Dodaj do ulubionych

Ford C-max - Wada fabryczna!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 22:11
Dotyczy silnika 2.0 tdci.
Kiedy jest zimny - jak każdy diesel - ma dużą amplitude wibracji. W celu
zwiększenia komfortu jest bardzo miękko zawieszony. Jednocześnie samochód ma
twarde zawieszenie jezdne. Skutek - podczas jazdy z nierozgrzanym silnikiem,
na nierównościach drogi silnik stuka osłoną termiczną w metalową listwę nad
komorą silnika.
Pół roku szukałem przyczyny stuków, które znikały po kilku kilometrach jazdy.
Serwis? Nic nie słychać bo akurat przyjeżdżałem z ciepłym silnikiem.
Wzruszenie ramion.
W ogóle cały ten samochód się rozłazi... trzymajcie się z daleka. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • dr.rocco A czego mozna sie spodziewac po fordach ? 02.02.05, 22:16
      To wiadomo jak jest z fordami , ford gowno wort.
    • bejrutek Re: Ford C-max - Wada fabryczna! 02.02.05, 22:17
      Nie zły silnik do tego auta( nie taniego ). Takie pierdoły rozbrajają
      człowieka. Niby 21-wszy wiek, a nowoczesne drogie auta przez swoją ilość
      usterek są pod względem komfortu czsami o wiele gorsze od poprzedników.
    • Gość: gość Re: Ford C-max - Wada fabryczna! IP: *.info / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 22:25
      No i sam widzisz , nikt nie podejmuje tematu . Fordy uchodzą tutaj za
      nadzwyczajne w każdym calu samochody , tutejsi są tak zaślepieni, że omijają
      takie posty dużym łukiem . Gdybyś tak napisał np.o francuzach , szczególnie o
      Lagunie , to by się posypało . Ale Ford tutaj to ideał , bo tak się tu uważa a
      kontrargumentów po prostu się nie zauważa. Całe szczęście , że tylko tutaj bo
      byśmy tylko focusami i mondeami jeżdzili. Brrr, to byłby horrorek.
    • Gość: Monopolowy Re: Ford C-max - Wada fabryczna! IP: *.chello.pl 03.02.05, 22:28
      I nie daj Bóg coś złego na nubirę powiedzieć, od razu cię onan29 zakrzyczy
      • Gość: fin Re: Ford C-max - Wada fabryczna! IP: *.pro-internet.pl 03.02.05, 22:37
        a co to za wada ? oby wszystkie autka miały tylko takie wady ,a tak na marginesie to co ci jeszcze się psuje ?
        • Gość: bifidus Re: Ford C-max - Wada fabryczna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 17:06
          Co jeszcze? Alarm nie działa praktycznie od zamontowania, z krótkimi przerwami
          po wizycie w serwisie - tydzień spokoju i od nowa. Fotel skrzypi co serwis
          tłumaczy "że to taka konstrukcja". Coś stuka w bocznych słupkach, odpada
          przylepiony do lusterka monitor czujnika cofania, trzeszczą plastiki, zegar sam
          przestawia godzinę co kilka dni itd. itp. niby szczegóły ale jesli jest ich tak
          dużo to podważa zaufanie i do samochodu i do marki. I stąd pewnie kiepska
          opinia o Fordach, której niestety nie uwzględniłem przy zakupie. Drugi raz tego
          błędu nie popełnię :)
    • Gość: gośc Re: Ford C-max - Wada fabryczna! IP: *.info / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 22:57
      Proszę - kolega fin , klasyka tego co napisałem wyżej . A propos mondeo już
      zarżnięte , jak przedtem Laguna , czy jeszcze nie ?
      • Gość: fin Re: Ford C-max - Wada fabryczna! IP: *.pro-internet.pl 03.02.05, 23:08
        Laguna to syf fabryczny ja nie zazynam samochodów a Mondek jest w porządku nie ma problemów własnie się zastanawiam nad C-MAXEM 2,0 TDCI albo nowym FOCUSEM 2,0 tdci
        • Gość: fin Re: Ford C-max - Wada fabryczna! IP: *.pro-internet.pl 03.02.05, 23:14
          aha i jeszcze jedno Ford wcale nie jest ideałem ale jest solidny i w rozsądnej cenie (obecnie chyba w najlepszej )
    • Gość: Albercik Re: Ford C-max - Wada fabryczna! IP: *.sownet.gliwice.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 00:09
      ladne autko tylko ta cena z motorkiem 1.6 tdci 109 km za 92 tys troche przesadzili , takie dzisiaj widzialem jak odbieralem autko z reklamacji z serwisu forda . co do laguny , bardzo podoba mi sie kombi , tylko dlaczego sie tak sypia i znam to od szefa serwisu RENI. pozdrawiam. tak na marginesie to kazde autko jest super jak jest nasze , wszystkie inne sa be
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka