Gość: omeg IP: 194.204.163.* 26.04.02, 13:40 Witam, mam pytanko, woskujecie wasze pożeracze autostrad? czym, jaki preparat jest dobry, a jaki to lipa? pozdrowienia Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Peter Re: woskowanie aut IP: *.eranet.pl 27.04.02, 19:23 Ostatnio używam wosku w sprayu i bardzo go sobie chwalę. Pojemnik z takim woskiem można kupić w dowolnym hipermarkecie typu Carrefoure czy Leclerc (kosztuje chyba troszkę ponad 10PLN i wystarcza na jakieś cztery „oszczędne” woskowania). W przeciwieństwie do płynnego wosku (który sprzedawany jest w różnego rodzaju plastikowych buteleczkach), wosk w sprayu bardzo ładnie pozwala się nanieść na karoserię. Oczywiście wosk w sprayu ma pewne wady: -najlepiej woskuje się nim w garażu (nie wyobrażam sobie takiego zabiegu „na dworze” w czasie „wietrznej” pogody), -„nie ma siły”, żeby podczas takiego woskowania nie upieprzyć sobie szyb. Pozdrawiam Peter Link Zgłoś
Gość: Marek Re: woskowanie aut IP: *.atlanta-01-02rs.ga.dial-access.att.net 27.04.02, 19:28 A ja wierze w produkty firmy Rain-X. Najpierw myje samochod ich szamponem w ktorym plywaja takie piekne zlote kulki wosku (mialem wczesniej ich inny szampon, ktory nie wymagal suszenia, ale mi go murzyn z Cadillac'a ukradl). W czasie mycie wosk ten sie ladnie na karoserii rozciera. Potem susze samochod i smaruje go woskiem Rain-X - jest fajny bo bardzo szybko zasycha i nie trzeba za duzo polerowac by uzyskac dobry efekt. Nastepnie szyby wycieram mokrymi sciereczkami i smaruje Rain-X'em. Potem dolewam plynu do mycia szyb Rain-X do spryskiwacza. A potem mysle sobie ze Rain-X powinien mi za te reklame zaplacic. Moj numer konta to 1234567-7654321 :) Link Zgłoś
Gość: IS300 Re: woskowanie aut IP: *.dyn.optonline.net 28.04.02, 00:37 Mothers Pure Carnauba Wax, albo Pinnacle Souveran Wax tez jest dobry Nie radzil bym ci uzywac Turtle Wax, albo innych syntetychnych woskow. Link Zgłoś