Gość: ano IP: *.crowley.pl 19.11.04, 11:28 Czy ząłożenie chlapaczy z tyłu w aucie typu kombi (np passat czy omega) ogranicza w widoczny sposób brudzenie tylnej szyby czy nie? JAkie są wasze spostrzeżenia? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: radek Re: Chlapacze w kombi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 11:32 Podobno lepszy efekt daje odpowiednio dobrana owiewka (lotka) szyby. To teoria, w praktyce nie sprawdzałem. Link Zgłoś
edek40 Re: Chlapacze w kombi 19.11.04, 15:20 Rzeczywiscie owiewka jest lepsza. Kiedys zalozylem chlapacze na tyl i nawet na oko bylo widac, ze chmura wody za autem sie powiekszyla. Zapewne producent nie przewidywal takiego zaklocenia aerodynamiki. W moim kombiaku nie mam chlapaczy, mam za to sprawna wycieraczke, do ktorej (jak wreszcie dojda rece) doloze uklad przerywanej pracy. Ciagle wlaczanie i wylaczanie jest upierdliwe. Link Zgłoś
etom Re: Chlapacze w kombi 19.11.04, 15:30 Gość portalu: radek napisał(a): > Podobno lepszy efekt daje odpowiednio dobrana owiewka (lotka) szyby. Wlasnie - odpowiednio dobrana. Tak samo jest ze spoilerami nad tylna szyba.Wiekszosc daje tylko efektowny wyglad i dodatkowo wieksze zabrudzenie szyby. Link Zgłoś
Gość: Fred Re: Chlapacze w kombi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 15:41 Pewnie najlepsza w tym wypadku bedzie taka dedykowana do danego modelu przez producenta do dostania w ASO, tak samo bedzie z chlapaczami, te nieoryginalne moga ladnie pasowac do auta ale niekoniecznie dawac pozadany efekt (ceny oryginalnych akcesoriow niestety nie napawaja optymizmem). Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: on Re: Chlapacze w kombi IP: *.aster.pl 19.11.04, 16:28 Nie tylo w kombi bo i w sedanach chlapacze też powodują mniejsze brudzenie sie auta. Od momentu założenia chlapaczy rzadziej muszę myć tylne światła. Za to cała tablica rejestracyjna jest umorusana jak diabli. Całe szczęście, że do nowych tablic brud się nie przykleja jak do starych. Link Zgłoś