Dodaj do ulubionych

co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN

• Gość: FOJM Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 21:41
      Ja kupiłbym Forda Mondeo ST 220 (polecam NIEkombi, ale kombi też jest OK...).
      Poza tym zastanawiałbym się nad Hondą Accord 2.4 Executive, Skodą Superb 2.8 V6
      i Volvo S40/V50...
    • Gość: pablo Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.04, 18:25
      MONDEO ST 220.Bez dwóch zdań!!!!!
      • Gość: kubartek Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 16:59
        za 22000 euro (ok. 99000 zł.) kupisz A4 Avant 2,5TDi,quatro, wersja full wypas.
        Auto do kupienia w Niemczech. Tylko ze samochód nie jest nowy. Rok produkcji
        2003. Miałem dwa nowe auta, szkoda na nowe pieniędzy.
        pozd.
    • Gość: wk Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.pl 13.11.04, 11:54
      Moj ojciec mial podobny problem pol roku temu i rozwazal wszystkie wymienione
      powyzej auta. Co wybral? A4 1.9 TDI 130hp. Dlaczego? Chcial prestiz Audi i
      niezawodonosc z jakiej slynie. Na razie wszystko sie sprawdza. On jednak chcial
      koniecznie diesla i za rowno 120k dostal te auto z paroma dodatkami. Natomiast
      Ty rozczarujesz sie mala przestronnoscia auta na tylnych siedzeniach - malo
      miejsca. Poza tym mankamentem, auto jest bardzo komfortowe, diesel jest cichy
      (poza zimnym oczywiscie) i bardzo dynamiczny. Osiagi na papierze nie powalaja
      (9.9s).

Ja teraz mam podobny problem tylko jescze sporo czasu na decyzje.
      Obecnie jezdze Leon 1.9 TDI 150hp i pod uwage biore nastepujace auta:
      Audi A4 (sklaniam sie do 1.8T 163hp)
      Saab 9-3 1.8t 150hp

Rozwazalem Volvo S40/V50 (jakos przestalo mi sie podobac ale mialem test drive i
      uwazam, ze dobrze jezdzi), ST220 (zgadzam sie z KAZDYM przedmowca - to cudowne
      auto, pieknie wyglada i ma wspanialem osiagi i chetnie bym widzial tego potworka
      w swoim garazu) ale przeraza mnie slaba opinia o niezawodnosci Mondeo i 18
      calowe kola - ja jezdze na 17" + twarde zawieszenie - mysle ze 18" to juz troche
      przesada dla komfortu na naszych drogach, szkoda tych slicznych kol i kasy na
      opony na 18".

Wiesz o czym jeszcze mysle? A3 Sportback z jakims mocniejszym silnikiem i
      przyzwoitym wyposazeniu tylko zastanawiam sie czy nie szkoda kasy jaka wydam na
      badz co badz auto kompaktowe - za prawie tyle samo bedzie A4 lub cos innego z
      segmentu D.

Zycie jest ciezkie. Pozdrawiam forumowiczow. Mialem szczescie trafic na ciekawy
      watek z ciekawymi opiniami, sporo sie dowiedzialem. Wiele innych watkow to
      zwykle rzucanie blotem a tu prosze, kulturalne panie i kulturalni panowie :-)

Pisz co kupiles.
    • Gość: mk Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.eti.pg.gda.pl 15.11.04, 09:20
      Jeśli ma to być auto dla całej rodziny to w grę praktycznie wchodzi tylko
      Accord i Mondeo. Pozostałe są raczej ciasne.
    • Gość: mason Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.ath.cx / *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 09:27
      lancia lybra 2,4 tdi emblema bo.........mi sie podoba
    • Gość: krymus WUJEK RADZI IP: *.pke.pl 16.11.04, 08:35
      To duzy blad,ze nie ufasz dieslom z wymienionych samochodow odradzam Mondeo-po
      4mies odwiedzisz serwis,A4 jest koszmarnie niedopracowanym modelem psuje sie
      nawet wersji Quattro,ktora ma swiadczyc o luksusie Audi,na A6-ktora jest
      niezawodna w kazdejwersji silnikowej cie nie stac wiec z Audi pozostaje model
      A3 Sportback,ale tez koniecznie w dieslu bo benzyniaki w Audicy i VW psuja sie
      niemilosiernie,Passat Kombi no coz znow tylko TDI i to silnik 1,9 110Km
      najlepszy najbardziej dopracowany i najbardziej zywotny slinik turbo diesla
      jaki kiedykolwiek powstal,ale ty diesli nie lubisz wiec polece wersje
      benzyniaka 2.0l ale nigdy nie 1,8 psuje sie,Volvo V50 poezja-silniki diesla
      pochodza od Volkswagena dlatego warto sie zastanowic natomiast benzyniak Volvo
      to pomylka odpada psuje sie w polskich warunkach!!!Zostaja japonskie
      tzw.krolowie niezawodnych benzyniakow pomysl nad Mitsubichi Lancer,Nissanem
      Primera lub Mazda obojetnie co kupisz bedziesz zadowolony do hondy nie mam
      przekonania.Podsumowujac z benzyniakow tylko japonskie,z Turbo diesli w
      kolejnosci Passat kombi, Volvo V50, Audi A3 Sportback ale tonie samochod
      rodzinny,jesli stac Cie na serwis i chcesz byc niewolnikiem samochodu to rozwaz
      propozycje BMW 320d lub benzyniaka 325i slabszych nie kupuj.
      • Gość: wk Re: WUJEK RADZI IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 16.11.04, 13:26
        Nie bardzo rozumiem dlaczego akurat sportback. Skoro sportback ze swoimi nowymi
        silnikami to rowniez a4 po faceliftingu - przeciez bedzie mial te same silniki
        TDI i FSI. Te same ma Golf zreszta i kazde nastepne nowe auto z tej stajni.
        Co do A4 - jezdze 1.9tdi 130bhp = nic sie nie psuje, absolutnie nic, wlewasz
        ON, dolewaszplynu do spryskiwaczy i jedziesz. Wszystko sprowadza sie do
        jednego: zalezy jaki egz. sie trafi :-) wiec ja bym raczej kierowal sie swoim
        rozsadkiem tylko :-)

pozdro
        W.
    • Gość: Właściciel Accorda Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 10:30
      Szczerze powiedziawszy - Accord - i nie dlatego, że sam takiego mam. Wyjaśniam -
      skomplikowane zawieszenie Audi A4 nie wytrzyma długo na polskich równych :)
      drogach - koszta naprawy to około 7 tys. zł. BMW 3 jest bajońsko droga w
      stosunku do tego co oferuje, szczególnie jeśli chodzi o miejsce z tyłu - no
      chyba że mamy kochaną :) teściową :). Czyli zostaje Accord, byle oczywiście nie
      w wersji diesloskiej. Co prawda ten silnik jest, tak mi się wydaje, o wiele
      nowocześniejszy niż w Audi, ale ustępuje nowym rozwiązaniom BMW. Po drugie za
      te pieniądze.... żart. Avensis z dieslem jest 20 tys. tańszy :) Dla wszelkiej
      pewności - może Accord z silnikiem 2.4 - 190 hp powinno cię zatysfakcjonować.
      • Gość: SASZA Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 12:40
        Proponuję(jak poprzednik-nie dlatego,że go mam)Hondę Accord.Samochód ten wygrał
        rywalizację na najlepszą limuzynę rodzinną w klasie D wg "Motoru" Według testów
        w springerowskim "Auto,Moto,Sport" bije na głowę Audi A4!!!!Posiada niezły design,
        najlepszą chyba w klasie aerodynamikę (współczynnik 0,26) co sprawia, że przy
        szybkości 200 km/h można swobodnie rozmawiać nie podnosząc głosu. Ma też w
        zwiażku z tym współczynnikiem stosunkowo niewielkie zużycie paliwa.
    • Gość: pejczer Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.11.04, 12:46
      moje typy to Honda Accord ictdi lub mondeo tdci(tddi) lub bmw 330d
      • niknejm Wszystko diesle, nie pasują do opisu... 18.11.04, 17:19
        Autor wątku napisał, że zdecydowanie nie diesel.

Pzdr
        Niknejm
    • Gość: kopak Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.grabowiec.sdi.tpnet.pl 18.11.04, 15:24
      Zdecydowanie Accord !!!
    • Gość: ksenonowiec Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 19:22
      mi to najbardziej pasują volvo, ale jeśli nie masz tyle kasy to radziłbym
      vectrę- niemiecka solidnoś i przechstronność największa w klasie, co do bemki i
      audi to ta bemka ma już następcę, a audi ma bardzo małe wnetrze i też nie jest
      najnowszym autem
      • Gość: wrrr Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 19:51
        Audi tez ma nastepce.
        • Gość: 6gar Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 20:03
          Co kupić?
          pytanie jest idiotyczne.
          Kupujacy jest rozmemłaną galaretą !!,gorzej niż blondynka.
          Przeciez trzeba mieć preferencje
          za te cenę:
          albo wyglad
          albo moc
          albo image
          albo prestiż
          albo niezawodność
          albo wybrane cechy:np quattro
          albo nie kradzione

i nie da sie tych cech pogodzić !

dawa przykłady:

1-subaru forester:super auto,ale brzydkie i ciasne
          2-Avensis bezplciowe bogate,nie do zdarcia

proponuje abu gośc sie zreflektował i in nie ogłupiał forumowiczów

• niknejm Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN 21.11.04, 01:06
        Gość portalu: ksenonowiec napisał(a):

> mi to najbardziej pasują volvo, ale jeśli nie masz tyle kasy to radziłbym
        > vectrę- niemiecka solidnoś

Khem... Opel nie jest niestety autem nadzwyczaj solidnym w porónaniu do
        czołówki. Patrz TUV, ADAC.

> i przechstronność największa w klasie,

Przestronny, owszem, jest.

Pzdr
        Niknejm
    • Gość: jano Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: 81.15.189.* 21.11.04, 11:07
      prawie wszystko
    • Gość: andriusza Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: 62.233.250.* 21.11.04, 17:48
      A4 jest w salonach,np.karkonowska w-w audi wojtanowicz.
      dla 4 osobowej rodziny, a taką mam,najleprzym rozwiązaniem jest vw T5 z
      silnikiem 2,5 TDI oto zalety:wszędzie wjedzie,jest cichy,ekonomiczny 6,5 średnio
      na 100,pakowny,ma wszystkie tz.bajery i prowadzi się świetnie.kosztuje trochę
      więcej,ale zawsze możesz kupić chodzony.
    • Gość: Pablo Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: 62.233.165.* 22.11.04, 08:52
      Ja bym łyknał Land Rover'a Defender'a 110
    • lukasz83zloc HONDA ACCORD z SILNIKIEM ICDTI 23.11.04, 22:47
      najlepszy silnik dieslowski ostatniego czasu małe spalanie i duża dynamika
    • Gość: Glock Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.skierniewice.sdi.tpnet.pl 24.11.04, 15:17
      Polecam Toyota Prius mimo, że odbiega nieco od potrzeb jakie przedstawiłeś
    • Gość: man_at_work Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 25.11.04, 11:17
      Tu znajdziesz konfigurator porównania samochodów, Ja jak mógłbym wybierać to
      wybrałbym ACCORDA pozdrawiam
    • Gość: man_at_work Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 25.11.04, 11:17
      Tu znajdziesz konfigurator porównania samochodów, www7.mojeauto.pl/
      Ja jak mógłbym wybierać to wybrałbym ACCORDA pozdrawiam
    • Gość: mr Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 18:28
      witam,
      Mondeo zrobiłem już 70 tys km - bezawaryjne, komfortowe, idealne
      zawieszenie.Poprzednią wersją przejeździłem 250 tys - bez usterek. Jest to
      najbardziej niedocenione auto w Polsce. Odradzam wersję V6 - wszystko świetne
      oprócz zawieszenia - idealne do szybkiej jazdy, ale nie po polskich drogach,
      strasznie sztywne zawieszenie. Dzieciaki nie polubią.
      Ostatnio jeżdziłem Vectrą - kwestia gustu, dla mnie beznadziejny środek w stylu
      techno. Zawieszenie - płyta podłogowa chyba z wozu drabiniastego.
      U siebie w firmiw mam 2 Hondy Accord - ładniutkie, piękniutkie - właściciele
      gdyby mogli pozbyliny się ich jutro. Polecam sprawdzenie hamulców. Lista jest
      długa.
      Podsumowując zajrzyj do Mondeo i może....Superba 1.8T.
      Pozdrawiam,
      Mariusz
      • Gość: mew Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.csk.pl / *.csk.pl 25.11.04, 20:31
        > Ostatnio jeżdziłem Vectrą - kwestia gustu, dla mnie beznadziejny środek w stylu
        >
        > techno. Zawieszenie - płyta podłogowa chyba z wozu drabiniastego.

Jesli Saab 9-3 jest wozem drabiniastym to i owszem...
      • niknejm Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN 26.11.04, 10:30
        Gość portalu: mr napisał(a):

> U siebie w firmiw mam 2 Hondy Accord - ładniutkie, piękniutkie - właściciele
        > gdyby mogli pozbyliny się ich jutro. Polecam sprawdzenie hamulców. Lista jest
        > długa.

Co się konkretnie dzieje? Ciekawym, bo może skuszę się na Accorda...

Pzdr
        Niknejm
    • Gość: 'mike' Re: co byscie kupili nowego za okolo 120 tys PLN IP: *.olkusz.sdi.tpnet.pl 25.11.04, 21:33
      hejka , tez będe na tym samym etapie za rok i dokładnie
      identyczne mam krtyteria i wymagania jak TY nawet z rodziną
      czyli dokładnie tak piszesz jak bym to ja pisał
      ja szukał będe auta do 100 tyś ale netto czyli 120 brutto
      i tylko i wyłącznie kombi w benzynie - zobacz tu www.autocentrum.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka