Dodaj do ulubionych

OT Kalifornia, Los Angeles

• x49xx Re: OT Kalifornia, Los Angeles 06.06.21, 19:14
      Rozmawiałam z koleżanką z podstawówki, która ponad 20 lat jest w Stanach. Mówiła, że wraca do kraju, nie ma tam pracy od marca.
      • bigimax Re: OT Kalifornia, Los Angeles 06.06.21, 19:30
        dziwne , macdonalds placi 500 $ za pojawienie sie na rozmowie kwalifikacyjnej
        • marekggg Re: OT Kalifornia, Los Angeles 06.06.21, 19:43
          chodzisz codziennie?
          • bigimax Re: OT Kalifornia, Los Angeles 06.06.21, 20:00
            z twoja stara za stodole
            • marekggg Re: OT Kalifornia, Los Angeles 06.06.21, 20:05
              my nie mamy stodoly, ale a twoich wypowiedzi wychodzi na to ze ty nic innego nie posiadasz
              • bigimax Re: OT Kalifornia, Los Angeles 06.06.21, 20:11
                no to widzisz jak bys mial to by nie musiala wpadac ssac brudu z pod paznokic z duzego plaucha u stopy , nie wiem czemu ale preferuje prawa
      • bywalec.hoteli Re: OT Kalifornia, Los Angeles 06.06.21, 22:10
        x49xx napisała:

> Rozmawiałam z koleżanką z podstawówki, która ponad 20 lat jest w Stanach. Mówił
        > a, że wraca do kraju, nie ma tam pracy od marca.

A jaką pracę koleżanka ma? Bardziej working class czy middle class?
    • bigimax Re: OT Kalifornia, Los Angeles 06.06.21, 19:31
      cali to sciek postepowych lewakow
      • bywalec.hoteli Re: OT Kalifornia, Los Angeles 06.06.21, 20:07
        a filmik obejrzałeś?
        • bigimax Re: OT Kalifornia, Los Angeles 06.06.21, 20:14
          nie ale venice beach to glosny temat , najnowszy pomysl burmistrza czy tam gubernatora zrobic osiedla bezdomnych w miejskich parkach , oczywiscie z dala od miejsca zamieszkania tego pajaca
          • bywalec.hoteli Re: OT Kalifornia, Los Angeles 06.06.21, 21:13
            a co maja zrobić z tymi bezdomnymi?
            • bigimax Re: OT Kalifornia, Los Angeles 06.06.21, 23:09
              nie wiem ale moze nie lokowac ich w prime miejscowce odwiedzanej przez tysiace mieszkancow , bezdomny chyba nie musi miec widoku na ocean
          • marekggg Re: OT Kalifornia, Los Angeles 06.06.21, 22:12
            nie obejrzalem, ale wiem - co za wsiok
    • qqbek Re: OT Kalifornia, Los Angeles 06.06.21, 23:46
      Może nie do końca na temat, ale tak mi się skojarzyło (z narodzinami sceny punkowej w USA też):
    • engine8 Re: OT Kalifornia, Los Angeles 07.06.21, 00:53
      Zanim obejrze to wam powiem ze to prawda. W kaliforni jest najwiecej bezdomnych. A media to rozdmuchuja jak moga. to sie sprzedaje zwlaszcza w epoce Bidena. Nalezy rozdawac kase
      Dalczego?
      - wiekoszsc to ludzie z nalogami. Widzimy efekty tolerowani narkotykow i tych hard core ale i marychy i nazywani nalogowych alkoholikow nie chorymi ale pijakami
      A do tego
      - jest cieplo
      - stan daje kase bez zadnych pytan czy wymagan
      - wiekoszsc jest z poza kaliforni
      - ludz zamozni czuja sie rozgrzeszeni jak bezdmnym daja jedzenie - ktrego oni nie chca a czasami sa wrecz obrazeni i wyrzucaja - oni chca kase i ...wiadomo co

Jak wroce z pracy to obejrze ale chyba to widzialem. Ale wy wiecie swoaje i was nie obchdzi co mysl ludz tacy jak ja - media sa najbardzij miarodajne... .So be it.
      U nas w wsi tez bylo ich mase. Zaproponiwano im mieszkanie i utrzymanie ale 5 mil od plazy, jedzenie itp.....
      Po 2 tygodniach cel osiedle bylo puste..... Tam nie docierali dilerzy, tam trzeb bylo sobie rptac i gotowac a jrszcz ebyli tac co oczekiwali ze mieszknia bedz w maore czyste. No i pojawilai sie tacy co ich chcieli "edukowac"
      Oni nic chca tego co "normalni" ludzie mysl ze oni chca. Oni chca kase i swiety spokuj. Ich mozgi nie pracuja tak jak nasze....
      • bigimax Re: OT Kalifornia, Los Angeles 07.06.21, 01:02
        Jak wroce z pracy to obejrze ale chyba to widzialem. Ale wy wiecie swoaje i was nie obchdzi co mysl ludz tacy jak ja

ja nie wiem co tam sobie myslisz ale nic nie mozesz myslec jak ci bezdomni rozbija oboz na chodniku centralnie przed twoim domem i tak z tego wpisu to nie wiem czy popierasz obecna polityke czy jednak nie do konca
        • engine8 Re: OT Kalifornia, Los Angeles 07.06.21, 01:06
          Obecna polityka sprzyja temu - malo, prosi o wiecej tego typu problemow. Nie iwm czy to celowe aby w koncu zrobic rewolucje i robic komunizm czy tez pzez glupote takich jak Biden i durna Kamala...
          • bywalec.hoteli Re: OT Kalifornia, Los Angeles 07.06.21, 01:11
            forum.gazeta.pl/forum/w,567,171849726,171849726,Pieklo_Kalifornii_USA_to_syf_.html
      • engine8 Re: OT Kalifornia, Los Angeles 07.06.21, 01:04
        #1 Ppolem w USa i Kaliforni to nie boeda to neo bezdomnei ale Narkotyki - i te na recpete i te podobe kupowane na recepte.... wiekszosc przychodzi prze zgranice 0 i dlatego Trump chcial to utrudnic a Biden otworzyl.
        Duza czesc narkotykow tym kokaine przychdzi z ameryki pld a synteyczne opioidy niestety przchodza przez meksyk z chin..
        • bywalec.hoteli Re: OT Kalifornia, Los Angeles 07.06.21, 01:35
          Tak amerykanie się ostro narkotyzują? Czemu, w takim kraju dobrobytu sięgają po narkotyki i opioidy?
          • engine8 Re: OT Kalifornia, Los Angeles 07.06.21, 03:14
            Powodow jest kilka.
            #1 to mlode pokolenie jest juz przyzwyczjane ze wszytko ma przychodzic latwo i tego ma byc duzo. A przecie kazdy ma prawo mieszkac tam gddzi chce i oni wola Kalifornie...
            A jak pojd do pracy to tam zeby dobrze zarobic to trzeba dobrze pracowac..
            O i jeszcze miec dobre studia. Wprawdzie maja ale studiwali psychologie jak 770% i tekich nikt nie chce? A to wina przeciez ne ich tylko ? Wszystkich innych...
            I stres goni stres
            Jak nie ma to maja stresy a na stresy sa "leki" a te sa tanie i wszedzie dostepne. Kazdego stac a zwlaszcza bogatych..
            Niestety i do was to przyjdzie
            • aron2004 Re: OT Kalifornia, Los Angeles 07.06.21, 08:27
              A czemu ludzie tak boją się mieszkać w Teksasie? Skoro dom z ogrodem kosztuje tam tyle co klitka w LA?
              Chodzi o to że w Teksasie każdy ma broń palną?
              • engine8 Re: OT Kalifornia, Los Angeles 07.06.21, 17:41
                Ale ludzi sie nie boja mieszkac w Teksasie...
                Oni tam nie chca.
                A bo klimat
                A bo stan konserwatywny
                Ale za to na emryture sie tam przeprowadzja
        • vogon.jeltz Re: OT Kalifornia, Los Angeles 07.06.21, 12:27
          > synteyczne opioidy niestety przchodza przez meksyk z chin..

Syntetyczne opioidy to u was przychodzą z kapitalistycznych korporacji, przepisywane na receptę przez wolnorynkowych lekarzy.
          • engine8 Re: OT Kalifornia, Los Angeles 07.06.21, 17:44
            Tak sie to zaczelo
            Pierwszym byly powstajace gesto "kliniki bolu."
            A te juz i w Ojczyznie zaczyna sie takowe pojawiac i reklamowac ze w koncu w obecnych czasach nikogo nic nie powinno bolec...
            • bywalec.hoteli Re: OT Kalifornia, Los Angeles 07.06.21, 18:52
              przecież ból często sygnalizuje jakaś chorobę, problem, jak go wyłączyć to nie wiadomo o chorobie czy problemie
    • waga170 Re: OT Kalifornia, Los Angeles 07.06.21, 02:23
      Swietny filmik?
      Niektorzy w tym Poznaniu jaraja sie widokiem o kurwa kobita na moturze jadzie, a inni w tym samym Poznaniu mowia o kurwa w Hameryce som bezdomne.
      Wez ty sie chlopie w garsc, poczytaj cos z Zeromskiego:) Ludzie bezdomni na przyklad. Albo w ogole cokolwiek powyzej elementarza. Jak juz dojdziesz do Norwida to sie dowiesz ze jestes kurwa bywalec, chuj wie gdzie bywales, ale nie wiesz kiedy sie smiac a kiedy plakac.
      • bywalec.hoteli Re: OT Kalifornia, Los Angeles 07.06.21, 08:20
        po prostu ciekawski filmik a ty albo obejrzyj albo nie oglądaj ale nie bądź waga czepialskim bucem
    • marekggg Re: OT Kalifornia, Los Angeles 07.06.21, 11:12
      znalazlem cos takiego, no ale nie tylko:

Zdaniem Mike’a imigranci z Azji nie są zainteresowani integracją, zamykają się we własnym kręgu kulturowym i wprowadzają do biznesu wyniszczającą etykę pracy. – Azjaci przyczynili się do akceptacji w naszych firmach skrajnego pracoholizmu, w którym niemal nie ma miejsca na celebrowanie świąt i tradycji amerykańskich. Człowiek czuje, że żyje nie we własnym kraju, lecz gdzieś indziej, gdzie nie chciał się znaleźć – mówi Mike.

Jestem w stanie w to uwierzyc, bo w belgii jest to samo. akurat ze imigranci z afryki za etosem pracy nie przepadaja.

• bywalec.hoteli Re: OT Kalifornia, Los Angeles 07.06.21, 11:40
        Oni (ci Azjaci) chyba przyjeżdżają, żeby tylko uczyć się, pracować, oszczędzać i spać :)
      • engine8 Re: OT Kalifornia, Los Angeles 07.06.21, 17:46
        I sie w duzej czesci zgadzam.
        Tak ze jesli sie chce tego uniknac to nalezy sie ukolowac z dala od "fabryk" .
        U nas tutaj tego nie ma.
    • bolo2002 Re: OT Kalifornia, Los Angeles 08.06.21, 08:18
      Stany Zjednoczone czyli tzw. Ameryka jako raj skończyła sie dawno temu, gdzies koło roku 1980. Przez wieki swiat chciał zyc w Ameryce i tak było. Dzis to mit i nic nie znaczy. Jk nie masz stałej pracy i te conajmniej 5000 $ na reke na m-c to nie wyjeżdzaj, bo padniesz! Mój pradziadek w 1914 r. wyjechał i pracował tam 4 lata -to rozumiem. dzis nie ma to sensu!
      • waga170 Re: OT Kalifornia, Los Angeles 08.06.21, 08:45
        "Stany Zjednoczone czyli tzw. Ameryka jako raj skończyła sie dawno temu, gdzies koło roku 1980."

Troche pozniej. Dokladnie jedenastego wrzesnia 2001.
        • engine8 Re: OT Kalifornia, Los Angeles 08.06.21, 17:50
          No popatrz, a mnie sie chyba od tego czasu dopiero zaczal ten amerykanski raj. :)
      • engine8 Re: OT Kalifornia, Los Angeles 08.06.21, 17:48
        To teraz mi to piszesz.... to jakbym wiedzial to przeciez bym K pare lat po tym 1980 ne przyjezdzal

Zaraz zaraz a gdzie to mozna dobrze zyc bez stalej pracy. . A z tym 5k na reke to przesadziles i to porzadnie...
        www.cnbc.com/2019/04/03/how-much-money-a-single-person-needs-to-get-by-in-every-us-state.html
      • engine8 Re: OT Kalifornia, Los Angeles 19.06.21, 03:42
        Poszukaj sobier po internecie co mowi ludzi mlodzi o tym jak sie tu zyje ..
        O np masz m,odego inzyniera informatyka ktory sie dopiero "rozpedza" i specjlanie nie narzeka.
        www.youtube.com/watch?v=J9AAtRckuWU
        • bywalec.hoteli Re: OT Kalifornia, Los Angeles 19.06.21, 08:19
          trochę przynudza ale jego dziewczyna sympatyczna
    • hukers Re: OT Kalifornia, Los Angeles 08.06.21, 15:28
      bywalec.hoteli napisał:

> A polecam do obrzejrzenia świetny filmik o Kalifornii, o Los Angeles konkretnie
      > :
      >
      >
      > Będzie i cos ciekawego dla Hukersika :)

Podaj czas "momentów", bo nie chce mi się oglądać całości.
      • bywalec.hoteli Re: OT Kalifornia, Los Angeles 08.06.21, 16:22
        hukers napisał:

> > Będzie i cos ciekawego dla Hukersika :)
        >
        > Podaj czas "momentów", bo nie chce mi się oglądać całości.

Hukersik, w sumie koło 5 minuty włącza się interesujący dla Ciebie obiekt :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka