Dodaj do ulubionych

Bez kolpakow jezdza niechlujne brudasy

06.01.05, 22:21
Nie sadzicie? Jak widze samochod bez kolpakow to wiem, ze jezdzie nim niechluj
i burak. Oczywiscie nie dotyczy to alufelg, bo tutaj trudno zalozyc kolpaki.
Ostatnio pelno sie tego namnozylo, chyba dlatego, ze cala masa brudasow jezdzi
na oponach zimowych i to chyba jakis ich znak rozpoznawczy. Pewnie chca calemu
swiatu pokazac, ze maja luksus w postaci zimowek, a faktycznie wychodza na
burasow. No wiec burasy do garazu albo na parking i zakladac kolpaki lezace na
balkonie albo w piwnicy. Nie wystarczy byc czystym i pachnacym tylko latem.
Zima to pora roku jak kazda inna. A moze w zime sie nie myjecie i stad ten
buracki nawyk?
Obserwuj wątek
    • Gość: Łukasz Re: Bez kolpakow jezdza niechlujne brudasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 22:40
      Witaj Zuziu.
      W swoim Polo '93 mam kołpaki za jakieś 30 zł z takimi go kupiłem i takie są,
      nawet zaczynaja mi się podobać. Oczywiście podstawa to alufelgi żeby samochód
      ładnie wyglądał, ale niestety jakoś nie mam funduszy na ten cel. Gdybym
      zainwestował w "alusy" to Polówka pewnie śmigałaby na nich tylko z oponami
      letnimi, a zimówki miałaby na stalowych felgach (oczywiście z kołpakami :)) Jak
      wspomniałem kołapki są za jakieś tam 30 zł, do poprzedniej Polówki tez takie
      kupiłem, ale bardzo podobają mi się oryginalne kołapki Vw. Jednak ich cena jest
      dosyc wysoka nawet jako uzywane. Kolega jest przedstawicielem handlowym i
      dostał służbową skodę fabię z bardzo pięknymi kołpakami skody. Nacieszył sie
      nimi 4 dni!!!! I jakoś od tej pory inaczej patrzę na te oryginalne kołapki Vw,
      cholera mnie bierze na samą myśl że miałbym zapłacić za tekiego kołapaka
      kilkaset złotych a jakiś pierd... dres po prostu by sobie zdjął z moich kół.
      Chociaż nie sądze że mógłby je sobie załozyć do swojej 20-letniej
      megawypasionej "empałer" he, he...
      Pzdr.
      • Gość: go co ma kolpak do brudasa?? IP: *.aster.pl 06.01.05, 23:12

• januszcz Re: co ma kolpak do brudasa?? 06.01.05, 23:22
          Zuzia laska nieduzia jest pewnie przedstawicielką interesu pod nazwą "Produkcja
          Ohydnych Kołpaków". Bulwersuje ją fakt, ze w społeczeństwie rośnie poczucie
          estetyki i nikt prawie nie chce zakładać tego badziewia na koła.
          To właśnie buractwo jeździ z kołpakami, które mają im przypominać aluminiowe
          felgi.

J.
          • Gość: robercik Re: co ma kolpak do brudasa?? IP: *.gryfice.sdi.tpnet.pl 07.01.05, 10:41
            > To właśnie buractwo jeździ z kołpakami, które mają im przypominać aluminiowe
            > felgi.

Ja mam założone kołpaki, ponieważ samochody osobowe bez kołapaków jakoś
            "dziwnie" wg mnie wyglądają. A burakiem nie jestem.
      • Gość: Łukasz Re: Bez kolpakow jezdza niechlujne brudasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:24
        Ma. Nichluj czy brudas wszystko jedno. Jak jeździsz bez kołpaków to widać że
        nie za bardzo Ci zależy na tym jak wygląda Twój samochód. Czyli równie dobrze
        może być niemyty całą zimę.
        Mnie najlepiej podoba sie jak koleś jedzie samochdem z róznymi kołpakami na
        kołach :-)
      • pavulon78 Re: Bez kolpakow jezdza niechlujne brudasy 08.01.05, 08:30
        Mylisz się. Niedawno widziałew sraczkowato zielonego golfa I po "tuningu"
        (ziebieskie diody w klamkach, spojler, duże pierdzidło) na nowiutkich
        volkswagenowskich kołpakach. Pewnie te kołpaki były więcej warte niż cała ta
        padlina. A głupi dres który wsiadał do tego "samochodu: kołpaki pewnie kupił w
        salonie VW.
    • Gość: heniek Re: Bez kolpakow jezdza niechlujne brudasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:23
      co ma kołpak do brudu debilu?
    • Gość: Albercik Re: Bez kolpakow jezdza niechlujne brudasy IP: *.sownet.gliwice.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:24
      laleczko pewnie nie wiesz bo niby czemu masz wiedziec skoro najdalsza trasa to market i z mamuska do fryzjera pomykasz, to ja ci powiem ze 80% sam. w europie w zimie jezdzi bez paskudnych plastikowych kolpakow . tak sie sklada ze ja ich tez nie mam i nie mam zamiaru tracic na takie badziewie kasy a o samochod dbam caly rok bo tak zostalem wychowany i juz laleczko pa . pozdrawiam . chyba sie nie gniewasz ale troche mnie to ruszylo
      • Gość: ma 80% w Europie! Jezusicku! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.05, 01:05
        ja ci powiem ze 80% sam. w europie
        > w zimie jezdzi bez paskudnych plastikowych kolpakow

Och kurde-balans! W Europie! 80%! Ą! Ę! Przedstawiciel cywilizacji zachodniej
        przemówił do ciemnego narodu...

PS. A post to oczywista prowokacja. Czy ktoś na tym forum pamięta druida? Ten
        to potrafił prowokować, że aż klawiatury miały zwarcia od piany toczonej tu
        przez niektórych. <lol>
        • dr.uid MADE BY DR.UID 07.01.05, 09:17
          rotfl
    • Gość: Daniel Re: Bez kolpakow jezdza niechlujne brudasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:33
      Nie masz kołpaków w ogóle czy tylko zimą. A jak tylko zimą to wytłumacz
      dlaczego latem jeździsz z kołpakami, a zimą bez. Zuzia mam takie samo zdanie
      jak ty.
    • ziolek76 Re: Bez kolpakow jezdza niechlujne brudasy 06.01.05, 23:33
      Witam, ja też jeżdżę bez kłpaków zimą i nie uważam się za brudasa, o autko dbam
      i wolę zainwesować w pomalowanie felg niż ukrywanie zardzewiałków pod tandetnym
      plastikiem. Ponadto w zimę czasami tak jest że na parkingu nawieje Ci śniegu
      między kołpak a felgę, co przy sprzyjających warunkach zamarza i całe wyważanie
      koła jest o kant d...
      Pozdrawiam
      • Gość: ANO nie tylko rdza IP: *.crowley.pl 07.01.05, 09:29
        To nie tylko kwestia estetyki czy zakrycia rdzewiejących felg.Tak naprawdę
        kołpaki ograniczają dostawanie się syfu wszelakiego na tarcze czy bebny a po za
        tym poprawiają wygląd auta.Bez kołpaków na czarnych felgach wygląda jakby
        pogotowie gazowe albo energetyczne po wsi jezdzilo a nie człek z gustem.
      • Gość: Daniel Re: Bez kolpakow jezdza niechlujne brudasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 01:31
        Ziołek nie uważam ciebie za brudasa tylko za bereta. Jeździsz przez pół roku z
        kołpakami, a przez pół bez. I poza tym piszesz bzdury. Pozdro.
    • kollector Re: Bez kolpakow jezdza niechlujne brudasy 07.01.05, 01:16
      gdzieś tu na 4um jest temat o największym idiocie...
      ja mam już swojego kandydata
      o przepraszam - kandydatkę
      • Gość: he he A głupki jeden za drugim odpowiadają na głupi post IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 06:56
        he he
        • Gość: :) Re: A głupki jeden za drugim odpowiadają na głupi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 07:44
          w takich sytuacjach mówi się: fiu fiu, a nie he he
          • Gość: Kurczak Próba znalezienia czegoś mądrego w temacie... IP: 212.160.172.* 07.01.05, 09:56
            Troche mi wstyd, że zabieram głos w takim żenującym temacie, ale co tam ;-)

Jestem bardzo świadomym "nieużytkownikiem" kołpaków. Jeżdżę na 13 calowych (13
            cali mam również na własne życzenie), stalowych felgach o całkiem przyjemnym
            kształcie, które są zadbane, bardzo ładne wg. mnie i wyglądają zdecydowanie
            lepiej niż jakiekolwiek kołpaki. Mój pomysł na przyszły rok, to opiaskowanie
            felg i pomalowanie ich bezbarwnym lakierem - wygląda to rewelacyjnie.

Dodatkowo uważam, że z pojęciem czystości samochodu idzie w parze brak kołpaków
            ponieważ gromadzący się za nimi brud jest czymś w rodzaju brudu pod
            paznokciami - wielu osobą nie przeszkadza, ale jest grupa która to widzi i ma
            prawo ich to drażnić. Zdarza mi się robić hurtowe mycie pojazdów w mojej
            rodzince i w samochodzie siostry zdejmuje kołpaki do mycia bo mnie drażni to,
            że nawet jak wyleje na nie 100ltr wody to i tak ciągle wypływa zza nich syf.

Reasumując, ja nie lubię kołpaków, przysłowiowy kowalski lubi, nowakowi jest to
            obojętne i każdy ma prawo do zadecydowania jakie chce mieć koła, tak więc
            zajmijmy się poważniejszymi sprawami, bo szkoda gadać...

z hondowym pozdrowieniem dla "okołpakowanych" i "nieokołpakowanych"
            Kurczak

PS. Można ten temat rozwinąć w troszkę mądrzejszym kierunku, typu czy
            stosowanie kołpaka nie zmniejsza wentylacji tarcz, czy jest sens zwiększać masę
            nieresorowaną - to jest trochę przesadzone :-), czy odpadający kołpak stwarza
            zagrożenie na drodze, itp.
    • Gość: parapet Re: Bez kolpakow jezdza niechlujne brudasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 10:17
      Dzisiaj rano, jadąc do pracy, widziałem, jak jeden gość stał się nagle
      niechlujem. Odpadł mu kołpak. Za to jadący na pasie obok oberwał kołpakiem w
      maskę. Pewnie się ucieszył, że ludzie jeżdżą z kołpakami.
    • ludzie_z_miasta [...] 07.01.05, 10:21
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Andre Prosta i ograniczona !!! IP: 213.241.46.* 07.01.05, 10:39
      A nie wpadłaś na to ,ze moze po prostu niektórym te kołpaki ukradli?? Uzytkuję
      2 autka. W jednym mam kołpaki przykręcane (takie są fabryczne, bo innych nie
      uzywam) a w drugim nie mam wcale, ponieważ fabryczne są "na wcisk", więc łatwe
      do "pożyczenia". W tym roku kupiłem 3 komplety (!!!) i nie mam zamiaru kopować
      następnego. A felgi aluminiowej szkoda na zasolone drogi bo po sezonie będzie
      wyglądała kiepsko. Poza tym nie wtykaj komuś od brudasów tylko dlatego ze nie
      nosi krawatu do garnituru, bo nie widzą zwiazku. No ale to świadczy o tobie
      (patrz tytuł).
      pozdr.
      andre
      • Gość: jannowak Re: Prosta i ograniczona !!! IP: *.dip.t-dialin.net 07.01.05, 11:13
        Oj Zuzia chcialbym miec Twoje problemy
        apropo(wiesz co robi pies gdy niema nic do roboty)
        • kollector Re: Prosta i ograniczona !!! 07.01.05, 11:42
          jak jest ładna to skoro nie ma swoich to może moje lizać
          ale jakbrzydka to... nie wiem, ale oferta nieaktualna
    • emes-nju Jestem niechlujnym brudasem... 07.01.05, 11:21
      ...samochod z zewnatrz myje raz na rok, a kolpaki (oryginalne od 5 lat) mam. Jak jeden diabli wzieli na jakiejs dziurze to kupilem w ASO.

Cos nie wydaje mi sie, zeby to bylo takie proste...
    • Gość: wojtek Re: Bez kolpakow jezdza niechlujne brudasy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 11:54
      buraki i brudasy to ci co kradna te kolpaki
      nie mam i nie posiadam bo mi jakis burak zaje...
      orginalne kosztuja ok 100zł sztuka i po co kupowac jak znowu zaje.... a
      nieorginalne odpadaja podczas jazdy probowale ruzne i spadaly wiec nie mam i
      miec niebede chyba ze kiedys kupie alumy

pozdrawiam
      • Gość: Albercik Re: Bez kolpakow jezdza niechlujne brudasy IP: *.sownet.gliwice.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 16:42
        pozdrowienia dla pani Zuzanny. fajne kolpaki widzialem chyba se kupie hehe pozdrawiam
        • Gość: zefir Re: Bez kolpakow jezdza niechlujne brudasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 19:09
          od nowego (6,5 roku) mam alumy.Te same na lato i zime .I wygladaja gorzej od
          najgorszych kolpaków !!.Ale gumki ma zawsze topowe micheliny piloty V.Olal pies
          wyglad kola -ono ma jechać!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka