nousecomplaining 03.02.22, 19:48 Tutaj przykład (kupiony przez jednego z moich ulubionych muzykantów): www.facebook.com/HISTORYCountingCars/videos/alice-coopers-studebaker-avanti/354404193105119/ Panowie i Panie, robimy ranking? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
engine8 Re: Piękne brzydale 03.02.22, 20:08 FB? A co to jest - jakas strona z wirusami na pewno? Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Piękne brzydale 04.02.22, 16:01 > FB? A co to jest - jakas strona z wirusami na pewno? A Tobie co się stało, schizofrenia starcza plus lęk przed wirusami? Masz w okolicy maszt telefonii 5G? Bój się. Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: Piękne brzydale 04.02.22, 02:13 Samochody jak kobiety:) Rzadko kiedy jest piekna w kazdym calu i rzadko kiedy cala jest brzydka. Najczesciej jest zgrabna (ma ladny tyl) ale ryj do dupy, albo przepiekna na twarzy a nogi krotkie i krzywe, czujesz temat. No wiec ta tutaj ma ladna dupe a obrzydliwy ryj. Jej dupa bardzo mi przypomina pewne Ferrari z epoki, te ala skrzydelka i male poziome "zmruzone oczka" swiatel. Nie moglem znalezc obrazka tylu owego Ferrari, ale tu tez jest cos podobnego, jakby spod reki tego samego mistrza. en.wikipedia.org/wiki/Fiat_124_Sport_Spider#/media/File:Fiat_124_Spider_old_-_ty%C5%82_(MSP16).jpg Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Piękne brzydale 04.02.22, 16:03 > wyglada tragicznie No ale w brzydocie właśnie piękno jakieś często znajduję : ))) (nie dotyczy kobiet) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Piękne brzydale 04.02.22, 17:33 Kobiet tez czasami dotyczy.... Wszystko jest kwestia gustu... Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Piękne brzydale 04.02.22, 17:37 > Wszystko jest kwestia gustu... O których to gustach niby się nie dyskutuje, ale tutaj ta reguła się słabo sprawdza : ) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Piękne brzydale 04.02.22, 18:39 O gustach zawsze mozna dyskutowac, tak samo jak o kobietach... Kazdy ma prawo napisac, co mysli.... Inna rzecz, ze czasem tych pierrdol nie da sie czytac, np. wszystkiego, co pisza bimota czy misiek Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Piękne brzydale 04.02.22, 10:38 To auto przyczyniło się do wpadki pewnego sowieckiego szpiega w USA, - był on jego wielkim fanem, ale pech chciał że przy przeprowadzce ciągnął nim przyczepę przez cały kraj i zarżnął silnik. Na kupno nowego potrzebne były duże kwoty, zażądał ich od swych mocodawców, to pomogło go namierzyć. Czasem miłość do sportowych aut źle się kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
toreon Re: Piękne brzydale 04.02.22, 12:32 Alice jest zarąbisty Albo raczej był bo ma już swoje lata Czasy mojego liceum się kłaniają Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Piękne brzydale 04.02.22, 16:08 > Albo raczej był bo ma już swoje lata Nie, nie, on ciągle jest zarąbisty. Nie wiem, czego będę słuchać, jak te nasze dinozaury muzyczne wymrą. Może Zenka Martyniuka : ))) Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Piękne brzydale 04.02.22, 16:59 juz paru ich wymarlo... ale dzieki bogu sa jakies mozliwosci zapisania tych utworow. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Piękne brzydale 04.02.22, 17:19 > juz paru ich wymarlo... No tak, i wymierają jak wszyscy my. Fenomenem dla mnie są panowie Stonesi. Wiem, że K. Richards to już bohater memów, ale kurde na czym jedzie Jagger, że w tym wieku jeszcze wytrzymuje dwugodzinny koncert... Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Piękne brzydale 04.02.22, 18:25 A Lemmy Kilmister? Ostatni (pełny!) koncert zagrał na dwa tygodnie przed śmiercią na raka! Teraz "gwiazdy" odwołują koncerty z powodu przeziębienia. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Piękne brzydale 04.02.22, 18:57 > A Lemmy Kilmister? No Lemmy to był Lemmy. Drugiego nie będzie. Tak samo Jak Wojtka Waglewskiego, na szczęście żyjącego : ) Zakupiłem winyla Sno-powiązałka w nowej edycji, dla mnie to płyta absolutnie kultowa. Tak inteligentną muzykę jak WW w Polsce mało kto tworzy. Muzyk przez największe M. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Piękne brzydale 04.02.22, 23:38 nousecomplaining napisał(a): > No Lemmy to był Lemmy. Drugiego nie będzie. > Tak samo Jak Wojtka Waglewskiego, na szczęście żyjącego : ) Zakupiłem winyla Sn > o-powiązałka w nowej edycji, dla mnie to płyta absolutnie kultowa. Tak intelige > ntną muzykę jak WW w Polsce mało kto tworzy. Muzyk przez największe M. Ach. O muzyce niech będzie. Są po prostu ludzie, którzy pomiędzy nas zstępują z jakiegoś Olimpu, z kosmosu. Palcem bozi wymacani. Jak bym miał pokolenie "rock&roll" wymieniać, to na pewno nie zabrakłoby Grace Slick z Jefferson Airplane na przykład, albo Townshend z "The Who". Dwóch wielkich zabrało zarzyganie się na śmierć - "Bonzo" Bonham-a (co skończyło Led Zeppelin) no i jeszcze Bon Scott. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Piękne brzydale 05.02.22, 00:04 A tak przy okazji muzyki - znaliście to: Budka Suflera - Sekret Solówki pana "B" i wokal pana "C"... ech, miód malina. Do tego słowa piosenki, które mają jakiś sens (choć ostatnio to niemodne). Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Piękne brzydale 05.02.22, 16:57 > Palcem bozi wymacani. No to jeszcze Lynyrd Skynyrd niech poleci - niestety kiedyś nie dolecieli do celu, dobrze że Ronnie Van Zant miał młodszego brata, który daje radę na wokalu: www.youtube.com/watch?v=Mqfwbf3X8SA Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Piękne brzydale 05.02.22, 17:07 > Solówki pana "B" i wokal pana "C"... ech, miód malina. O kurna, zapomniałem, jaki to cudny kawałek. No i tak, pan B to jest ewidentnie jeden z najlepszych polskich gitarzystów wszechczasów. Do dzisiaj trzyma formę. Lubię gościa za profesjonalizm i nie tylko. Jak ta gitara tutaj brzmi: www.youtube.com/watch?v=OyYwpUjw97M Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Co do formy Borysewicza... 08.02.22, 22:54 nousecomplaining napisał(a): > > Solówki pana "B" i wokal pana "C"... ech, miód malina. > O kurna, zapomniałem, jaki to cudny kawałek. No i tak, pan B to jest ewidentnie > jeden z najlepszych polskich gitarzystów wszechczasów. Do dzisiaj trzyma formę > . Lubię gościa za profesjonalizm i nie tylko. Jak ta gitara tutaj brzmi: > www.youtube.com/watch?v=OyYwpUjw97M Tak co do formy Borysewicza. Czystawa już nie ma. Cugowski się zrobił smutny PiS-ior. W Budce śpiewa Kawalec... ...a Borysewicz nadal wymiata. Tu w duecie z Fronczewskim. Jan Borysewicz feat. Piotr Fronczewski - Nie wierz nigdy kobiecie (Official Video) Tak mi się jakoś znalazło, "na końcu jutiubów" i o ile wokal jest dyskusyjny, to gitara nadal... kurde... to jest to! Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69 Re: Piękne brzydale 07.02.22, 21:58 To dorzucę jeszcze tego kolesia: OZZY OSBOURNE - "Mr. Crowley" 1981 (Live Video) Niestety w wieku 25 lat podczas zakrapianej trasy koncertowej samolotem (jako pasażer) wleciał do garażu i tak się jego kariera skończyła. Niemniej Blizzard of Ozz można śmiało puszczać młodzieży jako klasyka. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69 Re: Piękne brzydale 07.02.22, 22:00 carnivore69 napisał: > To dorzucę jeszcze tego kolesia: Oczywiście piszę o Randym Rhoadsie, bo ten kolo przy mikrofonie do dziś miewa się nieźle ;-) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Piękne brzydale 05.02.22, 00:39 Polecam: Rock Legends wszystko po angielsku. Niestety, nie jest ich duzo. ja to raczej z tych - muza elektroniczna, hip-hop itp. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Piękne brzydale 04.02.22, 17:32 Auto wyglada jak masakra, totalne nieporozumienie Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Piękne brzydale 04.02.22, 17:36 No, ale to jest jak w tym dowcipie.... Facet siedzi w barze i zamaiwa drinki... Barman dostarcza.. Facet w koncu mowi do barmana; jak ci powiem, ze mi sie podoba ta pani przy niebieskim stoliku, to konczy przynosic drinki i mnie skasuj... TO bedzie znak, je jestesm calkowicie pijany.... Odpowiedz Link Zgłoś
misiek13 Re: Piękne brzydale 04.02.22, 17:45 Mam kawał o brzydalu. Jedzie facet i dziewczyna tramwajem. Nagle facet wypala: Ale Pani jest brzydka. A Pan jest pijany ! A Pani jest taka brzydka jak czarownica. A Pan jest taki nawalony jak Memesserschmitt Aaaa aaaa .... ale ja jutro będę trzeźwy 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Piękne brzydale 04.02.22, 18:46 Tak mi sie dowcip barowy przypomnial... Facet wchodzi z plaszczem do baru i zamawia 2 setki wodki... Barman zdziwiony, bo 1 facet, ale 2 setki.. Przynosi Wtedy facet wyciaga z plaszcza malutkiego krasnoludka, wielkosci kota, daje mu wodke, krasnoludek wypija... Barman w szoku sie pyta : co to ma znaczyc ??? kto to jest ??? Na to gosc z plaszczem do krasnoludka: powiedz barmanowi, jak bylismy razem w Afryce, w Kenii, jak powiedziales do czarownika Masajow, ze jest C H U J E M Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Piękne brzydale 04.02.22, 18:50 Przychodzi do lekarza baba z żabą na głowie. Co pani jest? A żaba na to - coś mi się do dupy przykleiło. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Piękne brzydale 04.02.22, 20:20 > A żaba na to - coś mi się do dupy przykleiło. Nooo, toś poleciał sucharem w stylu Strasburgera. Chyba jeszcze dzisiaj nie spożyłeś 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Piękne brzydale 04.02.22, 20:34 nousecomplaining napisał(a): > Nooo, toś poleciał sucharem w stylu Strasburgera. Chyba jeszcze dzisiaj nie spo > żyłeś 😁 A to fakt. Ale jest piątek, zamierzam zaraz naprawić błąd :D Tylko nadal zastanawiam się nad "wyborem oręża". Mam z Lidla 2 puszki "Big Game #One" z Wrężela - kiedyś pijałem ich Tropical Imperial IPA i było bardzo dobre. Big Game #One to potrójna IPA robiona specjalnie dla Lidla (kto by podejrzewał, że Lidl będzie zamawiał piwo po 9 zeta). Druga "strona medalu" to Chmielowy Lager z Miłosławia - 4,5% alkoholu i znany już smak. Jest też "droga środka", czyli Johannes z browaru Amber (promocja po 3,99 w Dino) - mocne (6,5%) piwo jasne. I "osiołkowi w żłoby dano". Nakupiłem przez tydzień, co tam na promocji trafiłem, a teraz nie wiem, za co się wziąć :) Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Piękne brzydale 04.02.22, 21:05 > Tylko nadal zastanawiam się nad "wyborem oręża". No ja jako nie bardzo koneser jak zwykle zakupiłem masowego heinekena w auchan i przy kasie jeb-dup-ciul wyskakuje za czteropak puszkowy 18 zeta, a kilka dni temu było 14. No i całą radość z zatankowania godzinę wcześniej na BP za 5,22/litr chuj strzelił. Jak żyć, no jak 😒 Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Piękne brzydale 04.02.22, 21:19 Ja jakoś za "masówką" nie przepadam. Owszem - czeskiego Staropramena, czy ostatnio Pilsnera (do którego po długiej przerwie spowodowanej psuciem marki przez Polaków wróciłem) jeszcze wypiję, z polskiej masówki potrafię niepasteryzowanego Kasztelana wypić, ale to chyba tyle. Reszta to już takie, gdzie 4,50 (czyli 18 za czteropak) to już "promocja", a nie "zdzierstwo". Wczoraj w Kauflandzie trafiłem po 3,28 Jagiełło Chmielaka (normalnie to piwo w okolicach piątaka kosztuje), ale trzy wypiłem wczoraj, a dwa teściowi sprezentowałem... a po samo piwo nie chciało mi się już jechać dzisiaj - może jutro zajrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek13 Re: Piękne brzydale 04.02.22, 21:23 nousecomplaining napisał(a): > > Tylko nadal zastanawiam się nad "wyborem oręża". > No ja jako nie bardzo koneser jak zwykle zakupiłem masowego heinekena w auchan > i przy kasie jeb-dup-ciul wyskakuje za czteropak puszkowy 18 zeta, a kilka dni > temu było 14. No i całą radość z zatankowania godzinę wcześniej na BP za 5,22/l > itr chuj strzelił. Jak żyć, no jak 😒 To proste. Przerzucić się na tańsze trunki albo tańsze paliwo. Ja wybrałem tańsze paliwo. Tankowałem dziś za 2,68 zł/l LPG. Zostało na lepszy trunek 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Piękne brzydale 04.02.22, 21:32 misiek13 napisał: > Zostało na lepszy trunek 🙂 Znaczy się będzie dziś Amarena? Misiek, jak ty mnie teraz zaimponowałeś... Odpowiedz Link Zgłoś
allegropajew Re: Piękne brzydale 05.02.22, 15:50 Jakby mieszkał w moich okolicach (rozlewnia Ostrów Wlkp.), to by i Platona mógł liznąć. A tak to mu tylko Dobry Wojak zostaje. Gościula Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4 Re: Piękne brzydale 04.02.22, 17:42 www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.flickr.com%2Fphotos%2F54664152%40N02%2F12231640605&psig=AOvVaw2Pl1Ry0oTQ3z0c_1vr9M2J&ust=1644079280918000&source=images&cd=vfe&ved=0CAgQjRxqFwoTCODoxuq-5vUCFQAAAAAdAAAAABAD Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Piękne brzydale 05.02.22, 11:48 Mi tam się podoba... Ale ja mam Eclipse Crossa ;) Więc taki klasyk to przy nim dzieło sztuki... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Piękne brzydale 06.02.22, 23:01 znalazlem jeszcze jednego brydala Lotus Europa Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Piękne brzydale 07.02.22, 11:52 > znalazlem jeszcze jednego brydala Lotus Europa Ooo, tak, może z tym avanti zdecydowanie konkurować. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Piękne brzydale 07.02.22, 13:10 jakies 12 lat temu chcialem kupic Lotus Elise. wtedy to cudo z silnikiem toyoyto kosztowalo okolo 16 tys. euro. dzisiaj od 30 w gore. no dobra... dam rade bez niego Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Piękne brzydale 07.02.22, 18:20 > wtedy to cudo z silnikiem toyoyto kosztowalo okolo 16 tys. euro. dzisiaj od 30 w gore. No toś chłopie zawalił z inwestycją. BTW, co myślicie o trzymaniu gotówki w walucie - w sensie że jak już mamy jakąś tam konkretną kasę na koncie, to może lepiej w USD albo w EUR. Nie mówię teraz o tym, że lepiej zainwestować np. w nieruchomość jakąś, chodzi mi o gotówę. Pewnie przecież każdy z Was ma jakieś oszczędności - trzymacie w ogóle jakieś środki na kontach (albo „w skarpecie”) w PLN? Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Piękne brzydale 07.02.22, 18:32 Moja mama chyba nie ma więcej niż 20k już "na czarną godzinę" w PLN-ach. Cała reszta w Euro. Większość poza Polską. Zaczęła kupować jeszcze jak Euro kilka lat temu było po 4,15. Ja oszczędności nie mam, bo co dychę odłożę, to kredyt nadpłacam. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Piękne brzydale 07.02.22, 18:51 > Większość poza Polską. W sensie że w banku za granicą? Jak to w ogóle jest z zakładaniem konta w banku nie w Polsce? Np. uznaję, że moja kasa będzie bezpieczniejsza w banku powiedzmy w Berlinie. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Piękne brzydale 07.02.22, 20:27 nousecomplaining napisał(a): > W sensie że w banku za granicą? W Niemczech. > Jak to w ogóle jest z zakładaniem konta w banku > nie w Polsce? Np. uznaję, że moja kasa będzie bezpieczniejsza w banku powiedzm > y w Berlinie. No to jedziesz do banku w Berlinie i zakładasz sobie konto w banku w Berlinie. Do 5 czy 7 milionów złotych (już nie pamiętam) nie musisz o tym nikogo informować, polskiej skarbówce nic do tego. Mama to pewnie nawet połowy sumy gwarantowanej nie ma, ale też i tak całkiem nic też. Jedzie do siostry w odwiedziny, bierze kilka tysięcy Euro ze sobą i przy okazji wpłaca - od lat już tak. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Piękne brzydale 08.02.22, 10:19 >No to jedziesz do banku w Berlinie i zakładasz sobie konto w banku w Berlinie. Do 5 czy 7 milionów złotych (już nie pamiętam) nie musisz o tym nikogo informować, polskiej skarbówce nic do tego. Ok, dzięki za info - niby oczywiste, ale dobrze się upewnić. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Piękne brzydale 08.02.22, 11:26 nousecomplaining napisał(a): > Ok, dzięki za info - niby oczywiste, ale dobrze się upewnić. Tylko pamiętaj, że jak masz ponad 10.000 Euro przy sobie to trzeba to zadeklarować, jeśli jedziesz gdzieś poza kraj strefy Schengen (czyli do Niemiec możesz zawieźć ile chcesz, ale do takiej Irlandii czy na Cypr - czyli też w "popularne" miejsca do ucieczki z pieniędzmi - już tylko 10 tysięcy [na głowę]). Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Piękne brzydale 08.02.22, 11:43 nie poza schengen, ale poza EU. w ramach UE to nie problem. ale juz ze szwajcaria, island, norwegia tak. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Piękne brzydale 08.02.22, 09:50 trzymanie dwoch samochodow w belgii za jedna pensje to jest dopiero strzal w stope. jak zaczynalem to mialem miesiecznie mniej-wiecej polowe tego co dzisiaj. i potrzebny byl samochod z ktorym mozna pojechac w gory. Odpowiedz Link Zgłoś
bwv1080 Re: Piękne brzydale 08.02.22, 11:42 nousecomplaining napisał(a): > co myślicie o trzymaniu gotówki w walucie - w sensie że jak już mamy jakąś > tam konkretną kasę na koncie, to może lepiej w USD albo w EUR. Trzymanie oszczednosci w gotowce, przy aktualnej stopie inflacji np. euro rzedu 5 %, nie wydaje mi sie celowe. Odpowiedz Link Zgłoś
bruner4 Re: Piękne brzydale 08.02.22, 09:38 I jeszcze taki brzydal: www.autogen.pl/car-312-Alfa-Romeo-SZ.html Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Piękne brzydale 08.02.22, 10:22 > I jeszcze taki brzydal: Jak dla mnie za ładny do tej kategorii, no ale to moja opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
toreon Re: Piękne brzydale 09.02.22, 15:49 Dla "melomanów" wroclaw.se.pl/quiz-my-podajemy-artyste-ty-podajesz-gatunek-muzyczny-tylko-dla-ekspertow-aa-LPn4-wrJv-aQko.html Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: Piękne brzydale 09.02.22, 16:05 > Dla "melomanów" Wow, zdobyłem 10 punktów na 10, jestem melomanem. Ale przyznam, że jedno pytanie mnie zaskoczyło: Sławomir jest przez wielu uznawany za twórcę nowego gatunku muzycznego. Chodzi o: rock polo riot grrrl street punk Rock polo to jest to!!! Misiek jedzie, Sławomir z głośników leci, świst powietrza i stuki z silnika bez przeglądu przy 100 km/h nieco muzę zagłuszają, ale co tam, I know it's only rock 'n' roll, but I like it, yes, I do, ale klimat 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Piękne brzydale 09.02.22, 16:41 Mnie to zniesmaczyło. Też 10/10. Quiz dla bałwanów ⛄☃️ Chyba trzeba być turbowolakiem po trzech klasach podstawówki i dwóch mózgotrzepach dziennie (przez ostatnie 30 lat), żeby mniej niż 6/10 mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
gzesiolek Re: Piękne brzydale 09.02.22, 18:29 Hmmm a czego się spodziewałeś po Super Expressie... Tam turbowolaki po trzech klasach podstawówki i dwóch mózgotrzepach dziennie (przez ostatnie 30 lat) mają się czuć wyjątkowo i docenieni i uzyskiwać dobre wyniki... Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4 Re: Piękne brzydale 14.02.22, 17:15 nie wiem czy piekny czy nie piekny ale napewno kompletnie odjechany dzisiaj pierwszy raz w zyciu widzialem ,subaru baja Odpowiedz Link Zgłoś