Dodaj do ulubionych

Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow

01.05.16, 15:35
W tym samochodzie jechalo pieciu mlodych ludzi. Troje na tylnym siedzeniu nie bylo zapietych.
cdn3.spiegel.de/images/image-989336-galleryV9-hfmr-989336.jpg
Kierowca odniosl ciezkie, pasazer z przodu lekkie obrazenia.
Trzy osoby siedzace z tylu (dwoch mezczyzn 19 lat i jedna kobieta, lat 18) odniosly smiertelne obrazenia.

Jedna z ofiar smiertelnych byl swiezo zakontraktowany pilkarz pierwszoligowej druzyny Hannover 96.
www.spiegel.de/panorama/leute/verkehrsunfall-hannover-96-talent-feierabend-toedlich-verunglueckt-a-1090256.html
Obserwuj wątek
    • galtomone Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 01.05.16, 17:58
      Jak widac czasem by sie przydal. Moje auto jest na tyle mile, ze tylko mruga na czerwowo jak pasazer/kierowca ma nie zapiete pasy (na szczescie jak wiekszosc aut z USA nie wyje non stop).
      A co do tylnych siedzen to od zawsze byla moja odpowiedzialnosc by sie upenic, ze pasazerowie sa pozapinani.
    • jestklawo Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 01.05.16, 21:49
      >Jedna z ofiar smiertelnych byl swiezo zakontraktowany pilkarz pierwszoligowej druzyny Hannover 96.

znaczy, gdyby to był piłkarz Chojniczanki nie byłoby problemu?
      • do.ki Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 01.05.16, 22:16
        Problem byłby mniejszy. Nie ma ludzi niezastąpionych, ale piłkarza Chojniczanki jednak łatwiej zastąpić niż piłkarza pierwszoligowego.
        • bimota Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 02.05.16, 10:06
          TU AKURAT ZASTEPSTWO SAM SOBIE ZALATWIL... A DALCZEGO Z CHOJNICZANKI LATWIEJ ?
    • engine8 Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 02.05.16, 04:07
      Moje w oglole nie brzecza tzn najczesciej bo zdarza sie pasazer nie zapnie wiec upominam albo sie zatrzymuje - ja jak wsiadam i zapalam to zapinam pasy - zwykly nawyk. Nawet na parkingu.
    • 4slash Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 02.05.16, 09:33
      U mnie po kilkuset metrach zmienia sygnał na jeszcze bardziej denerwujący a po kilometrze przestaje. Dodatkowo mam czujnik obciążenia w fotelu pasażera i jak nie zapnie to nie pogadamy.
      • bimota Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 02.05.16, 10:08
        I Z PLECAKIEM TEZ NIE POGADASZ, JAK GO NIE ZAPNIESZ... :)
    • bimota Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 02.05.16, 10:09
      3 OSLOW MNIEJ, TO CHYBA NIEZLE...
    • szymi_mispanda Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 02.05.16, 11:02
      nie rozumiem tego ciaglego europejskiego jojczenia ze a to ktos zginal w samochodzie a to na pasach a to od palenia fajek a to cos tam.

wszyscy kiedys umrzemy.

nie wiem czy to jest tak trudno sobie do lba wbic? ja moge nawet jutro nie zyc, trudno.

nie wazne kiedy. wazne zeby jak sie juz jest na tym padole to czerpac garsciami robiac wszystko cos sie da.

a jak juz umierac to lepiej mlodo w wypadku i szybko niz byc jakims srajacym pod siebie 100 latkiem co nie widzi i nicgo juz nie cieszy, tylko lezy i sie gnije w lozku.
      • nazimno Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 02.05.16, 12:45
        Mam znajomego matematyka, ktory zajmuje sie analizami statystyk dla pewnej firmy ubezpieczeniowej i zna to srodowisko od wewnatrz.

Kryteria, ktorymi kieruje sie sfera kierownicza takiej firmy sa tak cyniczne, ze nie nadaja sie zupelnie do publicznej dyskusji chocby ze wzgledu na ujawnienie rzeczywistych motywow dzialania,
        calkowicie odmiennych od tych znanych powszechnie z reklam.
        Wszystkie mechanizmy tzw. "publicznych dyskusji" maja tylko jeden glowny cel: pijar.

Placze, lamenty, pojekiwanie i inne - sa "okazja" do stymulowania tresci landszaftow
        z budynkami ubezpieczyciela na planie piewszym. Tak jest i tak pozostanie.

• bimota Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 02.05.16, 13:12
          KAZDY ROZUMNY WIE JAKIE SA MOTYWY, TYLKO TY SIE ZAWSZE BUDZISZ Z REKA W NOCNIKU...
          • nazimno Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 02.05.16, 13:17
            Rozumny to ...bimota?

PS
            Wniosek z nocnikiem w tle swietnie oddaje blyskotliwosc autora "wniosku".
      • samspade Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 02.05.16, 12:55
        W pewnym sensie masz rację. Oczywiście że wszyscy kiedyś umrzemy. Jeżeli chcesz czerpać z życia pełnymi garściami nie widzę problemu. Tylko pamiętaj żebyś przy tym czerpaniu nie krzywdził innych. Bo ci inni mogą być miękkimi fajami, którym przyjemność sprawia zabawa z dziećmi czy weekendowy grill ze znajomymi.
        • bimota Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 02.05.16, 13:14
          TYLKO DLACZEGO MIALY BY MNIE OBCHODZIC JAKIES CIOTY...

ZRESZTA... ZWYKLE WLASNIE TE CIOTY SA PIERWSZE DO WPIEPRZANIA SIE W SPRAWY INNYCH...

TU AKURAT NIKOMU POSTRONNEMU SIE KRZYWDA NIE STALA.
          • samspade Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 02.05.16, 13:24
            bimota napisał:

> TU AKURAT NIKOMU POSTRONNEMU SIE KRZYWDA NIE STALA.

To prawda.
        • szymi_mispanda Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 02.05.16, 13:14
          ale ja sobie nie przypominam zebym krzywdzil dzeci a grilla tez lubie.

a juz tak ogolnie to posrednio wszyscy krzywdzimy innych - twoje zycie w ttzw. pierwszym swiecie jest okupione niewolnicza praca w trzecim swiecie.

najwieksza bujda na resorach wlozona do glow ludzi z zachodu to taka ze zachod jest bogaty bo jest "madry i pracowity".

zeby cos miec to jest tylko jedna opcja - musisz miec swojego czarnucha, i caly 3 swiat robi 24 na 7 za miske ryzu miedzy innymi na twojego grilla

...jakbys zobaczyl np. chlopakow ze sri lanki ktorzy buduja wiezowce w dubaju hehe - oni nie dostaja wogle pensji, maja zabrane paszporty i sa jakby po prostu niewolnikami
          i takich miejsc na swiecie jest duzo
          niewolnictwo kwitnie
          • samspade Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 02.05.16, 13:29
            Jeżeli do czerpania z życia komuś potrzebna jest jazda bez pasów to ok. Gorzej kiedy ta jazda jest bezmyślna i obarczona błędem że kierowca myśli że potrafi zapanować i zapanować nad samochodem.

• szymi_mispanda Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 02.05.16, 14:07
              to jest forum o samochodach, ale piszac o czerpaniu z zycia to mi nie chodzilo tylko o zapierniczanie dobrym sprzetem.
              sa tez inne rzecz grille, kielbasy i takie tam....ale to juz nie to forum hehe
              • jureek Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 02.05.16, 23:57
                szymi_mispanda napisał(a):

> sa tez inne rzecz grille, kielbasy i takie tam....ale to juz nie to forum hehe

Co wy ciągle z tymi grillami? Ja tam wolę normalne ognisko, a nie jakiś pedalski grill.
                • nazimno Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 03.05.16, 10:08
                  Wiekszosc samorzadow definitywnie zakazuje palenia ognisk na swoim terenie
                  ze wzgledu na przepisy p.-pozarowe.

Grill to obejscie (pedalskie?!) tego zakazu.
                  No i rynek wegla drzewnego sie rozwija, nie mowiac juz o sprzedazy kielbasy slaskiej.
                  • trypel Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 03.05.16, 10:24
                    Dlatego właśnie znajomy Niemiec stamtąd uciekł. Bo nikt mu nie bedzie zakazywał palenia ogniska/grilla/czarownicy na własnej działce.
                    :)
                    To chyba bajka o czyżyku w klatce opisuje problem ogniska na wlasnej działce
                    • nazimno Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 03.05.16, 10:39
                      Tu masz niemieckie zakazy "ogniskowe":

umwelt.bussgeldkatalog.org/feuer/
                  • trypel Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 03.05.16, 10:24
                    Dlatego właśnie znajomy Niemiec stamtąd uciekł. Bo nikt mu nie bedzie zakazywał palenia ogniska/grilla/czarownicy na własnej działce.
                    :)
                    To chyba bajka o czyżyku w klatce opisuje problem ogniska na wlasnej działce
                • loyezoo Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 05.05.16, 08:46
                  jureek upiecz mi na tym twoim ognisku cevapcici (a lubię), kaszankę czy innego "hamburgera".
                  Myślę, że szaszłyki też dasz radę z jakąś ciekawą konstrukcją nad ogniskiem.
                  • jureek Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 06.05.16, 06:27
                    loyezoo napisał:

> jureek upiecz mi na tym twoim ognisku cevapcici (a lubię), kaszankę czy innego
                    > "hamburgera".
                    > Myślę, że szaszłyki też dasz radę z jakąś ciekawą konstrukcją nad ogniskiem.

Temu tylko żarcie w głowie :) I tak doceniam, że jakichś chińskich wynalazków, czy innego pedalskiego suszi nie wymieniłeś. Na ognisku piecze się kiełbachę i nie trzeba żadnych konstrukcji. Patyk wystarczy.
          • bimota Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 02.05.16, 23:23
            MASZ TYLKO POL RACJI. W III SWIECIE BEZ PIERWSZEGO BYLO BY JESZCZE GORZEJ...

A MY TO NIBY WOLNI ? GRILOWAC SOBIE MOZEMY, ALE POTEM ZAPIEPRZAMY NA TE CZERWONA BANDE...
          • klemens1 Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 03.05.16, 10:19
            szymi_mispanda napisał(a):

> i caly 3 swiat robi 24 na 7 za miske ryzu miedzy innymi na twojego grilla

Zmusza ich ktoś? Mogą nie robić, skoro to za tanio. Tylko czy wtedy mieliby tę miskę ryżu?

> ...jakbys zobaczyl np. chlopakow ze sri lanki ktorzy buduja wiezowce w dubaju h
            > ehe - oni nie dostaja wogle pensji, maja zabrane paszporty i sa jakby po prostu
            > niewolnikami

Dubaj - no fakt, typowy przykład zgniłego Zachodu.
            • samspade Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 03.05.16, 10:28
              klemens1 napisał:

> Zmusza ich ktoś?

W pewnym sensie my ich do tego zmuszamy. My czyli powiedzmy pierwszy świat.
              • bimota Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 03.05.16, 10:52
                ZNACZY W JAKIM SENSIE ?
                • szymi_mispanda Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 03.05.16, 11:27
                  np wprowadzajac "demokracje" - byly sobie kraje jak Libia, Egipt, Syria, Irak, Afganistan ...ale komus przeszkadzalo z zachodu i im wprowadzono demokracje.
                  Przez pewien czas tam bedie burdel a potem wejda zachodnie koncerny i za lapowki beda eksploatowac rope czy co oni tam maja.

To samo z Ukraina - zaraz tak jak w europie srodkowej zaczna tam wlazic rozne tesca, aoszony, i innne kol-sentra gdzie im beda za 1/10 ceny odbierac telefony ludzie po doktoratach i ze znajomoscia 3 jezykow.
                  • bimota Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 03.05.16, 12:00
                    ALE MIESZASZ...
                • samspade Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 03.05.16, 16:32
                  Ekonomicznym.
      • paseo Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 05.05.16, 06:10
        no wiec wsadz leb w piekarnik i sie ie mecz.Zrozum idioto,ze z tych ludzi mogliby naprzyklad wyrosna geniusze nauki lub biznesu,dajac wklad w ogolny postep.I znam wielu bardzo starych ludzi calkowicie sprawnych i NIE srajacych pod siebie i o wiele od ciebie madrzejszych.
    • plastikpiokio Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 03.05.16, 10:19
      jeżeli przeszkadza ci ten tzw. brzęczyk to lepiej chodz pieszo.
      • crannmer Z za krzaka 03.05.16, 14:16
        plastikpiokio napisał:
        > jeżeli przeszkadza ci ten tzw. brzęczyk to lepiej chodz pieszo.

Jest jasnym, ze nie zauwazylbys ironi nawet, jakby z za krzaka wyskoczyla i cie w rzyc kopnela.
        • frequentflyer Re: Z za krzaka 04.05.16, 22:36
          I jak po tym "z za" sie pokażesz np. na proz.com?
          • crannmer Re: Z za krzaka 05.05.16, 12:39
            frequentflyer napisał:
            > I jak po tym "z za" sie pokażesz np. na proz.com?

Do I look like I give a damn?
    • sterlecki Re: Pozytek z wylaczenia brzeczyka pasow 06.05.16, 09:57
      W mojej cytrynie zimą "poszedł" czujnik od pasów / róg od zimowej kurtki wpychałem do zapięcia pasów, aż popsułem/, co mnie mocno ucieszyło, bo dużo jeżdżę po mieście na 3-4 kilometrowych odcinkach i nie lubię wtedy zapinać pasów, więc jak jeździłem sam to brzęczało, a jak z rodziną to amuszali mnie do zapięcia pasów/. Wiosną zostawiłem auto na przegląd i przy odbiorze pan z ASO poinformował mnie, że wymienili w ramach gwarancji czujnik i działa. Chyba był zdziwiony moją miną i brakiem wdzięczności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka