Gość: nodobra IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 09.10.04, 01:05 co sądzicie?myślę o modelu z silnikiem 1.8-chociaz dla mnie jest trochę głosny.Porównywałem z touranem-wydaje mi się bardziej komfortowa,przytulniejsza. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: nodobra Re: corolla verso IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 11.10.04, 23:37 no i jak ?nie macie opinii w tym temacie? Link Zgłoś
Gość: verte Re: corolla verso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 23:52 Verso to bodaj jedno z ostatnich aut jakie bym kupił zaraz po hondzie hr-v. Nie wydaje ci się za drogie jak na to co oferuje.O wyglądzie nie wspominam. Link Zgłoś
Gość: nodobra Re: corolla verso IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 12.10.04, 00:07 Dzieki za odpowiedż!A jakie auto typu van lub minivan proponujesz?(za podobną kasę) Link Zgłoś
Gość: RF Re: corolla verso IP: 57.66.193.* 12.10.04, 15:24 Minivany są the best i nieważne czy to ten czy tamten. Ten segment rozwija się bardzo szybko po sukcesie Scenica. Gabaryty kompakta a przestrzeni więcej niż w segmenci D. 1300 km w trasie bez zmeczenia na fotelu siedzi się jak w domu bez wycierania podłogi nogawkami. Pojeździj wszystkimi i oceń wg siebie i własnych preferencji. Wybór jest dość duży i trudno się zdecydować więc trzeba przeanalizować stosunek ceny do wyposażenia. Zalecałbym jednak moc silnika pow. 130 KM ze względu na większą masę i opory aerodynamiczne. Wówczas wyprzedzanie Tirów jest w miarę bezstresowe. Osobiście jeżdżę Scenikiem z 2000 roku (140 KM) mam przejechane ponad 100 000 km bez problemów ale unikam ASO jak ognia. Ten model jest jednak już wycofany a jaki jest nowy nie wiem. Z wyglądu wolę starego. Z nowych minivanów podoba mi się tylko Altea tylko te wycieraczki nie wiem czy to dobry pomysł w naszych warunkach zimowych. Link Zgłoś
Gość: Gamoń Re: corolla verso IP: 195.47.201.* 12.10.04, 15:36 Święte słowa. Jedyna "wada" minivanów to nieco dziwna (ale idzie się szybko przyzwyczaić!) pozycja za kółkiem. Cała reszta - duży plus: auto o zwrotności kompaktu i przestrzeni godnej pojazdu z przynajmniej o jedno "oczko" wyższej półki. Jeśli chodzi o obecnie produkowane auta z tego segmentu, dobre opinie słyszałem o Corolli Verso i (szczególnie) Focusie C-Max (w obu przypadkach chodzi jednak o zdanie użytkowników diesli). Niemniej jednak chyba każdy nowoczesny minivan prezentuje przyzwoity poziom i jakiegoś szczególnie widocznego outsidera wśród nich nie ma (nie mówię tu o pojazdach starszych, typu Chevy Rezzo, Xara Picasso czy Almera Tino - nie są złe, ale nie są jednak już tak dobre jak nowsze konstrukcje). Link Zgłoś