Dodaj do ulubionych

jaki fiat rok 97-99 polecacie kupic

14.03.05, 10:37
mam zamiar kupic inne auto i tak cos za mna chodza fiaty tylko czy warto w
nie inwestowac pieniadze co sadzicie o nich jakie modele polecacie interesuje
mnie rocznik 97-99
Obserwuj wątek
    • wojtekg1981 Re: jaki fiat rok 97-99 polecacie kupic 14.03.05, 10:42
      dlaczego akurat ta marke wybralas ktora ma drogi serwis i czesto sie psuje??
    • edek40 Re: jaki fiat rok 97-99 polecacie kupic 14.03.05, 11:24
      Nie mam pojecia. Ja po dwoch fiatach, ktorych bylem wlascicielem, nie kupilbym zadnego.
      • flypeter Re: jaki fiat rok 97-99 polecacie kupic 16.03.05, 15:50
        po dwóch 126p nie wyrażaj zaraz górnolotnych opinii...
        A panią na pewno nie interesuje ten model
    • paul_78 Re: jaki fiat rok 97-99 polecacie kupic 14.03.05, 14:41
      1. Nie warto, nie w ten rocznik
      2. To nie inwestycja, tylko wydatek.
      3. Fiata kupują ludzie, któych nie stać na prawdziwy samochód. Jeśli już kupić
      Fiata, to nowego, póki ma gwarancję.
    • mar_elx UNO! 14.03.05, 14:56
      Tani i dobry. Jedyna wada, to "niemodny" wygląd - ale przy kupnie to zaleta, bo
      mozńa wybrzydzać! DLa oszczędnych silnik 1.0, dla żądnych dynamiki na poziomie
      wspólczesnego kompakta 1.6 - silnik 1.4. Najlepiej w wersji i.e. S, bo wtedy w
      środku jest ładniej (osłonięte wszystkie blachy i zamykany klapką schowek przed
      pasażerem.
      • edek40 Re: UNO! 14.03.05, 15:15
        Do pewnego stopnia sie zgadzam. Nalezy jednak bardzo dokladnie zastanawiac sie nad wyborem serwisu. Kazdy fiat serwisowany w ASO kosztuje jak dwa fiaty.
        • mar_elx potwierdzam 14.03.05, 15:21
          W Warszawie jest chyba tylko jeden serwis godny (ograniczonego) zaufania, ale
          za to... najdroższy ze wzystkich. Pozostałe nalezy omijać z daleka, bo nawet
          jeżeli naprawią auto, to coś ukradną albo zepsują inną rzecz... Na szczęście
          UNO jest proste w obsludze, nie ma elektronicznych bajerów i nie ma powodu, aby
          jeździć z nim do ASO.
    • niknejm Re: jaki fiat rok 97-99 polecacie kupic 14.03.05, 15:22
      Malucha albo Cinquecento. Przynajmniej tanie.

Pzdr
      Niknejm
    • lewarek5 Re: jaki fiat rok 97-99 polecacie kupic 14.03.05, 17:15
      mamakonrada napisała:

> mam zamiar kupic inne auto i tak cos za mna chodza fiaty tylko czy warto w
      > nie inwestowac pieniadze co sadzicie o nich jakie modele polecacie interesuje
      > mnie rocznik 97-99

.. kup MULTIPLA , nikt ci tego nie ukradnie,jest duze i w miare bezawaryjne .
    • kolowr siena ! '99 15.03.05, 19:47
      oczywiścei zależy od kasy, ale polecam sienę - może nie najpiękniejsza, ale ma
      więcej miejsca w srodku niż punto, zwłaszcza z tyłu, no i 500 l bagaznika! ale
      koniecznie model 99, po liftingu (lepsze swiatła i super silniczek 1.2 75 km),
      seryja poducha kierowcy! zwłaszcza w wersji HL.
      oczywiście serwisowany, wtedy nie ma problemu. sam skatowałem 2 takie, jeden
      190, drugi 237 tysiecy na budziku jak oddałem do firmy (dostałem nowe punto 1.2
      i z tesknotą patrzę, na te "złomy" sienki stojące na parkingu firmowym).
      regularnie serwisowane, olej nowy co 2 miesiace (duże przebiegi miesieczne) i
      auto smigało jak szatan.
      na A4 szedł spokojnie 200 kmh, dresy robili miny jak im mrugałem na lwym pasie,
      co by się z pasa stoczyli jadąc z łokciem na drzwiach :) a srednio mi palił 7,4
      l benz, 4/5 przebiegu to trasy, a go nie oszczędzałem.
      w sumie niegy nie miałem przymusowego stania w trasie z powodu awarii, ale jak
      powiadam, na serwisie (nie w ASO) nie szczędzono.
      warto założyc stabilizatory z albei n przód, wtedy mniej buja - głowna jego wada
      dla lubiących szybką jazdę. ale za to komfortowo się nim jeździ po wyboistych
      drogach.
      • edek40 Re: siena ! '99 16.03.05, 16:17
        Mialem siene 98. To byla totalna porazka. Jakosc do bani, a ceny czesci w ASO zabijajace. Awaria, za awaria. W tym w trasie pekniety alternator. Wtedy jeszcze nie wiedzialem, ze u fijata to czesc eksploatacyjna wymieniana co 60.000 km za to za 1500 zl. Klocki warte 250 zl wystarczaja na 30.000 km i trzeba je wemieniac z tarczami. Co z tego, ze szybko jezdzi. Pali jak smok, a hamulce to sa takie, aby pojazd dostal homologacje i nic wiecej - to zwalniacze. Zawieszenie jak w bryczce na resorach. Tragedia. Odradzam to koromyslo.

Nie wiem czy po 99 roku robili lepsze. Nie potrafie sobie tego wyobrazic.
        • kolowr dlatego '99 16.03.05, 21:06
          miałeś albo 16.16v - paliwożerne bydlę, albo stary 1.4 8v - wycofany z
          wszystkich modeli za zużycie i słabe parametry. jak pisałem, 1.2 jest naprawdę
          dobry i oszczędny, a po gwarancji nie korzystam ani ja ani oja firma z ASO, bo
          nie ma potrzeby przepłacać. za klocki i tarcze zapłaciłem ostatnio po 55 pln
          oraz za wymianę dałem 70 pln w zwykłym serwisie :)

p.s. mi klocki starczaja na 15-18 tyś km, bez względu na markę klocków i auta.

wszystko jest kwestią styl jazdy oraz traktowania całości pojazdu :)
          ja tam chwalę :)

teraz mam punto 2003, przebieg 110 tys km - raz mi stał w trasie - jak złapałem
          gumę :) z ASO zrezygnowaliśmy już w 8 miesiącu gwarancji, bo przeglądy słone
          były :) no i z gwarancji również - bardziej się to opłacało póki co :)
    • x-darekk-x Re: jaki fiat rok 97-99 polecacie kupic 16.03.05, 16:20
      hmmm, a ja mam o fiatach dobra opinie. albo mam szczescie, albo wy pecha.
      szczegolnie dobrze wspominam tipo, ktorym przez 10 lat jezdzil najpierw moj
      ojciec a pozniej ja. strasznie przeciazany, ostro eksploatowany a mimo to
      bezawaryjny.
    • liroj FIAT - Fix It Again Tony! 16.03.05, 16:50
      mamakonrada napisa?a:

> mam zamiar kupic inne auto i tak cos za mna chodza fiaty tylko czy warto w
      > nie inwestowac pieniadze co sadzicie o nich jakie modele polecacie interesuje
      > mnie rocznik 97-99

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka