Dodaj do ulubionych

Ukradli mi lusterko

04.05.05, 10:02
Wczoraj w nocy ukradli mi lusterko lewe wsteczne w samochodzie. Kiedy
podeszłam do samochodu i zobaczyłam te kable powyciągane po chamsku, jak
wnętrzności z człowieka, po prostu się rozpłakałam. I zachciało mi się
wymiotować.

Jak tak można...?

To była moja pierwsza kradzież, złodziejom powinno się ucinać łapska. Na
drugie teraz będę musiała naprawdę mocno się sprężyć...

Co za łajzy.
Obserwuj wątek
    • hondziarz Re: Ukradli mi lusterko 04.05.05, 10:07
      a jakiej odpowiedzi oczekujesz?
      • ice_ice Re: Ukradli mi lusterko 04.05.05, 10:10
        Że ktoś pogłaszcze po głowie i powie - biedna ice, życie jest brutalne i nas
        też to spotkało, a tym takim owakim należy urwać jaja i powiesić pod sufitem :)
        • wahacz Re: Ukradli mi lusterko 04.05.05, 10:18
          Nie cierpie zlodziejstwa. Rozumiem twoj bol. Moja kolezanka ma to samo
          regularnie w jej baleronie kradna listwy lusterka itop. A jakie ty masz auto?
          • ice_ice Re: Ukradli mi lusterko 04.05.05, 10:33
            Opel Astra...
        • olewin Re: Ukradli mi lusterko 05.05.05, 01:31
          od razu urwać jaja ??? a dlaczego zakładasz że złodziejem jest mężczyzna ??
          damska szowinistko :P
    • davidkoff Re: Ukradli mi lusterko 04.05.05, 10:41
      a mnie ukradli radio a miesiac pozniej wzieli sobie caly samochod, zyjemy niestyty w dzikim swiecie... zostalo mi juz tylko radio bo sobie nowe kupilem ale samochodu juz nie mam :)
      • kali.gulla Re: Ukradli mi lusterko 04.05.05, 11:52
        >ice_ice napisałą

>Że ktoś pogłaszcze po głowie i powie - biedna ice, życie jest brutalne i nas
        >też to spotkało, a tym takim owakim należy urwać jaja i powiesić pod sufitem :)

A co powiesić? Bo to jasno nie wynika.
        takich-owakich czy ich jaja?

A może powiesić ich za jaja i poczekać, aż same odlecą?
        • ice_ice Re: Ukradli mi lusterko 04.05.05, 13:06
          Ze wzburzenia składnia mi siadła. Po namyśle i uspokojeniu się - powiesić ich
          za jaja pod sufitem. A następnie odciąć, niech jaja zostaną, a oni spadną z
          wielkim hukiem.
    • siwy-55 Re: Ukradli mi lusterko 04.05.05, 12:37
      ice_ice napisała:

> Wczoraj w nocy ukradli mi lusterko lewe wsteczne w samochodzie. Kiedy
      > podeszłam do samochodu i zobaczyłam te kable powyciągane po chamsku, jak
      > wnętrzności z człowieka, po prostu się rozpłakałam. I zachciało mi się
      > wymiotować.
      >
      > Jak tak można...?
      >
      > To była moja pierwsza kradzież, złodziejom powinno się ucinać łapska. Na
      > drugie teraz będę musiała naprawdę mocno się sprężyć...
      >
      > Co za łajzy.
      ________________________________________________________________________________

.. to straszne , jak Ty teraz dziewczyno bedziesz makijaz poprawiac ???.Pzdr.
      ________________________________________________________________________________

• ice_ice Re: Ukradli mi lusterko 04.05.05, 13:04
        Makijaż poprawiam w wewnętrznym, tym środkowym. :P

To lewe, wyobraź sobie, służyło mi od czasu do czasu przy cofaniu, skręcaniu,
        takie tam pierdoły... :)
    • ant777 Re: Ukradli mi lusterko 04.05.05, 13:33
      są tacy co zaznaczają albo niezmywalnym markerem (wypisują nr rejestracji) albo
      mniej ceremonialnie jadą gwoździem. W końcu to tylko plastik więc nie skoroduje.
      • wilk11 Re: Ukradli mi lusterko 04.05.05, 13:43
        Niestety zdarzają się też chamskie zabawy, tylko po to żeby zniszczyć, nie na
        sprzedaż (zresztą, chyba takie wyrwane już się nie nadaje...)
        Głowa do góry. Nie pierwszy raz (i kurczę, pewnie nie ostatni)
        Właściciel byłych trzech lusterek. (teraz składam jak dureń za każdym razem)
    • edek40 Re: Ukradli mi lusterko 04.05.05, 13:56
      Nielakierowane lusterko z elektrycznym sterowaniem w firmie BHMD w Warszawie sprzedaja za 176 zl netto. Manualne za 100 zl. Nowe, ale zamiennik do pierwszej astry.

www.bhmd.pl/dynamic.php
      Szukaj w dziale karoserie.

Wspolczuje, ale to niestety normalny koszt posiadania auta. Ciesz sie, ze nie probowali sie wlamac przez wyrwanie zamka. Wtedy masz wymiane zamka, byc moze ciegien i na pewno lakierowanie drzwi.

Z tym wieszaniem za jaja to nie pod sufitem! To amatorski sposob. Kladzie sie typa na plecach na podlodze, zmusza do podniesienia bioder o okolo 10 cm i wtedy wiarze odnosna czesc ciala. Taki typek w trosce o swoje klejnoty dosc dlugo robil "mostek", ale w koncu opadnie z sil i opadnie na podloge. Ten sposob rozprawienia sie ze zlodziejem opisuje ja, chlop z krwi i kosci, bo nie lubie zlodziei. Co jednak ze zlodziejem-kobieta? Jak powiesic?
      • siwy-55 Re: Ukradli mi lusterko 04.05.05, 16:19
        ice_ice 04.05.2005 13:04

Makijaż poprawiam w wewnętrznym, tym środkowym. :P

To lewe, wyobraź sobie, służyło mi od czasu do czasu przy cofaniu, skręcaniu,
        takie tam pierdoły... :)
    • michal_p11 Re: Ukradli mi lusterko 04.05.05, 16:41
      Jestem pod wrazeniem. lewe i na dodatek wsteczne. Dobrze, ze prawego przedniego
      nie buchneli, dopiero bylby szapas.

--
      Wygraj
      www.fajnekonkursy.pl
    • zubr_zalogowany Re: Ukradli mi lusterko 04.05.05, 16:45
      no to teraz pojdziesz na gielde i kupisz nowe

moze trafisz na swoje

• hippolin mnie też to spodkało :-( 04.05.05, 16:57
        Jak mi zrobili coś takiego to uświadomiłem sobie, że niepotrzebnie chciałem mieć elektrycznie sterowane lusterka :-(. W ciągu tygodnia kupiłem garaż. Lusterko kosztowało 380zł plus wymiana.

Radzę Ci, stawiaj auto na strzeżonym parkingu, będziesz miała spokój, napewno sytuacja będzie chciała się powtórzyć, tylko co następnym razem? Wybita szyba, radio, odrapana karoseria ..........

Rada nr.2 Idz na Policję i to zgłoś, jak znają jakąś dziuplę to będą mieli na nich więcej dowodów.
    • kuszacy_witas Re: Ukradli mi lusterko 04.05.05, 19:46
      Biedna ice, życie jest brutalne i nas
      też to spotkało, a tym takim owakim należy urwać jaja i powiesić pod sufitem :)

Poglaskac po glowie nie moge :-(

A powaznie - niedawno tez mi ukradli oba lusterka. Kosztuja ponoc 1600 zl za sztuke, ale na szczescie nie bylo dane mi tego sprawdzic - mialem lusterka spowrotem po paru godzinach :-)
      • krol.ciemnosci A mi .... 04.05.05, 21:38
        Lusterek a ni radia nie ale raz jeden idiota znaczek przedni.Koszt tylko 200
        PLNow
      • jan.kulczyk Re: Ukradli mi lusterko 04.05.05, 22:28
        Ja jestem przy was gó..arzem. Wgnieciony zderzak i parę drobiazgów z winy własnej zebrało mi się na jedną dużą szkodę. Zlikwidowałem, zderzak wymieniony, reszta polakierowana (PZU spisało się, jak zwykle, doskonale). Samochód odebrany. Po tygodniu zderzak porysowany z obu stron, niemal dokładnie w tych samych miejscach (efekt nieostrożnego wyjeżdżania z parkingu). Oczywiście zero namiarów na sprawcę. Ręce opadają... chyba dam sobie spokój. Parę rys i zadrapań tylko go upiększy ;))

Ojcu w ciągu roku dwa razy wybijali szybę w Megane. Raz gnoje znalazły tylko starą szmatę w schowku, to zbili drugą szybę ze złości. Drugi raz byli bardziej zdesperowani, wyrwali radio (bez panelu). Panel, o dziwo, poszedł na Allegro aż za 150 zł. Ciekawe, czy trafi do naszego radia. Powiesić za jaja to mało. Nasadzić na będ bambusa kakaowym oczkiem i poczekaj aż roślinka będzie kiełkować. Sposób stary jak azjatyckie cywilizacje, ale przynajmniej zdatny na złodziei obu płci.

Z pionierskim pozdrowieniem
      • jan.kulczyk Re: Ukradli mi lusterko 04.05.05, 22:29
        > A powaznie - niedawno tez mi ukradli oba lusterka. Kosztuja ponoc 1600 zl.

Jakie to lusterka tyle kosztują? Jeździsz mejbachem czy innym fitonem? ;))
        • swoboda_t Re: Ukradli mi lusterko 04.05.05, 22:51
          Bodajże BMW 528. Zazdroszczę!
        • kuszacy_witas Re: Ukradli mi lusterko 05.05.05, 00:23
          BMW 5
          elektrycznie regulowane, skladane i sciemniane. Prawe lusterko przy wlaczeniu wstecznego przestawia sie tak zeby widziec kraweznik. Pewnie dlatego tyle kosztuja.
          Ukradli same wklady ktore kosztuja na pewno duzo mniej, ale przy okazji rozwalili wszystko dookola.
        • kuszacy_witas Re: Ukradli mi lusterko 05.05.05, 00:27
          Oczywiscie mowie o cenie w ASO. Na gieldzie nie kupuje - a tam pewnie kosztowaloby to 2-3 razy mniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka