Dodaj do ulubionych

Ford Mustang

IP: *.netblok.pl 03.11.04, 04:54
Ciekawe jakby zaczeli produkowac znowu te z 1964??ja tak chce!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Magnum Re: Ford Mustang IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 08:53
      najlepiej jakby mial silnik 7.0 V8 z Corvety i min 400KM
      bo 300KM to malo na taka mase
      • Gość: Radek Re: Ford Mustang IP: *.ok.ok.cox.net 03.11.04, 15:48
        Najlepiej to zeby mial dyzla 6l duramax.
        • Gość: gość Re: Ford Mustang IP: *.class146.petrotel.pl 03.11.04, 16:36
          Powinien mieć silnik 5,7 i konkretną moc.
          • Gość: Radek Re: Ford Mustang IP: *.2015.com 03.11.04, 23:05
            Do obydwu miszczuf amerykanskiej motoryzacji:

Silnik z corvetty: NIE bo corvetta to Chevy - czyli GM
            Silnik 5.7l (czyli 350) NIE bo to silnik Chevy.

Mustang opiera sie na tradycji czyli zadne 5.7l, powinien byc 5l (302),
            ewentualnie 427/428/429 (jakies pi razy oko 7l).

W kwestii wagi auta, mustang wazy tyle samo co M3 a 100kg wiecej od Z350. Wiec
            bym tak nie tragizowal, bo napewno nie bedzie to wolny samochod.
    • Gość: RF Re: Ford Mustang IP: 57.66.193.* 03.11.04, 16:33
      Najciekawsze są CENY!! W europie to można sobie za niego kupić zwykłego
      kompakta albo trochę wypasionego malca segmentu B.
      Amerykanie mają dobrze.
      • Gość: Robert To jest takie tanie, dlatego że Mustangi IP: *.aster.pl 03.11.04, 18:23
        to takie amerykańskie Fabie i Corsy dla młodych dresików. A oni to nie maja ani
        kasy ani poczycia gustu. Ot takie sobie autko. Prymitywne pudło przyspawane do
        dużego motorka.
        • Gość: mak Re: To jest takie tanie, dlatego że Mustangi IP: *.proxy.aol.com 03.11.04, 18:52
          Robert jak bys sie zwrocil z taka opinia o Mustangu do Radka,to bys go mocno
          obrazil,he,he,he....
          • Gość: Radek Re: To jest takie tanie, dlatego że Mustangi IP: *.2015.com 03.11.04, 23:07
            Tylko ze ja sie z tym zgadzam, no i co z tego? Ma te 300 koni, kopa i daje
            spora radoche z jazdy (jak mniemam na podstawie doswiadczen z poprzedniego
            modelu). A Robert niech sobie jezdzi supernowoczesnym kompaktem z napedem na
            przod hehe.
            • Gość: Robert Raduś, serce ty moje, odpitol sie od "mojego kompa IP: *.aster.pl 03.11.04, 23:43
              kta"

Nie mam żadnego kompakta, a już na pewno nie z napędem na przód. Uważaj co
              klepiesz bo nie każdy na tym forum jeździ Yarisem. Ja pisząc o 300+ konnych
              autach wiem co piszę, bo głównie takimi jeżdżę, a ty?
              • Gość: Radek Re: Raduś, serce ty moje, odpitol sie od "mojego IP: *.2015.com 03.11.04, 23:53
                To moze sie pochwal jakimi.

Na codzien jezdze terenowym, od swieta motocyklem ktorym ma 0-100km/h w
                okolicach 3s.
                • Gość: Robert No i gites. Ale chwalic się nie będę, bo jedno z IP: *.aster.pl 04.11.04, 08:18
                  moich aut jest na tyle rzadkie, że potem by mnie na ulicy wytykali paluchami. A
                  to mi do niczego niepotrzebne:)
                  Zdrufko:)
                  • Gość: zzx chwalic się nie będę, ha ha IP: 193.59.95.* 05.11.04, 12:35
                    jak pojeździłem w stanach F-150 z V8 ok. 6 litrów to już nie chcę żadnego
                    euroazjatyckiego turbo-techno pracującego jak odkurzacz!
        • Gość: Hellboy Re: To jest takie tanie, dlatego że Mustangi IP: 195.205.45.* 03.11.04, 20:09
          Nie no, jasne. Kazdy amerykanski 'pony car' czy 'muscle car' to prymitywne pudlo
          przyspawane do duzego motorka. Ale who cares ? Te samochody nie sa po to, zeby
          jezdzily bezawaryjnie przez 300 tys mil, nie sa po to, zeby konkurowac z
          Maserati na parkingu pod snobistycznym hotelem. One sa po to, zeby dac max
          radochy z jazdy. I sa w tym najlepsze od parudziesieciu lat.

> to takie amerykańskie Fabie i Corsy dla młodych dresików. A oni to nie maja ani
          >
          > kasy ani poczycia gustu. Ot takie sobie autko. Prymitywne pudło przyspawane do
          > dużego motorka.

• Gość: RF Re: To jest takie tanie, dlatego że Mustangi IP: 57.66.193.* 04.11.04, 08:47
          Wolałbym jednak to niż Golfa.
        • greenblack No to ja i tak wolę taką amerykańską 08.11.04, 18:22
          Fabię z V8 i 300 KM niż 1.2 R3, he he.
    • Gość: robert Re: Ford Mustang IP: *.jax.bellsouth.net 03.11.04, 19:02
      czy ktos wie jakie oplaty trzeba uiscic przy sprowadzeniu samochodu z usa, czy
      clo, podatek akcyza sa uzaleznione od poj silnika i ile wynosza? bardzo prosze
      o pomoc!!!!!
      • Gość: Robert Cło 10%, akcyza 13% i VAT 22% IP: *.aster.pl 03.11.04, 21:22
        I pewnie transport z $1k.
        Nie wiem jak ze światłami, ale pewnie sa tez europejskie wersje, bo Mustangi sa
        sprzedawane w RFN. Kosztują tam cos miedzy 25 a 30 ojro. Prawie jak lepsza
        Octavia:)
        W sumie trzeba byc wielkim zapaleńcem aby za to tyle zapłacić. Ja osobiście
        wolałbym Nissana 350Z. Cena podobna a jakoś nie razi wyglądem jak Mastęk:)
        Ale to już moja osobista opinia, nie musi byc podzielana przez nikogo poza mną.
        • Gość: andy Re: Cło 10%, akcyza 13% i VAT 22% IP: *.client.comcast.net 07.11.04, 15:31
          > W sumie trzeba byc wielkim zapaleńcem aby za to tyle zapłacić. Ja osobiście
          > wolałbym Nissana 350Z. Cena podobna a jakoś nie razi wyglądem jak Mastęk:)
          > Ale to już moja osobista opinia, nie musi byc podzielana przez nikogo poza
          mną.

Cena Nissana obliguje w granicach od $30.000 do$ 40.000(full power-
          convertible)w USA.

• Gość: Radek Re: Cło 10%, akcyza 13% i VAT 22% IP: *.2015.com 08.11.04, 05:17
            Wiesz ty wogole co to znaczy obliguje? Raczej nie. Moze oscyluje miales na
            mysli? A najtanszy Z350 mozna w salonie kupic za 25k usd.
        • Gość: andy Re: Z 350 za $25.000-nigdy! IP: *.client.comcast.net 07.11.04, 15:33
          > wolałbym Nissana 350Z. Cena podobna a jakoś nie razi wyglądem jak Mastęk:)
          > Ale to już moja osobista opinia, nie musi byc podzielana przez nikogo poza
          mną.

Cena Nissana obliguje w granicach od $30.000 do$ 40.000(full power-
          convertible)w USA.

• Gość: ma 350 Z IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.11.04, 01:17
          > wolałbym Nissana 350Z.

No ale to autko z zupełnie innej bajki, zupełnie. No i nie wiem jak Ty, ale ja
          bym się do 350Z nie wtłoczył, jak go zobaczyłem na parkingu to aż mnie zabolało
          jak sobie pomyślałem jak bym w nim siedział :-)
          Pozdrawiam.
      • Gość: ma Re: Ford Mustang IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.11.04, 22:29
        Cześć,
        Ja już o to się pytałem - właśnie a propos Mustanga :-)

Oto szanowny wątek na ten temat, jak zwykle jest tam trochę pieprzenia nie na
        temat, bo przecież zawsze znajdzie się mundrala, ale jest też dużo rad
        słusznych i rozsądnych. Z tego miejsca pozdrawiam tych, którzy ich udzielili:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=16984150&a=16984150
    • jan.kulczyk Re: Ford Mustang 03.11.04, 20:02
      "Okrągłe światła, dziób rekina, długa maska."

To rekin ma dziób?

"Zastąpił go galopujący koń. Co ciekawe, w przeciwnym kierunku niż wierzchowce ścigające się w zawodach."

Ktoś wie, o co chodzi w tym drugim zdaniu?
      • Gość: mak Re: Ford Mustang IP: *.proxy.aol.com 03.11.04, 22:21
        Robert, prosze podaj mi link ,w ktorym jest ze Mustang kosztuje tyle samo kasy
        co Nissan 350 Z,bo ja mysle ze cos nie tak z ta cena Nissana!?
        • Gość: Robert Re: Ford Mustang IP: *.aster.pl 03.11.04, 22:34
          Prosie bardzo:
          www.mobile.de/SIDQzCCntJ0HxfUUtW6e5KHyQ-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11LsearchPublicJ1099521133A1LsearchPublicD1100CCarW-t-
          vctpLtt~BmPA1A1B20A9%81R-t-
          vCaMkMoSmVb_X_Y_x_yrdsO~BSRA6D1100D9000GmustangGMUSTANGHinPublicA2A0A0A0D2004A0/
          cgi-bin/da.pl?bereich=pkw&id=11111111144294370&top=7&
          www.mobile.de/SIDM9GWZroiqQdV8Ksk2ZxcZQ-t-vaN%E3DexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11LsearchPublic%81q-t-
          vCaCiCoMkMoPESeZiaDiVkWkmrD~BCDA1B14KHelsingborgBSED9000R2005%FF%A0Mustang%FF%
          A0GT%FF%A0V8E34800CCarE25221A1A1C221B10G2004-
          09J1099521133A1LsearchPublicD1100CCarY-t-vctpLtt~BmPA1A1B20C114%81M-t-
          vCaMkMoSmVb_X_Y_x_yrdsO~BSRA6D1100E18700D350zD350ZHinPublicA2A0A0A0D2004A0/cgi-
          bin/da.pl?bereich=pkw&top=5&id=11111111146550489&
          • Gość: Robert hmm, cos mi nie tenteges IP: *.aster.pl 03.11.04, 22:36
            poszukaj na mobile.de

Mustangi (w Europie) sa w granicach 25-35 ojro (zalezy od wersji). Nissana
            można już wyhaczyć poniżej 30ojro.
      • Gość: Radek Re: Ford Mustang IP: *.2015.com 03.11.04, 23:09
        > "Zastąpił go galopujący koń. Co ciekawe, w przeciwnym kierunku niż
        wierzchowce
        > ścigające się w zawodach."
        >
        > Ktoś wie, o co chodzi w tym drugim zdaniu?

Ja wiem.
        • jan.kulczyk Re: Ford Mustang 04.11.04, 00:35
          > Ja wiem.

Uchyl więc rąbka...
          • Gość: Radek Re: Ford Mustang IP: *.2015.com 04.11.04, 01:19
            Zgaduje ze na wyscigach konie biegna z prawa na lewa (siedzac na zewnatrz toru)
            a na logu mustanga jest na odwrot i vice versus. Domyslam sie ze o to chodzi
            autorowi.
            • Gość: pidżej Re: Ford Mustang IP: *.acn.waw.pl 04.11.04, 01:31
              Gość portalu: Radek napisał(a):

> Zgaduje ze na wyscigach konie biegna z prawa na lewa (siedzac na zewnatrz
              toru)
              >
              > a na logu mustanga jest na odwrot i vice versus. Domyslam sie ze o to chodzi
              > autorowi.
              źle zgadujesz IMO, tory są takie i takie. a zdanie jest głupie.
              • jan.kulczyk Re: Ford Mustang 04.11.04, 01:47
                > źle zgadujesz IMO, tory są takie i takie. a zdanie jest głupie.

Nic dodać, nic ująć.

A autko fajne...
              • Gość: Robert Hmmm IP: *.aster.pl 04.11.04, 08:23
                Widziałeś tor do wyścigów konnych, ew. stadion, gdzie prosta startowa / końcowa
                ma finisz z prawej do lewej? Takie wyścigi dla mańkutów? Możesz podać jakis
                przykład?
                Pytanie abstrahuje od konia w logo Mustanga. Pytam z czystej ciekawości:)
                • Gość: frequent flyer Re: Hmmm IP: 80.241.130.* 04.11.04, 12:59
                  Gość portalu: Robert napisał(a):

> Widziałeś tor do wyścigów konnych, ew. stadion, gdzie prosta startowa /
                  końcowa
                  >
                  > ma finisz z prawej do lewej? Takie wyścigi dla mańkutów? Możesz podać jakis
                  > przykład?

ja widziałem. stadion, nie, ale tor - no problem
                  Happy Valley, Hongkong.
                  Większość torów w Japonii. niektóre we francji.
                  ale ja jestem frequent flyer.
              • Gość: heniek Re: Ford Mustang IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 12:40
                zdanie jest nieco dziwne ale nie jest głupie, obojętnie czy konie, psy czy
                ludzie na wyścigach zawsze biegnie sie z lewa na prawo
                • jan.kulczyk Re: Ford Mustang 04.11.04, 19:38
                  A jak siedzisz z drugiej strony stadionu, to z której do której biegną?

A w ogóle, to czy konie na wyścigach nie biegają czasem w kółko? Sądzisz, że i sztafeta i końskie wyścigi to tylko linia prosta? I siadać można tylko z jednej strony tej linii???
                  • Gość: Robert Te Kulczyk, ty sie naprawdę chłopie przepracowałeś IP: *.aster.pl 05.11.04, 08:35
                    hehe, ciekawy to stadion, gdzie z różnych punktów biegną w różną stronę:)) A
                    gdzie sa mijanki? W szatni?
                    Już lepiej wypoczywaj w tym szpitalu, bo przemęczenie materiału widac jak na
                    dłoni:)
                    • jan.kulczyk Re: Te Kulczyk, ty sie naprawdę chłopie przepraco 05.11.04, 15:02
                      Czy jesteś absolutnie pewien, że gdy koń biegnie z lewej do prawej, to dla kogoś siedzącego TWARZĄ do ciebie, po drugiej stronie stadionu, ten sam koń w TYM SAMYM momencie, również biegnie z LEWEJ do PRAWEJ? Naprawdę tak sądzisz?

No to wiesz, nie chciałbym cię spotkać na drodze... A nuż uznasz, że mimo zmiany kierunku jazdy wciąż musisz jechać po tej samej stronie drogi, po której jechałeś przed tą zmianą... Brrr...
                      • Gość: Robert Kombinuj, kombinuj - to ci wychodzi najlepiej:) IP: *.aster.pl 06.11.04, 15:47
                        A dla gościa naprawiajacego instalacje nawadniającą pod torem to konie biegaja
                        mu po głowie. Gadu gadu rypcium pypcium. I co jeszcze wymyslisz?
                        A ten co troche więcej popił to wręcz mu tupia po głowie. A dla dżokeja to koń
                        wogóle nie biegnie. Biega za to cały stadion. Kombinuj, kombinuj. Wszyscy
                        biegają:)
                        • jan.kulczyk Re: Kombinuj, kombinuj - to ci wychodzi najlepiej 07.11.04, 19:17
                          Kolegę Roberta zachęcamy do dalszych krotochwil i żarcików. Dzięki takim, jak kolega Robert, forum robi się ciekawsze i barwniejsze! Niezłomna inwencja i niepohamowana pomysłowość kolegi Roberta nieodmiennie urozmaica nam szarość dnia codziennego!

Uwaga: Konkurs na najgłupszy post na temat mustanga i koni
                          Do wygrania nagroda z kartofla!

Robercik! Masz duże szanse!
    • Gość: Benek Re: Ford Mustang IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 21:16
      hmmm legenda mustanga trwa ale czy jeswzcze zostaly te dzikie i nieposkraomione
      bestie
      • Gość: dziadzia Re: Ford Mustang IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 23:33
        Kto chce fotkę mustanga, tego z 1966r. niech poda majla.

Uwaga: dostaje tylko pierwszych dziesięciu.
        • Gość: Kowal Re: Ford Mustang IP: *.Smoczka.ptc.pl 06.11.04, 15:37
          Ja bym bardzo prosił yanek@vp.pl
        • mameluch Re: Ford Mustang 09.11.04, 23:48
          to ja bym poprosil jesli aktualne;) mameluch1@o2.pl
    • Gość: dzida J Mayse powinien zastąpić Bangle'a w BMW!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.04, 11:45
      Macie pojęcie jakby wyglądała następna piątka i trójka?? Jak rekiny z lat 70-
      tych! REWELACJA!!
    • Gość: zzx ceny IP: 193.59.95.* 05.11.04, 12:06
      dziękujmy politykom za akcyzę, VAT i inne podatki! Mustang w Stanach kosztuje
      tyle co przyzwoita corolla/kiepska avensis w Europie. dziękujemy!!!!!!!!
    • Gość: stefan Re: Ford Mustang IP: *.intcom.pl 07.11.04, 19:29
      dlaczego polacy są tak beznadziejni że nie mogą wejść w układ np. z vw żeby
      produkować np. nowego poloneza jak czesi
    • Gość: brzydki w ch.j Re: Ford Mustang IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 08.11.04, 03:03
      ten samochód jest brzydki a we wnetrzu to już calkowita porażka
      idealne autko dla podtatusiałych, łysych jegomości którzy lubią trochę
      poszpanować kiczem na wiejskich dyskotekach
    • Gość: Martinero Re: Ford Mustang IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 22:07
      Wszystko ładnie, pięknie ale ile on kosztuje! To chyba terz sie liczy.
    • Gość: Krzysiek Re: Ford Mustang IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 18:37
      Piękny samochód, ja go chce mieć=))
      A co do danych technicznych których tu nie podano to sa one następujące (GT):
      0-60 5.10 sec. (bardzo dobrze)
      1/4 Mile 13.60 sec.@104mph (bardzo dobrze)
      60-0 Braking 120.00 ft. (dobrze, ale mogłoby być lepiej)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka