Dodaj do ulubionych

Do "duże a małe d duże m"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 09:59
Znudziło mi się aktualne auto ( Mondeo TDCI ) i przymierzam się do zmiany.
Biorę pod uwagę kilka opcji m.in.ST 220.
W związku z tym moje pytanie do Ciebie:jakie masz wrażenia z użytkowania tego
auta?
Czy ten profil opon,w które jest oryginalnie ST 220 wyposażony ( 18"/40 )
nie jest pomyłką na nasze drogi?
Obserwuj wątek
    • Gość: AdM Re: Do "duże a małe d duże m" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 10:24
      Moje TDCI było sprzed liftingu, więc duża różnica jakościowa jest choćby z tego
      względu. ST220 sprawia wrażenie "czegoś specjalnego", samo odpalanie silnika
      jest sporym przeżyciem :-) Zawieszenie jest niesamowicie dopracowane(biorąc pod
      uwagę 18' felgi), wg mnie pod względem połączenia komfortu i sportu lepsze nawet
      niż 3 BMW, nie wspominając o takich porażkach jak np nowe A6, które oferuje
      komfort tylko na 16'. Silnik optymalny, ciągnie w całym zakresie, kiedy trzeba
      milczy, kiedy trzeba miauczy. 3xAle: na koła trzeba oczywiście cholernie uważać,
      wydatki na paliwo, w porównaniu z dieslem pomnożyć dokładnie przez 2, hamulce
      sprawiają wrażenie podatnych na fading, ale być może mam juz słaby
      zestaw(jeszcze tam nie zaglądałem). W sumie samochód nie dla każdego, raczej dla
      entuzjasty.
      • szymizalogowany Re: Do "duże a małe d duże m" 07.02.05, 10:28
        w porównaniu z dieslem pomnożyć dokładnie przez 2,

To nie tak źle chyba biorąc pod uwagę doznania z jazdy 3.0 V6 (również słuchowe)

Kupiłeś używkę czy nowy? Jeśli używkę to jak one stoją?
        • Gość: AdM Re: Do "duże a małe d duże m" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 10:45
          szymizalogowany napisał:

> w porównaniu z dieslem pomnożyć dokładnie przez 2,

Odkąd po znajomości nalewasz mi za darmo, argument nie istnieje ;-)

>
          > To nie tak źle chyba biorąc pod uwagę doznania z jazdy 3.0 V6 (również słuchowe
          > )

A wyobraź sobie, że pod względem dynamiki nie ma przepaści.

>
          >
          > Kupiłeś używkę czy nowy? Jeśli używkę to jak one stoją?

Prawie nowe egzemplarze niewiele ponad 20tys. Eu, tylko brać, zwracając uwagę na
          model po fl.
          • szymizalogowany Re: Do "duże a małe d duże m" 07.02.05, 10:48
            > szymizalogowany napisał:
            >
            > > w porównaniu z dieslem pomnożyć dokładnie przez 2,
            >
            > Odkąd po znajomości nalewasz mi za darmo, argument nie istnieje ;-)

Cicho! Miałeś nic nie mówić.

> Prawie nowe egzemplarze niewiele ponad 20tys. Eu, tylko brać, zwracając uwagę
            n
            > a
            > model po fl.

Gdzie w Niemczech?
            • Gość: AdM Re: Do "duże a małe d duże m" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 11:00
              Np. home.mobile.de/Cargo-Bottrop 23.400Eu
              • Gość: Mnietek Re: Do "duże a małe d duże m" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 14:36
                Gość portalu: AdM napisał(a):

> Np. home.mobile.de/Cargo-Bottrop 23.400Eu

Mozna znaleźć lepsze oferty już poniżej 20.000 Euro.

www.autoscout24.pl/home/index/detail.asp?
                ts=5227219&id=oxxmdjsfita&sc=&m ake=29&model=1763&pricefrom=800 0&euroto=0&zip=

www.autoscout24.pl/home/index/detail.asp?ts=5227219&id=exzmdntaqpg&sc=&make=29&eurofrom=8000&euroto=0&zip=

www.autoscout24.pl/home/index/detail.asp?ts=5227219&id=dtilyrucefr&sc=&make=29&eurofrom=8000&euroto=0&zip=

• Gość: AdM Re: Do "duże a małe d duże m" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 14:49
                  Mnieciu znajdź lepszą ofertę, ale na model po fl.
                  • Gość: Mnietek Re: Do "duże a małe d duże m" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 14:53

> Mnieciu znajdź lepszą ofertę, ale na model po fl.

To smutne ale link ktory ty podales to tez wersja sprzed face-liftingu.
                    • Gość: AdM Radosne, radosne.. IP: *.chello.pl 07.02.05, 15:40
                      Gość portalu: Mnietek napisał(a):

> Gość portalu: AdM napisał(a):
                      >
                      > > Mnieciu znajdź lepszą ofertę, ale na model po fl.
                      >
                      > To smutne ale link ktory ty podales to tez wersja sprzed face-liftingu.

Link, który ja podałem to wersja po fl, najłatwiej rozróżnić to po wyglądzie
                      panelu klimatyzacji Mnieciu.
                      • Gość: Mnietek Pieprzysz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 16:12

> Gość portalu: Mnietek napisał(a):
                        >
                        > > Gość portalu: AdM napisał(a):
                        > >
                        > > > Mnieciu znajdź lepszą ofertę, ale na model po fl.
                        > >
                        > > To smutne ale link ktory ty podales to tez wersja sprzed face-liftingu.
                        >
                        > Link, który ja podałem to wersja po fl, najłatwiej rozróżnić to po wyglądzie
                        > panelu klimatyzacji Mnieciu.

Pieprzysz dalej bo te Mondeo po face-liftingu jest od 2004 r.
                        • Gość: AdM Brednie IP: *.chello.pl 07.02.05, 16:18
                          Gość portalu: Mnietek napisał(a):
                          > Pieprzysz dalej bo te Mondeo po face-liftingu jest od 2004 r.

Wiesz co jest od 2004r.? Mondeo wyprodukowane od 2004r. I kropka. Mylisz
                          marketingowe określenie MY2004 z datą produkcji.

• Gość: Mnietek Dalej pieprzysz i to porządnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 16:44
                            Bo Mondeo po face-liftigu jest w sprzedaży od 2 połowy 2004 roku czyli od
                            lata.Nawet Mondeo z marca 2004 roku to "stare Mondeo".
                            • duze_a_male_d_duze_m Zaniżasz poziom forum 07.02.05, 16:49
                              Toniesz w niewiedzy. To co ja mam? Produkcja ok. 08.2003r. skrzynka 6biegów i
                              audio sony. He?
                              • duze_a_male_d_duze_m Re: Zaniżasz poziom forum 07.02.05, 16:57
                                ST220 FL osiągalne na rynku niemieckim od 05/2003.
                                www.motor-talk.de/time19/b2003/c04/d4/e90631/z7Kropeczka.
                        • Gość: WPR Re: Pieprzysz... IP: *.acn.waw.pl 07.02.05, 16:18
                          > Pieprzysz dalej bo te Mondeo po face-liftingu jest od 2004 r.

Te ziomal
                          Jakby pieprzyl toby zatkiem ruszal :)
                          • Gość: Kaszana Po fl. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 09:04
                            Oczywiście,że link,który podał Adm pokazuje Mondeo po fl.Rozpoznać to można
                            wewnątrz po panelu środkowym,a na zewnątrz po zupełnie innych światłach
                            przeciwmgielnych.
                            Nie wiem na jakiej podstawie Mnietek ,nie mając racji, tak się upiera.
                            • Gość: WPR Re: Po fl. IP: *.acn.waw.pl 08.02.05, 09:46
                              > Nie wiem na jakiej podstawie Mnietek ,nie mając racji, tak się upiera.

Bo prawda i sprawiedliwosc po naszej stronie musi byc
          • Gość: Kaszana Re: Do "duże a małe d duże m" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 11:47
            Na "Autoscout" jest tez bardzo dużo ofert fabrycznie nowych Mondeo 2,2 TDCI
            w wersji Titanium z 31(!!!)procentowym rabatem.W tej wersji auto w polskim
            salonie kosztuje ok.120 tysięcy,a w niemieckim można kupić za 96 tysięcy
            (23340 Euro).
            Nie mam pytań.
            Czy swojego ST 220 sprowadziłeś z Niemiec?
            • Gość: AdM Re: Do "duże a małe d duże m" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 12:02
              Gość portalu: Kaszana napisał(a):
              > Czy swojego ST 220 sprowadziłeś z Niemiec?

Zrobiłem podmiankę w komisie w PL.
    • Gość: Kaszana Re: Do "duże a małe d duże m" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 11:55
      Mój Mondeo również jest sprzed fl.
      Biorę pod uwagę też - MIEDZY INNYMI - 2,2 TDCI.
    • greenblack Co tu się dzieje?! 07.02.05, 13:36
      Głód mocy! Przeskakiwanie z mocnych dyzli na wymagające obrotów benzynowce!
      Świat się kończy!
      • Gość: AdM Zawsze chętnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 14:02
        greenblack napisał:

> Głód mocy! Przeskakiwanie z mocnych dyzli na wymagające obrotów benzynowce!
        > Świat się kończy!

Przeskoczyć z diesla na benzynę? Jasne, pod warunkiem stosunku pojemności 2:3!
        • szymizalogowany Re: Zawsze chętnie! 07.02.05, 14:14
          > Przeskoczyć z diesla na benzynę? Jasne, pod warunkiem stosunku pojemności 2:3!

Tak? A jakbys miał jeździć np. Vectrą i koszty paliwa by nie miały znaczenia,
          to co byś wziął 2.2 DTI czy 2.0T ??? A Laguną co byś wziął 2.2 DCi czy 2.0T ???

Jakbyś miał kupić nadchodzące BMW serii 3 i znowu kosztu paliwa nie mają
          znaczenia to co byś wybrał 335d czy 335i?

Wolałbyś jeździć Mercedesem E 220 CDI czy E 200 Kompressor?

Nie wspominam już wogle o tym czy byś wolał diesla 2.0 czy Imprezę 2.0 albo
          Lancera 2.0 (najlepiej w wersji FX340 albo FX400) ???
        • greenblack Re: Zawsze chętnie! 07.02.05, 14:17
          Chcesz powiedzieć, że ekwiwalentem E220 CDI jest E350?
          • Gość: AdM Re: Zawsze chętnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 14:22
            A nie wiem, nie prowadziłem w życiu żadnego Mercedesa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka