydiesel Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? IP: *.toya.net.pl 20.09.04, 22:09
      po kiego grzyba w czasie jazdy trzymasz głowę pod maską?
      • Gość: -_- Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? IP: *.dyn.optonline.net 20.09.04, 23:20
        nowy TDI 2.0 ma moc 140 koni i fajnie sie tym jezdzi
        podczas jazdy wcale nie slychac klekotu.na duzych predkosciach na autostradach
        jest nawet ciszej w kabinie niz w benzyniaku 4 cyl.
        • Gość: MisioR Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 20.09.04, 23:39
          Do diesli nic nie mam! Ale to samochód dla normalnych ludzi którzy chcą troche
          mniej wydawać w czasie tankowania. Ale mam dużo to dych debili co się
          zachwycają tymi nowymi wyżyłowanymi silnikami, a nie wstyd im tych kopci z
          rury. Jeszcze je chipują a po 2 latach zesrają się finansowo w trakcie
          generalnych remontów.
          • Gość: Marcinsts Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 10:43
            Witam.
            Ale to samochód dla normalnych ludzi którzy chcą troche
            > mniej wydawać w czasie tankowania.

no i niekoniecznie.przez ostatnie 5 lat jezdzilem benzynka i juz mi sie
            znudzila.Chce terez sprobowac czegos nowego czyli diesla(mialem kiedys ale to
            bylo mulowate TD).
            I wcale nie zalezy mi na tym aby zaoszczedzic na stacji bo robie 15 tys km rocznie.
            Poprostu podoba mi sie charakterystyka pracy nowych diesle.

Ale mam dużo to dych debili co się
            > zachwycają tymi nowymi wyżyłowanymi silnikami, a nie wstyd im tych kopci z
            > rury

a to co nie moge sie zachwycac, czy jak kupie sobie nowe autko to mam specjalnie
            marudzic ze jednak benzynka lepsza,chyba zarty sobie robisz czlowieku, a powiem
            wiecej, zachwycam sie,bo jazda dobrymi dieslami dostarcza mi wiecej przyjemnosci
            niz benzynka o podobnej mocy i poj.
            A co z tego ze kopci z rury,mam sie wstydzic ,schowac glowe i udawac ze to auto
            pozyczone.Sram na to!!!!

Ogolnie to problem maja fani benzyniakow,smieja sie z klekotow a prawdopodobnie
            nigdy nie jechali nowymi dieselkami.
            heh no i zregoly to gowniarze ktorym w glowie tylko sciganie,pisk opon i jazda
            autem tatusia.

Pozdro
        • greenblack Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? 22.09.04, 18:02
          Gość portalu: -_- napisał(a):

> nowy TDI 2.0 ma moc 140 koni i fajnie sie tym jezdzi
          > podczas jazdy wcale nie slychac klekotu.na duzych predkosciach na
          autostradach
          > jest nawet ciszej w kabinie niz w benzyniaku 4 cyl.

I ty to devote wiesz z perspektywy Kalifornii?
    • Gość: Marcinsts Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 10:49
      > krecenie do 4k rpm, obrzydiwe dudnienie i chrobotanie spod maski - to chyba
      > nie nalezy do przyjemnosci.
      > czy moze musicie stale udowadniac, ze zaczynacie doganiac stare benzyny lub
      > benzynowce o tej samej lub slabszej mocy?

Za to do przyjemnosci nalezy krecenie benzyny do 6000-7000rpm,ogromny
      halas,jeszcze wieksze spalanie.No tak ale wlasciciele benzynek to przewaznie
      ludzie z kasa i im wisi ile zaplaca za paliwko.
      A jeszcze bardziej ich boli ze aby dotrzymac kroku dieselkowi ktory jedzie
      spokojnie ,nie przekraczajac 3k rpm musza zylowac ich silnik na maxa.
      ale kazdy wybiera to co lubi....
      Pozdro
      • Gość: MisioR Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 21.09.04, 19:50
        Dalej powtażam!!! Nie mam nic do diesli. Sam byłem w posiadaniu Opla DTL 16V,
        jaki i VW TDi 110KM. Nie ganiałem się nimi po mieście! Ale dalej nie moge
        zrozumiec chipowania tych samochodów i ścigania się nimi po ulicach. Do tego
        służą GSi, VR6, GTi, M-Power'y i inne. Polecam GSi.
        • Gość: Marcinsts Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 00:43
          no tu sie akurat zgadzam bo diesle nie sa stworzone do wyscigow.
          Pozdro
          • Gość: Joasia wyscigi dieslem IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.04, 04:58
            Widac ze niewiele wiesz w temacie sportow motorowych

Alfa 147 Cup
            www.eurosport.de/home/pages/V4/L1/S39/sport_Lng1_Spo39_Sto623376.shtml
            ADAC 24 godziny wyscig - Jaguar S-Type Diesel
            www.spmm.de/index.php?kat=news&inhalt=ausgabe&id=440
            itd. itd....
            • Gość: veni Re: wyscigi dieslem IP: 213.76.148.* 22.09.04, 09:38
              te linki mają być jakimś dowodem?
              chyba tylko takim, że teraz Ci jest lepiej, bo się znasz na sporcie
              samochodowym :) heh

linków do wyscigów benzynowych samochodów sportowych nie publikuję, zbyt wiele
              ich jest

pozdr
              • Gość: Joasia Re: wyscigi dieslem IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.04, 13:28
                Gdybym tylko twierdzila ze sa wyscigi aut z silnikem diesel to bys mi nie
                wierzyl.
                Gdybys potrafil zrozumiec o czym mowa na podanych stronach to bys glupio nie
                pytal czy linki samaja byc jakims dowodem.
                • Gość: veni Re: wyscigi dieslem IP: 213.76.148.* 22.09.04, 17:48
                  Po co dałeś(aś) te linki? To ma obalić tezę, ze dizle nie są stworzone do
                  wyścigów, jak pisał Twój przedmówca?
                  Ty wiesz o czym piszesz?
        • myfirstalfa duza! 22.09.04, 08:13
          Gość portalu: MisioR napisał(a):
          > Dalej powtażam!!! Nie mam nic do diesli. Sam byłem w posiadaniu Opla DTL 16V,
          > jaki i VW TDi 110KM. Nie ganiałem się nimi po mieście! Ale dalej nie moge
          > zrozumiec chipowania tych samochodów i ścigania się nimi po ulicach. Do tego
          > służą GSi, VR6, GTi, M-Power'y i inne. Polecam GSi.

a ja ganiam moim dieslem i po miescie
          i za miastem i na autostradzie i ...
          i mam ogromna przyjemnosc z jazdy
          oraz ubaw z wysilajacych sie benzynowcow

pozdrawiam
          myfirstalfa
          sportwagon 2,4jtd sportpaket III
          (musze przyznac ze szkoda bedzie mi sie z nia rozestac)
          • Gość: MisioR Re: duza! IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 22.09.04, 10:34
            No Jasia chciała zabłysnąć. Bravo! Ale to my wiemy są jeszcze puchary
            Cienkocienko i Alfy 156 np. Dlugo by tu było wymieniac. Latajcie dieslami.
            Pozdrawiam. Ja tam diesla kombi biore jak jade na działke z psem.
            • Gość: Jarek Re: duza! IP: 217.8.186.* 22.09.04, 10:53
              Gość portalu: MisioR napisał(a):

> Ja tam diesla kombi biore jak jade na działke z psem.

Co? Pies ciągnie auto? ;-)))
            • myfirstalfa kundel 22.09.04, 11:27
              nigdy nie pozwole aby w moim samochodzie zajal miejsce pies lub kot.
              (zero tolerancji)

pzdr
              myfirstalfa
              • Gość: AdM Re: kundel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 11:38
                No to w remake'u Czterech Pancernych nie zagrasz.
                • myfirstalfa Re: kundel 22.09.04, 13:23
                  Gość portalu: AdM napisał(a):

> No to w remake'u Czterech Pancernych nie zagrasz.

spedzilem sporo czasu w czolgu,
                  nie wyobrazam sobie jeszcze kundla w srodku

12 cylindrow, 48000ccm, 1500KM,
                  automatyczna 3biegowa skrzynia biegow
                  1x 120mm, 2x 7,62mm

pzdr
                  myfirstalfa

• Gość: AdM Re: kundel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 13:38
                    myfirstalfa napisał:
                    > 1x 120mm, 2x 7,62mm

W pierwszy momencie pomyślałem, że to wymiary kabiny :-)
                  • Gość: mobile Re: kundel IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 22.09.04, 18:19
                    Toż to dane drugiego kota.W końcu też zwierza.
    • remo29 Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? 22.09.04, 11:41
      [...]
      > czy moze musicie stale udowadniac, ze zaczynacie doganiac stare benzyny lub
      > benzynowce o tej samej lub slabszej mocy?

Hehe, kiedy jeździłem swiftem to lubiłem czasem "coś" udowodnić. Teraz na skrzyżowaniu bierze mnie nawet lublin, więc bujam się dostojnie jak usmażony marychą Jamajczyk :) I tak wszyscy spotkamy się w najbliższym korku...
    • Gość: pawel Re: jaka frajde daje wam wyscig dieslem?? IP: *.ppp.tiscali.fr 22.09.04, 20:06
      Chcesz miec frajde z jazdy dislem kup sobie peugeota 607 cisza niezle osiagi i
      wcale tutaj nie wymyslam poprzednio mialem focusa fajny samochodzik oczywiscie
      disel ale nic mu do 607 piekny niezawodny samochodzik
      Pewnie zaraz bedzie krzyk francuski zlom niestety jestescie co niektorzy w
      bledzie samochod ma 2 lata 135000km przejechane i tylko zmieniam olej i klocki
      polecam wszyskim wygoda przyspieszenie i cisza tak moge wskrocie go opisac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka