Gość: Bartek IP: *.telsat.wroc.pl 07.11.04, 16:13 Mam zamiar kupic Skode Superb z silnikiem 1.9TDI co sadzicie o tym samochodzie ...Jake macie zdanie o nim ..prosze o Wasze opinie...i rady. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: greg Re: Skoda Superb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.04, 16:22 wsiadz i zobacz, czy ci bedzie odpowiadalo wnetrze - mnie np nie odpowiada. 1.9tdi - da sie jezdzic, jesli nie wymagasz V6 lub V8 pod maska, ale cud-silnik to nie jest. auto jest wewnatrz dosyc duze, z zewnatrz niebrzydkie. moja rada - zastanow sie na jakims uzywanym z wyzszej klasy za te sama cene. Link Zgłoś
Gość: Fabricio Re: Skoda Superb IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.04, 18:10 Na Twoim miejscu kupiłbym coś innego.Pierwsze pytanie,to za jaką kwotę chcesz kupić samochód?Wtedy mogę Ci powiedzieć. Link Zgłoś
Gość: kanciak Re: Skoda Superb IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 07.11.04, 18:58 Pierwsze pytanie: lubisz jak sie z ciebie smieja? ----- Škoda Fabia - styl życia Możesz robić wszystko. Możesz czytać ulubione książki, możesz spotykać się ze swoimi przyjaciółmi, możesz jechać na wakacje z rodziną, poznawać obce kraje, uprawiać sporty, mieć psa lub kota. Możesz hodować rośliny, łowić ryby lub chodzić do kina, słuchać jazzu czy też uczyć się nurkowania. Link Zgłoś
Gość: Fabricio Re: Skoda Superb IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.04, 19:01 Czy ty jesteś dealerem Skody?Czy mam racje? ------------------------------------------------ moje motto:"Wolę być snobem w Passacie niż prostakiem w Skodzie starym gracie." Link Zgłoś
Gość: Mama Fabricia Re: Skoda Superb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 19:29 Jesteś tak tępy, że wstydzę się przyznawać, że cię urodziłam. Link Zgłoś
Gość: kanciak Re: Skoda Superb IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 07.11.04, 22:16 Czy dealer Skody szydzilby ze Skody? Wez sie zastanow. Link Zgłoś
Gość: JakoTako Re: Skoda Superb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 02:29 Jak widzisz Bartek sensownej rady na tym forum nie otrzymasz. Wiekszosc tutaj to gowniarze odreagowujacy swoje kompleksy. Uwazam, ze w tym przedziale cenowym nie znajdziesz nic lepszego niz Superb. Ja nie kupilem jej tylko dlatego, ze zalezalo mi na kombi a Superb nie jest oferowana w tej wersji, bylaby zagrozeniem dla Passata. Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Skoda Superb IP: *.telsat.wroc.pl 08.11.04, 06:59 dzieki z przynajmniej jedna opinie ...i coraz czescie dochodze do wniosku ,ze net nie jest dla dupkow i zakompleksionych smarkaczy.Szkoda bo czesto wymiana wzajenych opini pomagala by podejmowanie decyzja a nadewszystko konfrontowanie fuszerek producentow.Jako Tako -dziekuje Link Zgłoś
Gość: Kaszana Re: Skoda Superb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 08:25 Dokładnie tak samo jak mój przedmówca nie kupiłem Superba głównie dlatego,że nie występuje w wersji kombi. Trochę przeszkadzało mi również przestarzałe konstrukcyjnie tylne zawieszenie. Ale w sumie auto naprawdę zasługuje na uwagę. Nie zwracaj uwagi na wypowiedzi idiotów typu Fabricio,którego tata jeździ Passatem,czyli autem technicznie w 100% identycznym z Superbem,a do tego mniejszym,gorzej wyposażonym i o niższej jakości wykończenia a syn próbuje śmiać się ze Skody. Link Zgłoś
malox Re: Skoda Superb 08.11.04, 20:03 Cześć, mój ojciec smiga Superb w TDI (130KM). Tylne zawieszenie w tej klasie to tragedia(mam na myśli belkęskrętną zamiast wielowahaczowego). Słaba skrzynia biegów (brak 6 biegu). Mimo ESP troszkę nerwowa w tyle na szybko pokonywanych zakretach przy nierownosciach poprzecznych. Zato komfortowa i wygodna w trasie i zadziwiajaco oszczędna (ok. 6l srednio przy dość dynamicznej jexdzie) Link Zgłoś