Gość: FOJM Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 21:41 Ja kupiłbym Forda Mondeo ST 220 (polecam NIEkombi, ale kombi też jest OK...). Poza tym zastanawiałbym się nad Hondą Accord 2.4 Executive, Skodą Superb 2.8 V6 i Volvo S40/V50... Link Zgłoś
Gość: pablo Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.04, 18:25 MONDEO ST 220.Bez dwóch zdań!!!!! Link Zgłoś
Gość: kubartek Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 16:59 za 22000 euro (ok. 99000 zł.) kupisz A4 Avant 2,5TDi,quatro, wersja full wypas. Auto do kupienia w Niemczech. Tylko ze samochód nie jest nowy. Rok produkcji 2003. Miałem dwa nowe auta, szkoda na nowe pieniędzy. pozd. Link Zgłoś
Gość: wk Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.pl 13.11.04, 11:54 Moj ojciec mial podobny problem pol roku temu i rozwazal wszystkie wymienione powyzej auta. Co wybral? A4 1.9 TDI 130hp. Dlaczego? Chcial prestiz Audi i niezawodonosc z jakiej slynie. Na razie wszystko sie sprawdza. On jednak chcial koniecznie diesla i za rowno 120k dostal te auto z paroma dodatkami. Natomiast Ty rozczarujesz sie mala przestronnoscia auta na tylnych siedzeniach - malo miejsca. Poza tym mankamentem, auto jest bardzo komfortowe, diesel jest cichy (poza zimnym oczywiscie) i bardzo dynamiczny. Osiagi na papierze nie powalaja (9.9s). Ja teraz mam podobny problem tylko jescze sporo czasu na decyzje. Obecnie jezdze Leon 1.9 TDI 150hp i pod uwage biore nastepujace auta: Audi A4 (sklaniam sie do 1.8T 163hp) Saab 9-3 1.8t 150hp Rozwazalem Volvo S40/V50 (jakos przestalo mi sie podobac ale mialem test drive i uwazam, ze dobrze jezdzi), ST220 (zgadzam sie z KAZDYM przedmowca - to cudowne auto, pieknie wyglada i ma wspanialem osiagi i chetnie bym widzial tego potworka w swoim garazu) ale przeraza mnie slaba opinia o niezawodnosci Mondeo i 18 calowe kola - ja jezdze na 17" + twarde zawieszenie - mysle ze 18" to juz troche przesada dla komfortu na naszych drogach, szkoda tych slicznych kol i kasy na opony na 18". Wiesz o czym jeszcze mysle? A3 Sportback z jakims mocniejszym silnikiem i przyzwoitym wyposazeniu tylko zastanawiam sie czy nie szkoda kasy jaka wydam na badz co badz auto kompaktowe - za prawie tyle samo bedzie A4 lub cos innego z segmentu D. Zycie jest ciezkie. Pozdrawiam forumowiczow. Mialem szczescie trafic na ciekawy watek z ciekawymi opiniami, sporo sie dowiedzialem. Wiele innych watkow to zwykle rzucanie blotem a tu prosze, kulturalne panie i kulturalni panowie :-) Pisz co kupiles. Link Zgłoś
Gość: mk Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.eti.pg.gda.pl 15.11.04, 09:20 Jeśli ma to być auto dla całej rodziny to w grę praktycznie wchodzi tylko Accord i Mondeo. Pozostałe są raczej ciasne. Link Zgłoś
Gość: mason Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.ath.cx / *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 09:27 lancia lybra 2,4 tdi emblema bo.........mi sie podoba Link Zgłoś
Gość: krymus WUJEK RADZI IP: *.pke.pl 16.11.04, 08:35 To duzy blad,ze nie ufasz dieslom z wymienionych samochodow odradzam Mondeo-po 4mies odwiedzisz serwis,A4 jest koszmarnie niedopracowanym modelem psuje sie nawet wersji Quattro,ktora ma swiadczyc o luksusie Audi,na A6-ktora jest niezawodna w kazdejwersji silnikowej cie nie stac wiec z Audi pozostaje model A3 Sportback,ale tez koniecznie w dieslu bo benzyniaki w Audicy i VW psuja sie niemilosiernie,Passat Kombi no coz znow tylko TDI i to silnik 1,9 110Km najlepszy najbardziej dopracowany i najbardziej zywotny slinik turbo diesla jaki kiedykolwiek powstal,ale ty diesli nie lubisz wiec polece wersje benzyniaka 2.0l ale nigdy nie 1,8 psuje sie,Volvo V50 poezja-silniki diesla pochodza od Volkswagena dlatego warto sie zastanowic natomiast benzyniak Volvo to pomylka odpada psuje sie w polskich warunkach!!!Zostaja japonskie tzw.krolowie niezawodnych benzyniakow pomysl nad Mitsubichi Lancer,Nissanem Primera lub Mazda obojetnie co kupisz bedziesz zadowolony do hondy nie mam przekonania.Podsumowujac z benzyniakow tylko japonskie,z Turbo diesli w kolejnosci Passat kombi, Volvo V50, Audi A3 Sportback ale tonie samochod rodzinny,jesli stac Cie na serwis i chcesz byc niewolnikiem samochodu to rozwaz propozycje BMW 320d lub benzyniaka 325i slabszych nie kupuj. Link Zgłoś
Gość: wk Re: WUJEK RADZI IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 16.11.04, 13:26 Nie bardzo rozumiem dlaczego akurat sportback. Skoro sportback ze swoimi nowymi silnikami to rowniez a4 po faceliftingu - przeciez bedzie mial te same silniki TDI i FSI. Te same ma Golf zreszta i kazde nastepne nowe auto z tej stajni. Co do A4 - jezdze 1.9tdi 130bhp = nic sie nie psuje, absolutnie nic, wlewasz ON, dolewaszplynu do spryskiwaczy i jedziesz. Wszystko sprowadza sie do jednego: zalezy jaki egz. sie trafi :-) wiec ja bym raczej kierowal sie swoim rozsadkiem tylko :-) pozdro W. Link Zgłoś
Gość: Właściciel Accorda Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 10:30 Szczerze powiedziawszy - Accord - i nie dlatego, że sam takiego mam. Wyjaśniam - skomplikowane zawieszenie Audi A4 nie wytrzyma długo na polskich równych :) drogach - koszta naprawy to około 7 tys. zł. BMW 3 jest bajońsko droga w stosunku do tego co oferuje, szczególnie jeśli chodzi o miejsce z tyłu - no chyba że mamy kochaną :) teściową :). Czyli zostaje Accord, byle oczywiście nie w wersji diesloskiej. Co prawda ten silnik jest, tak mi się wydaje, o wiele nowocześniejszy niż w Audi, ale ustępuje nowym rozwiązaniom BMW. Po drugie za te pieniądze.... żart. Avensis z dieslem jest 20 tys. tańszy :) Dla wszelkiej pewności - może Accord z silnikiem 2.4 - 190 hp powinno cię zatysfakcjonować. Link Zgłoś
Gość: SASZA Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 12:40 Proponuję(jak poprzednik-nie dlatego,że go mam)Hondę Accord.Samochód ten wygrał rywalizację na najlepszą limuzynę rodzinną w klasie D wg "Motoru" Według testów w springerowskim "Auto,Moto,Sport" bije na głowę Audi A4!!!!Posiada niezły design, najlepszą chyba w klasie aerodynamikę (współczynnik 0,26) co sprawia, że przy szybkości 200 km/h można swobodnie rozmawiać nie podnosząc głosu. Ma też w zwiażku z tym współczynnikiem stosunkowo niewielkie zużycie paliwa. Link Zgłoś
Gość: pejczer Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.11.04, 12:46 moje typy to Honda Accord ictdi lub mondeo tdci(tddi) lub bmw 330d Link Zgłoś
niknejm Wszystko diesle, nie pasują do opisu... 18.11.04, 17:19 Autor wątku napisał, że zdecydowanie nie diesel. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: kopak Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.grabowiec.sdi.tpnet.pl 18.11.04, 15:24 Zdecydowanie Accord !!! Link Zgłoś
Gość: ksenonowiec Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 19:22 mi to najbardziej pasują volvo, ale jeśli nie masz tyle kasy to radziłbym vectrę- niemiecka solidnoś i przechstronność największa w klasie, co do bemki i audi to ta bemka ma już następcę, a audi ma bardzo małe wnetrze i też nie jest najnowszym autem Link Zgłoś
Gość: wrrr Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 19:51 Audi tez ma nastepce. Link Zgłoś
Gość: 6gar Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 20:03 Co kupić? pytanie jest idiotyczne. Kupujacy jest rozmemłaną galaretą !!,gorzej niż blondynka. Przeciez trzeba mieć preferencje za te cenę: albo wyglad albo moc albo image albo prestiż albo niezawodność albo wybrane cechy:np quattro albo nie kradzione i nie da sie tych cech pogodzić ! dawa przykłady: 1-subaru forester:super auto,ale brzydkie i ciasne 2-Avensis bezplciowe bogate,nie do zdarcia proponuje abu gośc sie zreflektował i in nie ogłupiał forumowiczów Link Zgłoś
niknejm Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN 21.11.04, 01:06 Gość portalu: ksenonowiec napisał(a): > mi to najbardziej pasują volvo, ale jeśli nie masz tyle kasy to radziłbym > vectrę- niemiecka solidnoś Khem... Opel nie jest niestety autem nadzwyczaj solidnym w porónaniu do czołówki. Patrz TUV, ADAC. > i przechstronność największa w klasie, Przestronny, owszem, jest. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: jano Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: 81.15.189.* 21.11.04, 11:07 prawie wszystko Link Zgłoś
Gość: andriusza Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: 62.233.250.* 21.11.04, 17:48 A4 jest w salonach,np.karkonowska w-w audi wojtanowicz. dla 4 osobowej rodziny, a taką mam,najleprzym rozwiązaniem jest vw T5 z silnikiem 2,5 TDI oto zalety:wszędzie wjedzie,jest cichy,ekonomiczny 6,5 średnio na 100,pakowny,ma wszystkie tz.bajery i prowadzi się świetnie.kosztuje trochę więcej,ale zawsze możesz kupić chodzony. Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: 62.233.165.* 22.11.04, 08:52 Ja bym łyknał Land Rover'a Defender'a 110 Link Zgłoś
lukasz83zloc HONDA ACCORD z SILNIKIEM ICDTI 23.11.04, 22:47 najlepszy silnik dieslowski ostatniego czasu małe spalanie i duża dynamika Link Zgłoś
Gość: Glock Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 24.11.04, 15:17 Polecam Toyota Prius mimo, że odbiega nieco od potrzeb jakie przedstawiłeś Link Zgłoś
Gość: man_at_work Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 25.11.04, 11:17 Tu znajdziesz konfigurator porównania samochodów, Ja jak mógłbym wybierać to wybrałbym ACCORDA pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: man_at_work Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 25.11.04, 11:17 Tu znajdziesz konfigurator porównania samochodów, www7.mojeauto.pl/ Ja jak mógłbym wybierać to wybrałbym ACCORDA pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: mr Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 18:28 witam, Mondeo zrobiłem już 70 tys km - bezawaryjne, komfortowe, idealne zawieszenie.Poprzednią wersją przejeździłem 250 tys - bez usterek. Jest to najbardziej niedocenione auto w Polsce. Odradzam wersję V6 - wszystko świetne oprócz zawieszenia - idealne do szybkiej jazdy, ale nie po polskich drogach, strasznie sztywne zawieszenie. Dzieciaki nie polubią. Ostatnio jeżdziłem Vectrą - kwestia gustu, dla mnie beznadziejny środek w stylu techno. Zawieszenie - płyta podłogowa chyba z wozu drabiniastego. U siebie w firmiw mam 2 Hondy Accord - ładniutkie, piękniutkie - właściciele gdyby mogli pozbyliny się ich jutro. Polecam sprawdzenie hamulców. Lista jest długa. Podsumowując zajrzyj do Mondeo i może....Superba 1.8T. Pozdrawiam, Mariusz Link Zgłoś
Gość: mew Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.csk.pl / *.csk.pl 25.11.04, 20:31 > Ostatnio jeżdziłem Vectrą - kwestia gustu, dla mnie beznadziejny środek w stylu > > techno. Zawieszenie - płyta podłogowa chyba z wozu drabiniastego. Jesli Saab 9-3 jest wozem drabiniastym to i owszem... Link Zgłoś
niknejm Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN 26.11.04, 10:30 Gość portalu: mr napisał(a): > U siebie w firmiw mam 2 Hondy Accord - ładniutkie, piękniutkie - właściciele > gdyby mogli pozbyliny się ich jutro. Polecam sprawdzenie hamulców. Lista jest > długa. Co się konkretnie dzieje? Ciekawym, bo może skuszę się na Accorda... Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: 'mike' Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.olkusz.sdi.tpnet.pl 25.11.04, 21:33 hejka , tez będe na tym samym etapie za rok i dokładnie identyczne mam krtyteria i wymagania jak TY nawet z rodziną czyli dokładnie tak piszesz jak bym to ja pisał ja szukał będe auta do 100 tyś ale netto czyli 120 brutto i tylko i wyłącznie kombi w benzynie - zobacz tu www.autocentrum.pl/ Link Zgłoś