Dodaj do ulubionych

To podrozeja te auta od 2020?

13.09.19, 20:30
I może to też mieć wpływ na ceny używanych?
Obserwuj wątek
    • trypel Re: To podrozeja te auta od 2020? 13.09.19, 21:17
      A co? Bedziesz czekał ze sprzedażą czy szybciej kupisz?
      • dodekanezowiec Re: To podrozeja te auta od 2020? 13.09.19, 22:57
        A czy gdybym pytał o ceny piłkarzy w transferach to zaraz klub chce założyć? Ciekawi mnie czy straszenie to nie pewna manipulacja. Przez GPF w benzynie auta miały zdrozec. Akurat to wielce nie wpłynęło.
        • nazimno Re: To podrozeja te auta od 2020? 14.09.19, 08:33
          Cena rynkowa ma charakter marketingowy.
          Realny koszt produkcji jest wewnetrzna
          tajemnica koncernu i nawet oni sami
          maja trudnosci w szacunkach.
          • misiaczek1281 Re: To podrozeja te auta od 2020? 14.09.19, 17:54
            nazimno napisał:

> Cena rynkowa ma charakter marketingowy.
            > Realny koszt produkcji jest wewnetrzna
            > tajemnica koncernu i nawet oni sami
            > maja trudnosci w szacunkach.

cena salonowa jest zawyżona - w salonie się przepłaca i po 3 latach następuje korekta w dół ,utrata wartości która jest niewspółmierna do stopnia zużycia. Cena powraca do realnej rynkowej ;)
            • dodekanezowiec Re: To podrozeja te auta od 2020? 14.09.19, 19:39
              Daj qrva przykład. Bez przerwy pierdaczysz to samo.
              • dodekanezowiec Re: To podrozeja te auta od 2020? 14.09.19, 19:40
                Jesteś zwykłym trollem który się nudzi.
    • klemens1 Re: To podrozeja te auta od 2020? 14.09.19, 08:19
      Podrożeją, bo będzie dodatkowy posrany system przestrzegania prędkości. Ciekawe, jak popyt spadnie, ale nie wierzę, że nie zrobią możliwości łatwego obejścia tego gówna.
      I będziemy kupować coś, co każdy i tak zaraz wyłączy albo wypierdzieli na śmietnik.
      • yasiaq Re: To podrozeja te auta od 2020? 14.09.19, 08:47
        czyli potrzebny jest przymusowy GPS i automatyczny policjant do wysyłania mandatów..będzie i tanio i skutecznie.
      • dodekanezowiec Re: To podrozeja te auta od 2020? 14.09.19, 08:49
        Najbardziej chodzi chyba o te gramy emisji. Mazda informuje że 10-15 tys.beda droższe auta.
        • dodekanezowiec Re: To podrozeja te auta od 2020? 14.09.19, 09:43
          Ciekawe czy nie po to żeby napedzic sprzedaż. A potem w cudowny sposób w 2020 roku okaże się że były jakieś wyjątki i kar za emisję powyzej 95g nie będzie. Ciekawe też że inni nie robią reklamy w ten sposób. Dla samej zasady mnie cos takiego wqrvia. Na takiej samej zasadzie jak góral w listopadzie pieprzy o ciężkiej zimie. W marcu - kwietniu dziennikarz powinien podjechać I powiedzieć- goralu, ano wutlumaczcie się że swoich przepowiedni. Albo analitykom walutowym nie płacić w ogóle- skoro takie analityki to niech se sami zarobią na wahaniach kursów walut
          • tbernard Re: To podrozeja te auta od 2020? 24.11.19, 19:27
            dodekanezowiec napisał:

> Albo analitykom walutowym nie płacić w ogóle- skoro takie analityki to niech se sami zarobią na wahaniach kursów walut

Kiedyś Cygance co usiłowała mi powróżyć za pieniądze zasugerowałem aby sobie wywróżyła wynik kilku losowań totolotka. Analitycy finansowi niczym szczególnym od tej Cyganki się nie różnią. Trochę tylko mają inaczej wyspecjalizowaną gadanę.
    • bywalec.hoteli Re: To podrozeja te auta od 2020? 15.09.19, 21:09
      nie wiem.
    • gzesiolek Re: To podrozeja te auta od 2020? 02.10.19, 10:51
      Już drożeją... wystarczy sprawdzać cenniki na auta na 2020 jak jakaś marka wprowadza... w więcej niż połowie przypadków ceny w cenniku są od 10 do 20% wyższe...
      Teraz zrozumiałem też zabieg Mitsu z ASX... bo przez 8lat nie przeszkadzało im, że na Europe produkowali z innym silnikiem niż na US...a teraz z nowym liftem nagle ujednolicili i dali większy silnik...
      Ot niezależnie czy nowy czy stary i tak nie spełnia norm emisji, a tak to mają wyjaśnienie wyższych o kilkanaście procent cen...
      • kanna13 Re: To podrozeja te auta od 2020? 02.10.19, 11:01
        Po prostu dostosowują się do zapowiedzi płacy minimalnej na poziomie 3 tys. a potem nawet 4 tys.

I bardzo proszę o precyzję nie "przez 8 lat " tylko "przez ostatnie 8 lat"
        • dodekanezowiec Re: To podrozeja te auta od 2020? 02.10.19, 14:08
          Polska nie jest żadnym pepkiem świata. Pępek świata czyli Europa, wymyślił że emisja spalin ma być mała. Nie zdziwię się jak za 5 lat połowa nowych aut to będą hybrydy.
          • kanna13 Re: To podrozeja te auta od 2020? 02.10.19, 14:25
            Patrz, a w TV mówią coś zupełnie odwrotnego i coś jeszcze o wstawaniu z kolan.
            A tak obiektywnie patrząc to z tą ograniczona emisją to nie jest znowu taka głupia sprawa.
            Co będzie za 5 lat? Dobre, na razie to główne pytanie co będzie po 13 października
            • bywalec.hoteli Re: To podrozeja te auta od 2020? 04.10.19, 09:00
              jest jakiś wniosek z tego wątku?
              • dodekanezowiec Re: To podrozeja te auta od 2020? 22.11.19, 19:03
                Jest wniosek z tego wątku i warto do niego wrócić. Jak się spodziewałem- cała ta rozdmuchana afera to tandetna reklama mazdy.
                • gzesiolek Re: To podrozeja te auta od 2020? 22.11.19, 21:24
                  Jako osoba która ostatnio często bywa w różnych salonach odpowiem tak: Mazda napędza sobie sprzedaż w 2019, ale nie tylko Mazda podnosi ceny w 2020... I nie tylko Mazda stosuje to do wciskania aut przed końcem roku...
                • bywalec.hoteli Re: To podrozeja te auta od 2020? 23.11.19, 22:17
                  Lepiej późno niż wcale na wnioski, Dodekanezowiec! :) Czy jesteś jakimś bratem Agios Pneumatikosa? ;)
                  • dodekanezowiec Re: To podrozeja te auta od 2020? 24.11.19, 09:31
                    Może to po prostu też jakis fan Grecji? :)
          • bigzaganiacz Re: To podrozeja te auta od 2020? 02.10.19, 18:03
            szybciej , dzisiaj slyszalem ze corolla bedzie oferowana jedynie jako hybryda
            • misiaczek1281 Re: To podrozeja te auta od 2020? 24.11.19, 15:16
              moje Polo już przestało tracić na wartości a zaczęło drożeć...auto warte 5 tysięcy a w naprawy ostatnio włożyłem 2 tysiące więc zyskało na wartości...do tego co roku zyskuje na nim 3 tys.zł zaoszczędzone na gazie LPG zamiast benzyny ….po 2 latach jazdy oszczędności przekroczą wartość auta wraz z kosztami jego napraw :) Nie opłaca się sprzedawać kury znoszącej złote jaja :)
              • dodekanezowiec Re: To podrozeja te auta od 2020? 24.11.19, 16:32
                A ile możesz stracić na braku bezpieczeństwa w takim aucie?
                • misiaczek1281 Re: To podrozeja te auta od 2020? 24.11.19, 20:19
                  dodekanezowiec napisał:

> A ile możesz stracić na braku bezpieczeństwa w takim aucie?

braku czego? 18 lat prawko i ani jednego spowodowanego wypadku, jedna stłuczka nie z mojej winy bo ktoś przejechał czerwone.

Polo ma 4 poduszki, ABS. W zderzeniu w Tirem to nawet SUV nie jest bezpieczny ;-)
                  • dodekanezowiec Re: To podrozeja te auta od 2020? 24.11.19, 20:43
                    Poduszki po 15 latach mogą już nie zdać egzaminu. Brak ESP, systemów itp. też jest problemem. Im nowsze auto, to też lepiej rozwiązany problem stref zgniotu etc.
                    • misiaczek1281 Re: To podrozeja te auta od 2020? 25.11.19, 20:05
                      dodekanezowiec napisał:

> Poduszki po 15 latach mogą już nie zdać egzaminu. Brak ESP, systemów itp. też j
                      > est problemem. Im nowsze auto, to też lepiej rozwiązany problem stref zgniotu e
                      > tc.

te "problemy" istnieją tylko w twojej wyobraźni :) ESP jest przydatny tylko w ekstremalnych sytuacjach(nie mam takich) i może tylko wspomóc ale nie uratuje gdy wejdziesz w zakręt 90 stopni z prędkością 220 :)
                      • dodekanezowiec Re: To podrozeja te auta od 2020? 25.11.19, 23:10
                        Amen.
    • bolo2002 Re: To podrozeja te auta od 2020? 25.11.19, 09:29
      Zupełnie mnie nie interesuje podwyzka aut od 2020 r , bo kupowanie dzisiaj nowego auta -zwłaszcza klasy wyzszej- zupełnie sie nie opłaca. Mam zasadę-przy której jeszcze nigdy nie popełniłem błedu: kupuje auto uzywane/ ale przywozę sam, sam wybieram zawsze na Zachodzie-nigdy w polskim komisie/ zawsze za mniej jak 10 tys zl i jeżdzę nim 5 lat/bez napraw żadnych!!!/. za 5 lat kupuje to samo i znów 5-5 lat bez napraw! I to ma sens! Każdy z tych wózków wygląda jak nowy i jezdzi jak nowy-cała rzecz w tym, zeby wiedziec - co kupić1 Ja wiem-dlatego nie ma niespodzianek!
      • gzesiolek Re: To podrozeja te auta od 2020? 25.11.19, 12:47
        Super podejście....

Jak się ma 10tys. PLN na auto i się kupuje tak aby bezproblemowo jeździło, a nie po to aby imponować sąsiadowi...
        • bywalec.hoteli Re: To podrozeja te auta od 2020? 25.11.19, 14:43
          Ale czy za mniej niż 10 tys. zł można kupić auto, żeby wyglądało jak nowe i jeździło 5 lat bez napraw?
          • gzesiolek Re: To podrozeja te auta od 2020? 25.11.19, 16:55
            Kwestia definicji: "wygląda jak nowe"
            oraz "jazdy 5 lat bez napraw" (często widzę takie 5lat bez napraw... strzelałbym...)
    • loyezoo Re: To podrozeja te auta od 2020? 25.11.19, 21:55
      Kuźwa, a te co czasami zwożę, podrożały w 5-6 lat o 300% :-/ Ale bym się w życiu nie spodziewał, bo inaczej to bym je potrzymał trochę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka