vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 02.07.26, 01:17 Czarna Afryka jedzie do domu: RPA - out Słonie - out Kongo - out Senegal - out (sami się o to postarali) Jest jeszcze Ghana, ale też padnie z Kolumbią. Skończy się tak, że kontynent afrykański już w 1/8 będą reprezentować tylko Arabowie z Maroka i być może Egiptu,.który jest w stanie Australię pokonać - bo Algieria ze Szwajcarią polegnie na bank . Marzę oczywiście, że sensację sprawi Cabo Verde i po raz kolejny nie dadzą się pokonać, a potem będą lepsi w karnych - ale to marzenie ściętej głowy... Dodatkowo z Azji nie został już nikt, chyba żeby liczyć Australię, którą gra w ramach azjatyckiej federacji, ale - jak wspomniałem wyżej - też długo nie pogra. Chyba faktycznie rozszerzenie mistrzostw do 48 drużyn nie było najlepszym pomysłem. Zmienię zdanie tylko jeśli Zieloni przejdą Argentynę. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 02.07.26, 01:27 Jednocześnie po tym, jak Belgowie już drugi raz pokazali, jak potrafią uciec grabarzowi spod łopaty (w grupie po dwóch meczach też groziło im odpadnięcie, a jednak ją... wygrali) i przy tej ilości farta, jaką mają, to spodziewam się, że znowu będą mieli medal. Bo wygląda na to, że do półfinału - gdzie potencjalnie czeka na nich Francja - są w stanie przejść każdego. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 02.07.26, 09:27 Zasnęłam po pierwszej bramce i obudziłam się na ostatnią. Belgowie Belgami, ale żeby wypuścić z rąk prowadzenie dwa do zera, to trzeba być tumanem. I faul w polu karnym, w samej końcówce dogrywki- no kretyni, jakich mało. Dobrze, że nie widziałam przebiegu tego meczu, nie lubię durnych drużyn. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT mundial 2026 02.07.26, 11:25 dziewczynaengina napisała: > Zasnęłam po pierwszej bramce i obudziłam się na ostatnią. Ja z kolei oglądałem do 80 minuty i przy stanie 2:0 dla Konga uznałem, że idę spać. Kładąc się po prysznicu, sprawdziłem jeszcze flashscore , czy czasem nie włączyć, no i wyszło, że włączyć, bo było już 2:1 w 90 minucie. Obejrzałem do końca, czyli jescze drugą brameczkę dla Belgów widziałem, ale potem mnie odcięło i skrót obejrzałem już rano. Swoją drogą przy 2:0 Kongo miało okazję na bramkę, ale świetnie wybronił Curtuois, ratując mecz, bo przy 3:0 Begia by już nie dychła. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 02.07.26, 11:40 Ja wiem, że to takie rzewne pierrrrdoooleeenieee, ale nie mogę się oprzeć wrażeniu, że Kongo, czy Japonia, by takiego prowadzenia nie zmarnowały, bo to są drużyny z głową, nie tylko z nogami na swoim miejscu ;) Nie wiem, może się za dużo nasłuchałam, że Senegal to "Francja B", generalnie mocna drużyna- i miałam nierealne oczekiwania... Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT mundial 2026 02.07.26, 12:56 hukers napisał: > Ja z kolei oglądałem do 80 minuty i przy stanie 2:0 dla Konga uznałem, że idę s > pać. Kładąc się po prysznicu, sprawdziłem jeszcze flashscore , czy czasem nie w > łączyć, no i wyszło, że włączyć, bo było już 2:1 w 90 minucie. Obejrzałem do ko > ńca, czyli jescze drugą brameczkę dla Belgów widziałem, ale potem mnie odcięło > i skrót obejrzałem już rano. Swoją drogą przy 2:0 Kongo miało okazję na bramkę, Hukers Może zamiast oglądać mecze po nocach i rano wraz z widoczną dla córek i żony alkoholizacją, zająlbys się rozwojem, skalowaniem swojego biznesu? Być może wtedy następny mundial zobaczulbys ma żywo Ja tam w ogóle nie oglądam meczu mundialu ani piłkarskich - szkoda mi na to czasu Ale oczywiście c.w.e.l hukers mi wyrzyga na końcu że się (jego zdaniem) za mało angażuje w prowadzenie domu itp Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT mundial 2026 02.07.26, 16:22 bywalec.hoteli napisał: > Hukers > Może zamiast oglądać mecze po nocach i rano wraz z widoczną dla córek i żony al > koholizacją, zająlbys się rozwojem, skalowaniem swojego biznesu? > Być może wtedy następny mundial zobaczulbys ma żywo To nawet fajne, rozbawiłeś mnie po raz kolejny. > > Ja tam w ogóle nie oglądam meczu mundialu ani piłkarskich - szkoda mi na to cza > su > Ale oczywiście c.w.e.l hukers mi wyrzyga na końcu że się (jego zdaniem) za mało > angażuje w prowadzenie domu itp Tu już nieco obniżyłeś loty, bo po pierwsze primo brak elementu humorystycznego a po drugie primo to ch... mnie w sumie obchodzi czy oglądasz mecze i jak bardzo angażujesz się w prowadzenie domu. Prawdę mówiąc to nawet nie wiem za bardzo do czego po raz kolejny obłąkańczo nawiązujesz wyskakując jak filip z konopi pod moim wpisem. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT mundial 2026 02.07.26, 16:47 Już(j)kres, od lat dopieprzasz się na forum glownie do mnie Spójrz może w lustro? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT mundial 2026 02.07.26, 16:47 Hu(j)kers, od lat dopieprzasz się na forum glownie do mnie Spójrz może w lustro? Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 02.07.26, 16:58 Przestańcie natychmiast! Obaj. Jak się nie uspokoicie, to wam tu za karę wrzucę Haalanda, topless. Nie wiem, czemu FB mi podsuwa filmiki z nim. I to gołym :/ Blehhh Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT mundial 2026 03.07.26, 11:38 dziewczynaengina napisała: > Przestańcie natychmiast! Obaj. > Jak się nie uspokoicie, to wam tu za karę wrzucę Haalanda, topless. Nie wiem, c > zemu FB mi podsuwa filmiki z nim. I to gołym :/ Blehhh Ty tu lepiej wrzuć swój topless a nie Hallanda, to my się tu z druhem Bywalcem od razu uspokoimy. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 03.07.26, 11:43 Lowju ❤️ Muszę tylko obmyślić sposób, żeby wszystko było widać, ale żeby fotka się nie kwalifikowała do natychmiastowego usunięcia ;) No i to nie w wątku piłkarskim, bo by mnie Wisłok za profanację wpisał na swoją czarną listę, tuż za Lewym... :-O Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT mundial 2026 02.07.26, 11:36 vogon.jeltz napisał: > Jednocześnie po tym, jak Belgowie już drugi raz pokazali, jak potrafią uciec gr > abarzowi spod łopaty (w grupie po dwóch meczach też groziło im odpadnięcie, a j > ednak ją... wygrali) i przy tej ilości farta, jaką mają, to spodziewam się, że > znowu będą mieli medal. Bo wygląda na to, że do półfinału - gdzie potencjalnie > czeka na nich Francja - są w stanie przejść każdego. Wydaje mi się, że limit szczęścia w przypadku Belgów został wyczerpany. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT mundial 2026 02.07.26, 10:04 vogon.jeltz napisał: > Skończy się tak, że kontynent afrykański już w 1/8 będą reprezentować tylko Ara > bowie z Maroka i być może Egiptu,.który jest w stanie Australię pokonać - bo Al > gieria ze Szwajcarią polegnie na bank . Maroko i Algieria właściwie to nie są Arabowie tylko Berberowie i zarabizowani Berberowie. Amazigh. Arabowie z Iraku czy Arabii Saudyjskiej czy Kataru rozumiem że już odpadli Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 02.07.26, 23:07 Hiszpania-Austria: 3-0 Nie mam żadnych zastrzeżeń :) Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 02.07.26, 23:17 Ale porównania komentatorów Hiszpanii do Francji to jednak przesada. OK, Hiszpanie zdobyli trzy bramki, ale z przodu męczą straszliwie, gole strzelają jak przeciwnik zostawi im naprawdę dużo miejsca. Yamal za chwilę zakiwa się na śmierć. Francuzi na dziś zmietliby ich z boiska. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 02.07.26, 23:27 No Yamal się bawił, trochę głupio, ale to dlatego, że przeciwnik słaby i można było. Zresztą, to jeszcze dziecko w końcu ;) Jako kibic całym sercem im oddany, interpretuje ten mecz tak, że oni się rozkręcają stopniowo. Jeszcze nie jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: OT mundial 2026 03.07.26, 06:32 Ano zobaczymy jak w dzień będę funkcjonował po "modelu snu" 23-2 i 3.15-6.15. Niby 6 godzin.. Druga polowe Portugalia - Chorwacja oglądałem:) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 03.07.26, 06:37 Zazdro! Mnie się powtórki jakoś nie chce oglądać, jak się zna wynik, to już nie to. A karny za co był?? Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT mundial 2026 03.07.26, 10:23 dziewczynaengina napisała: > Zazdro! Mnie się powtórki jakoś nie chce oglądać, jak się zna wynik, to już nie > to. A karny za co był?? Oglądaj powtórkę bez znajomości wyniku. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 03.07.26, 11:00 hukers napisał: > Oglądaj powtórkę bez znajomości wyniku. Kobiety tak nie potrafią ;) Wyniki nocnych meczów sprawdzam jeszcze przed porannym siku. Muszę wiedzieć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT mundial 2026 03.07.26, 10:17 dodekanezowiec napisał: > Ano zobaczymy jak w dzień będę funkcjonował po "modelu snu" 23-2 i 3.15-6.15. N > iby 6 godzin.. Druga polowe Portugalia - Chorwacja oglądałem:) Jakbym wiedział, że będą takie emocje, to też bym noc zarwał, a tak to tylko skrót rano. Ale śmiało można powiedzieć, że zwycięstwo Portugalii dosłownie i w przenośni, wisiało na włosku. Kto oglądał, ten wie. Podobne w piłce jest jakiś czujnik, który dał znać, że piłka musnęła włos Chorwata. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT mundial 2026 03.07.26, 20:04 Jakis totalny ci.u. wymyslil takie czujniki... Szkoda Chorwatow, bylem pewny, ze si eskonczy karnymi, pie.dolony czujnik nie dal szansy Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT mundial 2026 03.07.26, 10:22 vogon.jeltz napisał: > Ale porównania komentatorów Hiszpanii do Francji to jednak przesada. OK, Hiszpa > nie zdobyli trzy bramki, ale z przodu męczą straszliwie, gole strzelają jak prz > eciwnik zostawi im naprawdę dużo miejsca. Yamal za chwilę zakiwa się na śmierć. > Francuzi na dziś zmietliby ich z boiska. Nie ma aktualnie drużyny, która zmiotłaby Hiszpanię z boiska. Francja póki co, prezentuje się lepiej, nie znaczy to jednak, że w bezpośrednim pojedynku pokona Hiszpanię. Przekonamy się w półfinale, jeżeli Hiszpania wcześniej nie potknie się na Portugalii, a Francja na Maroku. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 03.07.26, 11:09 No nie wiem... Hiszpania póki co nie mierzyła się z nikim naprawdę mocnym. Francja w sumie też nie, ale tych średnio-słabych rywali pokonywała z niezwykłą łatwością i na pełnym luziku, gdy tymczasem Hiszpania męczyła się trochę jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT mundial 2026 03.07.26, 20:05 Hiszpania z Austria grala na luzie, bo szanse na zwyciestwo Austrii byly w praktyce zadne... Jak Hiszpania zagra na serio, to zobaczymy... Np. z Portugalia Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT mundial 2026 03.07.26, 20:02 Napisalem wczesniej, ze wyzej nerek Austri nie podskoczy i sie sprawdzilo Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: OT mundial 2026 03.07.26, 10:12 Teraz się zacznie prawdziwe granie. Portugalia: Hiszpania. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Nagelsmann wylecial z pracy 03.07.26, 20:22 Nowym trenerem Klopp Zasluzyl sobie na to zdecydowanie, totalny zarozumialy buc z ego na poziomie trampka, nikt po nim nie placze... Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: Nagelsmann wylecial z pracy 03.07.26, 20:26 wislok1 napisał: > Nowym trenerem Klopp > Proponowałbym Ci, wislok, zanudzać Niemców ciągłym opowiadaniem o Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 03.07.26, 22:59 Australijczyków dopadła klątwa faraona ;) Strasznie denny mecz (1:1 w tym egipski samobój). Egipt w karnych wygrywa. Jedyne co mnie zaciekawiło, to, że koleś zdaje się nie dostał kartki za zdjęcie koszulki. Czyli po ostatnim karnym, to tak jakby po meczu i wolno się obnażać. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: OT mundial 2026 04.07.26, 03:43 Całe miszczostfa czujnie śpię cuś. Obudził sie żem, paczam, 3:2 po dogrywce Arfentyna. Chylę czoła przed Kabowerdeńczykami. A dodać Afryce ze 2 druzyny kosztem Azji na nast.mundial. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 04.07.26, 08:22 Szacun dla Przylądka, naprawdę! Szkoda, że oni odpadli, że odpadła Chorwacja, a taki Egipt i Belgia dalej w grze :P (A ty to masz zdrowie, żeby tak mało spać. Bym umarła chyba.) Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: OT mundial 2026 04.07.26, 15:09 dziewczynaengina napisała: > Szacun dla Przylądka, naprawdę! Ech ten Przylądek Zielony, szkoda ze malo ofert biur podrozy. W sam raz np.na 1-11 listopada zeby nie musieć słuchać Zjednoczono-Chrzescijansko- Narodowych przyśpiewek typu daj im wieczne spoczywanie (chyba niebo lepsze niż spoczywanie) a potem legiony wojenka i o moj Rozmarynie (A ty to masz zdrowie, żeby tak mało spać. > Bym umarła chyba.) Budzenie sie w nocy czasem wynika z niezdrowia chyba :( Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 04.07.26, 15:35 > Ech ten Przylądek Zielony, szkoda ze malo ofert biur podrozy. > W sam raz np.na 1-11 listopada zeby nie musieć słuchać Zjednoczono-Chrzescijans > ko- Narodowych przyśpiewek typu daj im wieczne spoczywanie (chyba niebo lepsze > niż spoczywanie) Najlepsze by było wieczne spoŻywanie jak dla mnie ;) > Budzenie sie w nocy czasem wynika z niezdrowia chyba :( Rozumiem, prostata. Nie było tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: OT mundial 2026 04.07.26, 16:51 Ech, tam zaraz. Moze cos boleć, czy to cos z przewodu pokarmowego czy człek przemarznie. Czy poddenerwowany. Różnie. Tak ogólnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: OT mundial 2026 04.07.26, 17:39 No to do boju Kanada! Jak mówił Janek Ciszewski przed meczem na Wembley w 74 ‘będzie ciężko, bardzo ciężko…’ Ogólnie Sobota zaczęła się do kitu bo Świątek przegrała po słabej grze a myślałem że wygra bez problemu… A wy jak stawiacie??? Może chociaż dzień się dobrze skończy… Go Canada go! ⚽️ Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT mundial 2026 04.07.26, 17:41 Jeśli Kanada gra z Marokiem, to jestem za Marokiem. Sorry Kanada! Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: OT mundial 2026 04.07.26, 17:43 bywalec.hoteli napisał: > Jeśli Kanada gra z Marokiem, to jestem za Marokiem. Sorry Kanada! Dlaczego sorry? To jest sport…😀 Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 04.07.26, 18:21 bywalec.hoteli napisał: > Jeśli Kanada gra z Marokiem, to jestem za Marokiem. Sorry Kanada! To dziś jesteśmy w jednej drużynie ;) Ja też #team Maroko Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT mundial 2026 04.07.26, 19:50 dziewczynaengina napisała: > bywalec.hoteli napisał: > > > Jeśli Kanada gra z Marokiem, to jestem za Marokiem. Sorry Kanada! > To dziś jesteśmy w jednej drużynie ;) Ja też #team Maroko Meetoo. Mam awans Maroka na kuponie. Podobnie jak Hiszpanii, Brazylii i Argentyny. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 04.07.26, 20:03 hukers napisał: #team Maroko > > Meetoo. > Mam awans Maroka na kuponie. > Podobnie jak Hiszpanii, Brazylii i Argentyny. Jak by ci to... Trochę hooojnie odstawiają, nie wiem co z tym awansem :/ Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 04.07.26, 21:15 Ty się hukers jednak znasz. Muszę ci bardziej ufać ;) Trochę szkoda Kanady, że aż taki oklep dostali. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT mundial 2026 04.07.26, 20:51 bywalec.hoteli napisał: > Jeśli Kanada gra z Marokiem, to jestem za Marokiem. Sorry Kanada! Toz Ty ..... Ja tam za Sasiadem jestem. Znaczy sie bylem i zal mi ich. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: OT mundial 2026 04.07.26, 18:48 Oczywiscie mecz na Wembley był w 73…😀 Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: OT mundial 2026 04.07.26, 19:13 Wole cieple Maroko od zimnej Kanady. Agadir ma klimat podobny do San Diego :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 04.07.26, 20:05 dodekanezowiec napisał: > Wole cieple Maroko od zimnej Kanady. Mnie to się ciepło robi, jak patrzę na tego Marokańczyka z lokami 😇😇😇 Obłędnie długie i szczupłe nogi na koleś. Dzieło natury- a dzieło sztuki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT mundial 2026 04.07.26, 20:16 Wlasnie strzelilo Maroko gola, gol poezja Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: OT mundial 2026 04.07.26, 20:48 jackk3 napisał: > No i po ptokach W ramach rewanzu zazadajcie meczu z Marokiem w hokeja? Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: OT mundial 2026 04.07.26, 21:04 engine8t napisał: > jackk3 napisał: > > > No i po ptokach > > W ramach rewanzu zazadajcie meczu z Marokiem w hokeja? Nawet ze mną w bramce by dostali wcięty… A co do meczu? Brakuje skuteczności. Powinni prowadzić 1:0 po pierwszej połowie. Kontuzje zadecydowały. Nie mogło grać 3 graczy z podstawowego składu, plus gościu ze złamaną nogą i oczywiście Davies nasz najlepszy zawodnik. Szkoda że mieli pech z kontuzjami, niestety. Ale walczyli do końca i nie mam pretensji. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: OT mundial 2026 04.07.26, 21:10 A ja dostrzegam ze Kanada niby gospodarz a USA czy Meksyk to grają u siebie a ich ciągają. Pewnie Trump Kanadyjczykom powiedzial: Kurica nie ptica USA nie zagranica :) Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 04.07.26, 22:07 > Kanada niby gospodarz a USA czy Meksyk to grają u siebie a ich ciągają. Granie tam, gdzie się zaczynało, było zarezerwowane nie dla gospodarzy, tylko dla zwycięzców grup. USA i Meksyk swoje grupy wygrały, więc grają u siebie. Kanada nie wygrała, więc musiała jeździć. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: OT mundial 2026 04.07.26, 22:17 Dokladnie…dlatego grupy powinno się wygrywać. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT mundial 2026 04.07.26, 21:16 jackk3 napisał: > engine8t napisał: > > > jackk3 napisał: > > > > > No i po ptokach > > > > W ramach rewanzu zazadajcie meczu z Marokiem w hokeja? > Nawet ze mną w bramce by dostali wcięty… > A co do meczu? Brakuje skuteczności. Powinni prowadzić 1:0 po pierwszej połowie > . Kontuzje zadecydowały. Nie mogło grać 3 graczy z podstawowego składu, plus go > ściu ze złamaną nogą i oczywiście Davies nasz najlepszy zawodnik. Szkoda że mie > li pech z kontuzjami, niestety. Myślę ze niezależnie od kontuzji, Maroko to jest jeszcze za duży rozmiar kapelusza dla Kanady. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: OT mundial 2026 04.07.26, 21:25 Szkoda ze Maroko zdaje sie trafi na Francję chyba ze Paragwaj znow wygra w karnych:) Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 04.07.26, 22:08 > Szkoda ze Maroko zdaje sie trafi na Francję Szkoda, nie szkoda. Maroko to jest chyba jedyna drużyna w tamtej części drabinki, która jest w stanie Francję przejść. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: OT mundial 2026 04.07.26, 21:27 Być może. Ostatecznie chodzi o zdobywanie bramek. Ten gol zaraz po przerwie ustawił mecz. Chociaż ten wolny jaki mieli to powinna być bramka a nie taki fipsztok jaki widzieliśmy. Tak czy tak w następnej rundzie Maroko nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: OT mundial 2026 04.07.26, 20:48 wislok1 napisał: > Wlasnie strzelilo Maroko gola, gol poezja Maroko pozamiatalo. Paragwaj Francja o 23. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 04.07.26, 22:18 > Szacun dla Przylądka, naprawdę! Mówiłem, że Argentyna ich zmasakruje. Jakże się pomyliłem! A oni poszli na wymianę ciosów z mistrzem świata i prawie im się udało. Szok! Normalnie oglądam te mecze bez żadnych emocji - wczoraj o 3 w nocy ledwo mogłem na krześle usiedzieć. Przecież gdyby to się skończyło remisem, to Argentyna by się w karnych zesrała. Messiemu w pewnym momencie dym szedł ze wszystkich otworów ciała. A w bramce Vozinha grał turniej życia. Może chociaż ten młodziak z Cabo Verde dostanie na pocieszenie nagrodę za najlepszego gola turnieju, bo to, co zrobił było niesamowite. I nikt nie może nawet powiedzieć, że wyszło mu to fuksem, bo za chwilę bił wolnego z tego samego miejsca i trafił tak samo, tylko argentyński bramkarz cudem to wyciągnął. A już to, jak chłopak poleciał po golu w trybuny wyściskać swoją narzeczoną, to było przesłodkie. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT mundial 2026 05.07.26, 00:57 Czy tylko mi się wydaje, że sędziowie wydrukowali karny dla Francji? Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 05.07.26, 01:09 Tak, tylko tobie się wydaje. Gdyby sędzia drukował dla Francji, to Paragwaj kończyłby mecz w ósemkę. I nikt nie mógłby się lrzyczepic, bo i będą tego powinien był dostać czerwo albo dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: OT mundial 2026 05.07.26, 03:23 I ten dupek Messi po zakończeniu meczu nawet się nie zdobył na jakieś słowa zachęty czy pogratulowania przeciwnikom po końcowym gwizdku… brak klasy. A mnie już przeszło poszedłem na rower żeby mi ciśnienie zeszło plus 3 piwa i wino otwarte. Zobaczymy za cztery lata. Kanada ma niezły program i jak to się mówi ‘one step at a time’. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 05.07.26, 09:21 > I ten dupek Messi po zakończeniu meczu nawet się nie zdobył na jakieś słowa zachęty czy pogratulowania przeciwnikom po końcowym gwizdku… brak klasy. On jest chyba - jak to się teraz mówi - neuroatypowy. To mogło dać efekt, że nie chciał gratulować przeciwnikom, bo go wkurzyli. Taka logika osobnika z Aspergerem. Ale ktoś powinien mu powiedzieć, że jednak nie wypada... Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 05.07.26, 13:54 Wiesz co, ja do ludzi w spektrum mam święta cierpliwość... Ale w tym wieku, już by wypadało się wyuczyć tego i owego. Chyba, że pan gwiazdor uważa, że akurat on nie musi. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: OT mundial 2026 05.07.26, 04:34 Z tego wolnego to poszło bardziej w środek. Gdyby jebnal lekko w prawo na tej samej wysokości to by wpadło do bramki… Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 05.07.26, 09:34 > Z tego wolnego to poszło bardziej w środek. Gdyby jebnal lekko w prawo na tej samej wysokości to by wpadło do bramki… Może dlatego, że gola zdobył z narożnika pola karnego, a ten wolny jednak bardziej z boku był? W każdym razie precyzja niesamowita. A chłopak jest... lewym obrońcą. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 05.07.26, 13:55 vogon.jeltz napisał: >A już to, > jak chłopak poleciał po golu w trybuny wyściskać swoją narzeczoną, to było prz > esłodkie. Było! :) Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: OT mundial 2026 04.07.26, 21:59 Deyna geniusz do zatracenia.youtu.be/IhtxmvkL9so?is=hoVqXQwGBQRU08OT Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: OT mundial 2026 05.07.26, 04:00 Geniusz? Wielki talent i len śmierdzący. Wielki piłkarz i kompletny głąb w życiu które go przerosło. Jestem przekonany że za tego karnego w 1978 roku wziął kasę i przehulał w kasynach. To nie był karny ale podanie do bramkarza… Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: OT mundial 2026 05.07.26, 19:35 To twoje zdanie. Deyna byl kapitanem reprezentacji Polski. Napastnikiem, który "robił" kółeczka. Niewiadomy wpływ na jego kariereę mial teść, słynny komentator sportowy. Dejna wygwizdywany byl wiele razy, moze raz najwiecej w tym meczu z Portugalia, ale na pewno nie tylko. To jest odpowiedz na roznice w datach (karny z Argentyna, mecz z Portugalia). Nawet na słynnym meczu Polska Holandia w 1975 w Chorzowie. Dejna wygwizdany byl przy wyczytywaniu składu. Nie mieścilo mi sie to w głowie, żeby swojego zawodnika gwizdac przed meczem. Ale to nie ma nic wspólnego z Legią, inni zawodnicy Legii nie byli gwizdani, tylko Dejna za układy w LWP. za czasów gdy reprezentacja była oparta na jego "talencie" to wynik np. w meczu z Włochami to..... 1:7. Ten oto Lubański doskonale grał w meczach z takimi potęgami jak Maroko, ówczesna Finlandia etc. Za jego najlepszych czasów reprezentacja nic nie osiągnęła. Przełom w grze nastąpił właśnie wówczas, gdy to Deyna, Gadocha etc wywalczyli sobie trwałe miejsce w reprezentacji. No i nie można nie doceniać Górskiego - który tamtą jedenestkę zmontował. Deyna z Gadochą w porównywalnym meczu z Italią wywieźli z Rzymu remis - który był sukcesem Włochów - broniących się rozpaczliwie przez cały mecz. Tak, Lubański to łąkowy grajek - gwiazda na tle ówczesnych Marokańczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 1/8 mundialu 05.07.26, 19:43 Francja wymeczyla sie z Paragwajem, za to Maroko rozjechalo Kanade... Ten Paragwaj to bardzo wredny przeciwnik, sedzia z Uzbekistanu tolerowal ich wszystkie faule... POwinno sie skonczyc na 3 czerwonych dla Paragwajczykow Teraz arcyciekawe mecze Brazylii z Norwegia i Anglii z Meksykiem Ciekawe, czy Brazylijczyce znaja wikingow ? www.onet.pl/styl-zycia/iwona-zielinska-sasiada/erling-haaland-z-mieczem-tarcza-i-lodzia-w-tle-norwegowie-podbili-siec/d0w14pt,30bc1058 Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: 1/8 mundialu 05.07.26, 21:31 Brazylia naquuuu... Wikingom wpizdu! Znaczy, tak chcę, a czy tak będzie, to nie mam pojęcia. Neymara by wpuścili, wieki całe go w akcji nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: 1/8 mundialu 05.07.26, 21:39 Brazylia won. Mam nadzieję, że Wikingowie im wklepią jak inne plemię germańskie w 2014. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 00:09 Koniec świata że Brazylia przegrywa z Norwegią. Brazylii zawsze szkoda no ale jak się nie strzela karnego… a ten norweski bramkarz to zawsze się zachowuje jak ostatni buc czy tylko dzisiaj??? Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 00:16 Żaden koniec świata, tylko normalka - Brazylia nigdy nie wygrywa z Norwegią. Ten Haaland jest paskudniejszy od Shreka, ale to jest maszyna do zabijania. Z bramkarzem to nie wiem, o co ci chodzi? Przecież to Brazylom zaczęły puszczać nerwy i lecieli z łapskami. I jeszcze sędzia im karnego z dupy wydrukował na koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 08:28 vogon.jeltz napisał: > Ten Haaland jest paskudniejszy od Shreka, ale to jest maszyna do zabijania. > Chłop wygląda jak młody bóg a inne chłopy w necie piszą, że jest paskudny. Make it make sense 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 10:22 borsuczyca.klusek napisała: > Chłop wygląda jak młody bóg a inne chłopy w necie piszą, że jest paskudny. Make > it make sense 🙄 No, typowy chłopak z Leeds. Jednym się podoba, innym nie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 10:24 > Chłop wygląda jak młody bóg a inne chłopy w necie piszą, że jest paskudny. Jedno drugiego nie wyklucza. Bogowie często też byli paskudni. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 12:24 borsuczyca.klusek napisała: > Chłop wygląda jak młody bóg a inne chłopy w necie piszą, że jest paskudny. Make > it make sense 🙄 Ja nie chłop ;) Jest pięknie zbudowany (gdyby nie pokraczna postawa chwilami :P), ale ma twarz, która się z ciężkim upośledzeniem umysłowym kojarzy, mnie aż trudno na niego patrzeć ;) Ale jest diablo zdolny i sympatyczny :) Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 12:54 dziewczynaengina napisała: > > Ja nie chłop ;) Jest pięknie zbudowany (gdyby nie pokraczna postawa chwilami :P > ), ale ma twarz, która się z ciężkim upośledzeniem umysłowym kojarzy, mnie aż t > rudno na niego patrzeć ;) Ale jest diablo zdolny i sympatyczny :) Jak na moje krótkowzroczne oko to on ma po prostu duży nos i szerokie czoło. U kobiety takie cechy rzeczywiście nie byłyby pożądane. Ale u faceta? Bez przesady... Są brzydsi 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 00:16 Jak buce, to się przede wszystkim zachowali Neymar (faul) i Vinicius (odjeb bezsensowny). Dobrze, że Neymar chociaż honorowego karnego strzelił, bo inaczej by zabłysnął na boisku wyłącznie zdobyciem żółtej kartki :/ Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 00:19 Aha, pan Ancelotti wyżej sra niż dupę ma. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 00:27 > Dobrze, że Neymar chociaż honorowego karnego strzelił, bo inaczej by zabłysnął na boisku wyłącznie zdobyciem żółtej kartki :/ A mógł - jak zauważył komentator - i w sumie powinien był dostać czerwoną, bo ten faul wyjątkowo chamski był. I to byłby najlepszy koniec kariery tego najbardziej przereklamowanego piłkarzyny w historii futbolu. To taki brazylijski Lewandowski -w statsach najskuteczniejszy, ale z reprezentacją nigdy nic nie wygrał, a w klubie tylko raz Ligę Mistrzów i to tylko dlatego, że grał razem z Messim. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 00:34 Przesadzasz. To był naprawdę wielki talent. Tylko tuman, więc się stoczył. Niech on się już może skupi na dziaraniu, nie na graniu. Ale kiedyś był i efektowny i efektywny, bądźmy sprawiedliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 03:04 Następng mecz wlasnie się zaczął. Go England go! Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 05:06 U mnie się mówiło: oliwa nie żywa ale sprawiedliwa… kanciarze i oszuści out! Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 06:00 Ech te mecze wyrywają z objęc Morfeusza. Marek Suski by jednak wyskoczył ze "objecia Morfeusza" promują homo i pytalby o nazwisko i adres Morfeusza. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 00:10 Żałosna była Brazylia. Przykro to pisać, ale tam już nie ma żadnego błysku. Indolentne hoojki :/ Wqrw na dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: 1/8 mundialu 05.07.26, 21:37 > Ciekawe, czy Brazylijczyce znaja wikingow ? Brazylijczyce to samice Brazylijczyków, tak jak smoczyce to samice smoków? Brazylijczycy znają Norwegów, oj znają. Grali z nimi czterokrotnie, w tym raz na mistrzostwach świata. Żadnego z tych meczów Brazylia nie wygrała (2 remisy, 2 porażki). Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 11:07 wislok1 napisał: > Francja wymeczyla sie z Paragwajem, za to Maroko rozjechalo Kanade... > > Ten Paragwaj to bardzo wredny przeciwnik, sedzia z Uzbekistanu tolerowal ich w > szystkie faule... > POwinno sie skonczyc na 3 czerwonych dla Paragwajczykow > Ten sędzia co prowadził mecz z Meksykiem to dał ciała po całości. Mimo to Anglia wygrała. Dzisiaj Hiszpania: Portugalia i USA: Belgia późno w nocy. > > Teraz arcyciekawe mecze Brazylii z Norwegia i Anglii z Meksykiem > > Ciekawe, czy Brazylijczyce znaja wikingow ? > www.onet.pl/styl-zycia/iwona-zielinska-sasiada/erling-haaland-z-mieczem-tarcza-i-lodzia-w-tle-norwegowie-podbili-siec/d0w14pt,30bc1058 Ten sędzia co prowadził mecz z Meksykiem to dał ciała po całości. Mimo to Anglia wygrała. Dzisiaj Hiszpania: Portugalia i USA: Belgia późno w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: OT mundial 2026 06.07.26, 19:20 A co tu tak cicho w temacie największego znawcy piłki nożnej i pierwszego sędziego Donalda T.? Widzieliście jego przemowę w temacie kartki czerwonej? Nie czerwienią się ze wstydu jego wyborcy? Dżizas, serio ten człowiek jest prezydentem USA? Ciągle nie mogę uwierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 06.07.26, 23:09 A co tu dużo pisać? Debil jest debilem i debilem pozostanie. Gorzej, że Ochódzki za każdym razem, jak myślisz, że już sięgnął dna, to on puka radośnie od spodu. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT mundial 2026 06.07.26, 22:52 Ale nudziarskj ten mecz Portugalia - Hiszpania. Już 90 minuta i zero goli.... W siatkówce masz gola co 30 sekund Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT mundial 2026 06.07.26, 22:55 No, pozalilem się i zaraz się poprawili, hehe 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 06.07.26, 23:11 Aż się popłakałam na końcu, jak Cristiano pokazywali. Lubię typa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 06.07.26, 23:13 Tylko po co on w ogóle grał? W pierwszej połowie coś tam jeszcze kopnął, ale w drugiej to może ze dwa razy piłki dotknął w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT mundial 2026 06.07.26, 23:15 Ja też lubię Ronaldo. A to był jego ostatni mecz w reprezentacji? Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 06.07.26, 23:25 bywalec.hoteli napisał: > Ja też lubię Ronaldo. A to był jego ostatni mecz w reprezentacji? Miejmy nadzieję ;) Przeciągnięta za długo ta jego kariera w reprezentacji. Trudno go winic za to, on naprawdę swoją pracę lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 06.07.26, 23:26 > Ja też lubię Ronaldo. A to był jego ostatni mecz w reprezentacji? Pewnie zaraz to ogłosi. A za cztery lata poskładają go do kupy na trytytki i żel do włosów i znowu wystawią, żeby pobił jakiś rekord. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 06.07.26, 23:28 :D Nie bądź okrutny! I docen, że nie cyrkowal i nie ryczał po meczu. Każdego PESEL dogoni i w tyłek kopnie, nie ma co szydzić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 07.07.26, 10:17 > :D Nie bądź okrutny! I docen, że nie cyrkowal i nie ryczał po meczu. W ryczeniu po meczu nikt nie przebije Neymara. Tu Ronaldo też okazał się tylko drugi. Biedna Krystyna... Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 07.07.26, 10:21 Chciałbyś być taki biedny, jak on :P Mają chłopaki temperament, to okazują emocje, odjebaj się od nich. A ty w ogóle kogoś lubisz i komuś kibicujesz, czy jesteś zimnym ekspertem bez serca, że szkiełkiem w oku? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 07.07.26, 10:52 > Chciałbyś być taki biedny, jak on :P Ile by tych pi#rdylionów rialów Ronaldo nie miał, zawsze będzie to dla niego tylko nagroda pocieszenia. On chciał być największy, ale nie pykło, bo trafił na Messiego. > Mają chłopaki temperament, to okazują emocje, odjebaj się od nich. Ależ ja nic do nich nie mam. Niech se płaczą. Zauważam tylko, że w te klocki też Ronaldo nie jest najlepszy, bo trafił na Neymara. > A ty w ogóle kogoś lubisz i komuś kibicujesz, czy jesteś zimnym ekspertem bez serca, że szkiełkiem w oku? ;) Jak już muszę, to kibicuję słabszemu. Trzymałem kciuki za Zielonych. Teraz marzy mi się, żeby wszyscy, którzy już mają tytuł, podpadali - czyli będę trzymał za Maroko, Belgię, Egipt. Ale tak ogólnie mi to zwisa, bardziej interesują mnie statsy i ciekawostki. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT mundial 2026 07.07.26, 11:56 vogon.jeltz napisał: > Jak już muszę, to kibicuję słabszemu. Trzymałem kciuki za Zielonych. Teraz marz > y mi się, żeby wszyscy, którzy już mają tytuł, podpadali - czyli będę trzymał z > a Maroko, Belgię, Egipt. Ale tak ogólnie mi to zwisa, bardziej interesują mnie > statsy i ciekawostki. W sumie ci, którzy wygrywali mundial najczęsciej (13 z 22) czyli Brazylia, Niemcy i Włochy nie doczłapali nawet do ćwierćfinału (Włochy to w ogóle nigdzie nie doczłapały), czyli powinieneś być w miarę ukontentowany, Ale zdaję sobie sprawę, że jest jeszcze parę potęg do wywalenia. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 07.07.26, 12:04 > Ale zdaję sobie sprawę, że jest jeszcze parę potęg do wywalenia. Jeszcze cztery zostały i będą prawdopodobnie stanowiły połowę obsady ćwierćfinałów. Co ciekawe, każda w innym meczu, więc może się zdarzyć, że w półfinale będą grały same drużyny z gwiazdkami. A fajny byłby finał Norwegia- Belgia albo Maroko-Szwajcaria. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT mundial 2026 07.07.26, 13:36 vogon.jeltz napisał: > > Ale zdaję sobie sprawę, że jest jeszcze parę potęg do wywalenia. > > Jeszcze cztery zostały i będą prawdopodobnie stanowiły połowę obsady ćwierćfina > łów. Co ciekawe, każda w innym meczu, więc może się zdarzyć, że w półfinale będ > ą grały same drużyny z gwiazdkami. A fajny byłby finał Norwegia- Belgia albo Ma > roko-Szwajcaria. Taki finał jeden bądź drugi to mokry sen właścicieli firm bukmacherskich. Skończy się pewnie czwórką Francja, Hiszpania, Anglia, Argentyna. Choć jak norweski bramkarz znowu będzie łapał wszystko co leci w jego stronę, a Halland każdą szansę zamieniał na gola, to kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT mundial 2026 07.07.26, 13:44 jest jeszcze USA i presja ze strony Trumpa, żeby wygrywali cholera wie jak się dogadali ze skorumpowaną FIFĄ Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT mundial 2026 07.07.26, 20:13 trampek wydal rozkaz anulowania czerwonej kartki dla gwiazdy USA i szef FIFA szwajcarski Wloch go wykonal.. Za cos takiego powinien byc dozywotnie wypier.olony z wladz FIFA, ale sam sie nie wypier.oli... Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: OT mundial 2026 07.07.26, 19:39 @hukers Panie hukers Oby z hukiem sie Twa teoria nie obaliła. W kontekście Argentyny. Odpowiedz Link Zgłoś
dodekanezowiec Re: OT mundial 2026 07.07.26, 20:06 dodekanezowiec napisał: > @hukers > Panie hukers > Oby z hukiem sie Twa teoria nie obaliła. > W kontekście Argentyny. Jakież to przewrotne. Pisałem 3 gole temu.. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: OT mundial 2026 07.07.26, 10:29 dziewczynaengina napisała: > Każdego PESEL dogoni i w tyłek kopnie, nie ma co szydzić ;) Dokładnie, to najbardziej demokratyczna rzecz na świecie. A Cristiano i tak świetnie wyglądał (w przeciwieństwie do Neymara) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 07.07.26, 10:40 CR jest w super formie fizycznej, ale nie- piłkarskiej. Zakończył prawdziwą karierę klubowa, nie ma cudów, żeby tego nie było widać na boisku. Słyszałaś, co Zlatan o nim powiedzial- bardzo brzydko i bardzo prawdziwie ;) Nie wykopiesz żywej legendy wpizdu na emeryturę, musi sama odejsc, bo czasem już naprawdę zawadza tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: OT mundial 2026 07.07.26, 11:09 Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść... Te słowa to coś więcej niż prawda. Zwłaszcza, że Cristiano ze swoim doświadczeniem mógłby się przydać w innej roli. Ciekawe czy kiedyś zobaczymy go na ławce trenerskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT mundial 2026 07.07.26, 20:16 Na trenera sie nie nadaje moim zdaniem, tak jak Messi, za duze indywidualnosci... Trener musi byc cierpliwy i wyrozumialy, ale jednoczesnie stanowczy, jak jakis grajek przegina zdecydowanie... A ci dwaj sa zakochani w samych sobie i innych ludzi nie widza Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 06.07.26, 23:11 Żenujacy są jedni i drudzy. Mam nadzieję, że Belgia Spanieli wykopie. Fuksem oczywiście, jak to Belgia w tym mundialu. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 06.07.26, 23:18 Belgia to se może wykopać. Ziemniaki z gruntu :D To są ciule Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 06.07.26, 23:23 Oczywiście, że ciule. Ale w meczach najpierw z USA z a potem z Hiszpanią są niestety mniejszym złem. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: OT mundial 2026 07.07.26, 10:31 4:1 to nie takim fuksem jednak Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 07.07.26, 10:47 > 4:1 to nie takim fuksem jednak No nie, racja. Ale jednak element fuksa był. Gdyby janeski bramkarz nie walnął tego babola, po którym strzelili na 3:1, to różnie mogłoby się to potoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: OT mundial 2026 07.07.26, 11:09 Bóg ich pokarał za akcję z czerwoną kartką Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT mundial 2026 07.07.26, 11:59 borsuczyca.klusek napisała: > Bóg ich pokarał za akcję z czerwoną kartką > Pewnie też, ale ta faza dla gospodarzy (Meksyk, USA, Kanada0, to już były za wysokie progi (Anglia, Belgia, Maroko) Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: OT mundial 2026 07.07.26, 12:08 hukers napisał: > > Pewnie też, ale ta faza dla gospodarzy (Meksyk, USA, Kanada0, to już były za wy > sokie progi (Anglia, Belgia, Maroko) No ta Belgia aż tak oczywista nie była. A Meksyk grał u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT mundial 2026 07.07.26, 13:29 borsuczyca.klusek napisała: > hukers napisał: > > > > > Pewnie też, ale ta faza dla gospodarzy (Meksyk, USA, Kanada0, to już były > za wy > > sokie progi (Anglia, Belgia, Maroko) > > No ta Belgia aż tak oczywista nie była. A Meksyk grał u siebie. Meksyk grał u siebie, a kibice to dwunasty zawodnik, Anglicy z kolei prawie całą drugą połowę w dziesięciu. czyli Meksyk nacierał "dwunastką" na dziesięciu angoli i jeszcze bramkę dostał (fakt, że też jedną stracił). Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT mundial 2026 07.07.26, 20:18 W sumie wyszlo na moje, czyli w 1/4 zdecydowanie dominuje Europa, druzyny z Afryki fajnie graly, ale terza odpadaly masowo, z ameryki Argentyna jest pewniakiem, zobaczymy, jak sobie poradzi Kolumbia Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: OT mundial 2026 07.07.26, 19:34 Egipt prowadzi już 2:0, a mogło być trzy🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Argentyna 3-Egipt 2 07.07.26, 20:10 Swietny mecz, bylo juz 0-2 i Egipt byl pewny awansu, a tu nagle chlopaki Argentyniaki sie tak zmobilizowaly, tak docisnely, ze rozwalily faraonow, to bylo cos pieknego po obu stronach... Szkoda, ze przechodzi tylko 1 zespol, bo Egipt gral bardzo fajnie, ale poziomu Argentyny nie przeskoczyl Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Argentyna 3-Egipt 2 07.07.26, 20:41 wislok1 napisał: > Swietny mecz, bylo juz 0-2 i Egipt byl pewny awansu, a tu nagle chlopaki Arge > ntyniaki sie tak zmobilizowaly, tak docisnely, ze rozwalily faraonow, to bylo c > os pieknego po obu stronach... > > Szkoda, ze przechodzi tylko 1 zespol, bo Egipt gral bardzo fajnie, ale poziomu > Argentyny nie przeskoczyl I przepchnięta Argentyna. Sędzi robił co mógł. Faule Argentyny wiedział jak Uzbek widział faule Paragwaju. Tak to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 07.07.26, 20:31 Hooojnia. Najlepiej niech bubek Messi po raz kolejny mistrzostwo świata zdobędzie. Żeby komentatorzy się mogli zesr... z ekscytacji. I żeby debil bramkarz mógł udawać, że puchar to jego fiut i nim szcza. Qrwa ja pie.... Nie trawie ich. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT mundial 2026 07.07.26, 20:40 Kwestia gustu, ale jednak pieknie sie Argentyna pozbierala po 0-2---- 90 procent juz jej wrozylo podroz o domu, a tu strzelili 3 gole i Egipt w koncowce nie istnial... To tez trzeba umiec, emeryt Messi jednak przebija Ronaldo, dobry jest... A koledzy tez nie sa zli... Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: OT mundial 2026 07.07.26, 20:48 wislok1 napisał: > Kwestia gustu, ale jednak pieknie sie Argentyna pozbierala po 0-2---- > > 90 procent juz jej wrozylo podroz o domu, a tu strzelili 3 gole i Egipt w konco > wce nie istnial... > > To tez trzeba umiec, emeryt Messi jednak przebija Ronaldo, dobry jest... > A koledzy tez nie sa zli... A tam nie istniał. Powiedzieć, że Argentyna zagrała słaby mecz, to nic nie powiedzieć. To zwycięstwo im się nie należało. Zobaczymy jak trafią na Francuzów lub Norwegów. Odpowiedz Link Zgłoś