sprite36 jakie opony sa najlepsze? 16.03.05, 21:45 Czas na zmianę opon. Moze ktoś podpowie, czy ma znaczenie jakie kupię, czy wszystkie sa takie same? Słyszałem okreslenie "głośne opony". Chciałbym więc kupic ciche :-) sprite Link Zgłoś
lewarek5 Re: jakie opony sa najlepsze? 17.03.05, 08:52 Jedynie gumy marki "Durex" sa naprawde bezpieczne,nie kupuj "Cho San" !. Link Zgłoś
niknejm Re: jakie opony sa najlepsze? 17.03.05, 10:48 sprite36 napisał: > Czas na zmianę opon. Moze ktoś podpowie, czy ma znaczenie jakie kupię, czy > wszystkie sa takie same? Słyszałem okreslenie "głośne opony". Chciałbym więc > kupic ciche :-) GoodYear Eagle F1 GSD3 (najcichsze z tego towarzystwa), Continental SportContact2, Dunlop SP9090. Czołówka w/g testów ADAC. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
b12 Re: jakie opony sa najlepsze? 17.03.05, 14:11 niknejm napisał: > GoodYear Eagle F1 GSD3 (najcichsze z tego towarzystwa), Continental > SportContact2, Dunlop SP9090. Czołówka w/g testów ADAC. > > Pzdr > Niknejm Polecam jeszcze Pirelli P-zero nero, Pirelli Asimetrico i Michelin Pilot Primacy. Ponoć niezłe, no i cena przystępna, prawda niknejm ? Link Zgłoś
niknejm Re: jakie opony sa najlepsze? 17.03.05, 19:32 b12 napisał: > Polecam jeszcze Pirelli P-zero nero, Pirelli Asimetrico i Michelin Pilot > Primacy. Ponoć niezłe, no i cena przystępna, prawda niknejm ? To zależy. Ja tam na oponach nie oszczędzam. Kupuję najlepsze, jakie są dostępne w 'moim' rozmiarze. To samo dotyczy zimowych. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
jwielki1 Re: jakie opony ? 17.03.05, 09:04 jeżeli chcesz ciche gumy to nie kupuj slicków;) Link Zgłoś
rraaddeekk Re: jakie opony ? 28.04.05, 14:56 Kolega się myli. Teoretycznie im wiecej nacięć tym większy hałas. Slicki są najcichsze chociaż nie są do ruchu "cywilnego" dopuszczone, więc to tylko czysto teoretyczne rozważanie. Link Zgłoś
bk444 Re: jakie opony ? 28.04.05, 15:05 > Slicki są najcichsze Łał! Śmiała teza! Jechałeś kiedyś na slicku? Link Zgłoś
siwy-55 Re: jakie opony ? 17.03.05, 11:50 .. kup co chcesz,na co Ci portfel pozwala ,,, lecz unikaj opon "Sava" .Pzdr. Link Zgłoś
dagle Re: dlaczego unikac SAVY??????????????? 28.04.05, 11:18 ja je mam, coprawda zimowki i nie narzekam, odpukac:)0 czy sa wadliwe? Link Zgłoś
jaro_ss Re: jakie opony ? 28.04.05, 12:34 Bridgestone.... Letnie z reguły wszystkie są ciche... te z silikonem "śpiewają" w zakrętach przy większej prędkości na suchej nawierzchni... ale to piękny śpiew.... Co do "głośności", kolega odsprzedał mi świeżo kupione swoje zimowe "głośne" za jakieś "dopiero co znalezione" ciche.... Ja się od razu rzuciłem, bo były to dobre firestonki.... I myślę, że na tym wygrałem - więcej silikonu, lepsza przyczepność.... Fajnie się po śniegu wyprzedzało - ku "przerażeniu" innych uczestników drogi.... :o) Link Zgłoś
hondziarz Re: jakie opony ? 28.04.05, 12:42 myślę, że do samochodu osobowego, najlepsze będą opony przeznaczone do samochodu osobowego. Oczywiste prawda? ;-) Link Zgłoś
hippolin Re: jakie opony ? 28.04.05, 14:33 Tylko Polskie .. Dębica, Kormoran, niektóre Michelin i Dayton z Poznania. Najlepsze Dębice Navigator2 całoroczne Link Zgłoś
bocian4 Re: jakie opony ? 29.04.05, 09:04 A moze coś wiecej? JAki rozmaiar, jaki budżet, do czego? Bo jeżlei do ogródka to najtansze. DO duzego autka - polecam z doświadczenia Pirelli P7 a stanowczo odradzam wszystkie Pirelli P6000. Ale to tylko jako dodatek do tego co mówił niknejm. Pozdro Link Zgłoś