Dodaj do ulubionych

Dojna zmiana

20.03.18, 23:54
Rząd tego z szalikiem po lewej przyjął właśnie projekt ustawy o zmianie ustawy o biokomponentach i biopaliwach ciekłych oraz niektórych innych ustaw.

W skrócie - 8 groszy ekstra za każdy litr ON i benzyny na tzw. "Fundusz Niskoemisyjnego Transportu".

Zabrakło im na premie, czy co?
Obserwuj wątek
    • tdf-888 Re: Dojna zmiana 21.03.18, 00:09
      Ssyny... 😠
      • tdf-888 Re: Dojna zmiana 21.03.18, 00:12
        Na gaz nie dołożyli!!
        Czemu? 😞
        • qqbek Re: Dojna zmiana 21.03.18, 01:00
          Żeby taki ssyn jak ja mógł się śmiać w twarz ich wyborcom.
          Innego uzasadnienia za bardzo nie widzę :)
          • vogon.jeltz Re: Dojna zmiana 21.03.18, 08:22
            Nie no, ich wyborcy też jeżdżą na gazie.
            • qqbek Re: Dojna zmiana 21.03.18, 09:33
              Suweren?
              Nawet na podwójnym ;)
      • j_malec Re: Dojna zmiana 21.03.18, 07:51
        Jesteś za głupi by zrozumieć o co w tym wszystkim chodzi. Cyferki to nie wszystko.
    • tdf-888 Re: Dojna zmiana 21.03.18, 00:17
      Dla mnie to oznacza minimum złotówkę więcej za 100 km
      • qqbek Re: Dojna zmiana 21.03.18, 01:01
        No u mnie z 8 groszy, pod warunkiem, że wyłącznie po mieście będę jeździł.
    • bigzaganiacz Re: Dojna zmiana 21.03.18, 00:32
      Powinno byc co najmniej 50 groszy , niech suweren poczuje dobra zmiane
    • galtomone A tu dla wielbicieli geniuszu Mateusza 21.03.18, 08:39
      Pojawialy sie tu glosy, ze zla PO nie chciala dac i sie podzielic a PiS daje i stad 500 + i ze to nie na kredyt.

No to prosze co o tym mowi Pan od Prezentacji:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,161770,23167390,pawlowski-na-sto-dni-morawieckiego-mielismy-dostac-technokrate.html#Z_MT

„W dłuższej perspektywie to nam nie zbuduje PKB. Państwu bardziej niż konsumpcja potrzebne są inwestycje i oszczędności. A przypominam, że 500+ jest na kredyt. Zadłużyliśmy się o dodatkowe 20 mld zł, bo chcemy promować dzietność. Jesteśmy we własnym gronie i nie musimy mówić sobie tylko pięknych słów”.

A to dodatkowe 20 mld nie w ogóle tylko CO ROK!!!!
      • tdf-888 Re: A tu dla wielbicieli geniuszu Mateusza 21.03.18, 09:30
        Fejk news
      • samspade Re: A tu dla wielbicieli geniuszu Mateusza 21.03.18, 09:35
        Zdajesz sobie sprawę że nie do końca jest tak jak piszesz?
        • galtomone Re: A tu dla wielbicieli geniuszu Mateusza 21.03.18, 12:00
          Och, Boski Sam.. nie wiem czemu nie mozesz pisac pelnych wypowiedzi do razu....
          To co... zechecesz wyjasnic co masz na mysli czy mamy Cie prosic?

A tak bardziej na serio... Nie mogles od razu napisac calosci?
          • samspade Re: A tu dla wielbicieli geniuszu Mateusza 21.03.18, 12:39
            galtomone napisał:

> Nie mogles od razu napisac calosci?

W sumie mogłem

• galtomone Re: A tu dla wielbicieli geniuszu Mateusza 21.03.18, 14:37
              No i??? :-)
              • samspade Re: A tu dla wielbicieli geniuszu Mateusza 21.03.18, 15:08
                galtomone napisał:

> No i??? :-)

No i nie napisałem całości.
                Bo wypowiedź dotyczyła konkretnego roku. Nie jest powiedziane że program ten kosztuje tyle co roku. Bo część tych pieniędzy wraca wraz ze zwiększona konsumpcją. Dochodzi uszczelnienie vat.
                Według zapowiedzi wielu ekonomistów skarb państwa powinien być już dawno pusty. Okazało się inaczej.
                • vogon.jeltz Re: A tu dla wielbicieli geniuszu Mateusza 21.03.18, 15:22
                  > Według zapowiedzi wielu ekonomistów skarb państwa
                  > powinien być już dawno pusty. Okazało się inaczej.

Poczekaj jeszcze, na razie nie wiemy jakie machloje księgowe za tym się kryją.
                  • samspade Re: A tu dla wielbicieli geniuszu Mateusza 21.03.18, 15:29
                    Być może. Pożyjemy zobaczymy.
      • tbernard Re: A tu dla wielbicieli geniuszu Mateusza 21.03.18, 11:27
        Zamiast 500+ powinni byli zrobić możliwość wspólnego rozliczania podatków z dziećmi.
        • vogon.jeltz Re: A tu dla wielbicieli geniuszu Mateusza 21.03.18, 11:57
          To by miało sens tylko gdyby był mocno progresywny podatek dochodowy z wysoką kwotą wolną (czego oczywiście jestem zwolennikiem). W sytuacji, gdy 99% zatrudnionych płaci quasi-liniowy 18% lub 19% PIT, a kwota wolna nie wystarcza na waciki, nic by takie rozwiązanie nie zmieniło.
          • qqbek Re: A tu dla wielbicieli geniuszu Mateusza 21.03.18, 12:16
            W takiej Wielkiej Brytanii kwota wolna od podatku to 11.000 Funtów, w Niemczech 8500 Euro... u nas?
            U nas kwotę wolną od podatku mam "za sobą" w połowie stycznia :(
          • tbernard Re: A tu dla wielbicieli geniuszu Mateusza 21.03.18, 13:16
            Kwota wolna od podatku powinna z samego założenia wynosić tyle ile wynosi roczna średnia (lub przynajmniej minimalna ustawowa) krajowa. A od tej kwoty podatek mocno progresywny.
            • nazimno Re: A tu dla wielbicieli geniuszu Mateusza 21.03.18, 15:37
              12 x minimum socjalne = kwota wolna od podatku od dochodow

Ludzie- kupujac i tak zaplaca VAT.
    • samspade Re: Dojna zmiana 21.03.18, 10:01
      Ciekawe czy w tym pakiecie utrzymał się projekt opłaty za wjazd do miast?
      • qqbek Re: Dojna zmiana 21.03.18, 10:09
        Chyba nie.
        Za to widać wyraźny (jak zwykle w PiS) pęd ku komunistycznej "urawniłowce". 8 groszy od litra będzie płacił i PKS eksploatujący jeszcze u nas na wsi Autosany w takim stanie, że włączam obieg zamknięty jak mi przyjdzie za jakimś jechać i firma transportowa z najnowszym możliwym taborem ze wszystkimi "eko-sreko" na pokładzie.

To ja się pytam jaki to jest qrfa "niskoemisyjny transport", jak za transport niskoemisyjny składka jest taka sama jak za autosana zostawiającego za sobą czarną chmurę z sadzy?
        • samspade Re: Dojna zmiana 21.03.18, 10:12
          Jeszcze tydzień temu pomysł za opłaty był w projekcie ustaw. A co do 8 gr to normalne że cena paliw jest taka sama dla wszystkich. Innymi opłatami czy podatkami można premiować/karać za ekosreko pojazdów.
      • more.ketchup Płacz i jeremiady lemingów:) 21.03.18, 10:21

Czekacie z utęsknieniem i nadzieją na kolejne wybory?
        :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))).
        Jakby wam to powiedzieć...
        • qqbek Re: Płacz i jeremiady lemingów:) 21.03.18, 10:26
          Jak by to tobie powiedzieć w sposób delikatny...
          ...o już wiem, posłużę się cytatem:
          "Kiedyś będzie taka wiosna,
          kiedyś będzie taki maj,
          gdy na drzewach zamiast liści,
          wisieć będą komuniści"
        • vogon.jeltz Re: Płacz i jeremiady lemingów:) 21.03.18, 10:26
          O, kolejna jednorazowa pisia xurwa. Tak, czekamy. Chętnie poobserwuję z daleka jak Potato Republic of Bolanda przestaje istnieć.
        • samspade Re: Płacz i jeremiady lemingów:) 21.03.18, 10:26
          Koza z nosa zmienił nick?
          Treści jak to u kopiejkowego trolla nie ma. Ale czego oczekiwać po lemingu wierzącym ślepo w partyjny przekaż dnia.
          • more.ketchup Re: Płacz i jeremiady lemingów:) 21.03.18, 10:40
            Może mały zakładzik, ze nie dożyjecie POwrotu?
            :))).
            • samspade Re: Płacz i jeremiady lemingów:) 21.03.18, 10:43
              Następny debil nie potrafiący pisać.
              Jakiego powrotu? i czemu trollu piszesz do mnie wy? Przyzwyczajenia towarzyszu?
              • more.ketchup Re: Płacz i jeremiady lemingów:) 21.03.18, 10:47
                samspade napisał:

> Jakiego powrotu? <

Takiego POwrotu, foggy:)
                • samspade Re: Płacz i jeremiady lemingów:) 21.03.18, 10:57
                  Pisz kopiejkowy. Zarabiaj. W końcu płacą ci od wpisu.
                  • vogon.jeltz Re: Płacz i jeremiady lemingów:) 21.03.18, 11:01
                    Za pisanie na auto-moto to chyba jakieś megaxujowe stawki są.
                    • samspade Re: Płacz i jeremiady lemingów:) 21.03.18, 11:04
                      Może to pierwszy etap żeby awansować wyżej? Przecież tak od razu na onet facebook czy twitter chyba nie biorą.
                      • vogon.jeltz Re: Płacz i jeremiady lemingów:) 21.03.18, 11:07
                        Na duże, poważne portale i serwisy to trzeba mieć technikę, styl i w miarę sprawnie posługiwać się językiem pisanym. A nowe wcielenie koziego bobka jedno co ma, to tylko zjebany klawisz "O".
            • vogon.jeltz Re: Płacz i jeremiady lemingów:) 21.03.18, 10:47
              Sugerujesz, że pisdy będą mordować tych, którzy głośno wyrażają sprzeciw wobec ich nierządów? Nie zdziwiłoby mnie to.
              • more.ketchup Re: Płacz i jeremiady lemingów:) 21.03.18, 12:04

Słonecznie POzdrawiam. POlerujcie nadzieję. Umiera ostatnia.
                • vogon.jeltz Re: Płacz i jeremiady lemingów:) 21.03.18, 12:38
                  Tobie się wydaje, ciulu z wypolerowaną na gładko korą mózgową, że ja chciałbym powrotu do władzy PO? Odstaw to co bierzesz, bo ci ewidentnie szkodzi... Zresztą, rób co chcesz, i tak już nie zobaczę ani jednego twojego wPiSu.
                  • more.ketchup Re: Płacz i jeremiady lemingów:) 21.03.18, 15:55

Podczas dwukadencyjności PO nie słychać było żadnego oburzonego jazgotu.
                    Odcięto wam ryje od koryta? To se ne vrati. Ne vrati...
    • duze_a_male_d_duze_m Re: Dojna zmiana 21.03.18, 12:45
      To studnia bez dna, obojętnie kto ciągnie wiadro.
    • bimota Re: Dojna zmiana 21.03.18, 13:03
      A W ROSJI BEZ ZMIAN... SLUSZNIE WYBRALI ? MOZE NASI POWINNI SIE NA PUTINIE WZOROWAC...
      • tbernard Re: Dojna zmiana 21.03.18, 14:18
        Sugerujesz, że należy przywrócić "wybory" jak za PRL?
        • galtomone Re: Dojna zmiana 21.03.18, 14:40
          Nie taniej po prostu zlikwidowac wybory i uznac dozywotnio wladze Prezesa oraz wskazanego nastepcy?
          Taniej... no i po co sie oszukiwac, ze niby jakies wybory sa...

Teraz Prezes i tak juz w wiekszosci wypadkow decyzuje za caly narod i parlament.
        • bimota Re: Dojna zmiana 21.03.18, 15:32
          A JAK BYLO ZA PRL ?
          • nazimno Re: Dojna zmiana 21.03.18, 15:42
            Narod glosuje na partie, partia kieruje, rzad rzadzi,
            a komu sie nie podoba, niech sp...la.
            W zasadzie ten model obowiazuje w calej
            Europie z niewielkimi odchyleniami.
            • more.ketchup Skaleczone ryje 21.03.18, 16:08
              nazimno napisał:

> Narod glosuje na partie, partia kieruje, rzad rzadzi, a komu sie nie podoba, niech sp...la.
              W zasadzie ten model obowiazuje w całej Europie z niewielkimi odchyleniami.<

Wydawałoby się, że to oczywiste i łatwe do zrozumienia. Realia wyborcze. Ale jak się okazuje przegrane POlitycznie dupki tego nie chcą zrozumieć. Co to będzie za jazgot dogorywającej frakcji PO następnych wyborach, przegranych wyborach. Będzie okazja do wyprostowania Konstytucji:) Zamiast biadolić i jęczeć zaproponujcie coś lepszego od obecnie rządzących.
              I nie zaczynajcie przemowy schetynowej od: " A brzydki PiS..."
              • trypel Re: Skaleczone ryje 21.03.18, 16:15
                Jaka partyjna sieczkę trzeba mieć we łbie żeby definiować wszystkich krytyków PIS jako zwolenników PO.
                Świat nie składa się tylko z tych dwóch opcji.
                • nazimno Re: Skaleczone ryje 21.03.18, 16:24
                  W Polsce istnieje plemienny podzial na
                  te dwie opcje i na to wyglada, ze to sie
                  utrwalilo na dluzszy czas.
                  Inne opcje odsunely sie na margines.

• more.ketchup Re: Skaleczone ryje 21.03.18, 16:42

Dla zwolenników czerwonych odcieni jest demokratyczna opcja:
                    natemat.pl/228075,sld-wstal-po-liczeniu-na-politycznym-ringu-i-ma-szanse-na-powrot-do-sejmu-bardzo-pomocne-w-tej-reaktywacji-jest-pis
                    • galtomone Re: Skaleczone ryje 22.03.18, 07:24
                      Czewroni (socjalisci) glosuja aktualnie na PiS - nie oszukujmy sie. Nikt nie ma tak swietnengo narodowo socjalistycznego programu. Nawet SLD przez lata nie probowalo robic PRL bis a PiS jest na dobrej drodze.

Nic tylko sie cieszyc. W koncu ludziom sie bedzie zylo spokojnie i dostatnio.
                      • vogon.jeltz Re: Skaleczone ryje 22.03.18, 09:14
                        > Czewroni (socjalisci) glosuja aktualnie na PiS -

Wypraszam sobie.
                        • galtomone Re: Skaleczone ryje 22.03.18, 09:35
                          OK, ok... katolicko - narodowi - socjalisci.

Swoja droga na SLD socjalsci to od dawna nie maja po co glosowac - chyba, ze teraz zaczna wracaj do korzeni... bo z SLD zostal szyl a partia raczej stala sie neoliberalna...

A RAZEM dla mnie zbyt radykalne.

Gdyby tylko PiS troche byl mniej radykalny swiatopoglodowo i bardziej demokratyczny od wewnatrz... to kto wie, moze mogliy by miec moj glos.
                          • vogon.jeltz Re: Skaleczone ryje 22.03.18, 10:21
                            > bo z SLD zostal szyl a partia raczej stala sie neoliberalna...

SLD było neoliberalne już 20 lat temu.

> A RAZEM dla mnie zbyt radykalne.

Który konkretnie element programu jest dla ciebie zbyt radykalny?
                            • galtomone Re: Skaleczone ryje 22.03.18, 10:43
                              Oj, nie chce mi sie teraz dokładnie na nowo programu czytać... ale nie wszystko mi pasowało.
                              Momentami dla mnie cit za bardzo w lewo.

To troche na zasadzie - nie moge sie zgodzic ze schweppesem - "prywatne super, wszystko ma byc prywatne", ale i nie moge sie zgodzic, ze "tylko państwowe, tylko regulowane, itp".

Stad tacy jak ja maja w tym kraju problem - tyle ze nas pewnie malo...
                              Czyli partia centrolewicowa. Całkiem otwarta światopoglądowo i tu tu liberalna a w zakresie gospodarczym łącząca państwo liberalne gospodarcze z elementami socjalistycznymi - np. usługi publiczne jednak powinny byc państwowe, mocny samorząd, maksymalna demokracja i wplyw obywatela na partie, kraj.

Edukacja obywatelska - by od poczatku uczyc o odpowiedzialnosci za siebie, za obywateli, za swiat - wtedy z czasem dzisiejszy kapitalizm ma szanse miec bardziej ludzka twarz.

Stad daleko mi do kazdej z partii i blisko jednoczesnie. Kazda ma elementy, ktore mi pasuja, i kazda (jedne wiecej inne mniej) ktore nie....

To w zasadzie jedyny powod, ktory czasem mnie irytuje gdy zarzuca mi sie slepe zapatrzenie w PO i dla ktorego irytuje mnie slepe zapatrzenie ludzi w PiS.
                              • vogon.jeltz Re: Skaleczone ryje 22.03.18, 11:15
                                > ale i nie moge sie zgodzic, ze "tylko państwowe, tylko regulowane, itp".

Co "tylko państwowe"? Gdzie masz w programie postulat nacjonalizacji wszystkiego?
                                A regulowane? No bez jaj, wszystko jest dzisiaj regulowane.
                                • galtomone Re: Skaleczone ryje 22.03.18, 12:31
                                  Ale odnioslem sie ogolnie. Nie uczylem sie programu Razem na pamiec. Zeby pokazac, ze jestem i za tym i za tym - centrowo z lekkim odchyłem w lewo :-)
                            • samspade Re: Skaleczone ryje 22.03.18, 13:42
                              vogon.jeltz napisał:

> Który konkretnie element programu jest dla ciebie zbyt radykalny?

Nie wiem czy radykalny jest odpowiednim słowem ale sporo populizmu czy życzeniowego myślenia.
                              Podniesiemy podatki bogatym obniżymy zlikwidujemy składkę zdrowotną itp. A skąd pieniądze wezmą się w budżecie? Raczej nie ze stawki podatkowej dla najbogatszych.
                              Państwo ma zbudować mieszkania na gruntach należących do skarbu państwa. Gdzieś to słyszałem i nie wychodzi.
                              Dla jasności chciałbym żeby dostali się do parlamentu.
                              • galtomone Re: Skaleczone ryje 22.03.18, 14:38
                                Ja tez... i dobrze napisałeś to co mialem na mysli w tym zakresie
                              • vogon.jeltz Re: Skaleczone ryje 22.03.18, 15:06
                                > Nie wiem czy radykalny jest odpowiednim słowem
                                > ale sporo populizmu czy życzeniowego myślenia.

Etam, takie rzeczy to ma w programie każda partia. Liberałowie np. będą zapowiadać, że obniżą podatki i zlikwidują ograniczenia, co spowoduje natychmiastowy boom gospodarczy - to nie jest populizm i życzeniowe myślenie? Razemki twierdzą, że mają to policzone. Może tak, może nie, ale np. pisim też miał się budżet momentalnie rozjechać z okazji pińcetplusa, a sam zauważyłeś, że póki co się spina (i to ja, nie ty, podejrzewam, że mogą kryć się za tym księgowe machloje).

> Państwo ma zbudować mieszkania na gruntach należących do skarbu państwa.

Państwo ma zbudować autostrady na gruntach należących do skarbu państwa - niby jaka jest różnica? Oczywiście to nie państwo powinno zajmować się budowaniem, ale powinno zainicjować taki program i wyłonić wykonawców, którzy zrobi to najlepiej w relacji jakość/cena (nie piszę "najtaniej") i za to zapłacić. Na zachodzie Europy miliony ludzi mieszkają w budownictwie, nazwijmy to, komunalnym.
                                • samspade Re: Skaleczone ryje 22.03.18, 15:13
                                  vogon.jeltz napisał:

> Etam, takie rzeczy to ma w programie każda partia.

Niby tak ale oczekiwał bym zmiany na lepsze.

> Państwo ma zbudować autostrady na gruntach należących do skarbu państwa - niby
                                  > jaka jest różnica?

Największa różnica jest taka że pod autostrady państwo wywłaszcza ma spec ustawę itp. I przeważnie robi to w polach czy po obrzeżach miejscowości. Z budynkami i zabudową mieszkaniową jest trochę inaczej. Właśnie jest projekt specustawy. Zjechany przez urbanistów i architektów. Państwo nie może budować w polach. Zresztą osobiście oczekiwał bym od państwa próby zapanowania nad urbanistycznym chaosem a nie pogłębianie go.
                                • galtomone Re: Skaleczone ryje 22.03.18, 15:26
                                  vogon.jeltz napisał:

> Liberałowie np. będą zapowia
                                  > dać, że obniżą podatki i zlikwidują ograniczenia, co spowoduje natychmiastowy b
                                  > oom gospodarczy - to nie jest populizm i życzeniowe myślenie?

Ty, ale nie bądź jak PiSi Troll. z Faktu krytyki razem w tym zakresie nie wynika brak krytyki innych partii.

> Razemki twierdzą,
                                  > że mają to policzone. Może tak, może nie, ale np. pisim też miał się budżet mo
                                  > mentalnie rozjechać z okazji pińcetplusa,

Spoko. Tyle, ze nie udalo im sie mnie tego sprzedac. Pisim zreszta tez nie.
                                  Generalnie pomysl z 500+ czy podobym programem uwazam za niezly - tyle, ze PiS zrobil to zle, ze zlych powodow i w zlym celu.

> > Państwo ma zbudować mieszkania na gruntach należących do skarbu państwa.
                                  >
                                  > Państwo ma zbudować autostrady na gruntach należących do skarbu państwa - niby
                                  > jaka jest różnica?

Państwo to powinno zbudować wydajny i dobry system usług publicznych i inicjatyw, które pozwolą na lepsze współdziałanie prywatnego i społecznego.
                • toreon Re: Skaleczone ryje 22.03.18, 09:20
                  No właśnie, do niektórych jakoś nie dociera, że są ludzie, dla których istnieją jeszcze inne wersje postrzegania rzeczywistości niż poniższe. Między innymi moja skromna osoba.

a) do 2015 roku rządzili złodzieje, od 2015 anioły
                  b) do 2015 roku było normalnie, od 2015 jest nienormalnie

No ale cóż, wytresowali ten naród jak psów. Co począć panie...

• galtomone Re: Skaleczone ryje 22.03.18, 07:22
                A po co "prostowac " Konstytucje?
                Jeszcze nie daj Boze tak jak wyprostuja jak pisza wiekszosc wlasnych ustaw, ktore trzeba poprawiac - bez sensu.
                Lepiej olewac jak teraz. W razie W i tak naprawde wazni siedziec nie pojda.
            • bimota Re: Dojna zmiana 22.03.18, 09:55
              CZYLI JEST TAK ASAMO, TYLKO WTEDY BYLA 1 PARTIA W 2 ODMIANACH, A TERAZ W 4...
      • bimota Re: Dojna zmiana 22.03.18, 16:26
        NO I JAK ZYKLE SIE NIE DOWIEM CZY PUTIN JEST DOBRY, CZY ZLY...

TYLKO TRADYCYJNE POLITYKOWANIE OD RZECZY...
    • nazimno Re: Dojna zmiana 22.03.18, 12:48
      Spadaj naciagaczu.
    • toreon Re: Dojna zmiana 22.03.18, 12:53
      Tutaj masz wyjaśnione za co były te premie.
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23173277,minister-tchorzewski-mowi-dlaczego-dostal-premie-od-beaty-szydlo.html#Z_Czolka3Img

Ja tam nie mam pytań.
    • galtomone Błagam - powiedzcie, że to żart!!!!!!! 22.03.18, 14:37
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,23174535,ziobro-wytyka-niekonstytucyjnosc-kluczowego-zapisu-ustawy-o.html#Z_Czolka3Img
      Znaczy Prokurator Ziobro wie, a Minister Ziobro nie wiedział :-)

NIECH ŻYJE PROFESJONALIZM!
      • samspade Re: Błagam - powiedzcie, że to żart!!!!!!! 22.03.18, 14:48
        Co wie Ziobro może się dowiemy. Na razie mamy sytuację że prokurator generalny uważa że ustawa autorstwa ministra sprawiedliwości jest niekonstytucyjna. Dobrze że u nas te stanowiska pełnia inne osoby. A nie wróć ...
        A na koniec i tak wyjesz bo oderwali cię od koryta
      • vogon.jeltz Re: Błagam - powiedzcie, że to żart!!!!!!! 22.03.18, 14:58
        Od dawna było wiadomo, że coś z nim jest nie tak. Ci, którzy znali go bliżej, podejrzewali jakieś poważne zaburzenia psychiczne. Teraz wiemy - zero cierpi po prostu na rozdwojenie jaźni.
        • galtomone Re: Błagam - powiedzcie, że to żart!!!!!!! 22.03.18, 15:03
          A syszales HUK?

Jak kamien spadl z serca Pani Przyłębskiej co TK ma zrobic z ta ustawa :-).

Biedny Jaki... tak go szef wystawił... jakoś marnie jego kandydowanie na Prezydenta Warszawy teraz wygląda...
          • vogon.jeltz Re: Błagam - powiedzcie, że to żart!!!!!!! 22.03.18, 15:07
            > Biedny Jaki... tak go szef wystawił.

Pewnie sam rył pod Zbyszkiem. Wygląda mi na sxurwysyna.
    • galtomone Popieram PiS - w 100% w tym zakresie! 22.03.18, 14:41
      www.tokfm.pl/Tokfm/7,103085,23174186,ministerstwo-srodowiska-przeciwko-cyrkom-z-dzikimi-zwierzetami.html#Z_BoxNewsImg&a=66&c=96
      Wstyd, ze dopiero teraz. I jeszcze raz niech mi ktoś zarzuci brak obiektywizmy, bycie "totalną opozycją" i plucie na PiS bez względu na wszystko!

Szkoda, ze obiektywizm niestety nigdy w niczym nie udziela się rządzącym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka