voytecq 09.11.04, 11:45 Dziś w nocy ktoś wybił mi boczną szybę i wybebeszył samochód. Banalne, nie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: misiak Re: ukradli mi radio IP: *. / 213.76.161.* 09.11.04, 13:34 jeśli cię to pocieszy to mi pobili szybę 2 miechy temu na wakacjach. Radio zostało bo jest przykręcone do belki pod deską ale buchnęli mi wszystkie płyty i gaśnicę:) Miałem problem bo 800 km bez szyby byłoby ciężko jechać. Cały dzień zmarnowany na poszukiwanie warsztatu w Świnoujściu, rewelacja.... Ale co tam to jest Polska - trza żyć dalej i się nie przejmować:) pzdr Link Zgłoś
Gość: Mietek Re: ukradli mi radio IP: 80.51.236.* 09.11.04, 13:43 A ja tak sobie myślę !! Polska jaka jest taką ją widzimy i wiemy w rzeczy samej. Zastanawiam się jednak, dlaczego tacy bezmuzgowcy kuszą tą hałotą do kradzieży. Zostawiają dla pokuszenia sprzęt wart kilka stówek jak nie kilkanaście lub kilkadziesiąt. A później mają wywody, zwody i pretesnsje, że im coś zaj,,ano !! Pytam więc !!! po co złodzieja kusić, kradną wszędzie nie tylko w Polsce ale sami tych patałachów do tej kradzieży niektórzy zachęcają wprost kuszą, a złodziej na to jak na lato !! Pozdrawiam wszystkich zdrowo myślących. Link Zgłoś
Gość: Mieciu Re: ukradli mi radio IP: *. / 213.76.161.* 09.11.04, 13:52 Moje radio kosztowało 300 pln nowe a cd mam poprzegrywane z płyt, które trzymam w domu:) Moje auto ma 18 lat (chociaż nie wygląda:)). Faktycznie, aż kipię bogactwem. > Zastanawiam się jednak, dlaczego tacy bezmuzgowcy kuszą tą hałotą do kradzieży. > mógłbyś ludzi nie wyzywac bezpodstawnie? Mam ubierać się w drelichy i chodzić na piechotę bo mam nie kusić złodzieja?? Zastanów się czy to złodziej zamiast kraść nie powinien wziąć się do roboty i sobie zarobic na pożądane przez niego rzeczy. Dlaczego ja mam się bać złodziejstwa?? Chyba 300 pln da się zarobić w Polsce , nie? Czy ciebie kusi żeby sąsiadowi buchnąć samochód bo ma lepszy, bo mnie nie, wole zarobic i sobie kupić. pzdr Link Zgłoś
Gość: Mietek Re: ukradli mi radio IP: 80.51.236.* 09.11.04, 14:26 Gość portalu: Mieciu napisał(a): > Moje radio kosztowało 300 pln nowe a cd mam poprzegrywane z płyt, które trzymam > > w domu:) Moje auto ma 18 lat (chociaż nie wygląda:)). Faktycznie, aż kipię > bogactwem. > > Zastanawiam się jednak, dlaczego tacy bezmuzgowcy kuszą tą hałotą do > kradzieży. > > > mógłbyś ludzi nie wyzywac bezpodstawnie? Mam ubierać się w drelichy i chodzić > na piechotę bo mam nie kusić złodzieja?? Zastanów się czy to złodziej zamiast > kraść nie powinien wziąć się do roboty i sobie zarobic na pożądane przez niego > rzeczy. Dlaczego ja mam się bać złodziejstwa?? Chyba 300 pln da się zarobić w > Polsce , nie? > Czy ciebie kusi żeby sąsiadowi buchnąć samochód bo ma lepszy, bo mnie nie, wole > > zarobic i sobie kupić. > pzdr Szanowny przedmówco !!!! Nie chodzi mi o ubliżanie komukolwiek to po pierwsze. Ty nie musisz się bać złodzieja, to on powinien się bać ciebie i tak powinno być lecz nie jest, /bo to właśnie nasz ukochany kraj/ Ja też nie chcę ubliżać nikomu, tylko się pytam ! dlaczego "bezmuzgowcy" sami kuszą do tych czynów złodzieja lub mu podobnego drania pozostawiając sprzęt lub inne rzeczy warte ileś tam złotych !! Czyż nie dominuje tu głupota, brak wyobraźni, zapobiegliwość itp. !!! Czyż nie lepiej schować to co kusi lub drażni do schowka czy gdzieś tam i będzie święty spokój. To my tak myślimy, że nikt nic nie ruszy, nie weźmie, to właśnie nasz błąd, a złodziejski smród to wykorzysta i na to właśnie czeka ! Link Zgłoś
wichura Re: ukradli mi radio 09.11.04, 14:05 Cóż, taki kraj - jak masz coś lepszego niż przeciętna (która jest wyjątkowo niska) to musisz tego pilnować. Banalne? Owszem, to niestety codzienność. A wyjścia są generalnie trzy: a) nie mieć nic (kiepskie, ciężko tak żyć), b) wszystkiego i na każdym kroku pilnować (też do dupy, jesteś niewolnikiem rzeczy), c) dobre ubezpieczenie (kosztuje swoje, ale jeśli zachowasz należytą staranność...). Pozdro Link Zgłoś
Gość: elemelek Re: ukradli mi radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 14:35 Pewnie jakiś złomiarz sprowadził sztrucla z zachodu i potrzebuje radyjko do słuchania Radia Maryja . Ludzie rozpowrzechniajcie wśród znajomych zwyczaj niekupowania używanych (czyt.kradzionych ) radyjek i części ,to wtedy skończą się wasze troski . Link Zgłoś
Gość: monty Re: ukradli mi radio IP: 212.244.140.* 09.11.04, 15:29 a mojemu znajomemu ukradli auto w żydowskiej dzielnicy krakowa Link Zgłoś
Gość: zdzicho Re: ukradli mi radio IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.04, 15:32 To kup sobie nowe. Link Zgłoś
voytecq Re: ukradli mi radio 10.11.04, 17:16 kup se nowe... to już by było czwarte w mym marnym życiu... Link Zgłoś