Dodaj do ulubionych

olej do VW 1,9 TDi 130 KM

IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 08.06.02, 19:21
No wlasnie czy ktos cos moze poradzic, bo gwarancja uplynela a ja nie mam
zamiaru lac ichniejszego oleju za 60 pln za litr!! czy ktos cos stosuje
odpowiedniego co moze polecic???
dzieki-
tylko szybciutko piszcie bo przeglad juz tuz tuz....

PZDR
sand
Obserwuj wątek
    • Gość: POOL Re: olej do VW 1,9 TDi 130 KM IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.02, 23:51
      Specyfikacja VW 505. Castrol magnatec 5W40.
      • Gość: Wojtek Re: olej do VW 1,9 TDi 130 KM IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.02, 00:08
        Gość portalu: POOL napisał(a):

> Specyfikacja VW 505. Castrol magnatec 5W40.

Niestety, ten olej nie spelnia normy VW dla TDI PD (pompowtryskiwacze)! Tylko
        olej 505.01!!! Mialem podobny problem jakis czas temu, bo w normalnej sprzedazy
        nie ma takowego smarowidla, a ja tez nie chcialem placic 50-50 zl za litr w ASO.
        Po wielu telefonach udalo mi sie znalesc olej Mobil Synth S (505.01) u
        dystrybutora Mobila we Wroclawiu za 30 zl!!! W ASO na poczatku robili problem,
        ale jak im pokazalem specyfikacje wlali bez szemrania :) ;)
        Jest jeszcze "Castrol 505.01" ale ja go nie widzialem. Problem jest w tym, ze
        obydwa oleje sprzedawane sa w duzych opakowaniach (np. Mobil w beczkach po 20
        litrow) ale jakos dla mnie odlali 5 l.
        Dane nt. Mobila znajdziesz w Sieci.

Pozdro
        • Gość: POOL Re: olej do VW 1,9 TDi 130 KM IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.02, 01:37
          Może ten Castrol to RS 10W60 ?
          • Gość: Wojtek Re: olej do VW 1,9 TDi 130 KM IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.02, 11:53
            Gość portalu: POOL napisał(a):

> Może ten Castrol to RS 10W60 ?

Z tego co pamietam to RS 10W60 tez ma specyfikacje 505.01, ale glowy nie dam. Ja
            jednak pisalem o innym.
    • Gość: Ryś Re: olej do VW 1,9 TDi 130 KM IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.02, 13:54
      Polecam mój olej Castrol RS po 20 tys. przebiegu jak dla Ciebie po 5 zł za
      litr, ale szybciutko bo przegląd tuż tuż. Daj znać czy jesteś zainteresowany.
    • kurfa_szwab Re: olej do VW 1,9 TDi 130 KM 09.06.02, 14:29
      Kup sobie nastepnym razem samochod na miare swoich mozliwosci,
      zeby bylo cie stac na pokrycie kosztow przegladu.
      • Gość: sand Re: olej do VW 1,9 TDi 130 KM IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 14.06.02, 23:21
        oki juz po przegladzie wlali mi tego castrola 5w40 za 45 za litr- no coz, trza
        placic!!!
        PZDR
        sand
        • Gość: Ryś Re: olej do VW 1,9 TDi 130 KM IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.02, 10:48
          Szkoda, że się nie odezwałeś bo mój sąsiad robi pod domem przeglądy, np. dziś
          jest wolny, wczoraj naprawiał swoje Tico i komuś wymienił klocki w Uno, Twoje
          TDI na pewno też by zrobił co to dla niego i olej by tańszy wlał - same zyski
          chłopie.
        • Gość: Wojtek Re: olej do VW 1,9 TDi 130 KM IP: *.dialog.net.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.02, 14:46
          Gość portalu: sand napisał(a):

> oki juz po przegladzie wlali mi tego castrola 5w40 za 45 za litr- no coz, trza
          > placic!!!

No i zle wlali, bo ten olej nie ma specyfikacji do silnikow TDI PD (jezeli
          mowimy o Magnatecu)!!!
          • Gość: sand Re: olej do VW 1,9 TDi 130 KM IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 16.06.02, 23:37
            Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Gość portalu: sand napisał(a):
            >
            > > oki juz po przegladzie wlali mi tego castrola 5w40 za 45 za litr- no coz,
            > trza
            > > placic!!!
            >
            > No i zle wlali, bo ten olej nie ma specyfikacji do silnikow TDI PD (jezeli
            > mowimy o Magnatecu)!!!

dobrze wlali- na nalepce na butelce bylo jak byk (literki i cyferki min 5 cm
            wysokosci) ze to jest tem 505.01
            tz to jest to co kupilem sobie na zapas a co w rzeczywistosci wlali - tego nie
            wiem;) mam nadzieje, ze to samo hehehe
            PZDR
            sand
            • Gość: Wojtek Re: olej do VW 1,9 TDi 130 KM IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.06.02, 09:42
              W takim badz razie nie mowimy o Magnatecu, bo on takich napisow nie ma.
              Castrol ma olej o tej specyfikacji a jego nazwa marketingowa to "505.01, czyli
              zapewne kupiles ten olej :) I wszystko gra i buczy!

Pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka