arturx2 12.05.05, 23:57 Chcę kupić ojcu elektryczną maszynke do golenia na prezent. Jaka jest lepsza - z siatką czyli Braun czy z okrągłymi głowiczkami tj. Philips? Czym się różnią i na co zwrócić uwagę? Link Zgłoś Obserwuj wątek
fazi_ze_sztazi Re: Pytanie do mężczyzn, nie do gołowąsów. 13.05.05, 00:11 tak, oto pytanie na forum motoryzacyjne .... Link Zgłoś
lorneta.i.meduza Re: Pytanie do mężczyzn, nie do gołowąsów. 13.05.05, 00:40 fazi...nie golisz się jeszcze, to nie pyskuj :) A co do golarki: philips jest nie do zajechania. Poza tym goli we wszystkich kierunkach. Możesz tacie kupić, będzie zadowolony. Link Zgłoś
fazi_ze_sztazi Re: Pytanie do mężczyzn, nie do gołowąsów. 13.05.05, 00:47 masz racje nie gole sie jeszcze, ma raptem 3 latka, moze 3 i pol Link Zgłoś
marlowe1 Re: Pytanie do mężczyzn, nie do gołowąsów. 13.05.05, 08:56 fazi_ze_sztazi napisała: > masz racje nie gole sie jeszcze, ma raptem 3 latka, moze 3 i pol wow, cóż za wybitnie uzdolnione dziecko!!! ;) Link Zgłoś
bambus_us Re: Pytanie do mężczyzn, nie do gołowąsów. 13.05.05, 02:42 Ja polecalbym ci Braun ,goli gladziej i ma lepszy przystrzygacz .Mialem maszynki obu firm i lepiej lubialem Braun .Teraz sie gole golarka ostrzykowa i chyba przy niej pozostane . Link Zgłoś
kali.gulla Re: Pytanie do mężczyzn, nie do gołowąsów. 13.05.05, 07:33 Prawdziwi macho golą się tylko brzytwą. A pytanie nadawało by się na forum am tylko wtedy gdyby zawierało skłądnik motoryzacyjny. Np. czy lepsze są golarki z napędem elektrycznym czy spalinowym? Ale tu wchodzimy w kategorię kosziarek i mamy skojażenia z silnikami HTP czy innymi maluchami. I oczywiście ze skodą. Styąd wniosek, że pytanie o golarkę jest kolejną prowokacją dotyczącą skody. Co było do udowodnienia :) Link Zgłoś
siwy-55 Re: Pytanie do mężczyzn, nie do gołowąsów. 13.05.05, 07:37 arturx2 napisała: > Chcę kupić ojcu elektryczną maszynke do golenia na prezent. Jaka jest lepsza - > z siatką czyli Braun czy z okrągłymi głowiczkami tj. Philips? Czym się > różnią i na co zwrócić uwagę? BRAUN ! Link Zgłoś
rozciapki Re: Pytanie do mężczyzn, nie do gołowąsów. 13.05.05, 08:47 Miałem Panasonika z siatką, teraz mam Philipsa z kółkami. 1. Jeśli golarka jest bezprzewodowa (z akumulatorkami), sparawdź, czy jest możliwość jednoczesnego ładowania i golenia. Do szału doprowadzał mnie panasonic. Kiedy się rozładował w połowie golenia, mogłem go tylko odstawić do ładowarki na kilka godzin. Nici z golenia. I jak tu jechać przez miasto z połową gęby ogoloną, drugą nie? Philips, którego kupiłem potem, nie ma tego problemu. Kiedy trzeba, podpinam kabelek i golę się dalej. Jeśli chcesz kupić brauna, sprawdź, czy nie ma tego problemu. 2. Nożyki a wycofanie modelu z produkcji. Po jakimś czasie (ok 2 lata) trzeba wymienić nożyki i siateczkę. Czas życia produktu to też jakieś dwa lata. Kiedy nożyki w moim panasoniku się stępiły, okazało się, że muszę je sprowadzać na specjalne zamówienie w serwisie. Dałem więc sobie spokój i kupiłem philipsa, który od dwudziestu lat produkuje golarki z tymi samymi kółkami (doszło kilka ulepszonych wersji, ale stare dalej są w produkcji). Upewnij się, że Brown też tak ma. Link Zgłoś
polokokt Re: Pytanie do mężczyzn, nie do gołowąsów. 13.05.05, 09:51 Co do Philipsa i niedzialania podczas ladowania, to widocznie niektore modele dziala niektore nie, ja mam model 663 (a moze 603? - taka seledynowa, dwoglowicowa) i niestety jak sie ja laduje to nie dziala, dokladnie ten sam problem, ze trzeba pamietac o tym zeby byla zawsze naladowana, albo bliska tego poziomu. Jedno naladowanie starcza na jakies 5 golen, wiec to nie jest az taki duzy problem. Niestety co do Brauna sie nie wypowiem bo nie mialem. Pozdrawiam Link Zgłoś
b12 Re: Pytanie do mężczyzn, nie do gołowąsów. 13.05.05, 09:51 Mam Philipsa 442, maszynka nie do zdarcia (używam tych samych nożyków od siedmiu lat), nie miałem z nią żadnych problemów, działa na 220 i 110, żadnych wydatków. Koledzy namawiali mnie, żebym wziął model z trzema ostrzami, ale ten jest w sam raz. Śmiało mogę polecić. Link Zgłoś
bocian4 philips 13.05.05, 10:16 Nie motoryzacyjne wiec powinno się ignorować ale jako ze tu mam trochę doświadczenia... ;-))) Tylko philips 3 kółkowy - nie do zdarcia nawet na bardzo twardym i gęstym zaroscie. Kup takiego z akumulatorem - przydaje się. W moim mozna ladować podczas golenia. PO przeszło 2 latach zaczyna się tępić wiec planuje wymianę kółeczek. Braun siatkowy rozpadał mi się średnio co 6 miesiecy - za każdym razem wymiana siatki i ostrzy. Więcej wyrywał niż golil a siatk aisę bez przerwy rozpadała. W serwisie brauna na Zielnej w warszawie gośc mi powiedział ze brauny to golarki dla blondynów z bardzo słabym zarostem. A mi zalecił philipsa i jest git. Pzodro Link Zgłoś
des4 Re: ciekawe wnioski 13.05.05, 10:27 Zgadza się, Philips jest nie do zdarcia. Ja swojego używma co prawda tylko w czasie wyjazdów, ale przez pięć lat (odkąd go mam) było ich sporo, a i dużo w trakcie nich się działo ;). A swoją drogą ciekawe wnioski wożna wysnuć z nagłego wyciszenia się w tym wątku zwykle superaktywnych forumowych miszczuff kierownicy, he he... Link Zgłoś
manekin1 Zależy czym jeździ... 13.05.05, 12:09 Po pierwsze priomo: Jeśli jeździ TIRem, to możesz spokojnie kupić solidną rosyjską maszynkę Atłantica, bo dobrze goli a i akumulator do niej na pewno się zmieści do auta. Po drugie primo: Jeśli Polonezem, koniecznie kup polską maszynkę w zestawie z grzebieniem do wąsów. Natomiast jeśli Skodą, zrezygnuj w ogóle z maszynki i zamiast niej kup mu kapelusz i skórzane rękawiczki do auta z otworami na knykcie. Staruszek się ucieszy. Link Zgłoś
tjaktoj Re: Zależy czym jeździ... 13.05.05, 12:17 Na początku nie będzie z żadną problemu. Problem się zacznie jeżeli będziesz chciał zainstalować LPG. Zarówno w jednej jak i w drugiej jest mało miejsca na zbiornik. Podobno na Allegro są już jakieś przystawki, ale nikt ich jeszcze nie widział. Nie napisałeś o jakie paliwo ci chodzi, ale jeśli to ma być dizel to nie ma znaczenia czy kółka czy siatka. W przypadku kółek najlepiej jak będą cztery, bo wtedy możesz zakupić model na 4x4, najlepiej z wciągarką, wtedy ne będzie problemów z włosami w nosie. To chyba tyle dobrych rad. Link Zgłoś
sugob Re: Pytanie do mężczyzn, nie do gołowąsów. 13.05.05, 22:33 najpierw sie upewnij że moze sie spokojnie golić taką maszynką, bo ja kupiłem philipsa z trzema kółkami, praktycznie najlepsza jaka była kilka lat temu na rynku i okazało się że mam jakieś uczulenie - jak się ogolę tą maszynką to wyglądam jak by mnie ktoś dusił - całą twarz i szyję mam czerwoną; to straszna siara by była dać taki prezent Link Zgłoś
marlowe1 Re: Pytanie do mężczyzn, nie do gołowąsów. 13.05.05, 22:37 moim zdaniem philishave jest zdecydowanie lepszy od brauna ( a miałem oba rodzaje maszynek), ale to tylko moja prywatna opinia każdemu będzie w zasadzie pasowało co innego :) Link Zgłoś