mamakonrada 14.03.05, 10:37 mam zamiar kupic inne auto i tak cos za mna chodza fiaty tylko czy warto w nie inwestowac pieniadze co sadzicie o nich jakie modele polecacie interesuje mnie rocznik 97-99 Link Zgłoś Obserwuj wątek
wojtekg1981 Re: jaki fiat rok 97-99 polecacie kupic 14.03.05, 10:42 dlaczego akurat ta marke wybralas ktora ma drogi serwis i czesto sie psuje?? Link Zgłoś
edek40 Re: jaki fiat rok 97-99 polecacie kupic 14.03.05, 11:24 Nie mam pojecia. Ja po dwoch fiatach, ktorych bylem wlascicielem, nie kupilbym zadnego. Link Zgłoś
flypeter Re: jaki fiat rok 97-99 polecacie kupic 16.03.05, 15:50 po dwóch 126p nie wyrażaj zaraz górnolotnych opinii... A panią na pewno nie interesuje ten model Link Zgłoś
paul_78 Re: jaki fiat rok 97-99 polecacie kupic 14.03.05, 14:41 1. Nie warto, nie w ten rocznik 2. To nie inwestycja, tylko wydatek. 3. Fiata kupują ludzie, któych nie stać na prawdziwy samochód. Jeśli już kupić Fiata, to nowego, póki ma gwarancję. Link Zgłoś
mar_elx UNO! 14.03.05, 14:56 Tani i dobry. Jedyna wada, to "niemodny" wygląd - ale przy kupnie to zaleta, bo mozńa wybrzydzać! DLa oszczędnych silnik 1.0, dla żądnych dynamiki na poziomie wspólczesnego kompakta 1.6 - silnik 1.4. Najlepiej w wersji i.e. S, bo wtedy w środku jest ładniej (osłonięte wszystkie blachy i zamykany klapką schowek przed pasażerem. Link Zgłoś
edek40 Re: UNO! 14.03.05, 15:15 Do pewnego stopnia sie zgadzam. Nalezy jednak bardzo dokladnie zastanawiac sie nad wyborem serwisu. Kazdy fiat serwisowany w ASO kosztuje jak dwa fiaty. Link Zgłoś
mar_elx potwierdzam 14.03.05, 15:21 W Warszawie jest chyba tylko jeden serwis godny (ograniczonego) zaufania, ale za to... najdroższy ze wzystkich. Pozostałe nalezy omijać z daleka, bo nawet jeżeli naprawią auto, to coś ukradną albo zepsują inną rzecz... Na szczęście UNO jest proste w obsludze, nie ma elektronicznych bajerów i nie ma powodu, aby jeździć z nim do ASO. Link Zgłoś
niknejm Re: jaki fiat rok 97-99 polecacie kupic 14.03.05, 15:22 Malucha albo Cinquecento. Przynajmniej tanie. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
lewarek5 Re: jaki fiat rok 97-99 polecacie kupic 14.03.05, 17:15 mamakonrada napisała: > mam zamiar kupic inne auto i tak cos za mna chodza fiaty tylko czy warto w > nie inwestowac pieniadze co sadzicie o nich jakie modele polecacie interesuje > mnie rocznik 97-99 .. kup MULTIPLA , nikt ci tego nie ukradnie,jest duze i w miare bezawaryjne . Link Zgłoś
kolowr siena ! '99 15.03.05, 19:47 oczywiścei zależy od kasy, ale polecam sienę - może nie najpiękniejsza, ale ma więcej miejsca w srodku niż punto, zwłaszcza z tyłu, no i 500 l bagaznika! ale koniecznie model 99, po liftingu (lepsze swiatła i super silniczek 1.2 75 km), seryja poducha kierowcy! zwłaszcza w wersji HL. oczywiście serwisowany, wtedy nie ma problemu. sam skatowałem 2 takie, jeden 190, drugi 237 tysiecy na budziku jak oddałem do firmy (dostałem nowe punto 1.2 i z tesknotą patrzę, na te "złomy" sienki stojące na parkingu firmowym). regularnie serwisowane, olej nowy co 2 miesiace (duże przebiegi miesieczne) i auto smigało jak szatan. na A4 szedł spokojnie 200 kmh, dresy robili miny jak im mrugałem na lwym pasie, co by się z pasa stoczyli jadąc z łokciem na drzwiach :) a srednio mi palił 7,4 l benz, 4/5 przebiegu to trasy, a go nie oszczędzałem. w sumie niegy nie miałem przymusowego stania w trasie z powodu awarii, ale jak powiadam, na serwisie (nie w ASO) nie szczędzono. warto założyc stabilizatory z albei n przód, wtedy mniej buja - głowna jego wada dla lubiących szybką jazdę. ale za to komfortowo się nim jeździ po wyboistych drogach. Link Zgłoś
edek40 Re: siena ! '99 16.03.05, 16:17 Mialem siene 98. To byla totalna porazka. Jakosc do bani, a ceny czesci w ASO zabijajace. Awaria, za awaria. W tym w trasie pekniety alternator. Wtedy jeszcze nie wiedzialem, ze u fijata to czesc eksploatacyjna wymieniana co 60.000 km za to za 1500 zl. Klocki warte 250 zl wystarczaja na 30.000 km i trzeba je wemieniac z tarczami. Co z tego, ze szybko jezdzi. Pali jak smok, a hamulce to sa takie, aby pojazd dostal homologacje i nic wiecej - to zwalniacze. Zawieszenie jak w bryczce na resorach. Tragedia. Odradzam to koromyslo. Nie wiem czy po 99 roku robili lepsze. Nie potrafie sobie tego wyobrazic. Link Zgłoś
kolowr dlatego '99 16.03.05, 21:06 miałeś albo 16.16v - paliwożerne bydlę, albo stary 1.4 8v - wycofany z wszystkich modeli za zużycie i słabe parametry. jak pisałem, 1.2 jest naprawdę dobry i oszczędny, a po gwarancji nie korzystam ani ja ani oja firma z ASO, bo nie ma potrzeby przepłacać. za klocki i tarcze zapłaciłem ostatnio po 55 pln oraz za wymianę dałem 70 pln w zwykłym serwisie :) p.s. mi klocki starczaja na 15-18 tyś km, bez względu na markę klocków i auta. wszystko jest kwestią styl jazdy oraz traktowania całości pojazdu :) ja tam chwalę :) teraz mam punto 2003, przebieg 110 tys km - raz mi stał w trasie - jak złapałem gumę :) z ASO zrezygnowaliśmy już w 8 miesiącu gwarancji, bo przeglądy słone były :) no i z gwarancji również - bardziej się to opłacało póki co :) Link Zgłoś
x-darekk-x Re: jaki fiat rok 97-99 polecacie kupic 16.03.05, 16:20 hmmm, a ja mam o fiatach dobra opinie. albo mam szczescie, albo wy pecha. szczegolnie dobrze wspominam tipo, ktorym przez 10 lat jezdzil najpierw moj ojciec a pozniej ja. strasznie przeciazany, ostro eksploatowany a mimo to bezawaryjny. Link Zgłoś
liroj FIAT - Fix It Again Tony! 16.03.05, 16:50 mamakonrada napisa?a: > mam zamiar kupic inne auto i tak cos za mna chodza fiaty tylko czy warto w > nie inwestowac pieniadze co sadzicie o nich jakie modele polecacie interesuje > mnie rocznik 97-99 Link Zgłoś