Dodaj do ulubionych

c 4 oglądałam dziś z mężem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 21:21
Witam
Nosilismy sie z zmiarem kupna samochodu.
Nic specjalnego , coś wielkosći Golfa
Polecielismy dzis do Citroena by zajrzeć do c 4.
i... nie specjalny ten wóz
Ale Państwo w salonie przygotowali nam ofertę na c5 i ...zaliczka do odbioru
w czwartek.
78 000 duży samochód w pełnej wersji wyposażenia

Dodam , że dotychczas jezdzimy Oplem Astrą II więc Citroenowski samochodzik
jest dla Nas wiekszy i b komfortowy

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Zenek Re: c 4 oglądałam dziś z mężem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.04, 21:35
      Chyba ten zlom wogole sie nie sprzedaje skoro daja takie rabaty
      www.trader.pl/pl/motoryzacja/Dealers/MotoDetails.asp?rsPos=1&Id=40000-471
      • Gość: W8 Re: c 4 oglądałam dziś z mężem IP: 80.51.176.* 21.11.04, 21:47
        > daja takie rabaty

Rabaty wynikają z tego, że wchodzi właśnie wersja po liftingu-sporo rozwiązań z
        Peugeota 407 takich jak poduszka chroniąca kolana, sterownik elektronicznej
        klimatyzacji i C4 takich jak AFIL...
    • szymizalogowany Re: c 4 oglądałam dziś z mężem 21.11.04, 21:47
      Gość portalu: kamila napisał(a):

> Witam
      > Nosilismy sie z zmiarem kupna samochodu.
      > Nic specjalnego , coś wielkosći Golfa
      > Polecielismy dzis do Citroena by zajrzeć do c 4.
      > i... nie specjalny ten wóz
      > Ale Państwo w salonie przygotowali nam ofertę na c5 i ...zaliczka do odbioru
      > w czwartek.
      > 78 000 duży samochód w pełnej wersji wyposażenia
      >
      > Dodam , że dotychczas jezdzimy Oplem Astrą II więc Citroenowski samochodzik
      > jest dla Nas wiekszy i b komfortowy
      >
      > pozdrawiam

gratuluje zakupu i zycze przyjemnej eksplaotacji

wspolczuje troche poczucia estetyki - tak brzydkiego samochodu jak C5 to ze
      swieca szukac

ale moze jest za to komfortowy i sie fajnie jezdzi
      • Gość: Kris Kelvin Re: c 4 oglądałam dziś z mężem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.04, 21:50
        A moim zdanbiem C5 szczegolnie po liftingu to bardzo ladny samochod. Ale
        najwazniejszego nie widac - hydrauliczne zawieszenie. Dobry samochodzik.
        • szymizalogowany Re: c 4 oglądałam dziś z mężem 21.11.04, 21:56
          Gość portalu: Kris Kelvin napisał(a):

> A moim zdanbiem C5 szczegolnie po liftingu to bardzo ladny samochod.

mi przypomina amfibie - ale kazdy lubi co innego (dla mnie kazdy projekt
          citroena to straszny kicz)

nudno to by bylo jakby wszyscy lubili to samo (a juz nie daj boze wszyscy
          lubili by to co ja i na uliach by byly same xedosy, nowe accordy sedan, bmw i
          mercedesy + pare aut sportowych hehe)
          • Gość: Kris Kelvin Re: c 4 oglądałam dziś z mężem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.04, 22:05
            szymizalogowany napisał:
            > nudno to by bylo jakby wszyscy lubili to samo (a juz nie daj boze wszyscy
            > lubili by to co ja i na uliach by byly same xedosy, nowe accordy sedan, bmw i
            > mercedesy + pare aut sportowych hehe)

slusznie, ja np. strasznie nie cierpie sportowych aut bo m.in kojarza mi sie z
            ciasna sardynka, szczegolnie np. porsche
            tak na marginesie nie obraz sie ale twoj xedos to tez moim zdaniem jedno z
            brzydszych aut
        • Gość: W8 Re: c 4 oglądałam dziś z mężem IP: 80.51.176.* 21.11.04, 22:05
          > A moim zdanbiem C5 szczegolnie po liftingu

Z postu rozumiem, ze chodzi o obecną wersję i dlatego tak atrakcyjna cena.

> to bardzo ladny samochod

Mi też się podoba, szczególnie V6...
          • Gość: hehe.he Re: c 4 oglądałam dziś z mężem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.04, 23:20
            C5 wyglada bardzo fajnie jako kombi ale troche paskudnie jako sedan. Jest to
            zupełnie odwrotnie niż z hondą accord.
            Ale na zdjeciach C5 po liftingu wyglada juz o wiele atrakcyjniej dzieki tym
            swiatlom. Dobrze ze citroen zrezygnowal z tych okropnych swaitel a la xsara II
            czy C5 sprzed liftingu
            • Gość: Adek Re: c 4 oglądałam dziś z mężem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 23:44
              Owszem taki wielorybek z c piatki
              kupujemy kombika
              butelkowa zielen metalic
              pzdr
            • Gość: francuskie gó.. Re: c 4 oglądałam dziś z mężem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 18:22
              C5 to nie sedan- hatchback
      • Gość: kamila Re: c 4 oglądałam dziś z mężem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 23:43
        Dzieki za gratulacje

zrobilismy tak :
        stosunek\ceny do jakosci i wyposazenia i wyszlo c5
        prrrr pzdr
      • Gość: Jarek Re: c 4 oglądałam dziś z mężem IP: 217.8.186.* 22.11.04, 16:03
        szymizalogowany napisał:

> wspolczuje troche poczucia estetyki - tak brzydkiego samochodu jak C5 to ze
        > swieca szukac

Jak to? A Passat, Vectra i Avevsis?

> ale moze jest za to komfortowy i sie fajnie jezdzi

No i te upusty na 3,0 V6 - 18% od ceny (zwrot VAT-u) plus jeszcze 8 tys. PLN
        dla modelu sprzed face liftingu. Czyli sumie ca. 100 tys. PLN.
    • Gość: RF Re: c 4 oglądałam dziś z mężem IP: 57.66.193.* 22.11.04, 16:28
      Zazdroszczę posiadaczom C5 tego zawieszenia, to płynie po drodze nic nie
      trzęsie - nie ma konkurencji w tej klasie.Nawet Mercedes teraz takie robi bo
      pozazdrościł. A wygląd ważniejszy wewnątrz niż z zewnątrz choć nie można
      powiedzieć zeby C5 był brzydki, po prostu nie wyrózniający się z tłumu, ale wg
      mnie i tak ładniejszy od Avensis lub Passata.
      Nawet Mercedes teraz takie robi bo pozazdrościł.
      Pytanie tylko z jakim silnikiem ta cena?
      • Gość: Kaszana Re: c 4 oglądałam dziś z mężem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 08:53
        Mi również C5 się bardzo nie podoba.Ale wychodzę z założenia,że samochód to nie
        koszula i dlatego wśród priorytetów np.przy zakupie wygląd zewnętrzny jest na
        dalszym miejscu.Co innego wnętrze,a i tu C5 wygląda beznadziejnie.
        Ale problem tkwi w czymś innym:C5 to po prostu kiepskie auto.
        W ostatnim numerze "Motoru" jest test C5 po liftingu,który to pokazuje.
        Przytoczę tu prawie dosłownie większość wymienionych wad:
        -"marna jakość"użytych materiałów we wnętrzu, raczej niespotykana w tej klasie
        - nowa konsola środkowa z"gąszczem małych przycisków" wśród których można się
        pogubić
        -elektroniczne gadżety utrudniające jazdę,np:
        *układ ostrzegający o niezamierzonej zmianie pasa ruchu nie sprawdza się
        (ma trudności z rozpoznawaniem linii przerywanych,nawet nie wytartych),
        irytuje w ruchu miejskim - i tu świetny cytat -"chyba,że ktoś lubi,kiedy go
        coś bez przerwy stuka w pośladki".Konkluzja:najlepiej nie zamawiać tego.
        *samoczynnie włączające się światła awaryjne przy mocniejszym hamowaniu
        *ESP niby można wyłączyć,ale i tak uaktywnia się sam przy najmniejszym poślizgu
        *sygnalizacja niezapiętych pasów na tylnej włącza się nawet po położeniu tam
        kurtki
        -hydropneumatyczne zawieszenie "zapewnia tylko co najwyżej przeciętne własności
        jezdne",auto zarzuca tyłem na szybko pokonywanych zakretach,a przód ponosi się
        do góry niby "dziób motorówki" przy każdej próbie przyspieszenia.
        Konkluzja:auto"najlepiej sprawdza się kiedy lubimy jeździć wolno i dostojnie"
        -"nieprecyzyjna praca większości mechanizmów":pedału hamulca,sprzegła,drążka
        zmiany biegów,układu kierowniczego.
        Pochwały zebrał jedynie - opracowany wspólnie z Fordem - silnik diesla.
        • Gość: RF Re: c 4 oglądałam dziś z mężem IP: 57.66.193.* 23.11.04, 10:09
          Naczytasz się gazetek i mądrujesz. Siądź sobie w takim aucie i pojeździj a nie
          przepisuj to co przepłacony dzinnikarzyna wypocił.
          Znajomy miał okazję podróżować na długim dystansie tym autem i stwierdził, że
          niczym tak komfortowo jeszcze mu się nie podróżowało, a do rajdów najlepsza
          jest na dzień dzisiejszy Xara WRC więc jeżeli mu C5 nie odpowiada to ma inną
          alternatywę.
          • Gość: Kaszana Re: c 4 oglądałam dziś z mężem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 11:15
            Gość portalu: RF napisał(a):
            Naczytasz się gazetek i mądrujesz. Siądź sobie w takim aucie i pojeździj a nie
            > przepisuj to co przepłacony dzinnikarzyna wypocił.

Dlaczego"dziennikarzyna" i na jakiej podstawie twierdzisz,że
            został"przepłacony"?
            Ja odebrałem test jako bardzo rzetelny.
            Np.beznadziejna jakość tworzyw od razu rzuca się w oczy.Jest nawet gorsza niz
            tych w Lagunie.
            Własności jezdne są krytykowane w dosłownie wszystkich testach opisujących C5.
            Czyżby wszyscy dziennikarze się zmówili?
            Idiotycznie działające elektroniczne gadżety opisane były bardzo rzeczowo.
            Chyba,że jesteś z tych,którzy lubią jak ich coś" puka w tyłek".
            • Gość: Andrzej Re: c 4 oglądałam dziś z mężem IP: 213.134.156.* 23.11.04, 11:20
              We francuskiej prasie C5 gromi niemieckich konkurentow bez problemu zbierajac
              wlasnie maksimum punktow za wlasciwosci jezdne. W polskiej wersji Auto Motor
              und Sport 407 nazywaja imitacja auta czy jakos tak a we francukiej prasie 407
              gromi mondeo i a4. Nie ma obiektywnych testow bo kazdy ma jakies poglady i
              kazdy ma jakiegos szefa - polscy dziennikarze motoryzacyjni maja szefa -
              niemieckie koncerny prasowe. Racja jest jak dupa kazdy ma swoja.
              • Gość: Kaszana Re: c 4 oglądałam dziś z mężem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 11:29
                Gość portalu: Andrzej napisał(a
                > We francuskiej prasie C5 gromi niemieckich konkurentow bez problemu zbierajac
                > wlasnie maksimum punktow za wlasciwosci jezdne.

To dziwne bo ja przeglądając francuską prasę "L'Automobile"czy jakoś tak
                dostrzegłem zupełnie coś innego.
                • Gość: Andrzej Re: c 4 oglądałam dziś z mężem IP: 213.134.156.* 23.11.04, 11:32
                  We francji sa tez francuskie gazety wydawane przez niemiecki koncerny chociazby
                  klon AutoBilda i jest jak w polsce masz niemieckiego szefa. Proponuje sobie
                  poczytaj sobie francuskie Auto Moto w przedostatnim numerze 307 doslownie
                  zmiażdzyl Astre III i Golfa V wygrywajac we wszystkich mozliwych kategoriach.
            • Gość: RF Re: c 4 oglądałam dziś z mężem IP: 57.66.193.* 23.11.04, 11:59
              Elektroniczne gadżety występują we wszystkich markach i są od tych samych
              dostawców więc pieprzą się tak samo - poczytaj o procesach z Mercedesem i
              innymi.
              A to co wyróżnia C5 od konkurentów w tej klasie to świetny silnik i zawieszenie
              czyli to co najważniejsze dla właściciela. Wygląd "plastiku" jest sprawą
              drugorzędną i sądzę czasem konieczną aby zmieścić się w określony, przedziale
              kosztów ale widziałem C5 w wesji z silnikiem 3.0 i twierdzę ,że wnętrze było
              bardzo eleganckie więc to tylko sprawa wersji wyposażenia jaką się kupuje.
              Taka jest moja subiektywna opinia choć nie jestem fanem Citroena tylko Renault
              ale potrafię docenić ciekawsze technicznie rozwiązania jakie oferuje Citroen
              podobnie jak podziwiam BMW i Hondy za świetne silniki.
              Weż też pod uwagę, że wiele nowinek z początku może jest trochę usterkowych ale
              po pewnym czasie zostaną dopracowane a konkurencja? śpi, boi się zaryzykować i
              w efekcie zostanie w tyle.
              • Gość: Kaszana Re: c 4 oglądałam dziś z mężem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 13:48
                Gość portalu: RF napisał(a):
                a konkurencja? śpi, boi się zaryzykować i w efekcie zostanie w tyle.

Zostanie? Konkurencja niemiecka i japońska już została.Zdeklasował ją zwłaszcza
                Renault stosujący w tylnym zawieszeniu ultranowoczesne rozwiązanie typu belka.
                Konkurencja niestety stosuje powszechnie tylne zawieszenie wielowahaczowe.
                No i w żadnym samochodzie konkurencji nic nie puka w tyłek,tak jak w C4 czy
                C5,a pukanie w tyłek to jest przecież bez porównania"ciekawsze technicznie
                rozwiązanie" niż na przykład skrzynia biegów DSG.
                • Gość: RF Re: c 4 oglądałam dziś z mężem IP: 57.66.193.* 23.11.04, 15:12
                  Mowa była o nowinkach elektronicznych, które tak były krytykowane.
                  A belka czy wielowahaczowe co za różnica dla przeciętnego użytkownika?
                  Natomiast hydropneumatyka daje bardzo wysoki komfort nawet na naszych wybojach,
                  które najszybciej załatwiają własnie zaw. wielowahaczowe (zrób rozeznanie ile
                  wahaczy pękło w Passatach eksploatowanych w Polsce - ja znam 2 przypadki po 50
                  tys. km).
                  W tej klasie aut najlepszy jest manual przynajmniej dla tych co umieją jeździć.
                  No i co jeszcze na kontrę? może zacofane silniki VW? Tylko mi nie mów o FSI bo
                  to kilka lat po GDI z Carismy.
                  No ale Ty wolisz super Golfa 1,4 16V całe 75 KM, który zostaje lekko objechany
                  przez każdego francuskiego i japońskiego kompakta z tą samą pojemnością.
    • Gość: gogggo Re: c 4 oglądałam dziś z mężem IP: *.gdm.pl / *.gdm.pl 23.11.04, 11:36
      Kup męzowi jeszcze melonik, będzie dumny jak paw.
      Zycze dużo zadowolenia i satyskcji.
      • Gość: ..... Re: c 4 oglądałam dziś z mężem IP: 193.27.5.* 23.11.04, 13:52
        Proszę i apeluję tylko nie Citroena. Za takie pieniążki można kupić naprawdę
        porządne i duże autko.
        • Gość: kamila ciekawe co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 14:44
          Nie sądze by bylo wiecej przeciwnikow niz zwolennikow.
        • Gość: Jarek Re: c 4 oglądałam dziś z mężem IP: 217.8.186.* 23.11.04, 14:59
          Gość portalu: ..... napisał(a):

> Proszę i apeluję tylko nie Citroena. Za takie pieniążki można kupić naprawdę
          > porządne i duże autko.

Za 78 kPLN? Czyżby Golf pięć??? A może nowa Octavia L&C???

Oferty w rozumieniu kc z ostatniego miesiąca, oprócz C5, która jest dostępna od
          zeszłego tygodnia i nie dysponuję ofertą:

Accord 2,2 CDTi - 118 kPLN (tak dobry, że od ręki, tylko brać),
          Avensis 2,0 D-4D - 113 kPLN (słaby silnik, no i z dostawą w przyszłym roku, ale
          gwarantują cenę),
          Mondeo 2,0 TDCi - 103 kPLN (po upuście 10 kPLN, czas oczekiwania ca. m-c),
          P407 2,0 HDi - 108 kPLN (poziom z cennika, nie dają upustu),
          C5 2,0 HDi (after FL) - 105 kPLN (z cennika).

Ostatnie problemy C5 związane były np. z jakością dostawcy klocków hamulcowych,
          który już został wymieniony.
      • Gość: kamila nie nosi melonika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 14:45
        w meloniku wygladalby nieciekawie
        poza tym wlasciciel dobrze prosperujacego sklepu sportowego chadza na codzien
        inaczej ubrany
        pzdr
        • niknejm Re: nie nosi melonika 23.11.04, 15:09
          Gość portalu: kamila napisał(a):

> w meloniku wygladalby nieciekawie
          > poza tym wlasciciel dobrze prosperujacego sklepu sportowego chadza na codzien
          > inaczej ubrany

W dresie? ;-)))

Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać ;-)

Za te pieniądze C5 to dobry wybór dla kogoś, dla kogo priorytetem jest komfort
          i przestrzeń za stosunkowo niską cenę.

Pzdr
          Niknejm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka