Dodaj do ulubionych

Suzuki z Polski!

28.01.05, 14:26
Suzuki przenosi produkacje Wagona R+ do Polski - do Opel Polska w Gliwicach.
Produkcja na Węgrzech zakonczy się w lutym lub marcu br.
To nie żart, dzisiaj podala tę informację prasa węgierska. Fabryka w
Esztergom skoncentruje się na ignisie, nowym swifcie i całkowicie nowym
samochodzie opracowanym przez Suzuki wspólnie z Fiatem.
Obserwuj wątek
    • grogreg A co w tym dziwnego? 28.01.05, 14:37
      Suzuki Wagon R+ i Opel Agila to te same samochody. Roznica jest silnik.
    • woman29 Re: Suzuki z Polski! 28.01.05, 15:16
      a mozesz podac www na jakiej to wyczytales?Dzieki.
      • elkaem Re: Suzuki z Polski! 28.01.05, 15:48
        woman29 napisała:

> a mozesz podac www na jakiej to wyczytales?Dzieki.

www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=234119
        Pzdr
        • Gość: hehe.he Re: Suzuki z Polski! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 17:10
          no i wszystko jasne

Dla tych co nie znają węgierskiego:
          Lengyelország-Polska
          Wagon R+ - Wagon R+
          50 milliárd forint - 50 miliardow forintów
          :))))))
    • Gość: cc Re: a to ciekawe, bo ja czytałem że Wagon R+ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 18:38
      jest wycofywany z oferty Suzuki Motor Poland ze względu na małe zainteresowanie
      i wejście Swifta...
      • Gość: Kokeeno Re: a to ciekawe, bo ja czytałem że Wagon R+ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.05, 19:37
        Czyżby to była oficjalna wersja SMP?

Swoją drogą dziwna ta polityka GM, żeby sprzedawać w jednym kraju dwa konkurujące ze sobą modele na podstawie jednego projektu - osobiście wolałbym Wagon R+ niż Agilę, ze względu na mocniejszy silnik i wersję 4x4, która była rok temu w ofercie (jeszcze niedawno gdzieniegdzie dało się kupić jakieś resztki za bardzo rozsądną cenę)... Z drugiej strony Agila mogła być wyposażona w dizelka, którą to możliwość wersję Suzuki na Polskę są często pozbawione (teraz chyba tylko Grand Vitara, XL7 i Liana)...
        • Gość: aki Re: a to ciekawe, bo ja czytałem że Wagon R+ IP: *.protonet.pl 29.01.05, 09:32
          w niemczech suzuki wagon są dostępne także i z dieslem
          • Gość: Kokeeno Re: a to ciekawe, bo ja czytałem że Wagon R+ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.01.05, 10:10
            Podobnie jak i ignisy... Po prostu smp ma bardzo ubogą ofertę na nasz rynek...
    • Gość: aki w dzisiejszej GW tez o tym piszą IP: *.protonet.pl 29.01.05, 12:04

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka