Dodaj do ulubionych

Punto 1,2 -> 1,8??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 22:51
Witam, Mam Punto 1,2 65KM z zainstalowaną instalacją gazową. Zastanawiałem się czy istnieje możliwość wstawienia nowego silnika - 1.8 HGT 130 KM. Jakie były by jeszcze inne konieczne przeróbki? Czy ma ktoś może orientację ile takie coś by kosztowało?
Z góry dzięki za rzeczowe odpowiedzi!
Obserwuj wątek
    • Gość: Remek Re: Punto 1,2 -> 1,8?? IP: 195.47.201.* 15.03.05, 09:03
      Musiałbyś zrobić to, co zwykle się robi przy wymianach silnika na 2 i więcej
      razy mocniejszy, czyli skrzynia na bank. Najlepiej od tego silnika, jaki chcesz
      wstawić. Dalej looknij czy napęd Tobie wytrzyma. Jeżeli nie, to do przeróbki.
      Napewno układ hamulcowy musisz przerobić na mocniejszy, aby później to jakoś
      zatrzymać. Jeśli marka samochodu jest taka sama nie ma problemu. Zakładasz od
      tego modelu co silnik serwo, pompka i jakieś dobrze dobrane już szczęki, bo te
      raczej nie będą pasować chyba, że przekładasz razem z bębnami etc. Oczywiście
      potem nowy dowód rejestracyjny, bo już silnik inny (numery, pojemność).
      Co do cen rozglądnij się po giełdach. Różni różnie sprzedają. Najpewniej nówka
      od producenta tylko, że zapłacisz wtedy jak za przysłowiowe zboże. :( Nie bierz
      z powypadkowych nigdy! Zawsze zostaje jakieś znieształcenie!
      Pozdrawiam!
      Remek
      • Gość: Michał Re: Punto 1,2 -> 1,8?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 20:03
        co do samej zmiany - nie polecam koszty siegaja okolo 10-15 tys - sam mam punto 2 8v 60 km i juz przerabialem temat.
        • drugimarcin Re: Punto 1,2 -> 1,8?? 12.02.06, 19:27
          zmien samochod na 1,8 bedzie duzo taniej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka