Dodaj do ulubionych

Ile wam spala na setke Fabia 1.4 MPI (60km)

22.02.05, 23:17
Ja po autostradzie w niemczech zszedlem ponizej 5 litrow w miescie przy
ostrej jezdzie nawet 11 litrow a srednio mi spala od 7 do 8 litrow :)
Obserwuj wątek
    • maciejosss Re: Ile wam spala na setke Fabia 1.4 MPI (60km) 23.02.05, 11:30
      te 5l na autostradzie to raczej jazda samemu do 90km/h

a 11l po kieście to b. dużo.

moje:
      - min. to 4,6l na trasie ( max 80km/h)
      - max 9,5l-po mieście ( min - 5,8l )
      - średnie lato/zima - 6,5/7,4

ogólnie mam ciężką nogę , ale inny silnik ( nie diesel )
    • Gość: at Re: Ile wam spala na setke Fabia 1.4 MPI (60km) IP: *.net-serwis.pl 23.02.05, 14:12
      W mieście 10 l to pali moja meganka 107 KM przy włączonej klimie i b. ostrej
      jeździe (klocki ham. wystarczają mi max. na 25 tys.km). Tak już mam ;-)
      • tygrysek020 Buhaha 23.02.05, 23:47
        CHyba jak ja pod gorke pchasz a z gorki wsiadasz do samochodu. Pomysl
        czlowieku co ty wogule mowisz jakim cudem silnik 107 km pali tylko 10 litrow.
        P.S. Bo pewnie jezdzisz rozje..ym malucham a udajesz ze sie znasz na
        samochodach, spytaj sie jakiego kolwiek kierowcy to powie ci ze ostra jazda
        silnikeim 107 km musi zakonczyc sie spalaniem grubo powyzej 10 litrow. A To
        fajne masz chamulce skoro ci starczaja na 25 tys. pewnie kupiles na bazarze od
        ruskich za 1o zl :)hahaha
        • Gość: andrew Re: Buhaha IP: 81.210.86.* 24.02.05, 09:19
          Myślę Tygrysku, że się mylisz i to nawet grubo. Moje 135 KM nawet przy ostrej
          jeździe pali 10 l. Poprzedni miał 125 KM i palił podobnie. Co do klocków to
          niestety jeżeli nie są oryginalne lub renomowanej firmy to potrafią się
          skończyć nawet po 15 tys. Więc zanim powiesz następnym razem "buhaha" i
          będziesz sie nabijał z kolesia, to się zastanów, bo zapewniam cię, że są
          samochody posiadające ponad 200 KM i spalające 6 litrów na 100 km. np. Opel
          Vectra OPC 1.9 biturbo 210 KM.
          Pzdr.
          Andrew
        • Gość: andrew Re: Buhaha IP: 81.210.86.* 24.02.05, 09:30
          Tak na marginesie nie wiem jakie Ty masz hamulce bo ja mam przez "H" a Ty
          przez "CH". Ty masz chyba lepsze :-) buhaha
        • cyngiel69 Taki śmiech jest nieelegancki :-( 24.02.05, 09:39
          Astra II 1,4 90 KM przy fachowej ale nie aptekarskiej jeździe:

cykl mieszany- 6,5 benz.,7,5 LPG
          trasa 90-110 5,3 benz., 6,1 LPG
          • Gość: at Re: Taki śmiech jest nieelegancki :-( IP: *.net-serwis.pl 24.02.05, 11:31
            Taki śmiech jest nie tyle nieelegancki, co pozbawiony podstaw, w
            przeciwieństwie do naszego śmiechu z tygryska020 i jego 60-konnej padaki, która
            w mieście potrafi zeżreć 11 l/100 km.
            • cyngiel69 Re: Taki śmiech jest nieelegancki :-( 24.02.05, 11:56
              Racja, dołożył do pieca... :-)
        • Gość: at Re: Buhaha IP: *.net-serwis.pl 24.02.05, 11:03
          Z twoich wypocin wynika, że to TY jesteś szczeniakiem i jeździsz rozje..nym
          maluchem. Jeszcze raz powtórzę: megane 1.6 16V 107 KM pali mi w mieście przy
          włączonej klimie 10 l/100 km. A co do klocków hamulcowych to oryginalne
          wystarczały mi na 15 tys. km, a odkąd zmieniam na Lucasa to 25 tys. km i
          hamulce mam jak brzytwa. Żegnam cię bez pozdrowień żałosny niedowiarku.
        • cyngiel69 Re: Buhaha 24.02.05, 12:00
          Kto wykorzystuje w mieście 107 KM w sposób ciągły? Istona jest masa, styl jazdy
          i konstrukcja silnika. Ilość spalonego paliwa zależy od ilości używanych koni
          mechanicznych.
          • Gość: andrew Re: Buhaha IP: 81.210.86.* 24.02.05, 12:12
            Jest wiele składowych decydujuących o ilości spalanego paliwa. Chociażby
            szerokość opon, obciążenie, warunki atmosferyczne itp. Tak na marginesie to
            fabia jest bardzo dużo pali, szczególnie ta 60 konna.
          • Gość: at Re: Buhaha IP: *.net-serwis.pl 24.02.05, 12:20
            Racja, moc 107 KM wykorzystuję w trasie, a w mieście 148 Nm momentu
            obrotowego :-)
            • maciejosss Re: Buhaha 24.02.05, 13:09
              Gość portalu: at napisał(a):

> Racja, moc 107 KM wykorzystuję w trasie, a w mieście 148 Nm momentu
              > obrotowego :-)

ciekawa teoria :-)

• Gość: at Re: Buhaha IP: *.net-serwis.pl 24.02.05, 13:46
                To nie teoria, tylko uproszczenie: w mieście przy częstym przyśpieszaniu
                wykorzystywany jest moment obrotowy, w trasie zaś moc do jazdy z dużymi
                prędkościami.
                • tygrysek020 M 24.02.05, 19:00
                • tygrysek020 Podsumowanie 24.02.05, 19:04
                  Drogi andrew , cyngiel 69, at.Jesli przeczytaliscie naglowek to; pytanie bylo
                  skierowane do uzytkownikow. I nie interesuje mnie ile pala wasze auta. Ipropo
                  tego Opla to podaj ile on pali maks. I Z waszymi wiadomosciami nadajecie sie do
                  koszenia sniegu w Afryce :)
                  • Gość: at Re: Podsumowanie IP: *.net-serwis.pl 24.02.05, 19:31
                    Podsumowywać to możesz swoją starą, gdy ci zupę przesoli. Jest to forum otwarte
                    i będę pisał ile zechcę. A do przerobienia na kosiarkę to się najbardziej
                    nadaje twój 60-konny bolid palący w mieście 11l/100km. Jako kosiarka będzie
                    napewno oszczędniejszy.
                  • cyngiel69 Re: Podsumowanie 27.02.05, 10:44
                    Na benzynie nie powiem Ci, bo nigdy nie szarżowałem. Za to Miałem okazję
                    przetestować zasilanie LPG - 9 litrów.
                    Nie wkurzaj się, dane spalania mego auta podałem jako porównawcze, tak aby
                    Tobie i innym spalającym takie ilości paliwa dać coś do zrozumienia bez
                    zbędnych słów, które mogą być źle zrozumiane...
        • tygrysek020 Tylko dla posiadaczy skody jest tutaj miejsce 24.02.05, 19:10
      • tygrysek020 Do at 24.02.05, 19:09
        JEsli twoja meganka tylko spala w miescie 10 litrow to pewnie nalezysz do tych
        kierowcow ktorzy jezdza po miescie i po trasie 50 (w porywach 60) lewym pasem
        gdzie jest dozwolone 90 :)i reszta kierowcow co jada lewym musi takie
        zawalidrogi omijac. P.s. nie piszcie bo zle mi sie robi jak wasze komentaze
        czytam
        • Gość: at Re: Do tygryska020 IP: *.net-serwis.pl 24.02.05, 19:26
          Nie "komentaze", tylko komentarze analfabeto. Tłumacz sobie tak dalej i
          pocieszaj się, że 11l/100km po mieście to świetny wynik dla twojej padaki. A za
          moim autem to możesz tylko dym wąchać, bo twoje toczydło nadaje się do pchania
          karuzeli.
          • Gość: andrew Do tygryska020 IP: 81.210.86.* 25.02.05, 08:46
            Jak rozumiem uzurpujesz sobie prawo własności do tego forum, choć domyślam się,
            że nie znasz znaczenia tego słowa. Ponadto jesteś arogancki, niegrzeczny i
            masz problemy z poprawną polszczyzną. Być może twoja fabia robi furorę pod
            dyskoteką w podlaskiem, ale ty nie popisujesz się na tym forum inteligencją.
            Jeśli chodzi o Opla Vectrę OPC to poczytaj w internecie wystarczy tylko w
            google wpisać hasło. Kultury gnojku!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka