jacekk10 03.03.05, 23:11 Mam RenaultMegane II z poduszkami bocznymi w siedzeniach. W serwisie oferują pokrowce na siedzenia za ok.700 zł/komplet. Czy ktoś wie gdzie można kupić takie taniej? Proszę o pomoc. Link Zgłoś Obserwuj wątek
mamlas.1 Re: pokrowce do Renault Megane II 03.03.05, 23:31 a jaką masz wersję? Sam mam Megi II (Luxe Dynamique) i tapicera super mi sie podoba,z tego co wiem to w innych wersjach też jest fajna wiec nie widze za bardzo sensu kupowania pokrowców. Po pierwsze zalatuje to trochę wiochą (jak kołpaki) a po drugie wkońcu kupujesz sanochód DLA SIEBIE a nie gościa który za pare lat go od ciebie odkupi (a przecież i tak przed sprzedażą zawsze można pokorwce wyprać!). Co do sensu Twojego pytania to nie polecam żadnych poza fabrycznymi,nie po to inżynierowie głowili sie by zapewnić Ci najwyższe bezpieczeństwo by zespuć to kawałkiem szmaty za 40 złotych... Pozdrawiam Link Zgłoś
aneta362 Re: pokrowce do Renault Megane II 04.03.05, 09:13 po raz drugi zgadzam sie z tobą, niektorzy to mają dziwne pomysły. Link Zgłoś
kann2 Re: pokrowce do Renault Megane II 04.03.05, 09:57 Też mam Lux Dynamique i nawet nie myślałem o pokrowcach. Poprzednio jeździłem Meganem 5 lat bez pokrowców i dobrze było. Link Zgłoś
zielony_listek giełda samoch. 04.03.05, 11:04 Podobno na dużych giełdach samochodowych bez problemu mozna kupic pokrowce szyte tak jak fabryczne, czyli z uwzględnieniem poduszek bocznych, a dużo taniej niz z Renault. Też potrzebuję, ale jakoś jeszcze nia miałam czasu się wybrać. Do Panów nie lubiących pokrowcy: nie każdy może traktować auto jak świątynie, czasem trzeba wozić dzieci (lubią usmarować czekoladkami) albo zwierzęta (sierść i błoto). Plama na pokrowcu mnie boli :-) Pozdrawaim zielony_listek Link Zgłoś
zielony_listek mniej boli 04.03.05, 11:40 Chcialam oczywiście napisać, że plama na pokrowcu MNIEJ boli :-) A co do prania tepicerki, to niestety, niektóre plamy są praktycznie nie do doprania :-( pozdrawiam zielony_listek Link Zgłoś
merciful Re: mniej boli 04.03.05, 12:23 Nie wiem co ty w tym samochodzie zamierzasz robić...mam Luxe Dynamique, pierze się idealnie na myjni Link Zgłoś
zielony_listek Re: mniej boli 04.03.05, 13:01 Np. upadł mi hot-dog, nie mogłam tego od razu sprać. Do wożenia psa miałam specjalną kapę, ale i tak czasem się otrze ubłocony jakoś. Czasem się picie wychlapie. Super środki, które można samemu kupić to jeden kit, w salonie renówki też nie mogli doprać. Porządne pranie jest dość drogie, więc za częste uderza po kieszeni, a nie wiem czy się to też nie odbija na tapicerce (to normalne że po iluśtam praniach jednak się trochę niszczy). Ale ja leń jestem i i tak bez pokrowców jeszcze jeżdzę. Jestem z tego gatunku, co to samochód jest dla mnie, nie ja dla niego. Psa mam, wozić go jakoś muszę, i tyle. Jak coś budowlanego muszę przewieźć to nie mam specjalnych oporów. Większe znaczenie ma dla mnie sprawność samochodu, dobry olej, pilnowanie pozimu płynów, paliwo dobrej jakości, niż pucowanie. Szkoda mi, jak widzę że koledzy dzieciom nie pozawlają nawet czekoladki zjeść w samochodzie. Owszem, większe jedzenie to lepiej się zatrzymać na parkingu, ale czasem mam wrażenie, że im się priorytety w życiu poprzestawiały. Pewnie, że ładniej wygląda autko bez pokrowców, ale jeszcze gorzej wygląda zapalmiona tapicerka. Pozdrawiam zielony_listek Link Zgłoś
x-darekk-x Re: pokrowce do Renault Megane II 04.03.05, 16:52 nigdy w zadnym samochodzie nie mialem pokrowcow. czy piekne sofy i fotele w domach tez przykrywacie narzutami? Link Zgłoś
jacekk10 Re: pokrowce do Renault Megane II 04.03.05, 20:50 Wybaczcie ale nie pytałem o celowość zakupu pokrowców, bo ja już tę decyzję podjąłem. Proszę jedynie forumowiczów o jakieś namiary na podobne pokrowce do fabrycznych a nie jakieś tam za "40zł". POza tym zgadzam się, że czasem trzeba przewieźć psa lub dzieci i zawsze może zdarzyć się katastrofa. Poziomy płynów, sprawność auta to jedno a schludny wygląd to drugie - nie mniej ważne. więc nie proszę o polemikę ale o konkretne namiary. POzdrawiam wszystkich przeciwników pokrowców jak i ich zwolenników . Link Zgłoś