Gość: marrus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 16:05 Poznam uzytkowników YARIS D4D w celu wymiany doswiadczeń i awari YARIS D4D Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Jarek Re: Toyota YARIS D4-D IP: 217.8.186.* 21.10.04, 16:32 Gość portalu: marrus napisał(a): > ... i awari YARIS D4D ??? Przecież one się nie psują! Nigdy! Link Zgłoś
niknejm Re: Toyota YARIS D4-D 21.10.04, 16:35 Gość portalu: Jarek napisał(a): > Gość portalu: marrus napisał(a): > > > ... i awari YARIS D4D > Przecież one się nie psują! Nigdy! Słusznie. I dlatego autor wątku napisał 'awari', nie 'awarii'. Jak nie wiesz, co po japońsku znaczy 'awari' to zamilcz ;-))) Pzdr Niknejm P.S. Nie mogłem się powstrzymać ;-)) A poważniej - nie znam nikogo z Yarisem dieslem :-( Link Zgłoś
Gość: Daimler niknejm pisz bo to jaris przeciez IP: *.mtvk.pl 21.10.04, 16:50 niknejm napisz ze mu sie nie zepsuje nigdy bo tak jest w statystyce no napisz przeciez ty wiesz ze to prawda jedyna i niepodwazalna i ze to najlepszy najszybszy i najobszerniejszy bolid w naszej galaktyce Link Zgłoś
niknejm Re: niknejm pisz bo to jaris przeciez 21.10.04, 16:55 Masz rację, to rzeczywiście najlepszy bolid w całym wszechświecie. ;-) Zadowolony? ;-)))))))))))) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: Daimler Re: niknejm pisz bo to jaris przeciez IP: *.mtvk.pl 21.10.04, 17:00 no widzisz dla mnie masz stajla Link Zgłoś
niknejm Re: niknejm pisz bo to jaris przeciez 21.10.04, 17:03 Gość portalu: Daimler napisał(a): > no widzisz > dla mnie masz stajla Pozdrawiam oddanego miłośnika skośnookiej technologii z Tojką na czele ;-)) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Toyota YARIS D4-D IP: 217.8.186.* 21.10.04, 17:14 niknejm napisał: > Słusznie. I dlatego autor wątku napisał 'awari', nie 'awarii'. Jak nie wiesz, > co po japońsku znaczy 'awari' to zamilcz ;-))) > > Pzdr > Niknejm > > P.S. Nie mogłem się powstrzymać ;-)) A poważniej - nie znam nikogo z Yarisem > dieslem :-( Nie będę milczał, bo... to nie Białoruś. ;-))) A dieselek w takim małym autku? Kto by tym przejeździł 50 tys. km rocznie? PS. Ciekawe jak sprawować się będzie nowy D-4D z Jelcza? Link Zgłoś
niknejm Re: Toyota YARIS D4-D 21.10.04, 17:20 > Nie będę milczał, bo... to nie Białoruś. ;-))) A dieselek w takim małym > autku? > Kto by tym przejeździł 50 tys. km rocznie? No więc właśnie, w tym rzecz. Typowe przebiegi w PL to 10-20kkm, a im mniejsze autko, tym mniejszy typowy przebieg. Choć ze względów ekonomicznych niektórzy kupują samochody segmentu B jako auta dla rodziny. Wtedy (przy większych przebiegach rocznych) ma to sens... > PS. Ciekawe jak sprawować się będzie nowy D-4D z Jelcza? Z Jelcza? Tam mają produkować te silniki? Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: sławek Re: Toyota YARIS D4-D IP: *.aries.com.pl / 195.136.186.* 21.10.04, 17:27 Typowe przebiegi w PL to 10-20kkm W PL 20 kkm rocznie robili chyba tylko taksiarze,reszta nie miała samochodów ;-) pozdr Link Zgłoś
niknejm Re: Toyota YARIS D4-D 21.10.04, 17:32 > W PL 20 kkm rocznie robili chyba tylko taksiarze,reszta nie miała > samochodów ;- Wbrew pozorom PL to skrót od Poland, a nie od Polska Ludowa :-) Przypadkiem czytałem kiedyś artykuł o tym. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Toyota YARIS D4-D IP: 217.17.46.* 22.10.04, 08:15 niknejm napisał: > No więc właśnie, w tym rzecz. Typowe przebiegi w PL to 10-20kkm, a im mniejsze > autko, tym mniejszy typowy przebieg. Choć ze względów ekonomicznych niektórzy > kupują samochody segmentu B jako auta dla rodziny. Wtedy (przy większych > przebiegach rocznych) ma to sens... OK, ale mi ostatnio nie udaje się jeździć mniej niż 40 tys. km, a dla przykładu w zeszłym udało mi się pokonać 75 tys. km. > Z Jelcza? Tam mają produkować te silniki? W Jelczu mają produkować 2,0 D-4D 180 KM (sic!), które pokazywano w Avensisie na targach w Paryżu. Link Zgłoś
niknejm Re: Toyota YARIS D4-D 22.10.04, 09:23 Gość portalu: Jarek napisał(a): > w zeszłym udało mi się pokonać 75 tys. km. Toś 'jeździec' ;-) Ja nigdy 20kkm nie przekraczam. ;-) > > Z Jelcza? Tam mają produkować te silniki? > > W Jelczu mają produkować 2,0 D-4D 180 KM (sic!), które pokazywano w Avensisie > na targach w Paryżu. Cóż, w PL już są produkowane niezłe silniki diesla (patrz zakłady Isuzu, zakłady Andoria). Więc wychodzi na to,że to będzie taka polska specjalność :-) Pzdr Niknejm Link Zgłoś