Gość: Gawdar IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.01, 21:10 Picasso - czy warto kupić ten samochód Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: BALAGANG Re: Citroen Xsara Picasso IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.05.01, 22:33 Lepsza Multipla. Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Citroen Xsara Picasso IP: 192.168.10.* / *.unregistered.formus.pl 22.05.01, 15:27 Gość portalu: Gawdar napisał(a): > Picasso - czy warto kupić ten samochód Gawdar! Pod koniec zeszlego roku decydowalem sie na zakup auta. Poniewaz kocham CYTRYNY, a powiekszjaca sie rodzina wymusila zakup tzw. auta rodzinnego. Wybieralem miedzy Xantia, a Picasso. Picasso jest ciekawe, awangardowe, pakowne i dla kogos kto lubi wysoko siedziec na krzesle. Zawieszenie jest dziwne - sztywne i ciagle cos w nim stuka. Bardzo podobalo sie mojej zonie, ja jednak wybralem zawieszenie hydroaktywne, rozwiazanie bardziej tradycyjne wewnatrz, z bagaznikiem kombi - Xantie. Dla porownania Scenic pod pewnymi wzgledami jest fajniejszy, bardziej dopracowany (w koncu jest na rynku dluzej), ale wedlug mnie Picasso jest ladniejszy i bardziej nowatorski. W salonach oferuja jazdy probne - pojezdzij, sproboj. Pozdr Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Citroen Xsara Picasso IP: *.artcom.pl 24.05.01, 19:02 Mam Picasso 1.8 16 v od września 2000.Na zegarze 16 kafli i nic.Spalanie:na trasie średnio 5,5 czasem jak sie wczówam to 5,3 l/100. Generalnie chwale sobie zużycie paliwa gdyż średnio zima/lato/trasa/miasto to jakieś 6,5-7 l/100 km przy lekkiej stopie. Wypas: el szyby el lustra (podgrz) klima aut radio RDS + 6 gł. kilka gadgetów o których dowiesz się w salonie (wycieraczki,radio,światła itp.) podłokietniki reg.wys.fotela kier. światła p.mgielne 2xairbag abs tapicerka wel. bagażnik 550-2200 !!! Reasumując jestem narazie BARDZO ZADOWOLONY.Auto jest bardzo ciche,dobrze się prowadzi,ma aż 276 cm rozstaw osi,ma b.obszerne wnętrze.Kierując sie rozsądkiem nijlepszy minivan. pozdro więcej? slavo-m@wp.pl Link Zgłoś