pytamsie 27.04.05, 19:23 Dobry jest to wynalazek ,czy tylko następny chwyt zgłodniałych szczurów kapitalizmu ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
siwy-55 Re: Testował ktoś wkłady K&N ? 27.04.05, 19:29 pytamsie napisał: > Dobry jest to wynalazek ,czy tylko następny chwyt zgłodniałych szczurów > kapitalizmu ? ... aa co to jest ???? Link Zgłoś
schovinista Re: Testował ktoś wkłady K&N ? 27.04.05, 21:37 wkład, czyli sam filtr bez przerubek to w zaleznosci od modelu daje rózne efekty, ale zwykle, zmiana krzywej momentu obrotowej, gwarantowany spadek w dole, mozliwy wzrost w okolicach maksymalnego momentu i na samej górze + zwiekszona głośnośc jednostki. raczej przydatne keidy dokonujesz tez innych modyfikacji, albo ewidentine odczuwam brak powietrza w silniku. Do nowych samochodów, gdzie stosuje się zjawisko rezonansu magnetycznego raczej bym odradzał. Sasza. Link Zgłoś
mobile5 Re: Testował ktoś wkłady K&N ? 27.04.05, 22:38 schovinista napisał: Do nowych samochodów, gdzie stosuje się > zjawisko rezonansu magnetycznego Mógłbyś trochę rozwinąć ten temat? Przyznam, że nie spotkałem się z taką technologią. Ale ostatnio nie śledzę nowinek motoryzacyjnych. Link Zgłoś
schovinista Re: Testował ktoś wkłady K&N ? 27.04.05, 23:26 dzieki za zwrócenie uwagi, oczywiscie słowo "magnetycznego" mi się dopisało pod wływem ... chodziło mi o takie dostosowanie długości kanałó dolotowych aby wzbudzic drgania powietrza które pozwolą większą ilosc tego powietrza zassać, jeśli dobrze rozumiem to zjawisko. niektóre silniki mają też zmienną długość tych kanałów dolotowych - efekt niesetety kiepski. Sasza. Link Zgłoś
mobile5 Re: Testował ktoś wkłady K&N ? 27.04.05, 23:44 Teraz taki postęp w technologii i marketingu, że lepiej zapytać. :-) Link Zgłoś
polokokt Re: Testował ktoś wkłady K&N ? 27.04.05, 22:09 mialem wklad i wrocilem do zwyklego papierowego bo znudzilo mi sie czyszczenie tego co 10 tys km Ani to oszczednosci nie daje ani jakis efektow. Byc moze jak ida jeszcze jakies inne przerobki w samochodie to OK, ale jesli sam wklad to szkoda kasy. Pozdrawiam Link Zgłoś