Dodaj do ulubionych

Pomocy - samochod 'sciaga' na prawo..

20.04.05, 21:33
Przerabiane bylo juz wszystko: geometria, wywazanie, cisnienie w oponach, a i
tak po przejechaniu 15-20 metrow radosnie skreca (bez niczyjej pomocy)
kierownica i autko jedzie na ukos.. Kolka do gory, 'specjalisci' rozkladaja
rece.. Moze ktos ma jakis pomysl? Dodam ze samochod ma raptem 7 tys. km
przebiegu a problemy zaczely sie po wymianie opon na letnie.
Obserwuj wątek
    • odin-2 Re: Pomocy - samochod 'sciaga' na prawo.. 21.04.05, 07:10

To oznacza ze Twoje auto jest Prawdziwym Polakiem !!!
      badz dumny z Twego auta ... .
    • forman5 Re: Pomocy - samochod 'sciaga' na prawo.. 21.04.05, 08:15
      Spróbuj zamienić przednie (prawą na lewą stronę itp) jeżeli zacznie Cię ściągać
      wtedy na lewo to coś nie tak z oponami !
      Tym bardziej ,że to zjawisko nastąpiło po zmianie ogumienia na letnie !
      • wsk175 Re: Pomocy - samochod 'sciaga' na prawo.. 21.04.05, 08:48
        napisz kiedy ci to auto skręca , czy czasem nie pojawia sie to po użyciu hamulców?
        czy jak auto jest na podnośniku to oba koła można "pokręcić "z tą samą siła? i
        jak auto się zachowuje po proponowanej przez poprzednika "przekładce" ? powód
        ściągania jest zapewne bardzo banalny , zmień mechanika skoro rozkłada ręce.
        • jean_nie Re: Pomocy - samochod 'sciaga' na prawo.. 21.04.05, 10:09
          Skrecanie zaczyna sie od razu po puszczeniu kierownicy, mam wrazenie ze nasila
          sie przy hamowaniu. Jak na razie bawia sie nim w jednym z ASO, jak nic nie
          zdzialaja pojedziemy do innego. Zostalo mi jeszcze 2,5 roku gwarancji..
      • jean_nie Re: Pomocy - samochod 'sciaga' na prawo.. 21.04.05, 10:05
        Tego tez probowalismy. Nic nie dalo..
        • saabb Re: Pomocy - samochod 'sciaga' na prawo.. 21.04.05, 10:38
          Ja tez mialem takie objawy po wymianie opon z letnich na zimowe. Okazalo sie,
          ze opony sa dupne. Jedna z nich miala cos z bieznikiem. Zamienilem na tyl i
          bylo ok. Jesli to nie pomoze to moze trzeba wymienic na nowy komplet....
          Pozdr,
          • rraaddeekk Re: Pomocy - samochod 'sciaga' na prawo.. 21.04.05, 10:43
            Ja mam podobnie.
            Okazało się, że opona ma jakieś wewnętrzne uszkodzenie.
          • jean_nie Re: Pomocy - samochod 'sciaga' na prawo.. 21.04.05, 10:48
            U mnie od tego sie zaczelo, po zmianie na zimowki samochod zaczal sciagac- ale
            wtedy okazalo sie ze kolesie zle pozakladali opony kierunkowe... Po zamianie
            wszystko bylo ok. Teraz zmienili zimowki na letnie i sytuacja sie powtorzyla. I
            teraz nie wiem - albo wtedy mnie oszukali i powod byl inny, albo mam cholernego
            pecha do opon.. No nic - samochod w tej chwili jest juz w serwisie, nie
            omieszkam sie pochwalic co tym razem wymysla spece.

Dzieki wszystkim za pomoc
            Pozdr.
            • skyddad Re: Pomocy - samochod 'sciaga' na prawo.. 21.04.05, 10:52
              Zazsky zmiany wewnatrz opony.Sa noierowne opory toczenia.Musza to byc tanie
              opony lub nawet regumeraki czyli nalewki.Stoine rdzxen opony 'kazde kolo od
              innej matkimimoze maja takie sam bieznik.Niestety zwroc tam gdzie je kupiles i
              szkoda zachodu i walki.Zakup tanie opony ale fabrycznie nowe.Pzdr.Sky.
              • jean_nie Re: Pomocy - samochod 'sciaga' na prawo.. 21.04.05, 10:55
                Heh...to sa opony na ktorych autko zostalo kupione. Przejechaly w swoim zyciu
                jakies 20 km.. Mozliwe ze w salonie wcisneli taka tandete?
              • saabb Re: Pomocy - samochod 'sciaga' na prawo.. 21.04.05, 10:55
                ...bez urazy ale przeczytac to co napisales to nielada wyzwanie :P
                • jean_nie Re: Pomocy - samochod 'sciaga' na prawo.. 21.04.05, 10:58
                  :P Mam szefa nad glowa i udaje przed nim ze pracuje ;)
                  • saabb Re: Pomocy - samochod 'sciaga' na prawo.. 21.04.05, 11:09
                    a to teraz zrozumiale:)
                    pozdr,
                    • jean_nie Re: Pomocy - samochod 'sciaga' na prawo.. 21.04.05, 11:14
                      Poza tym jestem kobieta, co wg niektorych ma wplyw na chaotycznosc wypowiedzi.
                      Ja osobiscie z tym twierdzeniem sie nie zgadzam ;)
                      • skyddad Re: Pomocy - samochod 'sciaga' na prawo.. 21.04.05, 11:29
                        Dawniej byly takie opony na rynku co sie zwaly SAWA za zadnaego diabla wywazyc
                        i sciagaly kazda w inna strone.Pozakupie nowych zwyklych koreanskich ale
                        jednakoiwych wszystko ustapilo.Pzdr.Sky.
                        • siwy-55 Re: Pomocy - samochod 'sciaga' na prawo.. 21.04.05, 11:51
                          SAWA i inne z postkomunistycznych krajow importowane opony nie dorownuja swa
                          jakoscia oponom regumowanym GALAXIE , sprawdzone przez testy w "Vi Bilägare" .
                          --------------------------------------------------------------------------------
                          • egon1960 Re: Pomocy - samochod 'sciaga' na prawo.. 21.04.05, 13:52
                            Co do opon SAVA (zimowe) to polemizowałbym. Jeździłem na oponach SAVA ESKIMO S3
                            dwa sezony zimowe i nie mogę powiedzieć o nich złego słowa. Są niewiele
                            głośniejsze od opon letnich BFGOODRICH.

POZDR
                            • skyddad Re: Pomocy - samochod 'sciaga' na prawo.. 21.04.05, 15:17
                              Egon to bylo z letnimi i w roku 1990 wlasnie wchodzily na rynek w <szwecji.tak
                              szybko jak weszly tak samo szybko zniknely.Ktos zakupil partie widac
                              zbrakowanych i chcial ludzi w konia zrobic.Pzdr.Sky.
                              P.S Pozniej pokazaly sie znosnmiejsze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka