anka66 15.04.05, 21:33 chce kupic nowe kombi wybor pomiedzy citroen c5( najtanszy ale duzy) honda accord albo subaru legacy( najdrozsze i czas oczekiwania dosierpnia ale super wyposazenie) w kazdym silnik 2 litry benzyna co wybrac? Link Zgłoś Obserwuj wątek
ghibli Re: co wybrac? 15.04.05, 21:59 jesli cie stac to zdecydowanie Subaru Subaru pali nieco wiecej niz Honda i C5 i utrzymanie jest nieco drozsze - na pewno znajdzie sie diler ktory ma na stanie takie Subaru i nie bedziesz musiala tak dlugo czekac tylko podzwon i poszukaj na drugim miejscu Honda moze niejest nadzwyczaj urodziwa w wersji kombo bo wyglad lekko trumienny ale ogolnie fajne auto i wygodne C5 faktycznie jest obszerny ma pneumatyczne zawieszenie z regulowanym przeswitem ale jakos nie kazdy chwali to auto ze swej strony polecam Subaru nawet poczekac warto takiej jazdy jak silnik boxer + staly naped na 4 kola nie zapewni zaden z powyzszych i wygladem bije na glowe Citroena i Honde Link Zgłoś
swoboda_t Re: co wybrac? 15.04.05, 22:05 I na 99,9999% Legacy będzie bardziej niezawodne i trwałe niż Honda. O C5 nie mówiąc. Ja bym się nie wachał, Legacy to świetne auto, warte swej ceny. Link Zgłoś
albercik7 Re: co wybrac? 15.04.05, 22:07 to proste poprostu subaru to inna bajka reszta to poprostu nic Link Zgłoś
cccp1981 Re: co wybrac? 15.04.05, 22:43 Chopaki chyba maja racje - przychylam sie do ich zdania, ale.... (zawsze jest jakies ale) ;) Osobiscie wolal bym dizelka nowej generacji, a taki oferuje honda. Dizel to moc, oszczednosc i trwalosc!! Poza tym kupujac nowe autko trzeba sprawdzic cos jeszcze, a mianowicie - po zakupie dochodza dodatkowe koszty zwiazane z eksploatacja pojazdu. Mam tu na mysli nie tylko przeglady, zuzycie paliwa ale i cene czesci zamiennych ich dostepnosc, czas oczekiwania i inne pierdolki, ktore jednak sa dosc istotne w gruncie rzeczy. (!!) ;) Domyslam sie, ze Subaru pod tym wzgledem jest najkosztowniejsze w utrzymaniu i znacznie odbiega od pozostalych wymienionych. Jedno jest pewne - Citroen odpada - z tym chyba wszyscy sie zgadzamy? ;) Wielka "krowa", ktora nie ma nic do zaoferowania, a co do jego zawieszenia to jeden z wielu bajerow, ktore z czasem przyniosa wiecej klopotow niz satysfakcji. Ciekawe ile kosztowac bedzie w przyszlosci naprawa czegos takiego? :P Zastanowmy sie jednak czy Subaru to rozsadny zakup? Facetowi do konca ufac nie mozna. Subaru to auto, ktore jest zapewne bardzo dobre, ale przede wszystkim "zwieksza nasze samopoczucie". hehe.. :P Wiesz co mam na mysli? ;) Co do Citroena to kwestie mamy zalatwiona. (NIE!) Subaru? Jesli ma sie wystarczajaco gruby portfel i duzo cierpliwosci - czemu by nie? Jednak moim skromnym zdaniem Honda to rozsadniejszy wybor. Przynajmniej ja bym ja kupil. Decyzja jest Twoja!! ;) Link Zgłoś
swoboda_t Re: co wybrac? 15.04.05, 23:12 Honda jest relatywnie bardziej rozsądna, to jasne. Piszę relatywnei, bo tak naprawdę kupno tak kosztownego nowego auta w naszych realiach w ogóle nie jest szczególnie rozsądne. Ale jeśli gogos stać, to czemu nie? ;) Honda będzie tańsza w utrzymaniu, ale nie wiem, czy to będą istotne różnice. A Legacy 2,0 to nie to co Impreza-nie wybrałbym go z uwagi na szpan, czy ego(choć Subaru jest dość prestiżowe). Wybrałbym je, bo jest bardziej estetyczne, będzie zapewne trwalsze i bardziej niezawodne,ma ładniejszy dzwięk i napęd na cztery koła, którego nie sposób prczecenić. Komfort+bezpieczeństwo. Legacy jest lepszym autem od Hondy (która sama w sobie też jest świetnym autem) a to ma swoją cenę. Według mnie warto. Link Zgłoś
anka66 Re: co wybrac? 16.04.05, 18:44 wielkie dzieki za opinie wychodzi na to ze citroena moge sobie podarowac i teraz mam jakas klarownosc i faktycznie sklaniem sie ku subaru poniewaz nawet cena z wyposazeniem nie bardzo sie rozni a moze jeszcze jakies inne autko kombi? teraz jezdze taurusem kombi 3 litry benzyna z automatem fajny dosc jesli chodzi o wygode czesci niedrogie i nie ma problemu z dostepnoscia mysle ze z japonskimi autami bedzie jeszcze lepiej pozd Link Zgłoś
tomeeeek Re: co wybrac? 17.04.05, 10:09 anka66 napisała: > wielkie dzieki za opinie > > wychodzi na to ze citroena moge sobie podarowac i teraz mam jakas klarownosc i > faktycznie sklaniem sie ku subaru poniewaz nawet cena z wyposazeniem nie bardzo > > sie rozni > Bierz hondę ;-) Link Zgłoś
dr.khan Subaru : tak, tak, tak ale moze nie tylko ... 17.04.05, 11:00 z tych trzech aut ktore podalas oczywiscie Subaru jest bezapelacyjnie najlepsze niemniej w podobnej cenie 100-120tys zl mozesz rozejrzec sie za innymi autami bo jak dobrze rozumiem chcesz miec duso przestrzeni i miejsca w bagazniku oczywiscie w podobnej cenie sa Mondeo 2.5 V6 kombi, Mazda 6 2.0 kombi, Opel Vectra 2.2 Kombi lub 3.2V6, Peugeot 407 SW 2.2 benz (najnowszy model) ale jest jedno auto ktorym pewnie Cie zaskocze a ktore powinno zrocic twoja uwage Mitsubishi GRANDIS auto z mocnym silnikiem, z duzym wnetrzem i p[rzede wszystkim naprawde swietnie wygladajace proponuje abys sprobowala sie wybrac do salonu i obejrzec to auto link: www.mitsubishi.com.pl/galeria/grandis_prezentacja.html katalog: www.mitsubishi.com.pl/images/stories/grandis/grandis_katalog_2004.pdf Link Zgłoś
tomeeeek Re: Subaru : tak, tak, tak ale moze nie tylko ... 17.04.05, 11:33 dr.khan napisał: > > ale jest jedno auto ktorym pewnie Cie zaskocze > a ktore powinno zrocic twoja uwage > Mitsubishi GRANDIS > auto z mocnym silnikiem, z duzym wnetrzem i p[rzede wszystkim naprawde swietnie > > wygladajace > Jeśli masz do wydania 120 tys, to ja też sugerowałbym przymierzenie się do grandisa. Auto produkowane w japonii, więc to prawdziwy, niezawodny japończyk. Bardzo poważnie swego czasu brałem go pod rozwagę, ale mitsubishi miało tyle zamówień, że ciągle przesuwało dostępność tego auta w kraju. Wygląd super, funkcjonalność super. Jeśli nie zależy Ci na 4x4 to brałbym właśnie grandisa. Link Zgłoś