Gość: POLAK IP: *.dip.t-dialin.net 12.11.04, 19:18 Szukam nawigacji do bmw - software Link Zgłoś Obserwuj wątek
inna-bajka Re: NAWIGACJA DO BMW 12.11.04, 19:24 Zadam Ci kilka pytań : 1. Czy masz w tym BMW cokolwiek zamontowane, monitor, antenę GPS 2. Jaki to jest model, bo muszę znać układ deski rozdzielczej 3. Ile maxymalnie możesz wydać kasy Możesz do mnie napisać inna-bajka@gazeta.pl Powiem Ci dokładnie gdzie się zgłosić jakie są ceny i możliwości. Dodam, że mapa na Polskę na dzień dzisiejszy to tylko 30 % pokrycia kraju na początku przyszłego roku ma być 80 %. Link Zgłoś
greenblack Re: NAWIGACJA DO BMW 12.11.04, 19:28 Specu, a po co ci znać rozkład deski, jak facet chce płytę kupić? Link Zgłoś
inna-bajka Re: NAWIGACJA DO BMW 12.11.04, 19:36 Po pierwsze nie chce kupić płytki tylko nawigację Po drugie, jeśli w desce znajduje się jeden wolny otwór o wym. 1 din to może założyć nawigację monochromatyczną, jednodinową. Jeśli nie potrzebny jest osobny monitor Po trzecie jakby chciał płytkę to by napisał mam nawigację potrzebuję płytki i podałby jaką nawigację ma : VDO Dayton, Blaupunkt czy Becker, bo tylko te firmy mają mapę na Polskę. I nie podskakuj, bo nie wiesz z kim gadasz ;) Bez urazy. Często mi się zdarza, że facetów wkurza moja wiedza. Link Zgłoś
greenblack Re: NAWIGACJA DO BMW 12.11.04, 19:40 Nie wiem, na jakim polu zadziwiasz facetów swoją wiedzą, ale na pewno nie jest to motoryzacja, informatyka, ani język angielski. Sprawdź se w słowniku, co znaczy "software". Link Zgłoś
inna-bajka Re: NAWIGACJA DO BMW 12.11.04, 19:46 Nie denerwuj mnie, wiem co to jest. Ale koleś też dubluje swoje pytania, bo albo potrzebuje płytki, albo nawigacji. Jeśli więc Panie Mądralo potrzebuję płytki, to muszę wiedzieć jaką ma (jeśli ma) nawigację w tym BMW, bo każdy producent wydaje płytki tylko dla siebie. Jeśli posiada nawigację VDO Dayton, wyprodukowaną przed 2004 r. musi wymienić komputer nawigacyjny, bo mapa Polski chodzi tylko w systemie C-IQ. Link Zgłoś
Gość: POLAK Re: NAWIGACJA DO BMW IP: *.dip.t-dialin.net 12.11.04, 20:37 Szukam CD na Polske lub europa z Polska razem Link Zgłoś
Gość: Bolek Re: NAWIGACJA DO BMW IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 13.11.04, 12:24 Synku ty jesteś w tych sprawach prawdziwy green, a twoja druga twarz to black - odzywki masz chamskie, a powodu do tego raczej nikt ci nie dał. Zaczynam skłaniać się ku temu, że "henio" miał rację. Link Zgłoś
Gość: POLAK Re: NAWIGACJA DO BMW IP: *.dip.t-dialin.net 12.11.04, 20:51 Tak wyglada moja bmw www.joonggocha.com/pds/bmw740-3.jpg Link Zgłoś
inna-bajka Re: NAWIGACJA DO BMW 12.11.04, 21:21 Jeśli Twoje BMW posiada wyświetlacz, można podłączyć sam komputer nawigacyjny, antenę GPS, wziąść sygnał tacho z prędkościomierza i sygnał ze wstecznego. I tu sa dwie mozliwości, albo podlączamy się do czujnika w skrzyni biegów lub poprzez instalację do lampki od wstecznego. Nie powinno być problemu. Link Zgłoś
Gość: POLAK Re: NAWIGACJA DO BMW IP: *.dip.t-dialin.net 13.11.04, 10:13 A ja myslalem ze to powazne forum Link Zgłoś
inna-bajka Re: NAWIGACJA DO BMW 13.11.04, 11:35 O co Ci chodzi, przecież napisałam Ci, że w poniedziałek Ci prześlę wszystkie informacje. Włącznie z umówieniem na montarz. Link Zgłoś
greenblack Re: NAWIGACJA DO BMW 13.11.04, 13:37 "Montarz", hehe. A czym montuje się płytę w odtwarzaczu? Jak długo trwa "montaż" płyty? Trzeba zostawić samochód w warsztacie na kilka dni, heheheheh? Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: NAWIGACJA DO BMW 13.11.04, 19:50 Nie pszesadzajmy, dwa fakóltety nie uczo jeszcze ortografji. Do tego w Polsce tszeba mieć doktorat.. Link Zgłoś
greenblack Re: NAWIGACJA DO BMW 13.11.04, 11:20 "Specjalistko" od siedmiu boleści, zawstydzająca swoją "wiedzą" mężczyzn, nadal nie możesz pojąć, że koleś ma samochód z fabryczną nawigacją i tylko chce zdobyć mapę? A te swoje metody instalacyjne a' la Słodowy, to se możesz wsadzić, hehe. Link Zgłoś
inna-bajka Re: NAWIGACJA DO BMW 13.11.04, 11:33 Odpir... się cymbale. Mówię Ci kolejny raz nie wiesz z kim rozmawiasz. A z misiem sprawa już jest wyjaśniona przez pocztę. Link Zgłoś
inna-bajka Re: NAWIGACJA DO BMW 13.11.04, 11:40 Jeszcze raz powtarzam. Jeśli jest to nawet nawigacja fabryczna, to trzeba okreslić jaka firmą ją robiła :Blaupunkt, VDO Dayton czy Becker. Każdy producent ma swoją mapę i nie będzie ona chodzić w innym systemie, bo to on wydał kasę na jej utworzenie. A jesli dalej nie rozumiecie o czym mowię to sobie zadzwońcie do jakiegoś faceta szowiniści. Proponuję "Klinikę dźwięku" lub inną firmę car-audio. Link Zgłoś
greenblack Re: NAWIGACJA DO BMW 13.11.04, 13:35 > Odpir... się cymbale. Hehe. > Mówię Ci kolejny raz nie wiesz z kim rozmawiasz. Tym lepiej dla mnie, hehe. > A z misiem sprawa już jest wyjaśniona przez pocztę. Ciekawe jak. Koleś nie podał adresu skrzynki w wątku, a wątpię, by poznawszy twój "profesjonalizm" dobrowolnie wysłał do ciebie maila z prośbą o dalsze porady. Kreujesz się na specjalistkę w tej branży, a nie wiesz, kto dostarcza mapy dla BMW? Śmiechu warte, hehe. Link Zgłoś
Gość: babcia Re: NAWIGACJA DO BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 14:05 zielony to ty jesteś murzynku, szyderco jeden. Pojęcia nie masz na temat bmw!!!! gdybyś chociaż raz siedział w bmw to byś zmienił zdanie na temat techniki. masz w 7 jeden z pierwszych modeli navi- jak znam życie to jest to mk1 (mówi męskim głosem) ekran 4:3. problem w tym, że stary software(ok.7-8 lat) powoduje brak możliwości wykorzystania obecnych zdobyczy techniki. Bez problemu można wymienić czytnik na mk4(dvd), monitor na 16:9. koszt na allegro- ok 3kpln. Możesz tego dokonać sam!!!(służę www.). wtedy będziesz mógł dokupić nowoczesną płykę navi do bmw, a tak lepiej zrób to w serwisie( zrobią ci upgrade i sprawdzą czy płytka będzie chodzić). P.S> Greenblack i szymi uważają się na tym forum za alfę i omegę. zaraz będą re... Link Zgłoś
greenblack Re: NAWIGACJA DO BMW 13.11.04, 14:31 >Bez problemu można >wymienić czytnik na mk4(dvd), monitor na 16:9. koszt na allegro- ok 3kpln. Rady godne doświadczonego złodzieja=ludzkiego śmiecia. Analfabeto, facet wyraźnie napisał, że chce CD. Nic nie wspominał o zmienianiu całej instalacji na kradzioną. Link Zgłoś
Gość: babcia Re: NAWIGACJA DO BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 14:57 jesteś prosty. szkoda z tobą polemizować. Gdy brak ci argumentów to obrażasz ludzi. typowy polaczek warchoł. Pokaż mi miejsce w którym POLAK napisał, że poszukuje cd (analfabeto hehe). jak napisałem, mnie soft kojarzy się w pierwszej kolejności z oprogramowaniem hardware'u, a następnie z oprogramowaniem końcowym. Co z tego, że POLAK posłucha twoich genialnych rad i kupi sobie najnowszy cd z navi (czyli dvd de facto), jak będzie mógł go sobie wsadzić do, no właśnie. Poza tym, jesteś zwykłym chamem uważając, że sprzedający na allegro to sami złodzieje. Powiedz mi gdzie możesz kupić rzadką rzecz(taką jest monitor navi do bmw)jak nie na aukcji. Cena na allegro takiego monitora jest podobna do ceny na ebayu, no ale tam też są sami złodzieje?. Człowieku lecz się z kompleksów. Sam kupiłem kilka rzeczy na allegro i zapewniam cię,że nie jestem złodziejem. Ty nawet pojęcia nie masz w której części bmw znajduje się moduł navi czy jak wyjąć monitor. Jak działa navi w bmw nie śmiem cię pytać byś się publicznie nie skompromitował. Ale zabierasz głos... Powinieneś przeprosić allegrowiczów... Link Zgłoś
greenblack Re: NAWIGACJA DO BMW 13.11.04, 15:09 > Pokaż mi miejsce w którym POLAK napisał, że poszukuje cd (analfabeto hehe). Ciężki debilu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=17589689&a=17591967 > Poza tym, jesteś zwykłym chamem uważając, że sprzedający na allegro to sami > złodzieje. Powiedz mi gdzie możesz kupić rzadką rzecz(taką jest monitor navi do > > bmw)jak nie na aukcji. 3000 zł za legalny monitor do Beemki, hehe. Części kupuje się w sklepie, a nie na szemranych giełdach. Poza tym, debilu, wymiana samego monitora nic tu nie da, ponieważ monitor 16:9 w schyłkowych egzemplarzach starej 7 jest odchylany, pod nim są zuepłnie inaczej rozmieszczone szpary na CD/kasetę i cała konsola środkowa jest inna. Link Zgłoś
Gość: babcia Re: NAWIGACJA DO BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 15:46 W porzo jestem ciężkim debilem, gdyż nie widziałem sprostowania POLAKA ... hehehe :) . sorki Myślę , że na temat software'u nie będziemy dyskutować, gdyż jesteś dyletantem. Jak chodzi o monitor, części na rynku wtórnym do bmw z reguły pochodzą ze szrotów, gdyż bardzo łatwo jest ustalić ich pochodzenie. Mówiąc szemrane giełdy, pewnie popierasz hurtownie i zwykłe giełdy, uważając, że tam jest uczciwość- jesteś chyba nienormalny!!!..Allegro, ebay itp to nie giełda, tylko aukcja. Spróbuj zalogować się do ebay'a- na pewno nie będziesz anonimowy. Podobnie jest w allegro. Choć wiadomo wszędzie robią przekręty na naiwnych. Zawsze możesz poprosić o świadectwo legalności. Aukcje istnieją od niepamiętnych czsów. Ostatnia sprawa: < Poza tym, debilu, wymiana samego monitora nic tu nie da, ponieważ monitor 16:9 w schyłkowych egzemplarzach starej 7 jest odchylany, pod nim są zuepłnie inaczej rozmieszczone szpary na CD/kasetę i cała konsola środkowa jest inna. Nie chce mi się polemizować na ten temat, gdyż każdy który ma bmw leży teraz ze śmiechu na podłodze...Nie masz pojęcia o czym piszesz. Czy widział ktoś monitor 16:9 odchylany (hehehehe) z cd pod wyświetlaczem? Ja o nim nie słyszałem, może i jest- podziel się ze mną skąd o tym wiesz. Zamontowanie konsoli środkowej powiem ci, że nie dość że jest takie samo w całej tej serii, to jeszcze jest kompatybilne z serią 5 e-39. Monitor z 7 pasuje do 5 i x5. Człowieku!. zrozum praktycznie bez przeróbek!. Na tym polega bmw. wyluzuj i nie wyzywaj innych, bo to świadczy o twojej słabości. pzdr. Link Zgłoś
inna-bajka Re: NAWIGACJA DO BMW 13.11.04, 15:53 Jeszce raz powtarzam. Nie jest potrzebna wymiana monitora. Robiłam to już w Nissanie i w Renault. Nissan ma fabryvzny wyświetlacz pod, który można podłączyć pod komp. navi i wszystko gra. Renault ma system Carin oparty o podzespoły Siemens VDO czyli VDO Dayton. Link Zgłoś
Gość: POLAK Re: NAWIGACJA DO BMW IP: *.dip.t-dialin.net 13.11.04, 19:50 Kazda bmw ma nawigacje od : NAVTEQ VDO Dayton Link Zgłoś
inna-bajka Re: NAWIGACJA DO BMW 13.11.04, 20:00 No to fantastycznie Navteq to producent mapy. VDO Dayton sprzętu nawigacyjnego. Mapę na Polskę zrobił Tele Atlas. Natomiast VDO by poradzić sobie z polskimi piratami, wydał Polskę w systemie C-IQ i dlatego musisz wymienić tylko komputer nawigacyjny, bo nie będzie mapy na Polskę VDO na zwykłych CD Potem na pudełku jest specjalny kod NAVI ID i z tym kodem musisz się zalogować na stronie Siemensa. Zresztą zdzwonimy się w poniedziałek to Ci wszystko wyjaśnię. Link Zgłoś