Dodaj do ulubionych

OT mundial 2026

• vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 02.07.26, 01:17
      Czarna Afryka jedzie do domu:
      RPA - out
      Słonie - out
      Kongo - out
      Senegal - out (sami się o to postarali)
      Jest jeszcze Ghana, ale też padnie z Kolumbią.

Skończy się tak, że kontynent afrykański już w 1/8 będą reprezentować tylko Arabowie z Maroka i być może Egiptu,.który jest w stanie Australię pokonać - bo Algieria ze Szwajcarią polegnie na bank .

Marzę oczywiście, że sensację sprawi Cabo Verde i po raz kolejny nie dadzą się pokonać, a potem będą lepsi w karnych - ale to marzenie ściętej głowy...

Dodatkowo z Azji nie został już nikt, chyba żeby liczyć Australię, którą gra w ramach azjatyckiej federacji, ale - jak wspomniałem wyżej - też długo nie pogra.

Chyba faktycznie rozszerzenie mistrzostw do 48 drużyn nie było najlepszym pomysłem. Zmienię zdanie tylko jeśli Zieloni przejdą Argentynę.
      • vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 02.07.26, 01:27
        Jednocześnie po tym, jak Belgowie już drugi raz pokazali, jak potrafią uciec grabarzowi spod łopaty (w grupie po dwóch meczach też groziło im odpadnięcie, a jednak ją... wygrali) i przy tej ilości farta, jaką mają, to spodziewam się, że znowu będą mieli medal. Bo wygląda na to, że do półfinału - gdzie potencjalnie czeka na nich Francja - są w stanie przejść każdego.
        • dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 02.07.26, 09:27
          Zasnęłam po pierwszej bramce i obudziłam się na ostatnią. Belgowie Belgami, ale żeby wypuścić z rąk prowadzenie dwa do zera, to trzeba być tumanem. I faul w polu karnym, w samej końcówce dogrywki- no kretyni, jakich mało. Dobrze, że nie widziałam przebiegu tego meczu, nie lubię durnych drużyn.
          • hukers Re: OT mundial 2026 02.07.26, 11:25
            dziewczynaengina napisała:

> Zasnęłam po pierwszej bramce i obudziłam się na ostatnią.

Ja z kolei oglądałem do 80 minuty i przy stanie 2:0 dla Konga uznałem, że idę spać. Kładąc się po prysznicu, sprawdziłem jeszcze flashscore , czy czasem nie włączyć, no i wyszło, że włączyć, bo było już 2:1 w 90 minucie. Obejrzałem do końca, czyli jescze drugą brameczkę dla Belgów widziałem, ale potem mnie odcięło i skrót obejrzałem już rano. Swoją drogą przy 2:0 Kongo miało okazję na bramkę, ale świetnie wybronił Curtuois, ratując mecz, bo przy 3:0 Begia by już nie dychła.
            • dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 02.07.26, 11:40
              Ja wiem, że to takie rzewne pierrrrdoooleeenieee, ale nie mogę się oprzeć wrażeniu, że Kongo, czy Japonia, by takiego prowadzenia nie zmarnowały, bo to są drużyny z głową, nie tylko z nogami na swoim miejscu ;) Nie wiem, może się za dużo nasłuchałam, że Senegal to "Francja B", generalnie mocna drużyna- i miałam nierealne oczekiwania...
            • bywalec.hoteli Re: OT mundial 2026 02.07.26, 12:56
              hukers napisał:

> Ja z kolei oglądałem do 80 minuty i przy stanie 2:0 dla Konga uznałem, że idę s
              > pać. Kładąc się po prysznicu, sprawdziłem jeszcze flashscore , czy czasem nie w
              > łączyć, no i wyszło, że włączyć, bo było już 2:1 w 90 minucie. Obejrzałem do ko
              > ńca, czyli jescze drugą brameczkę dla Belgów widziałem, ale potem mnie odcięło
              > i skrót obejrzałem już rano. Swoją drogą przy 2:0 Kongo miało okazję na bramkę,

Hukers
              Może zamiast oglądać mecze po nocach i rano wraz z widoczną dla córek i żony alkoholizacją, zająlbys się rozwojem, skalowaniem swojego biznesu?
              Być może wtedy następny mundial zobaczulbys ma żywo

Ja tam w ogóle nie oglądam meczu mundialu ani piłkarskich - szkoda mi na to czasu

Ale oczywiście c.w.e.l hukers mi wyrzyga na końcu że się (jego zdaniem) za mało angażuje w prowadzenie domu itp
              • hukers Re: OT mundial 2026 02.07.26, 16:22
                bywalec.hoteli napisał:

> Hukers
                > Może zamiast oglądać mecze po nocach i rano wraz z widoczną dla córek i żony al
                > koholizacją, zająlbys się rozwojem, skalowaniem swojego biznesu?
                > Być może wtedy następny mundial zobaczulbys ma żywo

To nawet fajne, rozbawiłeś mnie po raz kolejny.

>
                > Ja tam w ogóle nie oglądam meczu mundialu ani piłkarskich - szkoda mi na to cza
                > su
                > Ale oczywiście c.w.e.l hukers mi wyrzyga na końcu że się (jego zdaniem) za mało
                > angażuje w prowadzenie domu itp

Tu już nieco obniżyłeś loty, bo po pierwsze primo brak elementu humorystycznego a po drugie primo to ch... mnie w sumie obchodzi czy oglądasz mecze i jak bardzo angażujesz się w prowadzenie domu.
                Prawdę mówiąc to nawet nie wiem za bardzo do czego po raz kolejny obłąkańczo nawiązujesz wyskakując jak filip z konopi pod moim wpisem.
                • bywalec.hoteli Re: OT mundial 2026 02.07.26, 16:47
                  Już(j)kres, od lat dopieprzasz się na forum glownie do mnie

Spójrz może w lustro?
                • bywalec.hoteli Re: OT mundial 2026 02.07.26, 16:47
                  Hu(j)kers, od lat dopieprzasz się na forum glownie do mnie

Spójrz może w lustro?
                  • dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 02.07.26, 16:58
                    Przestańcie natychmiast! Obaj.
                    Jak się nie uspokoicie, to wam tu za karę wrzucę Haalanda, topless. Nie wiem, czemu FB mi podsuwa filmiki z nim. I to gołym :/ Blehhh
                    • hukers Re: OT mundial 2026 03.07.26, 11:38

> Przestańcie natychmiast! Obaj.
                      > Jak się nie uspokoicie, to wam tu za karę wrzucę Haalanda, topless. Nie wiem, c
                      > zemu FB mi podsuwa filmiki z nim. I to gołym :/ Blehhh

Ty tu lepiej wrzuć swój topless a nie Hallanda, to my się tu z druhem Bywalcem od razu uspokoimy.
                      • dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 03.07.26, 11:43
                        Lowju ❤️ Muszę tylko obmyślić sposób, żeby wszystko było widać, ale żeby fotka się nie kwalifikowała do natychmiastowego usunięcia ;) No i to nie w wątku piłkarskim, bo by mnie Wisłok za profanację wpisał na swoją czarną listę, tuż za Lewym... :-O
        • hukers Re: OT mundial 2026 02.07.26, 11:36
          vogon.jeltz napisał:

> Jednocześnie po tym, jak Belgowie już drugi raz pokazali, jak potrafią uciec gr
          > abarzowi spod łopaty (w grupie po dwóch meczach też groziło im odpadnięcie, a j
          > ednak ją... wygrali) i przy tej ilości farta, jaką mają, to spodziewam się, że
          > znowu będą mieli medal. Bo wygląda na to, że do półfinału - gdzie potencjalnie
          > czeka na nich Francja - są w stanie przejść każdego.

Wydaje mi się, że limit szczęścia w przypadku Belgów został wyczerpany.
      • bywalec.hoteli Re: OT mundial 2026 02.07.26, 10:04
        vogon.jeltz napisał:

> Skończy się tak, że kontynent afrykański już w 1/8 będą reprezentować tylko Ara
        > bowie z Maroka i być może Egiptu,.który jest w stanie Australię pokonać - bo Al
        > gieria ze Szwajcarią polegnie na bank .

Maroko i Algieria właściwie to nie są Arabowie tylko Berberowie i zarabizowani Berberowie.
        Amazigh. Arabowie z Iraku czy Arabii Saudyjskiej czy Kataru rozumiem że już odpadli
    • dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 02.07.26, 23:07
      Hiszpania-Austria: 3-0
      Nie mam żadnych zastrzeżeń :)
      • vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 02.07.26, 23:17
        Ale porównania komentatorów Hiszpanii do Francji to jednak przesada. OK, Hiszpanie zdobyli trzy bramki, ale z przodu męczą straszliwie, gole strzelają jak przeciwnik zostawi im naprawdę dużo miejsca. Yamal za chwilę zakiwa się na śmierć. Francuzi na dziś zmietliby ich z boiska.
        • dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 02.07.26, 23:27
          No Yamal się bawił, trochę głupio, ale to dlatego, że przeciwnik słaby i można było. Zresztą, to jeszcze dziecko w końcu ;)
          Jako kibic całym sercem im oddany, interpretuje ten mecz tak, że oni się rozkręcają stopniowo. Jeszcze nie jest super.
          • dodekanezowiec Re: OT mundial 2026 03.07.26, 06:32
            Ano zobaczymy jak w dzień będę funkcjonował po "modelu snu" 23-2 i 3.15-6.15. Niby 6 godzin.. Druga polowe Portugalia - Chorwacja oglądałem:)
            • dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 03.07.26, 06:37
              Zazdro! Mnie się powtórki jakoś nie chce oglądać, jak się zna wynik, to już nie to. A karny za co był??
              • hukers Re: OT mundial 2026 03.07.26, 10:23

> Zazdro! Mnie się powtórki jakoś nie chce oglądać, jak się zna wynik, to już nie
                > to. A karny za co był??

Oglądaj powtórkę bez znajomości wyniku.
                • dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 03.07.26, 11:00
                  hukers napisał:

> Oglądaj powtórkę bez znajomości wyniku.
                  Kobiety tak nie potrafią ;) Wyniki nocnych meczów sprawdzam jeszcze przed porannym siku. Muszę wiedzieć ;)
            • hukers Re: OT mundial 2026 03.07.26, 10:17
              dodekanezowiec napisał:

> Ano zobaczymy jak w dzień będę funkcjonował po "modelu snu" 23-2 i 3.15-6.15. N
              > iby 6 godzin.. Druga polowe Portugalia - Chorwacja oglądałem:)

Jakbym wiedział, że będą takie emocje, to też bym noc zarwał, a tak to tylko skrót rano.
              Ale śmiało można powiedzieć, że zwycięstwo Portugalii dosłownie i w przenośni, wisiało na włosku. Kto oglądał, ten wie. Podobne w piłce jest jakiś czujnik, który dał znać, że piłka musnęła włos Chorwata.
              • wislok1 Re: OT mundial 2026 03.07.26, 20:04
                Jakis totalny ci.u. wymyslil takie czujniki...

Szkoda Chorwatow, bylem pewny, ze si eskonczy karnymi, pie.dolony czujnik nie dal szansy
        • hukers Re: OT mundial 2026 03.07.26, 10:22
          vogon.jeltz napisał:

> Ale porównania komentatorów Hiszpanii do Francji to jednak przesada. OK, Hiszpa
          > nie zdobyli trzy bramki, ale z przodu męczą straszliwie, gole strzelają jak prz
          > eciwnik zostawi im naprawdę dużo miejsca. Yamal za chwilę zakiwa się na śmierć.
          > Francuzi na dziś zmietliby ich z boiska.

Nie ma aktualnie drużyny, która zmiotłaby Hiszpanię z boiska. Francja póki co, prezentuje się lepiej, nie znaczy to jednak, że w bezpośrednim pojedynku pokona Hiszpanię. Przekonamy się w półfinale, jeżeli Hiszpania wcześniej nie potknie się na Portugalii, a Francja na Maroku.
          • vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 03.07.26, 11:09
            No nie wiem... Hiszpania póki co nie mierzyła się z nikim naprawdę mocnym. Francja w sumie też nie, ale tych średnio-słabych rywali pokonywała z niezwykłą łatwością i na pełnym luziku, gdy tymczasem Hiszpania męczyła się trochę jednak.
          • wislok1 Re: OT mundial 2026 03.07.26, 20:05
            Hiszpania z Austria grala na luzie, bo szanse na zwyciestwo Austrii byly w praktyce zadne...

Jak Hiszpania zagra na serio, to zobaczymy...
            Np. z Portugalia
      • wislok1 Re: OT mundial 2026 03.07.26, 20:02
        Napisalem wczesniej, ze wyzej nerek Austri nie podskoczy i sie sprawdzilo
    • boggi_dan Re: OT mundial 2026 03.07.26, 10:12
      Teraz się zacznie prawdziwe granie. Portugalia: Hiszpania.
    • wislok1 Nagelsmann wylecial z pracy 03.07.26, 20:22
      Nowym trenerem Klopp

Zasluzyl sobie na to zdecydowanie, totalny zarozumialy buc z ego na poziomie trampka, nikt po nim nie placze...

• dodekanezowiec Re: Nagelsmann wylecial z pracy 03.07.26, 20:26
        wislok1 napisał:

> Nowym trenerem Klopp
        >

Proponowałbym Ci, wislok, zanudzać Niemców ciągłym opowiadaniem o Polsce...
    • dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 03.07.26, 22:59
      Australijczyków dopadła klątwa faraona ;) Strasznie denny mecz (1:1 w tym egipski samobój). Egipt w karnych wygrywa. Jedyne co mnie zaciekawiło, to, że koleś zdaje się nie dostał kartki za zdjęcie koszulki. Czyli po ostatnim karnym, to tak jakby po meczu i wolno się obnażać.
      • dodekanezowiec Re: OT mundial 2026 04.07.26, 03:43
        Całe miszczostfa czujnie śpię cuś. Obudził sie żem, paczam, 3:2 po dogrywce Arfentyna. Chylę czoła przed Kabowerdeńczykami. A dodać Afryce ze 2 druzyny kosztem Azji na nast.mundial.
        • dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 04.07.26, 08:22
          Szacun dla Przylądka, naprawdę! Szkoda, że oni odpadli, że odpadła Chorwacja, a taki Egipt i Belgia dalej w grze :P (A ty to masz zdrowie, żeby tak mało spać. Bym umarła chyba.)
          • dodekanezowiec Re: OT mundial 2026 04.07.26, 15:09

> Szacun dla Przylądka, naprawdę!

Ech ten Przylądek Zielony, szkoda ze malo ofert biur podrozy.
            W sam raz np.na 1-11 listopada zeby nie musieć słuchać Zjednoczono-Chrzescijansko- Narodowych przyśpiewek typu daj im wieczne spoczywanie (chyba niebo lepsze niż spoczywanie) a potem legiony wojenka i o moj Rozmarynie

(A ty to masz zdrowie, żeby tak mało spać.
            > Bym umarła chyba.)

Budzenie sie w nocy czasem wynika z niezdrowia chyba :(
            • dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 04.07.26, 15:35

> Ech ten Przylądek Zielony, szkoda ze malo ofert biur podrozy.
              > W sam raz np.na 1-11 listopada zeby nie musieć słuchać Zjednoczono-Chrzescijans
              > ko- Narodowych przyśpiewek typu daj im wieczne spoczywanie (chyba niebo lepsze
              > niż spoczywanie)
              Najlepsze by było wieczne spoŻywanie jak dla mnie ;)

> Budzenie sie w nocy czasem wynika z niezdrowia chyba :(
              Rozumiem, prostata. Nie było tematu.
              • dodekanezowiec Re: OT mundial 2026 04.07.26, 16:51
                Ech, tam zaraz.
                Moze cos boleć, czy to cos z przewodu pokarmowego czy człek przemarznie. Czy poddenerwowany.
                Różnie.
                Tak ogólnie.
                • jackk3 Re: OT mundial 2026 04.07.26, 17:39
                  No to do boju Kanada! Jak mówił Janek Ciszewski przed meczem na Wembley w 74 ‘będzie ciężko, bardzo ciężko…’
                  Ogólnie Sobota zaczęła się do kitu bo Świątek przegrała po słabej grze a myślałem że wygra bez problemu… A wy jak stawiacie??? Może chociaż dzień się dobrze skończy…
                  Go Canada go! ⚽️
                  • bywalec.hoteli Re: OT mundial 2026 04.07.26, 17:41
                    Jeśli Kanada gra z Marokiem, to jestem za Marokiem. Sorry Kanada!
                    • jackk3 Re: OT mundial 2026 04.07.26, 17:43
                      bywalec.hoteli napisał:

> Jeśli Kanada gra z Marokiem, to jestem za Marokiem. Sorry Kanada!
                      Dlaczego sorry? To jest sport…😀
                    • dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 04.07.26, 18:21
                      bywalec.hoteli napisał:

To dziś jesteśmy w jednej drużynie ;) Ja też #team Maroko
                      • hukers Re: OT mundial 2026 04.07.26, 19:50

> bywalec.hoteli napisał:
                        >
                        > > Jeśli Kanada gra z Marokiem, to jestem za Marokiem. Sorry Kanada!
                        > To dziś jesteśmy w jednej drużynie ;) Ja też #team Maroko

Meetoo.
                        Mam awans Maroka na kuponie.
                        Podobnie jak Hiszpanii, Brazylii i Argentyny.
                        • dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 04.07.26, 20:03
                          hukers napisał:

#team Maroko
                          >
                          > Meetoo.
                          > Mam awans Maroka na kuponie.
                          > Podobnie jak Hiszpanii, Brazylii i Argentyny.
                          Jak by ci to... Trochę hooojnie odstawiają, nie wiem co z tym awansem :/
                        • dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 04.07.26, 21:15
                          Ty się hukers jednak znasz. Muszę ci bardziej ufać ;) Trochę szkoda Kanady, że aż taki oklep dostali.
                    • engine8t Re: OT mundial 2026 04.07.26, 20:51
                      bywalec.hoteli napisał:

Toz Ty .....
                      Ja tam za Sasiadem jestem. Znaczy sie bylem i zal mi ich.
                  • jackk3 Re: OT mundial 2026 04.07.26, 18:48
                    Oczywiscie mecz na Wembley był w 73…😀
                    • dodekanezowiec Re: OT mundial 2026 04.07.26, 19:13
                      Wole cieple Maroko od zimnej Kanady. Agadir ma klimat podobny do San Diego :)
                      • dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 04.07.26, 20:05
                        dodekanezowiec napisał:

> Wole cieple Maroko od zimnej Kanady.
                        Mnie to się ciepło robi, jak patrzę na tego Marokańczyka z lokami 😇😇😇 Obłędnie długie i szczupłe nogi na koleś. Dzieło natury- a dzieło sztuki ;)
                        • wislok1 Re: OT mundial 2026 04.07.26, 20:16
                          Wlasnie strzelilo Maroko gola, gol poezja
                          • jackk3 Re: OT mundial 2026 04.07.26, 20:46
                            No i po ptokach
                            • engine8t Re: OT mundial 2026 04.07.26, 20:48
                              jackk3 napisał:

> No i po ptokach

W ramach rewanzu zazadajcie meczu z Marokiem w hokeja?
                              • jackk3 Re: OT mundial 2026 04.07.26, 21:04
                                engine8t napisał:

> jackk3 napisał:
                                >
                                > > No i po ptokach
                                >
                                > W ramach rewanzu zazadajcie meczu z Marokiem w hokeja?
                                Nawet ze mną w bramce by dostali wcięty…
                                A co do meczu? Brakuje skuteczności. Powinni prowadzić 1:0 po pierwszej połowie. Kontuzje zadecydowały. Nie mogło grać 3 graczy z podstawowego składu, plus gościu ze złamaną nogą i oczywiście Davies nasz najlepszy zawodnik. Szkoda że mieli pech z kontuzjami, niestety. Ale walczyli do końca i nie mam pretensji.
                                • dodekanezowiec Re: OT mundial 2026 04.07.26, 21:10
                                  A ja dostrzegam ze Kanada niby gospodarz a USA czy Meksyk to grają u siebie a ich ciągają.
                                  Pewnie Trump Kanadyjczykom powiedzial:
                                  Kurica nie ptica USA nie zagranica :)
                                  • vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 04.07.26, 22:07
                                    > Kanada niby gospodarz a USA czy Meksyk to grają u siebie a ich ciągają.

Granie tam, gdzie się zaczynało, było zarezerwowane nie dla gospodarzy, tylko dla zwycięzców grup. USA i Meksyk swoje grupy wygrały, więc grają u siebie. Kanada nie wygrała, więc musiała jeździć. Proste.
                                    • jackk3 Re: OT mundial 2026 04.07.26, 22:17
                                      Dokladnie…dlatego grupy powinno się wygrywać.
                                • hukers Re: OT mundial 2026 04.07.26, 21:16
                                  jackk3 napisał:

> engine8t napisał:
                                  >
                                  > > jackk3 napisał:
                                  > >
                                  > > > No i po ptokach
                                  > >
                                  > > W ramach rewanzu zazadajcie meczu z Marokiem w hokeja?
                                  > Nawet ze mną w bramce by dostali wcięty…
                                  > A co do meczu? Brakuje skuteczności. Powinni prowadzić 1:0 po pierwszej połowie
                                  > . Kontuzje zadecydowały. Nie mogło grać 3 graczy z podstawowego składu, plus go
                                  > ściu ze złamaną nogą i oczywiście Davies nasz najlepszy zawodnik. Szkoda że mie
                                  > li pech z kontuzjami, niestety.

Myślę ze niezależnie od kontuzji, Maroko to jest jeszcze za duży rozmiar kapelusza dla Kanady.
                                  • dodekanezowiec Re: OT mundial 2026 04.07.26, 21:25
                                    Szkoda ze Maroko zdaje sie trafi na Francję chyba ze Paragwaj znow wygra w karnych:)
                                    • vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 04.07.26, 22:08
                                      > Szkoda ze Maroko zdaje sie trafi na Francję

Szkoda, nie szkoda. Maroko to jest chyba jedyna drużyna w tamtej części drabinki, która jest w stanie Francję przejść.
                                  • jackk3 Re: OT mundial 2026 04.07.26, 21:27
                                    Być może. Ostatecznie chodzi o zdobywanie bramek. Ten gol zaraz po przerwie ustawił mecz. Chociaż ten wolny jaki mieli to powinna być bramka a nie taki fipsztok jaki widzieliśmy. Tak czy tak w następnej rundzie Maroko nie ma szans.
                          • boggi_dan Re: OT mundial 2026 04.07.26, 20:48
                            wislok1 napisał:

> Wlasnie strzelilo Maroko gola, gol poezja
                            Maroko pozamiatalo. Paragwaj Francja o 23.
          • vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 04.07.26, 22:18
            > Szacun dla Przylądka, naprawdę!

Mówiłem, że Argentyna ich zmasakruje. Jakże się pomyliłem! A oni poszli na wymianę ciosów z mistrzem świata i prawie im się udało. Szok! Normalnie oglądam te mecze bez żadnych emocji - wczoraj o 3 w nocy ledwo mogłem na krześle usiedzieć.

Przecież gdyby to się skończyło remisem, to Argentyna by się w karnych zesrała. Messiemu w pewnym momencie dym szedł ze wszystkich otworów ciała. A w bramce Vozinha grał turniej życia.

Może chociaż ten młodziak z Cabo Verde dostanie na pocieszenie nagrodę za najlepszego gola turnieju, bo to, co zrobił było niesamowite. I nikt nie może nawet powiedzieć, że wyszło mu to fuksem, bo za chwilę bił wolnego z tego samego miejsca i trafił tak samo, tylko argentyński bramkarz cudem to wyciągnął. A już to, jak chłopak poleciał po golu w trybuny wyściskać swoją narzeczoną, to było przesłodkie.
            • bywalec.hoteli Re: OT mundial 2026 05.07.26, 00:57
              Czy tylko mi się wydaje, że sędziowie wydrukowali karny dla Francji?
              • vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 05.07.26, 01:09
                Tak, tylko tobie się wydaje. Gdyby sędzia drukował dla Francji, to Paragwaj kończyłby mecz w ósemkę. I nikt nie mógłby się lrzyczepic, bo i będą tego powinien był dostać czerwo albo dwa.
            • jackk3 Re: OT mundial 2026 05.07.26, 03:23
              I ten dupek Messi po zakończeniu meczu nawet się nie zdobył na jakieś słowa zachęty czy pogratulowania przeciwnikom po końcowym gwizdku… brak klasy.
              A mnie już przeszło poszedłem na rower żeby mi ciśnienie zeszło plus 3 piwa i wino otwarte. Zobaczymy za cztery lata. Kanada ma niezły program i jak to się mówi ‘one step at a time’.
              • vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 05.07.26, 09:21
                > I ten dupek Messi po zakończeniu meczu nawet się nie zdobył na jakieś słowa zachęty czy pogratulowania przeciwnikom po końcowym gwizdku… brak klasy.

On jest chyba - jak to się teraz mówi - neuroatypowy. To mogło dać efekt, że nie chciał gratulować przeciwnikom, bo go wkurzyli. Taka logika osobnika z Aspergerem. Ale ktoś powinien mu powiedzieć, że jednak nie wypada...
                • dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 05.07.26, 13:54
                  Wiesz co, ja do ludzi w spektrum mam święta cierpliwość... Ale w tym wieku, już by wypadało się wyuczyć tego i owego. Chyba, że pan gwiazdor uważa, że akurat on nie musi.
            • jackk3 Re: OT mundial 2026 05.07.26, 04:34
              Z tego wolnego to poszło bardziej w środek. Gdyby jebnal lekko w prawo na tej samej wysokości to by wpadło do bramki…
              • vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 05.07.26, 09:34
                > Z tego wolnego to poszło bardziej w środek. Gdyby jebnal lekko w prawo na tej samej wysokości to by wpadło do bramki…

Może dlatego, że gola zdobył z narożnika pola karnego, a ten wolny jednak bardziej z boku był? W każdym razie precyzja niesamowita. A chłopak jest... lewym obrońcą.
            • dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 05.07.26, 13:55
              vogon.jeltz napisał:

>A już to,
              > jak chłopak poleciał po golu w trybuny wyściskać swoją narzeczoną, to było prz
              > esłodkie.
              Było! :)
    • boggi_dan Re: OT mundial 2026 04.07.26, 21:59
      Deyna geniusz do zatracenia.youtu.be/IhtxmvkL9so?is=hoVqXQwGBQRU08OT
      • jackk3 Re: OT mundial 2026 05.07.26, 04:00
        Geniusz? Wielki talent i len śmierdzący. Wielki piłkarz i kompletny głąb w życiu które go przerosło. Jestem przekonany że za tego karnego w 1978 roku wziął kasę i przehulał w kasynach. To nie był karny ale podanie do bramkarza…
        • boggi_dan Re: OT mundial 2026 05.07.26, 19:35
          To twoje zdanie. Deyna byl kapitanem reprezentacji Polski. Napastnikiem, który "robił" kółeczka. Niewiadomy wpływ na jego kariereę mial teść, słynny komentator sportowy. Dejna wygwizdywany byl wiele razy, moze raz najwiecej w tym meczu z Portugalia, ale na pewno nie tylko. To jest odpowiedz na roznice w datach (karny z Argentyna, mecz z Portugalia). Nawet na słynnym meczu Polska Holandia w 1975 w Chorzowie. Dejna wygwizdany byl przy wyczytywaniu składu. Nie mieścilo mi sie to w głowie, żeby swojego zawodnika gwizdac przed meczem. Ale to nie ma nic wspólnego z Legią, inni zawodnicy Legii nie byli gwizdani, tylko Dejna za układy w LWP. za czasów gdy reprezentacja była oparta na jego "talencie" to wynik np. w meczu z Włochami to..... 1:7. Ten oto Lubański doskonale grał w meczach z takimi potęgami jak Maroko, ówczesna Finlandia etc. Za jego najlepszych czasów reprezentacja nic nie osiągnęła.
          Przełom w grze nastąpił właśnie wówczas, gdy to Deyna, Gadocha etc wywalczyli sobie trwałe miejsce w reprezentacji. No i nie można nie doceniać Górskiego - który tamtą jedenestkę zmontował.
          Deyna z Gadochą w porównywalnym meczu z Italią wywieźli z Rzymu remis - który był sukcesem Włochów - broniących się rozpaczliwie przez cały mecz.
          Tak, Lubański to łąkowy grajek - gwiazda na tle ówczesnych Marokańczyków.
    • wislok1 1/8 mundialu 05.07.26, 19:43
      Francja wymeczyla sie z Paragwajem, za to Maroko rozjechalo Kanade...

Ten Paragwaj to bardzo wredny przeciwnik, sedzia z Uzbekistanu tolerowal ich wszystkie faule...
      POwinno sie skonczyc na 3 czerwonych dla Paragwajczykow

Teraz arcyciekawe mecze Brazylii z Norwegia i Anglii z Meksykiem

Ciekawe, czy Brazylijczyce znaja wikingow ?
      www.onet.pl/styl-zycia/iwona-zielinska-sasiada/erling-haaland-z-mieczem-tarcza-i-lodzia-w-tle-norwegowie-podbili-siec/d0w14pt,30bc1058
      • dziewczynaengina Re: 1/8 mundialu 05.07.26, 21:31
        Brazylia naquuuu... Wikingom wpizdu! Znaczy, tak chcę, a czy tak będzie, to nie mam pojęcia. Neymara by wpuścili, wieki całe go w akcji nie widziałam.
        • vogon.jeltz Re: 1/8 mundialu 05.07.26, 21:39
          Brazylia won. Mam nadzieję, że Wikingowie im wklepią jak inne plemię germańskie w 2014.
          • jackk3 Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 00:09
            Koniec świata że Brazylia przegrywa z Norwegią. Brazylii zawsze szkoda no ale jak się nie strzela karnego… a ten norweski bramkarz to zawsze się zachowuje jak ostatni buc czy tylko dzisiaj???
            • vogon.jeltz Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 00:16
              Żaden koniec świata, tylko normalka - Brazylia nigdy nie wygrywa z Norwegią. Ten Haaland jest paskudniejszy od Shreka, ale to jest maszyna do zabijania.

Z bramkarzem to nie wiem, o co ci chodzi? Przecież to Brazylom zaczęły puszczać nerwy i lecieli z łapskami. I jeszcze sędzia im karnego z dupy wydrukował na koniec.
              • borsuczyca.klusek Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 08:28
                vogon.jeltz napisał:

> Ten Haaland jest paskudniejszy od Shreka, ale to jest maszyna do zabijania.
                >

Chłop wygląda jak młody bóg a inne chłopy w necie piszą, że jest paskudny. Make it make sense 🙄
                • carnivore69x Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 10:22
                  borsuczyca.klusek napisała:

> Chłop wygląda jak młody bóg a inne chłopy w necie piszą, że jest paskudny. Make
                  > it make sense 🙄

No, typowy chłopak z Leeds. Jednym się podoba, innym nie ;-)
                • vogon.jeltz Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 10:24
                  > Chłop wygląda jak młody bóg a inne chłopy w necie piszą, że jest paskudny.

Jedno drugiego nie wyklucza. Bogowie często też byli paskudni.
                • dziewczynaengina Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 12:24

> Chłop wygląda jak młody bóg a inne chłopy w necie piszą, że jest paskudny. Make
                  > it make sense 🙄
                  Ja nie chłop ;) Jest pięknie zbudowany (gdyby nie pokraczna postawa chwilami :P), ale ma twarz, która się z ciężkim upośledzeniem umysłowym kojarzy, mnie aż trudno na niego patrzeć ;) Ale jest diablo zdolny i sympatyczny :)
                  • borsuczyca.klusek Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 12:54

>
                    > Ja nie chłop ;) Jest pięknie zbudowany (gdyby nie pokraczna postawa chwilami :P
                    > ), ale ma twarz, która się z ciężkim upośledzeniem umysłowym kojarzy, mnie aż t
                    > rudno na niego patrzeć ;) Ale jest diablo zdolny i sympatyczny :)

Jak na moje krótkowzroczne oko to on ma po prostu duży nos i szerokie czoło. U kobiety takie cechy rzeczywiście nie byłyby pożądane. Ale u faceta? Bez przesady... Są brzydsi 😉
            • dziewczynaengina Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 00:16
              Jak buce, to się przede wszystkim zachowali Neymar (faul) i Vinicius (odjeb bezsensowny). Dobrze, że Neymar chociaż honorowego karnego strzelił, bo inaczej by zabłysnął na boisku wyłącznie zdobyciem żółtej kartki :/
              • dziewczynaengina Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 00:19
                Aha, pan Ancelotti wyżej sra niż dupę ma.
              • vogon.jeltz Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 00:27
                > Dobrze, że Neymar chociaż honorowego karnego strzelił, bo inaczej by zabłysnął na boisku wyłącznie zdobyciem żółtej kartki :/

A mógł - jak zauważył komentator - i w sumie powinien był dostać czerwoną, bo ten faul wyjątkowo chamski był. I to byłby najlepszy koniec kariery tego najbardziej przereklamowanego piłkarzyny w historii futbolu. To taki brazylijski Lewandowski -w statsach najskuteczniejszy, ale z reprezentacją nigdy nic nie wygrał, a w klubie tylko raz Ligę Mistrzów i to tylko dlatego, że grał razem z Messim.
                • dziewczynaengina Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 00:34
                  Przesadzasz. To był naprawdę wielki talent. Tylko tuman, więc się stoczył. Niech on się już może skupi na dziaraniu, nie na graniu. Ale kiedyś był i efektowny i efektywny, bądźmy sprawiedliwi.
                  • jackk3 Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 03:04
                    Następng mecz wlasnie się zaczął. Go England go!
                    • jackk3 Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 04:30
                      Normalnie żenada na całego!!!
                      • jackk3 Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 05:06
                        U mnie się mówiło: oliwa nie żywa ale sprawiedliwa… kanciarze i oszuści out!
                        • dodekanezowiec Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 06:00
                          Ech te mecze wyrywają z objęc Morfeusza.
                          Marek Suski by jednak wyskoczył ze "objecia Morfeusza" promują homo i pytalby o nazwisko i adres Morfeusza.
          • dziewczynaengina Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 00:10
            Żałosna była Brazylia. Przykro to pisać, ale tam już nie ma żadnego błysku. Indolentne hoojki :/ Wqrw na dobranoc
      • vogon.jeltz Re: 1/8 mundialu 05.07.26, 21:37
        > Ciekawe, czy Brazylijczyce znaja wikingow ?

Brazylijczyce to samice Brazylijczyków, tak jak smoczyce to samice smoków?

Brazylijczycy znają Norwegów, oj znają. Grali z nimi czterokrotnie, w tym raz na mistrzostwach świata. Żadnego z tych meczów Brazylia nie wygrała (2 remisy, 2 porażki).
      • boggi_dan Re: 1/8 mundialu 06.07.26, 11:07
        wislok1 napisał:

> Francja wymeczyla sie z Paragwajem, za to Maroko rozjechalo Kanade...
        >
        > Ten Paragwaj to bardzo wredny przeciwnik, sedzia z Uzbekistanu tolerowal ich w
        > szystkie faule...
        > POwinno sie skonczyc na 3 czerwonych dla Paragwajczykow
        > Ten sędzia co prowadził mecz z Meksykiem to dał ciała po całości. Mimo to Anglia wygrała. Dzisiaj Hiszpania: Portugalia i USA: Belgia późno w nocy.
        >
        > Teraz arcyciekawe mecze Brazylii z Norwegia i Anglii z Meksykiem
        >
        > Ciekawe, czy Brazylijczyce znaja wikingow ?
        > www.onet.pl/styl-zycia/iwona-zielinska-sasiada/erling-haaland-z-mieczem-tarcza-i-lodzia-w-tle-norwegowie-podbili-siec/d0w14pt,30bc1058
        Ten sędzia co prowadził mecz z Meksykiem to dał ciała po całości. Mimo to Anglia wygrała. Dzisiaj Hiszpania: Portugalia i USA: Belgia późno w nocy.
    • nousecomplaining Re: OT mundial 2026 06.07.26, 19:20
      A co tu tak cicho w temacie największego znawcy piłki nożnej i pierwszego sędziego Donalda T.? Widzieliście jego przemowę w temacie kartki czerwonej? Nie czerwienią się ze wstydu jego wyborcy? Dżizas, serio ten człowiek jest prezydentem USA? Ciągle nie mogę uwierzyć.
      • vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 06.07.26, 23:09
        A co tu dużo pisać? Debil jest debilem i debilem pozostanie. Gorzej, że Ochódzki za każdym razem, jak myślisz, że już sięgnął dna, to on puka radośnie od spodu.
    • bywalec.hoteli Re: OT mundial 2026 06.07.26, 22:52
      Ale nudziarskj ten mecz Portugalia - Hiszpania. Już 90 minuta i zero goli....
      W siatkówce masz gola co 30 sekund
      • bywalec.hoteli Re: OT mundial 2026 06.07.26, 22:55
        No, pozalilem się i zaraz się poprawili, hehe 🤣
        • dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 06.07.26, 23:11
          Aż się popłakałam na końcu, jak Cristiano pokazywali. Lubię typa ;)
          • vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 06.07.26, 23:13
            Tylko po co on w ogóle grał? W pierwszej połowie coś tam jeszcze kopnął, ale w drugiej to może ze dwa razy piłki dotknął w ogóle.
          • bywalec.hoteli Re: OT mundial 2026 06.07.26, 23:15
            Ja też lubię Ronaldo. A to był jego ostatni mecz w reprezentacji?
            • dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 06.07.26, 23:25
              bywalec.hoteli napisał:

> Ja też lubię Ronaldo. A to był jego ostatni mecz w reprezentacji?
              Miejmy nadzieję ;) Przeciągnięta za długo ta jego kariera w reprezentacji. Trudno go winic za to, on naprawdę swoją pracę lubi.
            • vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 06.07.26, 23:26
              > Ja też lubię Ronaldo. A to był jego ostatni mecz w reprezentacji?

Pewnie zaraz to ogłosi. A za cztery lata poskładają go do kupy na trytytki i żel do włosów i znowu wystawią, żeby pobił jakiś rekord.
              • dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 06.07.26, 23:28
                :D Nie bądź okrutny! I docen, że nie cyrkowal i nie ryczał po meczu. Każdego PESEL dogoni i w tyłek kopnie, nie ma co szydzić ;)
                • vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 07.07.26, 10:17
                  > :D Nie bądź okrutny! I docen, że nie cyrkowal i nie ryczał po meczu.

W ryczeniu po meczu nikt nie przebije Neymara. Tu Ronaldo też okazał się tylko drugi. Biedna Krystyna...
                  • dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 07.07.26, 10:21
                    Chciałbyś być taki biedny, jak on :P Mają chłopaki temperament, to okazują emocje, odjebaj się od nich. A ty w ogóle kogoś lubisz i komuś kibicujesz, czy jesteś zimnym ekspertem bez serca, że szkiełkiem w oku? ;)
                    • vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 07.07.26, 10:52
                      > Chciałbyś być taki biedny, jak on :P

Ile by tych pi#rdylionów rialów Ronaldo nie miał, zawsze będzie to dla niego tylko nagroda pocieszenia. On chciał być największy, ale nie pykło, bo trafił na Messiego.

> Mają chłopaki temperament, to okazują emocje, odjebaj się od nich.

Ależ ja nic do nich nie mam. Niech se płaczą. Zauważam tylko, że w te klocki też Ronaldo nie jest najlepszy, bo trafił na Neymara.

> A ty w ogóle kogoś lubisz i komuś kibicujesz, czy jesteś zimnym ekspertem bez serca, że szkiełkiem w oku? ;)

Jak już muszę, to kibicuję słabszemu. Trzymałem kciuki za Zielonych. Teraz marzy mi się, żeby wszyscy, którzy już mają tytuł, podpadali - czyli będę trzymał za Maroko, Belgię, Egipt. Ale tak ogólnie mi to zwisa, bardziej interesują mnie statsy i ciekawostki.
                      • hukers Re: OT mundial 2026 07.07.26, 11:56
                        vogon.jeltz napisał:

> Jak już muszę, to kibicuję słabszemu. Trzymałem kciuki za Zielonych. Teraz marz
                        > y mi się, żeby wszyscy, którzy już mają tytuł, podpadali - czyli będę trzymał z
                        > a Maroko, Belgię, Egipt. Ale tak ogólnie mi to zwisa, bardziej interesują mnie
                        > statsy i ciekawostki.

W sumie ci, którzy wygrywali mundial najczęsciej (13 z 22) czyli Brazylia, Niemcy i Włochy nie doczłapali nawet do ćwierćfinału (Włochy to w ogóle nigdzie nie doczłapały), czyli powinieneś być w miarę ukontentowany, Ale zdaję sobie sprawę, że jest jeszcze parę potęg do wywalenia.
                        • vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 07.07.26, 12:04
                          > Ale zdaję sobie sprawę, że jest jeszcze parę potęg do wywalenia.

Jeszcze cztery zostały i będą prawdopodobnie stanowiły połowę obsady ćwierćfinałów. Co ciekawe, każda w innym meczu, więc może się zdarzyć, że w półfinale będą grały same drużyny z gwiazdkami. A fajny byłby finał Norwegia- Belgia albo Maroko-Szwajcaria.
                          • hukers Re: OT mundial 2026 07.07.26, 13:36
                            vogon.jeltz napisał:

> > Ale zdaję sobie sprawę, że jest jeszcze parę potęg do wywalenia.
                            >
                            > Jeszcze cztery zostały i będą prawdopodobnie stanowiły połowę obsady ćwierćfina
                            > łów. Co ciekawe, każda w innym meczu, więc może się zdarzyć, że w półfinale będ
                            > ą grały same drużyny z gwiazdkami. A fajny byłby finał Norwegia- Belgia albo Ma
                            > roko-Szwajcaria.

Taki finał jeden bądź drugi to mokry sen właścicieli firm bukmacherskich. Skończy się pewnie czwórką Francja, Hiszpania, Anglia, Argentyna. Choć jak norweski bramkarz znowu będzie łapał wszystko co leci w jego stronę, a Halland każdą szansę zamieniał na gola, to kto wie...
                            • bywalec.hoteli Re: OT mundial 2026 07.07.26, 13:44
                              jest jeszcze USA i presja ze strony Trumpa, żeby wygrywali
                              cholera wie jak się dogadali ze skorumpowaną FIFĄ
                              • wislok1 Re: OT mundial 2026 07.07.26, 20:13
                                trampek wydal rozkaz anulowania czerwonej kartki dla gwiazdy USA i szef FIFA szwajcarski Wloch go wykonal..
                                Za cos takiego powinien byc dozywotnie wypier.olony z wladz FIFA, ale sam sie nie wypier.oli...
                            • dodekanezowiec Re: OT mundial 2026 07.07.26, 19:39
                              @hukers
                              Panie hukers
                              Oby z hukiem sie Twa teoria nie obaliła.
                              W kontekście Argentyny.
                              • dodekanezowiec Re: OT mundial 2026 07.07.26, 20:06
                                dodekanezowiec napisał:

> @hukers
                                > Panie hukers
                                > Oby z hukiem sie Twa teoria nie obaliła.
                                > W kontekście Argentyny.

Jakież to przewrotne. Pisałem 3 gole temu..
                • borsuczyca.klusek Re: OT mundial 2026 07.07.26, 10:29

> Każdego PESEL dogoni i w tyłek kopnie, nie ma co szydzić ;)

Dokładnie, to najbardziej demokratyczna rzecz na świecie.
                  A Cristiano i tak świetnie wyglądał (w przeciwieństwie do Neymara)
                  • dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 07.07.26, 10:40
                    CR jest w super formie fizycznej, ale nie- piłkarskiej. Zakończył prawdziwą karierę klubowa, nie ma cudów, żeby tego nie było widać na boisku. Słyszałaś, co Zlatan o nim powiedzial- bardzo brzydko i bardzo prawdziwie ;) Nie wykopiesz żywej legendy wpizdu na emeryturę, musi sama odejsc, bo czasem już naprawdę zawadza tylko...
                    • borsuczyca.klusek Re: OT mundial 2026 07.07.26, 11:09
                      Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść... Te słowa to coś więcej niż prawda.
                      Zwłaszcza, że Cristiano ze swoim doświadczeniem mógłby się przydać w innej roli. Ciekawe czy kiedyś zobaczymy go na ławce trenerskiej.
                      • wislok1 Re: OT mundial 2026 07.07.26, 20:16
                        Na trenera sie nie nadaje moim zdaniem, tak jak Messi, za duze indywidualnosci...

Trener musi byc cierpliwy i wyrozumialy, ale jednoczesnie stanowczy, jak jakis grajek przegina zdecydowanie...
                        A ci dwaj sa zakochani w samych sobie i innych ludzi nie widza
        • vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 06.07.26, 23:11
          Żenujacy są jedni i drudzy. Mam nadzieję, że Belgia Spanieli wykopie. Fuksem oczywiście, jak to Belgia w tym mundialu.
          • dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 06.07.26, 23:18
            Belgia to se może wykopać. Ziemniaki z gruntu :D To są ciule
            • vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 06.07.26, 23:23
              Oczywiście, że ciule. Ale w meczach najpierw z USA z a potem z Hiszpanią są niestety mniejszym złem.
          • borsuczyca.klusek Re: OT mundial 2026 07.07.26, 10:31
            4:1 to nie takim fuksem jednak
            • vogon.jeltz Re: OT mundial 2026 07.07.26, 10:47
              > 4:1 to nie takim fuksem jednak

No nie, racja. Ale jednak element fuksa był. Gdyby janeski bramkarz nie walnął tego babola, po którym strzelili na 3:1, to różnie mogłoby się to potoczyć.
              • borsuczyca.klusek Re: OT mundial 2026 07.07.26, 11:09
                Bóg ich pokarał za akcję z czerwoną kartką
                • hukers Re: OT mundial 2026 07.07.26, 11:59

> Bóg ich pokarał za akcję z czerwoną kartką
                  >
                  Pewnie też, ale ta faza dla gospodarzy (Meksyk, USA, Kanada0, to już były za wysokie progi (Anglia, Belgia, Maroko)
                  • borsuczyca.klusek Re: OT mundial 2026 07.07.26, 12:08
                    hukers napisał:

>
                    > Pewnie też, ale ta faza dla gospodarzy (Meksyk, USA, Kanada0, to już były za wy
                    > sokie progi (Anglia, Belgia, Maroko)

No ta Belgia aż tak oczywista nie była. A Meksyk grał u siebie.
                    • hukers Re: OT mundial 2026 07.07.26, 13:29

> hukers napisał:
                      >
                      > >
                      > > Pewnie też, ale ta faza dla gospodarzy (Meksyk, USA, Kanada0, to już były
                      > za wy
                      > > sokie progi (Anglia, Belgia, Maroko)
                      >
                      > No ta Belgia aż tak oczywista nie była. A Meksyk grał u siebie.

Meksyk grał u siebie, a kibice to dwunasty zawodnik, Anglicy z kolei prawie całą drugą połowę w dziesięciu. czyli Meksyk nacierał "dwunastką" na dziesięciu angoli i jeszcze bramkę dostał (fakt, że też jedną stracił).
                      • wislok1 Re: OT mundial 2026 07.07.26, 20:18
                        W sumie wyszlo na moje, czyli w 1/4 zdecydowanie dominuje Europa, druzyny z Afryki fajnie graly, ale terza odpadaly masowo, z ameryki Argentyna jest pewniakiem, zobaczymy, jak sobie poradzi Kolumbia
    • boggi_dan Re: OT mundial 2026 07.07.26, 19:34
      Egipt prowadzi już 2:0, a mogło być trzy🤪
    • wislok1 Argentyna 3-Egipt 2 07.07.26, 20:10
      Swietny mecz, bylo juz 0-2 i Egipt byl pewny awansu, a tu nagle chlopaki Argentyniaki sie tak zmobilizowaly, tak docisnely, ze rozwalily faraonow, to bylo cos pieknego po obu stronach...

Szkoda, ze przechodzi tylko 1 zespol, bo Egipt gral bardzo fajnie, ale poziomu Argentyny nie przeskoczyl
      • boggi_dan Re: Argentyna 3-Egipt 2 07.07.26, 20:41
        wislok1 napisał:

> Swietny mecz, bylo juz 0-2 i Egipt byl pewny awansu, a tu nagle chlopaki Arge
        > ntyniaki sie tak zmobilizowaly, tak docisnely, ze rozwalily faraonow, to bylo c
        > os pieknego po obu stronach...
        >
        > Szkoda, ze przechodzi tylko 1 zespol, bo Egipt gral bardzo fajnie, ale poziomu
        > Argentyny nie przeskoczyl
        I przepchnięta Argentyna. Sędzi robił co mógł. Faule
        Argentyny wiedział jak Uzbek widział faule Paragwaju. Tak to jest.
    • dziewczynaengina Re: OT mundial 2026 07.07.26, 20:31
      Hooojnia. Najlepiej niech bubek Messi po raz kolejny mistrzostwo świata zdobędzie. Żeby komentatorzy się mogli zesr... z ekscytacji. I żeby debil bramkarz mógł udawać, że puchar to jego fiut i nim szcza. Qrwa ja pie.... Nie trawie ich.
      • wislok1 Re: OT mundial 2026 07.07.26, 20:40
        Kwestia gustu, ale jednak pieknie sie Argentyna pozbierala po 0-2----

90 procent juz jej wrozylo podroz o domu, a tu strzelili 3 gole i Egipt w koncowce nie istnial...

To tez trzeba umiec, emeryt Messi jednak przebija Ronaldo, dobry jest...
        A koledzy tez nie sa zli...
        • boggi_dan Re: OT mundial 2026 07.07.26, 20:48
          wislok1 napisał:

> Kwestia gustu, ale jednak pieknie sie Argentyna pozbierala po 0-2----
          >
          > 90 procent juz jej wrozylo podroz o domu, a tu strzelili 3 gole i Egipt w konco
          > wce nie istnial...
          >
          > To tez trzeba umiec, emeryt Messi jednak przebija Ronaldo, dobry jest...
          > A koledzy tez nie sa zli...
          A tam nie istniał. Powiedzieć, że Argentyna zagrała słaby mecz, to nic nie powiedzieć. To zwycięstwo im się nie należało. Zobaczymy jak trafią na Francuzów lub Norwegów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka