Dodaj do ulubionych

Problem z komputerem w Fabii.

IP: 195.177.196.* 19.11.04, 17:36
Przeczytałem niedawno w prasie motoryzacyjnej, ze komputer w aucie pozwala
zaoszczedzic sporo paliwa. Poniewaz mam spore wydatki (raty za auto)
poszedlem do swojego chrzesniaka i zabralem mu komputer, na ktory zrzucalem
sie przed jego komunia (lepiej niech gowniarz pobiega na podworku a nie wzrok
niszczy). Monitor umiescilem na przednim siedzeniu pasazera, jednoske
centralna za siedzeniem, a drukarke na poleczce tylnej szyby. Mam tylko
problem z zasilaniem - komputer zasilany jest napieciem 220 V, a w swojej
Fabii sedan z silnikiem 1.2 htp mam tylko napiecie standardowe - pomozcie !!!
Co mozna począć z tym fantem ?
Obserwuj wątek
    • Gość: zdeb Bo brakuje ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 18:24
      tzw. UPS-a - to cos podlaczone do komputera trzyma napiecie przez nawet do 2
      godzin (przecież wiecej i tak nie jeździsz za jednym razem). Tak wiec
      powtarzam - kup UPS (taka skrzyneczka mala) podladuj go w normalnym gniazdku, a
      potem dołącz do kompa w wozie (fabii) i komp bedzie chodził jak złoto.

Pozdro

• Gość: konrad Re: Problem z komputerem w Fabii. IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 19.11.04, 19:37
      A podlaczyles w pisijaja?
    • Gość: skaner Re: Problem z komputerem w Fabii. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.11.04, 19:48
      a co ze skanerem? coś musi skanować parametry silnika i przetwarzac do kompa.Po
      za tym pamiętaj o tym by dobrze plastrem klawiature do kierownicy podłączyć
    • Gość: waldi Re: Problem z komputerem w Fabii. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.04, 13:30
      Podobno 2 komputery w aucie powoduje 2 -krotna oszczednosc. Moge ci
      sprezentowac swoj stary zestaw 486 DX, jak chcesz ;)
    • xenonx Re: Problem z komputerem w Fabii. 20.11.04, 18:09
      Na początek zacznij od restartu...
      ...z przepaści ;-))
    • Gość: Braził Re: Problem z komputerem w Fabii. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.04, 19:40
      komputer zasilany jest napieciem 220 V,
      Teraz już 230V. Pewnie dlatego żle działa
    • Gość: dowisłysiezruca Re: Problem z komputerem w Fabii. IP: *.elartnet.pl / 62.233.208.* 21.11.04, 12:38
      gdybyś był tak wysoki jak jesteś głupi,brónóś,to klęcząc pocałowałbyś Księżyc w
      doopę...
    • Gość: k01 Re: Problem z komputerem w Fabii. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.11.04, 14:26
      zacznij od agregatu pradotworczego taki myly wystarczy zamontuj go i podlacz i
      zobacz co pokoze monitor,dokladnie opisz wszystko
    • Gość: SUPER_C Re: Problem z komputerem w Fabii. IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 21.11.04, 16:35
      Bronek, wujas szwagra brata ciotki tez mial takie doznania wiec sprzedalem mu
      mojego kommodorka 64.
      facet za pomoca tasmy izolacyjnej i malego jacka wpiął sobie to pod moduł
      strerujacy wtryskiem, zamówił w programisty soft pozwalajacy jezdzic na moczu
      tesciowej z niewielka domieksza uniwersalnej 95 i alko metylowego.
      klawaiturke wozi pod fotelem i se wysuwa by dokonac operacji, tylko był kłopot
      z magnetofonem od C 64- chłop jest łebski wiec pod firmowe radio MC podpiął i
      jest git. zamiast duzej drukarki podpiał drukarke od kasy fiskalnej- w koncu
      taksiarz, no nie!
      wynik ekonomiczny jest fantastyczny- bolid zamiast spalac benzyne, jezdzac na
      wspomnianej mieszance zaczal jako efekt uboczny wydzielac LGP co łebski
      taksiarz wykorzystuje opylajac ten gaz włascicielom budek z zapieksami-
      notabene posiadaczą OKtawek LPG edition.
      za dodatkowe pieniadze kupil sobie zastaw stylizacyjny- chlapacze, owiewki i
      brewki.teraz zbiera na spojler
      • Gość: fabijan Re: Problem z komputerem w Fabii. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 11:58
        czy masz jeszcze drugi taki komputer, bo ja tez bym chcial to zainstalowac w
        sowjej Fabiji
        • Gość: SUPER_C Re: Problem z komputerem w Fabii. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 16:39
          no C64 juz nie mam ale chyba na strychu leży jeszcze ZX spektrum
          metoda ta sama tylko soft se musisz skombinowac
          a moze w tym przypadku zamiast LPG bedzie etylowy wydzielał?:)
          • Gość: fabijan Re: Problem z komputerem w Fabii. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 16:28
            moze byc c64 - i tak bede sie chwalic kolegom ze mam komputer w swoim aucie
            he, he
            • Gość: kampino Re: Problem z komputerem w Fabii. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.11.04, 17:48
              nie zapomnij podlaczyc sie do sieci
              • Gość: SUPER_C Re: Problem z komputerem w Fabii. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 17:54
                do cieci intrafabkonetu z łącznością poprzez rozmodulowane mózgi, ledy i
                przepalone końcówki neuronów of kors
                w sieci siła hehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka