Dodaj do ulubionych

Chlapacze w kombi

IP: *.crowley.pl 19.11.04, 11:28
Czy ząłożenie chlapaczy z tyłu w aucie typu kombi (np passat czy omega)
ogranicza w widoczny sposób brudzenie tylnej szyby czy nie?
JAkie są wasze spostrzeżenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: radek Re: Chlapacze w kombi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 11:32
      Podobno lepszy efekt daje odpowiednio dobrana owiewka (lotka) szyby.
      To teoria, w praktyce nie sprawdzałem.
      • edek40 Re: Chlapacze w kombi 19.11.04, 15:20
        Rzeczywiscie owiewka jest lepsza.

Kiedys zalozylem chlapacze na tyl i nawet na oko bylo widac, ze chmura wody za autem sie powiekszyla. Zapewne producent nie przewidywal takiego zaklocenia aerodynamiki. W moim kombiaku nie mam chlapaczy, mam za to sprawna wycieraczke, do ktorej (jak wreszcie dojda rece) doloze uklad przerywanej pracy. Ciagle wlaczanie i wylaczanie jest upierdliwe.
      • etom Re: Chlapacze w kombi 19.11.04, 15:30
        Gość portalu: radek napisał(a):

> Podobno lepszy efekt daje odpowiednio dobrana owiewka (lotka) szyby.

Wlasnie - odpowiednio dobrana.
        Tak samo jest ze spoilerami nad tylna szyba.Wiekszosc daje tylko efektowny
        wyglad i dodatkowo wieksze zabrudzenie szyby.
        • Gość: Fred Re: Chlapacze w kombi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 15:41
          Pewnie najlepsza w tym wypadku bedzie taka dedykowana do danego modelu przez
          producenta do dostania w ASO, tak samo bedzie z chlapaczami, te nieoryginalne
          moga ladnie pasowac do auta ale niekoniecznie dawac pozadany efekt (ceny
          oryginalnych akcesoriow niestety nie napawaja optymizmem).
          Pozdrawiam
          • Gość: on Re: Chlapacze w kombi IP: *.aster.pl 19.11.04, 16:28
            Nie tylo w kombi bo i w sedanach chlapacze też powodują mniejsze brudzenie sie
            auta. Od momentu założenia chlapaczy rzadziej muszę myć tylne światła. Za to
            cała tablica rejestracyjna jest umorusana jak diabli. Całe szczęście, że do
            nowych tablic brud się nie przykleja jak do starych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka