kryss 18.05.24, 13:59 poszukuję sterownika klimatronica do ford scorpio mk2 1995r. silnik 2000 benzyna 136 KM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dodekanezowiec Re: ford 18.05.24, 14:44 Tytuł wątku jest strasznie ogólny. Ford to marka mająca ponad 100 lat. Problemy związane z autami mogą być ekonomiczne, techniczne, zupełnie inne. Zatem potrzebujesz sterowników językowych. Proponuję na przykład opracowania typu- jak pisać pracę magisterską gdzie wyraźnie stoi iż przykładowo tytul rozdziału nie powinien być taki sam jak tytuł całej pracy magisterskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: ford 18.05.24, 15:26 Wiem że pomyślisz- "co za typ!" Ale to jest specyficzne forum motoryzacyjne. Nie prościej i komunikatywniej byłoby jednak w tytule - Sterownik klinatronica Ford Scorpio? Odpowiedz Link Zgłoś
kreinto Re: ford 18.05.24, 16:13 Ford to było coś, gdy byłem przedszkolakiem, też jeszcze w podstawówce. Dziś to co najwyżej dupowóz niewiele wychylający się ponad chińszczyznę. Strasznie się zdewaluował. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: ford 18.05.24, 16:33 To Cadillac chyba lepszy. Ktoś czasami wystawia go na oglądanie u mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: ford 18.05.24, 19:48 Kazdy z nas ma po kilka takich sterownikow. Ile jestes gptow/gotowa zaplacic to moze ktos odstapi? Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: ford 18.05.24, 22:53 waga173 napisał: > Kazdy z nas ma po kilka takich sterownikow. Ile jestes gptow/gotowa zaplacic to > moze ktos odstapi? Za "Bukzapłać" może będzie proponował Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: ford 18.05.24, 22:27 Na ebayu szukaj, a nie na dziwacznym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: ford 18.05.24, 22:54 vogon.jeltz napisał: > Na ebayu szukaj, a nie na dziwacznym forum. Zdawać sobie sprawę z dziwactwa - to już połowa sukcesu:) Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: ford 19.05.24, 00:16 dodekanezowiec napisał: > Zdawać sobie sprawę z dziwactwa - to już połowa sukcesu:) Nic mnie tak nie wzrusza, jak konstruktywna autokrytyka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: ford 19.05.24, 00:29 qqbek napisał: > dodekanezowiec napisał: > > > Zdawać sobie sprawę z dziwactwa - to już połowa sukcesu:) > > Nic mnie tak nie wzrusza, jak konstruktywna autokrytyka ;-) > > Jednego nie potrafię zrozumieć dlaczego na tym konstruktywnym forum ludzie nie potrafią poprawnie wklejać buziek :) Odpowiedz Link Zgłoś
noitak Re: ford 19.05.24, 08:48 qqbek napisał: > To są tani emotki z poprzedniej epoki 🤦♂️ Łopatą do głowy ;) [Czegoś się musi doczepić :D ] 😉 = ;-) = ;) 😆 = :-D = :D 😀 = :-) = :) 😟 = :-( = :( Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: ford 18.05.24, 23:13 Na allegro kiedyś był. Dla niektórych speców sterownik to temat nie do przejścia. Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: ford 19.05.24, 01:24 vogon.jeltz napisał: > Na ebayu szukaj, a nie na dziwacznym forum. Na ebayu? Lepiej w akademiku gdzie maja kazdy po sterowniku. Trzymanym w czajniku. Albo w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: ford 19.05.24, 09:08 Chyba nie wiesz, że obowiazek produkcji części zamiennych do danego modelu- to 8-10 lat. I koniec. Po tym czasie-to tylko szroty do penetracji. A od zaprzestania produkcji Scorpio to ca 20 lat minęło. Zmień na nowszego Forda i spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: ford 19.05.24, 17:54 Ale ktoś może mieć schemat i wtedy można poprosić elektronika aby z lutownicą zmontował taki układ. Wydaje mi się, że engine dał by radę:) Odpowiedz Link Zgłoś