Dodaj do ulubionych

Felicia - kilka pytań

21.03.05, 15:39
zastanawiamy się nad kupnem felici combi, najlepiej z gazem lub diesel.
chcielibyśmy pojechać nim w podróż po Europie. myślicie że taki pomysł jest
możliwy do zrealizowania? tzn. czy warto szukać takiego auta czy lepiej
innego? wiem oczywiscie że wszystko zalezy od stanu auta, ale moze macie
jakieś spostrzeżenia?własne doświadczenia itd.? może odradzacie? poza tym czy
takie auto jest drogie w utrzymaniu tzn. ubezpieczenie itp.
proszę napiszcie co myslicie o tym modelu, bo ja jestem całkowicie zielona w
tym temacie:(
Obserwuj wątek
    • Gość: krzychu Re: Felicia - kilka pytań IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 04.04.05, 19:07
      no ja tam tez jestem posiadaczem takiego samochodziku a dokladniej to mam z
      silnikiem diesla ja trafilem akurat dobrze bo auto kupowalem od kuzyna i to z
      bardzo malym przebiegiem 48oookm teraz po 8 miesiacach ma przejechane 57oookm
      jak narazie auto sprawuje sie calkiem niezle na jakies usterki nie narzekam
      tylko trzeba uwazac na korozje nadwozia zwlaszcza klapy bagaznika (u siebie
      niedawno wymienialem na nowa w ramach gwarancji).Silnik tez nie jest zly
      przynajmniej u mnie bo podobno sa z nim problemy z uruchamianiem na cieplo ale
      u mnie narazie to nie wystepuje.W eksploatacji nie jest rowniez drogie pali mi
      cos takiego w granicach 5 litrow w trasie a w miescie podchodzi do 6 za
      ubezpieczenie place 357zl ale jest to tylko oc i nw.Z takim przebiegiem jak u
      mnie raczej w europe bym sie wypuscil nawet moj kuzyn niejednokrotnie jezdzil
      nia w dalsze strony niemiec i to bez zadnych problemow.Osobiscie to autko moge
      polecic.Ale trzeba trafic na dobry egzemplarz z czym teraz nie jest latwo.

Jak chcesz mozesz wejsc na strone felicji www.autokacik.pl i tam jest link do
      jej strony tam mozesz poczytac wiecej.
    • jaro_ss Re: Felicia - kilka pytań 05.04.05, 15:34
      Co prawda ja swoją "podałęm dalej" po 100 000, ale nie było problemu.... i
      jeździ spokojnie dalej. Nie pamiętam, nawet aby były jakieś problemy z blachą...
      Pozdrawiam...
      • Gość: mimi Re: Felicia - kilka pytań IP: *.crowley.pl 13.04.05, 11:37
        najlepiej kupic benzynkę 1.6 wtedy odpowiednio śmiga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka