Dodaj do ulubionych

Stało się.Chrysler Neon poszedł na żyletki

12.01.22, 08:30
Wspominałem tu kiedyś, o tym "wynalazku". Miał być na kilka miesięcy, został ze mnę równe 2 lata i blisko 60tys.km. Szkoda mi go, bo nie zwiódł ani razu,no ale do roboty już było przednie i tylne zawieszenie, tłumik, 4 felgi pogięte :P i kilka innych drobiazgów. Naprawa przekroczyłaby pewnie 2x wartość auta. Oczywiście po 2 tygodniach stania, odpalił od pierwszego i pojechałem nim w jego ostatnią podróż.
Do tzw. daily nigdy nie miałem jakiegoś sentymentu, a tego auta jakoś dziwnie mi żal. Może to delmikron? :P
Obserwuj wątek
    • trypel Re: Stało się.Chrysler Neon poszedł na żyletki 12.01.22, 08:50
      Żal. Co innego sprzedać a co innego na złom.
      Ciekawe czy jeszcze ci się trafi taki przypadkowy strzał w dziesiątkę
      • loyezoo Re: Stało się.Chrysler Neon poszedł na żyletki 12.01.22, 09:24
        Niby tak ale... No właśnie.Nie wiem czy nie kupił jakiś młody do upalania, bez naprawiania czegokolwiek.Miałbym na sumieniu może. Druga sprawa. Człowiek wystawia auto za grosze, a tu przyjeżdża (dzwoni) typ i mówi, o tu rdza, to nie działa.Miałem tak kiedyś z Fordem Focus-em. Bez rdzy!! , waliło coś zw zawieszeniu, brak PT. 700zł Dzwoni klient i pyta "czy na aucie są jakieś rysy i wgniecenia parkingowe". Autentyk.Co śmieszne, przyjechał i kupił to auto.
        Podsumowując, jak mam wziąć za auto 100-200zł więcej i użerać się z idiotami, wolę zezłomować.Tam nikt o nic nie pyta.
        • trypel Re: Stało się.Chrysler Neon poszedł na żyletki 12.01.22, 09:43
          Ja wczoraj takie cudo znalazłem
          Jakby miejsce bylo i więcej czasu
          www.olx.pl/d/oferta/amerykanski-klasyk-komfortowa-limuzyna-chrysler-stratus-2-0-benz-lpg-CID5-IDN2y1S.html
          • gzesiolek Re: Stało się.Chrysler Neon poszedł na żyletki 12.01.22, 11:33
            Ale nie z tym silnikiem... V6 od Mitsu to ok... ale R4 + LPG?
            • trypel Re: Stało się.Chrysler Neon poszedł na żyletki 12.01.22, 12:15
              Auto do wyrwania za 3 pincetplusy a ten narzeka ze nie taki silnik :)
              • gzesiolek Re: Stało się.Chrysler Neon poszedł na żyletki 12.01.22, 12:53
                ;)
                Co zrobić jak taka była pierwsza myśl gdy to ogłoszenie ujrzałem...
    • bimota Re: Stało się.Chrysler Neon poszedł na żyletki 12.01.22, 13:15
      Faktycznie na zlom go oddales ??
      • loyezoo Re: Stało się.Chrysler Neon poszedł na żyletki 12.01.22, 13:44
        Niestety tak. Dostałem 800zł.
        • bimota Re: Stało się.Chrysler Neon poszedł na żyletki 12.01.22, 14:45
          To sprzedales, nie oddales...
          • loyezoo Re: Stało się.Chrysler Neon poszedł na żyletki 12.01.22, 15:26
            No złom płaci za kompletne auta ale idzie na żyletki,bo dostaje zaświadczenie o demontażu. Czemu miałbym oddać za darmo? I tak u nas mało płacą, na południu Polski dostałbym 1100-1200zł
            • bimota Re: Stało się.Chrysler Neon poszedł na żyletki 12.01.22, 17:54
              Ja normalnie sprzedalem za 500. Fuck... Nie wiem czy nie warto by bylo jednak sprobowac normalnie, teraz podobno auta drozeja.
          • trypel Re: Stało się.Chrysler Neon poszedł na żyletki 12.01.22, 16:03
            bimota napisał:

> To sprzedales, nie oddales...
            >

To tylko semantyka
            Butelki i makulaturę oddaje się do skupu mimo ze dostaje się pieniądze
    • qqbek Re: Stało się.Chrysler Neon poszedł na żyletki 12.01.22, 22:07
      RIP (Rest in Pieces w tym wypadku ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka