Dodaj do ulubionych

Manula czy automat

13.03.05, 14:04
AUTOMAT razy 100
i żadne sekwencyjne.Nawet Porosche robie automaty....
Obserwuj wątek
    • devote Re: Manula czy automat 13.03.05, 14:51
      hm,za cholere nie moge sie domyslec o co ci chodzi
      • hauabaua Re: Manula czy automat 13.03.05, 14:52
        Manula brzmi jak jakaś Murzynka. A automat? Hmmm...
        Facet ma dylemat, nie widzisz?
        .
        • krol.ciemnosci Re: Manula czy automat 13.03.05, 15:00
          Mi o to chodzi czy wolicie skrzynię biegów manualną czy automatyczną.Ja
          automatyczną
          • hauabaua Re: Manula czy automat 13.03.05, 15:02
            Aha. A po co Ci to?
            .
            • b12 Re: Manula czy automat 13.03.05, 15:09
              Każdy, kto choć raz przejechał się samochodem z automatem (o mocy większej niż
              50 koni) będzie wolał automat. Też byłem zaciętym wrogiem automatow, bo
              przecież ja wiem lepiej kiedy zmienić bieg, zabiera całą przyjemność ze zmiany
              biegów i moc itp. Po dwugodzinnej jeździe po mieście samochodem ze skrzynią
              automatyczną nie chciałem przesiadać się do zwykłego.. To o czymś świadczy.
              Wszędzie oprócz toru automat jest bezkonkurencyjny.
              • iberia29 Re: Manula czy automat 13.03.05, 16:05
                a ja mam dokladnie odwrotne odczucia, zdecydowanie wole skrzynie manualna i
                nigdy nie kupie auta z automatem.
                • rekrut1 Re: Manula czy automat 13.03.05, 18:01
                  Eeeeeetam,pewnie Cię niestać!Ot co!
                  Pozde.
                  • iberia29 Re: Manula czy automat 13.03.05, 18:12
                    owszem nie stac, ale nawet gdybym spala na pieniadzach wybralabym samochod z
                    manualna skrzynia,ot co.
                    • czyzunia Re: Manula czy automat 13.03.05, 18:29
                      moja teściowa nigdy nie wiedziała kiedy sprzęgło,kiedy gaz, i co dalej. dla
                      takiej tylko automat.
                      • hauabaua Re: Manula czy automat 13.03.05, 19:07
                        > moja teściowa nigdy nie wiedziała kiedy sprzęgło,kiedy gaz, i co dalej. dla
                        > takiej tylko automat.
                        Taka nie powinna nigdy siadać za kierownicą, ot co. :P
                        .
                      • wiktoria11 Re: Manula czy automat 13.03.05, 19:10
                        a ja zdecydowanie automacik jeździłem manualem ale teraz mam automat i powiem
                        wam że jest to niebo bo wachlować nie muszę a cdi co piszą że automat ma gorsze
                        przyspieszenie to pewnie nigdy nie strartowali z automatem ze światewł ja na 2
                        biegu dociagam do 130 i nigdy nie szarpie i recznego nie trzeba urzywać automat
                        to jest najlepsza skrzynia i silnik utrzymuje w idealnym stanie
                        • wowo5 Re: Manula czy automat 13.03.05, 23:02
                          Jezdze automatem juz od 6 lat i sobie chwale. Manual dobry jest poza miasto.
                          Stanie godzine w korku z manualem to wystarczy by sie wyleczyc z manuala.
                          Automaty to przyszlosc.
                          • mobile5 Re: Manula czy automat 13.03.05, 23:05
                            Kobieta umiejąca obsługiwać lewarek, to skarb.
                            • dorota356 Re: Manula czy automat 18.03.05, 21:46
                              Automat?piękna rzecz, używam od dwóch miesięcy a wcześniej nie dałam się
                              przekonac
                          • iberia29 Re: Manula czy automat 18.03.05, 22:10
                            jaka przyszlosc??Jakos nie widze zeby automaty stawaly sie powszechne, u ans to
                            nadal ewenement, pomijam ewentualny aspekt cenowy ,ale nie kazdy lubi nudzic
                            sie w aucie i siedziec na lewej nodze <= taki zart ;-))))
                            • gtrfreak Re: Manula czy automat 19.03.05, 00:12
                              Przyszlosc to najprawdopodobniej CVT i skrzynie typu SMG/DSG albo Easytronic?
                              MMT, czyli, jak by je zwal, de facto automaty. Rynek amerykanski to prawie 95%
                              automaty, azjatycki troche mniej ale dalej duzo. Glownym hamulcem w sprezdazy
                              gdzie indziej byly cena (MMT i Easytronic to zalatwia), zuzycie paliwa
                              (wszystkie powyzej zalatwiaja) i osiagi (CVT, SMG, 6/7 biegowe skrzynie ktore
                              teraz sie pojawiaja to zalatwia). Nie przepadam za wachlowaniem biegami w
                              korkach - a to jest spora czesc jazdy. Tak dlugo jak osiagi sa podobne i
                              mozesz zmieniac biegi jak chcesz albo nie, to po co jeszcze bawic sie ze
                              sprzeglem ?
                              • traktorzysta Re: Manula czy automat 19.03.05, 08:03
                                Manuale z "nożnym" sprzęgłem to przeżytek . W elektrycznych samochodach nie
                                bedzie skrzyn wogóle ,ale do tego jeszcze droga daleka ,chociaż widziałem w TV
                                jak jakis maniak-elektronik w USA ,skonstruował nawet szybki samochód
                                elektryczny . Na noc podłączał go do gniazdka ,ale samochód miał
                                rzeczywiście "buta" . Ja jestem za autamatami ,ale tych pospolitych skrzyń nie
                                lubię ,bardziej mi pasują SMG/DSG/7G-Tronic .
              • misiek4111 Re: Manula czy automat 19.03.05, 17:20
                Nie każdy.
    • odin-2 Re: Manula czy automat 19.03.05, 08:23
      Autor: krol.ciemnosci
      Data: 13.03.2005 14:04

Kobiety są jak Maserati piękne ale drogie

--------------------------------------------------------------------------------

... piekne ale drogie,dlatego jezdze Mazda automatic !

Automatyczna skrzynia daje kierowcy wiecej czasu obserwacji ruchu-dlatego tez
      wszystkie odpowiedniki ADAC na calym swiecie uznaly aut.skrz.biegów za
      podstawowe wyposazenie zwiekszajace bezpieczenstwo na drogach.

Automatyczna skrzynia biegów ,jezeli jest prawidlowo uzywana ,-przezywa dwa
      silniki,dwa auta ,,,wspaniala rzecz jezeli autem jezdzi wiecej niz jeden i
      tensam kierowca np: malzenstwo .

Krytycy aut.skrz.biegów to tchórze niechcacy przyznac ze niestac ich na taka
      skrzynie i stare/bledne okreslenie ze automat "bierze" wiecej paliwa.
      ________________________________________________________________________________
      • iberia29 Re: Manula czy automat 19.03.05, 11:27
        Nie wydaje mi sie zebym byla tchorzem to raz, nigdy nie twierdzilam ze z
        automtem auto wiecej pali to dwa, nawet jesli bedzie mnie stac na automat to i
        tak wybiore manualna skrzynie, tak trduno pojac ze komus automat nie pasuje?
        Tobie sie lepiej jezdzi automatem -ok,ja wole manualna i tez ok.
        • lewarek5 Re: Manula czy automat 19.03.05, 15:28
          iberia29 napisała:

> Nie wydaje mi sie zebym byla tchorzem to raz, nigdy nie twierdzilam ze z
          > automtem auto wiecej pali to dwa, nawet jesli bedzie mnie stac na automat to
          i
          > tak wybiore manualna skrzynie, tak trduno pojac ze komus automat nie pasuje?
          > Tobie sie lepiej jezdzi automatem -ok,ja wole manualna i tez ok.

--------------------------------------------------------------------------------

.. , teraz Cie rozumiem ; jestes masochista , ile placisz za biczowanie w
          salonie "masazysty" ???

________________________________________________________________________________
          • mobile5 Re: Manula czy automat 19.03.05, 15:42
            lewarek5 napisał

> .. , teraz Cie rozumiem ; jestes masochista , ile placisz za biczowanie w
            > salonie "masazysty" ???
            >

Lubi coś trzymać w ręce, tzn. że jest pawdziwą kobietą.
            • rekrut1 Re: Manula czy automat 19.03.05, 17:53
              Myśle że to nie nie tylko chęć potrzymania.Niech pojedzie w góry,znajdzie sobie
              kawałek drogi o kącie nachylenia 15stopni,wyobrazi sobie że stoi w korku no i
              to pochylenie niech pokona "na 20-30razy".I tak codziennie!Wtedy pewnie doceni
              automat.To z życia wzięte nie fikcja,tylko nie powiem gdzie i kiedy bo zaraz
              będzie mowa że się chwalę.
              Pozdr.
              • blue_miata Re: Manula czy automat 19.03.05, 18:20
                Trzy slowa do ojca prowadzaceg: "Hill-Holder clutch", wyjasnienie na tej
                stronie: www.cars101.com/subaru_terms.html
      • devote Re: Manula czy automat 19.03.05, 20:59
        odin-2 napisał:

> i stare/bledne okreslenie ze automat "bierze" wiecej paliwa.

zgadzam sie ze automat nie bierze wiecej paliwa
        silnik bierze wiecej
    • ozlem Re: Manula czy automat 19.03.05, 18:35
      po przymusowej przesiadce z automata na manual mialam tylko jedno spostrzezenie- machanie wajcha jest bez sensu... no mozna, tylko PO CO?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka