Dodaj do ulubionych

co lepiej Tdi czy Cdi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 18:47
Plusy i minusy tych silnikow - prosze o opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: znawca Re: co lepiej Tdi czy Cdi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 19:26
      HDi
      • Gość: bejrut Re: co lepiej Tdi czy Cdi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 19:38
        jeżeli Tdi bez pompowtryskiwarki: prawie 500tys. w 7 lat, jeszcze nie bierze
        oleju
        • Gość: genek Re: co lepiej Tdi czy Cdi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 19:56
          No i co z tego ,że nie bierze oleju . Ja mam 2.6 benzyne i też 500 tyś i też
          nie bierze oleju . Żadna rewelacja . Ja bym brał cdti Hondy albo 3 l Audi A4
          nowe ,jakbym wygrał w totka ,albo jakby mi umarł mój bogaty daleki krewny
          Kulczyk . Przecież tak naprawdę wszyscy jesteśmy krewnymi hehe .
          • Gość: bejrut Re: co lepiej Tdi czy Cdi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 20:02
            tez mi sie podoba i-CTDI:), ciekwa technologia z tymi cienkimi ściankami z
            ciastowatego-rozciągnietego aluminium( pracuje lżej i kręci wyższe obroty niz
            tradycyjny diesel ). Tdi- mój znajomy naprawde jeżdzi dynamicznie, poza tym
            troche dziwne porównanie silnika o pojemności 2.6 z 1.9
          • Gość: bejrut Re: co lepiej Tdi czy Cdi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 20:04
            propo pojemności, jeszcze zależy jaki jest stosunek mocy do tej pojemnosci 1.9
            Tdi 110KM , bo jak jest bardziej wyżyłowany to gratuluje
            • Gość: mdk Re: co lepiej Tdi czy Cdi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 20:25
              STi
    • Gość: misiak Re: co lepiej Tdi czy Cdi IP: *. / 213.76.161.* 09.11.04, 08:16
      Jeśli tdi to pompowtryskiwacze i nieco głośniejszy silnik (chociaż dostępne są
      z pompą rotacyjną 90-110 km, ale też głośne). cdi mercedesa to większa
      pojemność silnika, CR ale lepsza kultura pracy. Ja bym wybrał cdi ale dla mnie
      wystarcza 13 s. do 100 km/h :) Niezawodność raczej na podobnym poziomie, to
      raczej kwestia tego czy wolisz MB czy auta z koncernu VWA.
      pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka