Dodaj do ulubionych

PROGRAMY MOTORYZACYJNE W TV

IP: *.aster.pl 17.12.04, 15:40
oczywiscie chodzi mi o polskie programy ktore robia testy porownawcze albo
transmituja relacje z F1 na TV4. uwazam ze pracuja tam ludzie malo
kompetentni ktorzy niezbyt dobrze znaja sie na swojej pracy. ostatnio np
widzialem jakis program w ktorym porownywalne byly dwa koreanskie samochody
HUNDAI GETZ i KIA PICANTO . wiadomo ze te samochody naleza do innych
segmentow HUNDAI seg.B KIA seg.A na co wplywa roznica w rozstawie osi. ale
redaktor "ekspert" na kazdym kroku byl zdziwiony mowiac "o hundai ma wiecej
miejsca z tylu","o hundai ma o wiele wiekszy bagaznik" przeciez mozna sie
zetelniej przygotowac do pracy(tabelka jakie auto nalezy do jakiego segmentu
jest w AUTO+ w tabelce z cenami) co do komentatorow na TV4 to kompletna
zenada. czesto sie myla (bolid toyoty jest taki sam jak ferrari) nie wiedza
co dzieje sie na torze, mowia o najmniej istotnych kwestiach o ich tzw.
ploteczkach mozna przeczytac na necie albo w prasie duzo wczesniej. mimo tego
uwazaja sie za profesjonalistow w ostatnim wywiadzie dla gazety F1 RACING. co
wy na to?
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: PROGRAMY MOTORYZACYJNE W TV IP: *.aster.pl 17.12.04, 15:49
      dla mnie top to dureń Kornatowski z tvn turbo, ostatnio mercedesa sl na
      parkingu pomylił z slk.... , a w ogóle ten jego rentgen to żena....
      • Gość: długopisem Re: PROGRAMY MOTORYZACYJNE W TV IP: 81.190.171.* 17.12.04, 17:49
        W porównaniu do automaniaka rendgen jest o oczko wyżej - przynajmniej u mnie.
        Co do tego testu, to rzeczywiście porażka. Dodatkowo wypowiadał się szef
        Getza - "bardzo ekonomiczny samochód". No chyba na warunki amerykańskie, bo średnie spalanie w mieście dochodzące do 10l w zimie to wynik porównywalny z autami o 2 klasy wyżej.
    • Gość: tencoszukawsieci Re: PROGRAMY MOTORYZACYJNE W TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 19:01
      Uważam że Rentgen w nowej formule jest bardzo ciekawy. Jest to pierwszy polski program gdzie przeprowadza się rzetelne testy aut dla zwykłego śmiertelnika.Opis wad i zalet na który zwracają uwagę zwykli ludzie ( a nie jacyś miszczowie kierownicy z 500KM pod maską i pogardą do wszystkiego co ma ponizej 300KM).
      Nie ma jakiś dziwnych samochodów za jedyne 100 tys. EURO czy równie egzotycznych marek.Jedyny zabawny element to ekspert od używanych ktorego należy traktować z pewnym przymrużeniem oka ( tak jak i wypowiedzi dealerów - wiadomo reklama). Z tego co zauważyłem to głównym kryterium porównawczym jest cena i do danej ceny dobiera się jakieś wyróżniające się w tym kryterium auta.Ciekawe co dalej zaproponują.Co do transmisji F1 to polecam relacje na RTL,; są profesjonalne.
      p.s.Przy oglądaniu TV należy myśleć a nie patrzeć w kineskop z otwartą buzią bo można nie załapać kiedy zaczynają się reklamy. ;-))))
      • Gość: QQRYQ Re: do TENCOOSZUKAWSIECI IP: *.aster.pl 18.12.04, 08:24
        osobiscie to wolabym ogladac fachowa transmisje F1 w jezyku polskim w polskiej
        telewizji ale czasami nerwy mi puszczaja i musze przelaczyc na RTL. co do
        testow samochodow to chodzilo mi raczej o zetelna informacje na temat tego
        czego podjeli sie przetestowac. niewazne co testuja czy maluch czy porsche
        niech najpierw poczytaja materialy w fachowej prasie niech pojada do
        przedstawiciela tej marki cos sie dowiedziec i potem niech zrobia z tego
        program.
        ps. kiedys bardzo podobal mi sie taki program w ktorym testowali samochody
        trzech marek a na temat produktu konkurenta wypowiadali sie przedstawiciele
        dwuch pozostalych marek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka