bywalec.hoteli 11.07.19, 12:40 Oddała Gdaka ostatnio 30km S17 na trasie Warszawa-Lublin. Ktoś jechał już tą trasą i wie jak się jedzie na całości? Czy są korki albo np. duże opóźnienia tempa podróży z powodu budowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qqbek Re: Trasa Warszawa-Lublin 11.07.19, 13:28 Zakręt, Kołbiel. Więcej znaczących problemów nie ma. (obydwa powyższe zaś znane są od dekad) Trochę śmieszne jest to, że jak jadę z Lublina to pierwsze 100 km przejeżdżam szybciej, niż ostatnie 50, ale jeszcze trochę cierpliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trasa Warszawa-Lublin 11.07.19, 15:02 Ile może dojazd do Zakrętu trwać? Bo rozważam tym razem podróż przez Warszawę a nie przez Radom. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trasa Warszawa-Lublin 12.07.19, 19:54 Qqbek, a orientujesz się może jak przejazd - z obwodnicy Garwolina przez Wilgę, Górę Kalwarię, Piaseczno i dalej w górę do S2 Warszawa? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Trasa Warszawa-Lublin 12.07.19, 23:57 Nie. Szczerze mówiąc, to rodzinę mam "na Pragie" i wpierw tam zawsze jadę, więc na drugą stronę Wisły dopiero w DC przejeżdżam. Co do "dojazdu do Zakrętu" - od Lublina 2 do 3 godzin. Z wyżej wymienionych powodów (głównie Kołbiel). Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Trasa Warszawa-Lublin 13.07.19, 09:23 Zależy od szczęścia w G. Kalwarii i tamtejszym rondzie. Potem 79 średnia do jazdy. Wjazd do Piaseczna potrafi się blokować. A dalej Puławska. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Trasa Warszawa-Lublin 12.07.19, 02:41 Co cie bywalcu hosteli pcha na dziki wschod ? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trasa Warszawa-Lublin 13.07.19, 07:36 Nie gluptasku. A ty w tej Orlandii sprzątasz? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trasa Warszawa-Lublin 15.07.19, 09:43 Dziękuję koledzy za porady. Pojechałem jednak przez Puławy, Radom, Grójec, Warszawę ominąłem. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Trasa Warszawa-Lublin 15.07.19, 09:50 Z Puławami jest problem, bo stary most na Wiśle w Puławach remontują i się ruch lokalny na most Papy-Kremówki przeniósł. W ubiegłym tygodniu jakiś niedorozwój z TIR-a wpieprzył się w ciągnik rolniczy, bo się go nie spodziewał na ekspresówce (a na czas remontu dopuścili na S12 ruch wolnobieżnych na odcinku przez Wisłę, ograniczając przy tym reszcie nieznacznie prędkość). Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trasa Warszawa-Lublin 15.07.19, 10:01 Oczywiście jechałem obwodnicą Puław w ciągu S12. Trochę szkoda, że częściowo jest ona jednopasowa, ale dobrze, że połączono ją z S17. Przez Warszawę będzie sens jeździć pewnie jak skończą całą S17+S2 pd obwodnica Wawy. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trasa Warszawa-Lublin 16.07.19, 10:24 Aha, początkowo nieuważnie przeczytałem. Chodzi Ci o to, że ten stary wąski most w Puławach (zawsze się zastanawiałem czy dwie ciężarówki są w stanie się wyminąć) jest w remoncie i wielnobieżne pojazdy mogą jeździć przez nowy most na ekspresowej S12? O tym nie wiedziałem, ale wiem, że tam momentami są duże ograniczenia - np. do 60 km/h. Most Papy-Kremówki - nie znałem tego, dobre :) Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: Trasa Warszawa-Lublin 16.07.19, 10:31 Ty bywalec przejechałeś już tą trasę Warszawa - Lublin, czy jeszcze się szykujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trasa Warszawa-Lublin 16.07.19, 10:48 hukers napisał: > Ty bywalec przejechałeś już tą trasę Warszawa - Lublin, czy jeszcze się szykuje > sz? No na bazie Waszych porad postanowiłem ominąć Warszawę. Przejechałem w ostatnim czasie 4 razy trasę przez Grójec i Radom i było bardzo spoko (tylko wkurzały roboty drogowe przed Radomiem oraz tiry na DK50-ce). Odpowiedz Link Zgłoś
weteran-czasu Re: Trasa Warszawa-Lublin 16.07.19, 00:52 Jeszcze jakieś 80 km z ciasnymi objazdami, a dozwolona prędkość od 30-50 km/h. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Trasa Warszawa-Lublin 16.07.19, 12:20 1. Nie całość w objazdach, tylko fragmenty. 2. Było jechać wcześniej (jak było tylko do Kurowa) to byś zobaczył, co to "jazda ciasnymi objazdami". 3. Nikt tych 30-50 nie trzyma, jak akurat w pobliżu nie ma robotników (na widok ludzi jednak zwalniają). Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trasa Warszawa-Lublin 16.07.19, 12:30 Kiedyś to się jeździło jak była DK17 do Wawy, potem przejazd przez Wawe a potem DK92 do Poznania - z korkiem w Krośniewicach. Albo przez Łódź. Oj było to bardzo męczące - miliony tirów, setki miejscowości. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Trasa Warszawa-Lublin 16.07.19, 13:02 Sam Garwolin kosztował mnie na pewno wiadro żółci i z karton papierosów. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trasa Warszawa-Lublin 16.07.19, 13:40 Albo karton żółci i wiadro papierosów. Ale Ty chyba rzuciłeś, żeby dziecku nie smrodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Trasa Warszawa-Lublin 16.07.19, 14:11 bywalec.hoteli napisał: > Albo karton żółci i wiadro papierosów. Ale Ty chyba rzuciłeś, żeby dziecku nie > smrodzić? Tak, od ponad 5 lat już nie palę, ale przed otworzeniem obwodnicy Garwolina paliłem jeszcze jak komin fabryczny. Tyle, że po jednym eksperymencie z przypalaniem nabiału przestałem palić w samochodzie do chwili, gdy nie jechałem bardzo powoli/nie stałem w korku. W Garwolinie, do czasu budowy obwodnicy, spokojnie można było 2-3 w każdą stronę spalić. A do DC jeździłem wtedy częściej niż teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
weteran-czasu Re: Trasa Warszawa-Lublin 16.07.19, 17:01 Na tej trasie poruszam się od lat - mam na trzech cmentarzach w Lublinie pochowanych bliskich. A tak niedawno jechałem sobie, piękny las na lewo i na prawo, zajazdy a Ryki nazwałem LasVegas ze względu na kilka świateł co 50 m. Aż tu raptem (chyba dwa lata temu) po objeździe Garwolina patrzę a tu pustynia, piach, koparki lepsze od wydobywaczy złota z Alaski ( Discovery- Parker by chapę otworzył ze zdziwienia), wywrotki, jakieś dziwne maszyny do układania betonu. Drzew nie zobaczysz, chałupy poburzone, zajazdów nie ma i tak trochę smutno mi się zrobiło co przyćmiło moją radość na przyszłość, że do Lublina nie będę wlec 3 godz.Teraz humor mi powraca, bo nie trzeba będzie polować na wyprzedanie maruderów ( a to górka, a to zakręt, a to z naprzeciwka sznur samochodów i desperat ładujący się na trzeciego. Będzie Wersal :) Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trasa Warszawa-Lublin 17.07.19, 16:01 Dajcie znac jak się jedzie po oddaniu kolejnego odcinka w sierpniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Trasa Warszawa-Lublin 05.08.19, 23:15 Wie ktoś może kiedy będzie odcinek koło Ryk gotowy? Odpowiedz Link Zgłoś