Dodaj do ulubionych

Maluch się odradza

15.09.22, 20:41
czy będzie na niego chyc?
www.auto-motor-i-sport.pl/wydarzenia/Fiat-126-Vision-nowe-wcielenie-Malucha,41775,1
Mnie się spodobał, choć nigdy go nie miałem. :(

Obserwuj wątek
    • stavros2002 Re: Maluch się odradza 15.09.22, 20:47
      Auto dla krasnali?
      • donvito52 Re: Maluch się odradza 18.09.22, 20:16
        stavros2002 napisał:

> Auto dla krasnali?
        >

Nie doceniasz Waść.
        Znajomy Ojca, tak około 2m/h jeździł. Na przerobionym tylnym siedzeniu ;) Dało się ? dało !
        Ja przywiozłem z Wwy do Siedlec piec węglowy CO. Tak około 250kg (+).
        O dziwo, nie było wielkiego problemu z włożeniem pieca do "auta", natomiast wydłubanie ...
        Po drodze, tuż pod domem zatrzymał mnie milicjant, jak zobaczył "wkład", złapał się za głowę i ... jeć pan, jeć pan ... Pewnie paragrafu nie mógł dopasować.
        • qqbek Re: Maluch się odradza 18.09.22, 21:02
          Wuj żony (również dwa metry i do tego w barach niewąski) przerobił sobie siedzenie tak, że po prostu do samej tylnej kanapy cofał.
          Jeździli we trójkę (z synem - też rosły gość po ojcu) na wczasy nad morze tak (z Lubelskiego to jednak kawał wyprawy był wtedy).

A mój dziadek 126p do Turcji na handel, przez Jugosławię i Bułgarię dojechał (przez Rumunię jednak się bał) ze trzy razy jeździł.
    • engine8t Re: Maluch się odradza 15.09.22, 21:32
      Ciekawe dlaczego nikt nie zaczal robic nowych wersji sierpa czy kosy?
      • waga173 Re: Maluch się odradza 15.09.22, 22:19
        engine8t napisał:

> Ciekawe dlaczego nikt nie zaczal robic nowych wersji sierpa czy kosy?

Bo jeszcze nie do konca poznali konstrukcje starych wersji.
    • qqbek Re: Maluch się odradza 15.09.22, 21:36
      "Njus" z dupy, znaczy się sprzed dwóch lat.

Postawię sobie w garażu - zaraz obok Izery ;)
      • engine8t Re: Maluch się odradza 15.09.22, 21:38
        A ja na polce obok kubka z Zakopanego.
        • qqbek Re: Maluch się odradza 15.09.22, 21:40
          engine8t napisał:

> A ja na polce obok kubka z Zakopanego.

Mam osobistą awersję do wyrobu samochodopodobnego FSM 650 E - bo na takowym robiłem prawo jazdy :)
          • stavros2002 Re: Maluch się odradza 15.09.22, 21:56
            OJP, na czymś takim się zdawało? U nas były skody i polonezy. Starszy brat zdawał na dacii.
          • engine8t Re: Maluch się odradza 15.09.22, 22:17
            Ja zdawalem na 125p ale mialem 126p 600.

Ty ale tak na marginesie to z tego co slysze to EU po cichu zaniechla narzeceni ceny ropy Putinowi i zamienili to na limity energii dla was? EU narzuca limity energii?
            Ty to bedzies K kulak bo nie dosc ze prywata to masz nadprodukcje i nie dosc ze ci to zabiora to jeszcze cie do pierdla wsadza?
            • qqbek Re: Maluch się odradza 15.09.22, 22:38
              engine8t napisał:

> Ja zdawalem na 125p ale mialem 126p 600.

Mój dziadek i wujek mieli "sześćsetki", jeszcze na włoskich częściach, z początku produkcji.
              To jeszcze był wyrób samochodopodobny, 650 E z końcówki lat 80-tych, na którym ja robiłem kurs, to już było skrajne gówno.

A 125p też chwilę pojeździłem, kolega miał, odrzut z eksportu w kolorze Bahama yellow.

> Ty ale tak na marginesie to z tego co slysze to EU po cichu zaniechla narzeceni
              > ceny ropy Putinowi i zamienili to na limity energii dla was? EU narzuca limit
              > y energii?
              > Ty to bedzies K kulak bo nie dosc ze prywata to masz nadprodukcje i nie dosc ze
              > ci to zabiora to jeszcze cie do pierdla wsadza?

Nie wiem.
              Może nie znajdą mnie, jak wszystkie misiaczki walną "ekogroszek gumowy" w piece.
              • engine8t Re: Maluch się odradza 15.09.22, 23:59
                No bo co ma robic skoro alternatywa jest indonezyjskie bloto a ktorego mozna co najwyzej Misia ulepic ?
                next.gazeta.pl/next/7,151003,28917673,do-polski-trafil-wegiel-z-indonezji-nikt-nie-chce-go-kupic.html#s=BoxOpImg9
            • al.1 Re: Maluch się odradza 17.09.22, 23:16
              engine8t napisał:

> Ja zdawalem na 125p

Ja też zdawałem na 125p (4 biegi), choć mieliśmy do trenowania również z biegami w kierownicy.
    • bolo2002 Re: Maluch się odradza 17.09.22, 17:04
      To może wydaćc sie dziwne-napisano maluchu tysiace kawałów- ale on był. Można go było kupic na talon z firmy albo za dolary-ale on był i jezdził do przodu. I wajche na kierownicę i pedały sie zakładało- co by go nie ukradli ! Znajomy na wczasy na Krym nim pojechał i dojechał! Do Muszyny ze stolicy na wczasy nawet dojechał. Rozruch na sznurek jak na łajbie- ale był! A co dziś mamy- ani gówno-w salonach pusto, a jak sie coś trafi to ponizej stówy w tysiacach- to za 6 m-cy albo rok. Albo "elektryki" za 170 tys zeta dla Kowalskiego- co za chwile za prund nie bedzie w stanie zapłacić. Oczywiscie nie był to samochód-tylko pojazd samochodopodobny tak jak polskie autostrady. W trasę zupełnie sie nie nadawał-ale setki tysiecy Polaków nim jeżdziło i to po 20 lat niektórzy. Oczywiscie trudno było ruszyc lewą ręka i lewą nogą- ale sie jeżdziło. A dpbrze go pamietam-bo talon w firmie z kapelusza pod moją nieobecnośc - kolega na moje nazwisko wyciagnął . I pojechałem do Radomia odebrać- no po 10 km od salonu- sie wziął i zepsuł. Kolor-piasek pustyni- nieżle, co? Taka to była z maluchem egzotyka. Ale Polska coś produkowała- i to chyba 20 lat albo lepiej- a dzis co- gówno! I to by było na tyle -co i na przedzie.
      • pies_w_studni Re: Maluch się odradza 17.09.22, 19:02
        Boluś, ty kompletnie zdemenciały emerycie, przypominasz mi mojego ŚP Dziadka tuż przed śmiercią. W obecnych, kryzysowych czasach w Polsce produkuje się tyle samochodów ile w najlepszych latach PRL-u.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka