m1234 14.06.05, 22:01 Typowa francuska technologia... Sagem, Peugeot, sam szajs... :) Link Zgłoś Obserwuj wątek
jacho_1 Re: Peugeoty zapalają się w Skandynawii 14.06.05, 22:29 A mnie mówili, żebym nie kupował samochodów na "F": tzn. Fiat, Ford i Fszystkie Francuskie ;) Link Zgłoś
zb1k Re: Peugeoty zapalają się w Skandynawii 14.06.05, 23:25 "Fszystkie Francuskie " dobre, dobre :D mialem peugota firmowego 405, i kiedys jade sobie przez miasto, z 60 na liczniku, skrzyzowanie, zapala sie czerwone, 2 auta przedemna, a zaznaczam ostro sobie pogrywam, wiec na hamulec (wspomaganie, full elektryka, tylko klimy nie bylo) a tu jak w powietrze wchodzi, zero reakcji, lata gier na kompie, ktore reflex wycwiczyly przydaly sie, skret na prawo, chodnik i przystanek autobusowy z matka z dzieckiem, slalom gigant i na krzakach sie zatrzymalem bez ryski na aucie, od tego momentu nie wsiadam do peugotow :D Link Zgłoś
zigzaur Re: Peugeoty zapalają się w Skandynawii 14.06.05, 23:30 Ford wyrabia się. Francuskie dobre są serki, wina, perfumy i dziewczyny. Link Zgłoś
canx a ile razy byla o tym mowa na forum automoto??? 14.06.05, 23:32 ze sie zapalaja rowniez w polsce...ale u nas sobie robia jaja z wlascicieli??? gratulacje dla refleksu Link Zgłoś
chris62 Re: Peugeoty zapalają się w Skandynawii 15.06.05, 10:17 to dodajmy jeszcze z Federalnych Niemiec i Fanatycznej Japonii oraz Fuck Anglików. Tylko Fiuty głoszą takie hasła. Link Zgłoś
meerkat1 Peugeoty sie zapalaja, klienci sie nie pala. 15.06.05, 16:54 A mnie mówili, żebym nie kupował samochodów na "F": tzn. Fiat, Ford i Fszystkie > > Francuskie ;) Trudno sie nie zgodzic, choc podobno w Polsce niektorzy Mondeo chwala. A co do zapalajacych sie 307... To by tlumaczylo, dlaczego klienci nie pala sie do ich kupowania. Link Zgłoś
pckloss Re: Peugeoty zapalają się w Skandynawii 14.06.05, 23:33 Dodam do tego Moulinex (nomen omen zbankrutował ... biedactwo) i bull'a ... też że. Szczerze mówiąc, aż strach wsiąść do Airbusa (ale jak to zauważył ostatnio z ok. targów lotniczych prez. Chirac (czy jak mu tam) zachowujac przy tym pełne zasady dyplomacji i kurtuazji (a więc pomijajac w tym przedsięwzieciu Hiszpanów) to wynik kooperacji NIEMIECKO-francuskiej). To pewno powód dla którego to coś lata :)) Ja mam telewizor Thomsona i Sanyo. Ten pierwszy był już w naprawie dwukrotnie, drugi nigdy (o pllocie do Thomsona, które moje moje dziecko zniszczyło w ciągu paru tygodni, przy czym Sanyo oparł się nawet kąpieli w zupce nie wspomnę). Viva le France (nawet wina eksportowane do Polski sa podle). Link Zgłoś
wlk.brytania Re: Peugeoty zapalają się w Skandynawii 15.06.05, 00:31 Ale chwala im za sex francuski ! ;D Link Zgłoś
zigzaur Re: Peugeoty zapalają się w Skandynawii 15.06.05, 07:43 Który został naprawdę wynaleziony przez Hindusów. Patrz Kamasutra. Wtedy jeszcze Francji nie było. Link Zgłoś
meerkat1 ktp wynalazl sex... 15.06.05, 17:05 "Sex został naprawdę wynaleziony przez Hindusów. Patrz Kamasutra. Wtedy jeszcze Francji nie było. Naprawde? To znaczy pisownia Cameauxsoutra jest nieuzsadniona? :-) Link Zgłoś
meerkat1 Kogo przede wszystkim pominal Czyrak...:-((( 15.06.05, 17:01 Szczerze mówiąc, aż strach wsiąść do Airbusa (ale jak to zauważył ostatnio > z > ok. targów lotniczych prez. Chirac (czy jak mu tam) zachowujac przy tym pełne > zasady dyplomacji i kurtuazji (a więc pomijajac w tym przedsięwzieciu Hiszpanów ) to wynik kooperacji NIEMIECKO-francuskiej). Czyrak pominal przede wszystkim Brytyjczykow,o czym doniosla prominentnie natychmiast nie tylko brytyjska BBC, ale i amerykanska CNN w kontekscie spotkania Czyraka z Blairem w sprawie subsydiow rolnych dla Francji i kredytow dla UK, ktore zakonczylo sie nb. kompletnym fiaskiem. Link Zgłoś
ant777 korozja w kilkuletnim aucie??? 15.06.05, 07:48 Przyczyną nie są błędy konstrukcyjne ale solenie dróg zimą. A przez to kilkuletnie auta korodują. Ale jakoś inne auta się nie palą. Link Zgłoś
siwy-55 Re: Peugeoty zapalają się w Skandynawii ... 15.06.05, 07:57 ... ale tylko niekture Pgt.307-ki z roku produkcji do czerwca 2003 - Peugeot Sverige stoi za wszelkie straty spowodowane ew.pozarem auta -lacznie z pozarem garage i domu,klient nie ponosi zadnej szkody,nie trzeba sie z Pgt. o odszkodowanie wyklucac-oni sami reaguja z szybkoscia blyskawicy. W latach ´80-tych VOLVO 740 w kilku wypadkach zostalo przeciete na pól,twierdzono ze to tylko kombi ma te slaba ceche,az do czasu gdy 740 sedan zostal w pol przeciety przez Peugeot 404 - pegoeciak tylko zdezak,chlodnice i maske stracil - po tygodniu znowu jezdzil. W latach 2001 - > MB odpada lakier z wszystkich modeli poza A serie , MB Sverige nie chce poniesc jakichkolwiek kosztow z powtornym lakierowaniem zwiazanych , podobny problem pare lat wczesniej mialo Mitsubishi -zmienili lakier i jest OK. Ja od roku jezdze Pgt.307 2,0 SW automatic ,mój syn od czterech lat Pgt.206 1,6 lt motor - zadnych problemów ,syn za miesiac zmienia 206-ke na Pgt.307 Griffe 136 k/m oczywiscie z automaticiem i skóra na fotelach ,,, moral: kilka niedorobionych eqzemplarzy z pierwszych dwuch lat produkcji jakiegokolwiek modelu samochodu nie decyduje o jego niezawodnosci z lat puzniejszych np; z roku 2004 i obecnie budowanych eqzemplarzach. Wczoraj "puscilem" wiadomosc na tym forum o plonacych 307-kach,-podalem równiez linki "Afton Bladet" ,- moze _skyddad_ przetlumaczy ? . Pzdr. ================================================================================ Link Zgłoś
lewarek5 Re: Peugeoty zapalają się w Skandynawii ... 15.06.05, 10:08 ... samiucka prowda,tyz. Link Zgłoś
hardyxxx Re: Peugeoty zapalają się w Skandynawii ... 15.06.05, 15:36 Straszną masz ortografię, wiesz? :P Link Zgłoś
siwy-55 Re: Peugeoty zapalają się w Skandynawii ... 15.06.05, 17:06 hardyxxx 15.06.2005 15:36 Straszną masz ortografię, wiesz? :P -------------------------------------------------------------------------------- ... wiem,ale jezyka polskiego babcia moja mnie uczyla,mama nie mowi po polsku, z Wasza pomoca pisze tak jak pisze tzn. o niebo lepiej niz zanim zaczolem na tym forum pisac, prosze o zrozumienie i dalsza pomoc.Pzdr. ================================================================================ Link Zgłoś
radioaktywny Nie ortografia zdobi czlowieka :-) 15.06.05, 19:14 Pisz jak umiesz, zwlaszcza ze piszesz z sensem :-) Pozdrawiam Link Zgłoś
skyddad Re: Peugeoty zapalają się w Skandynawii ... (SIWY) 15.06.05, 19:18 Nie przejmuj sie juz jestes calkiem dobry,faktycznie poczatek byl taki sobie zreszta jak i moj.Bylo duzo smiechu jak cos odpisalem.Pzdr.Sky. Link Zgłoś
zla_suka Re: Peugeoty zapalają się w Skandynawii ... 15.06.05, 19:28 A może naucz się pisać po polsku? Link Zgłoś
mike-great Podobają mi się reklamy porównawcze Toyoty! z fr 15.06.05, 19:02 Podobają mi się reklamy porównawcze Toyoty! z francuskimi pseudo-samochodami Link Zgłoś
skyddad Re: Podobają mi się reklamy porównawcze Toyoty! z 15.06.05, 19:16 Taki sam artykol byl dzisiaj w porannej sydsvenskiej. Takze Panowie jak chwalicie gowno francuskie to pocichu a najlepiej to dac namiary longitut i lattitud do jakies jednostki rakietowej na cwiczeniach niech se dla zabawy poceluja w fabryke i puszcza jakiegos harpuna.Ludzkosc bedzie miala mniej problemow ladnie pomalowanych i stylizowanych.Pzdr.Sky. Link Zgłoś
r306 Bhehehe 15.06.05, 19:43 Uwielbiam takie komentarze na forach ;) Siwy podal troche danych. Ja dodam od siebie straszna korozje (calkowita) w Oplach do roku 1995 - gdy od przeszlo 8 lat Peugeuty mialy juz super zabezpieczenia karoserii (chociaz Renualt wprowadzil ja dopiero w 92 roku). Strzelajace poduszki w Fordach z przelomu 1999/2000, katastrofalny blad konstrukcyjny w Mercedesach A (slynny test losia). Ze o palacych sie Deewoo, Poldach nie wspomne... Tak na dobra sprawe czyjej produkcji sa podzespoly w Waszych autkach, to nawet Wy do konca nie wiecie ;) Tylko pozniej Wam mechanik uswiadamia, ze przeciez alternator od Poldka pasuje do Rovera hehehehe. Ja zjezdzilem juz w swoim zyciu dwa Maluchy (oba powyzej 100tys przebiegu bez dotykania sie do silnika), od 3 lat uzytkuje w rodzinie jeszcze 206stke, od roku Fiata Panda, a ostanio Fiata Bravo (secon hand - chcialem wyprobowac cos z dieslem i okazja sie trafila) i nie narzekam! A co do samego zjawiska "zapalania sie" samochodow. Wypadaloby drodzy forumowicze cos wiedziec o tym zjawisku. Narazenie instalacji na dlugotrwale oszronienie, jesli ta nie byla w sposob specjalny na to przygotowana, doprowadza do katastrofalnych skutkow. Francuzi dali po prostu ciala, ze produkujac samochody majace trafic na rynek skandynawski, gdzie to zjawisko jest dosc czeste (oszronienie), o to nie zadbali. Coz, nauka, nauka... Smieszy mnie po prostu generalizowanie. A wystarczy popatrzec kto obecnie kroluje w WRC - Citroen, Peugout... Formula 1? Wloskie Ferrari, francuski Renualt :) Bar-Honda dopiero zbiera doswiadczenia.... Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Bhehehe 15.06.05, 21:00 r306 napisał: > A co do samego zjawiska "zapalania sie" samochodow. Wypadaloby drodzy > forumowicze cos wiedziec o tym zjawisku. Narazenie instalacji na dlugotrwale > OSZRONIENIE... > > Francuzi dali po prostu ciala, ze produkujac samochody majace trafic na rynek > skandynawski, gdzie to zjawisko jest dosc czeste (OSZRONIENIE) Wypadaloby drogi forumowiczu najpierw sprawdzic przyczyne zapalania sie tych aut ,zanim zaczniesz pouczac innych. " Płoną, bo są źle zaprojektowane Zła konstrukcja nadwozia peugeotów 307 powoduje, że nawet po niewielkim deszczu woda - zamiast wypływać na zewnątrz - zalewa instalację elektryczną i dostaje się do żarówek reflektorów. Wilgoć prowadzi do zwarcia i może powodować pożary peugeotów - to wnioski z ekspertyzy rzeczoznawcy PZMot. Palą się żarówki Dzięki naszym Czytelnikom wiemy, że najczęściej palą się peugeoty 206 i 307. Zwykle w czasie postoju zapala się "coś" w komorze silnika. Wielu właścicieli "307" narzeka na bardzo często przepalające się żarówki. Jednemu z nich po zwarciu w reflektorze zaczęła tlić się instalacja elektryczna! Postanowiliśmy pójść tym tropem. - W moim samochodzie przepaliło się już ponad 20 żarówek, a ma tylko cztery lata - mówi Jan Kurnik z Warszawy, właściciel feralnego auta. O ustalenie przyczyny awarii poprosiliśmy inż. Ryszarda Ciechańskiego, rzeczoznawcę z PZMot. Samochód został poddany próbie szczelności, czyli został polany niewielką ilością wody. Można to porównać do przelotnego deszczu. W innych samochodach woda z przedniej szyby wpływa pod maskę silnika i dwoma rynienkami - po lewej i prawej stronie komory silnika - wypływa na zewnątrz. W peugeotach wpada zaś do środka i zalewa elementy instalacji elektrycznej, bo są źle skonstruowane. Peugeot milczy jak grób - Z prawej strony auta woda zalewa wiązkę elektryczną i kable, które nie mają izolacji. Po lewej zbiera się na obudowie reflektora i cieknie do środka. Wilgoć może spowodować zwarcie elektryczne - mówi Ryszard Ciechański. Peugeot Polska poprosiliśmy o komentarz w tej sprawie. Koncern nie odpowiedział. Nasz apel! "Super Express" apeluje do firmy Peugeot. Skoro wykazaliśmy, gdzie tkwi przyczyna pożarów, to koncern powinien w końcu przebadać swoje samochody. A właścicielom peugeotów, które mogą się same spalić, dać bezpieczne auta. Inż. RYSZARD CIECHAŃSKI, rzeczoznawca PZMot: - Woda dostaje się do komory silnika, dlatego zalewane są wiązki elektryczne. Powstała wilgoć może być przyczyną występowania zwarcia w instalacji elektryycznej samochodu. " Link Zgłoś
vidy co myslicie o Peugeotach 407 combi 15.06.05, 20:02 Chce kupic , rodzina powieksza sie. A to auto ma swietny dach panoramiczny. Link Zgłoś
siwy-55 Re: co myslicie o Peugeotach 407 combi 15.06.05, 21:48 Re: r306 15.06.2005 19:43 .. w zasadzie nie ma zlych aut,gdy cos pada to jest to w duzej mierze wina(?) wlasciciela auta lub wina kiepskiego warsztatu serwujacego auto. Kiedys najbardziej rdzewialy w szwecji "Lada" i "Skoda" ,tak sie sklasda ze jeden z moich sasiadow jezdzi "Niva" a dwuch "Skoda" 120 wszystkie wymienione auta sa absolutnie wolne od rdzy i mechanicznie bardzo dobre,sprawdza sie przyslowie "jak dbasz tak masz",przewaznie ludzie chca cos w swym aucie samemu zrobic ,lecz nie wystarcza im na to praca,rodzina itp. czasochlonne powinnosci- szlak mnie trafia gdy opisujecie partactwo niektorych autoryzowanych(!?) warsztatow,-jednak lepiej jest kupic sobie tzw."ksiazke warsztatowa" w ktorej sa bardzo przystepne instrukcje jak jakis blad naprawic,no i oczywiscie samozadowolenie,ze samemu sie cos zrobilo co na warsztacie kosztowalo by pare tysiecy koron,dobrze ze jest takie forum jak Auto-Moto ,zawsze mozna sie spytac kogos i z pomaca jego/ich rady zreperowac swoje auto samemu. Pzdr. ================================================================================ Link Zgłoś
magdalena_gk Re: Peugeoty zapalają się w Skandynawii 16.06.05, 08:34 znam to z autopsji, 2 tygodnie temu zapalił się Peugot 307 pod moimi oknami. W 5 minut spalił się samoistnie do wysokości kierownicy. Koszmar. Mam nadzieję, że właściciel przeczyta ten artykuł... i zażąda pieniędzy Link Zgłoś
kirpek Re: Peugeoty zapalają się w Skandynawii 16.06.05, 22:15 nigdy nie lubiłem francuzów i wszystkiego co jest z nimi związane. wg. mnie jest to kraj tchórzów (udowodnili to podczas wojny) reszte pokazało życie francuzi to francuzi tamto, nigdy nic pozytywnego. ktoś tu kiedyś pisał coś o zagryzaniu żabami. miał rację. Link Zgłoś
chris62 Re: Peugeoty zapalają się w Skandynawii 17.06.05, 12:50 za to Polacy są super. Na polskiej plaży same pety papiery i gówna, w rowach przydrożnych wysypiska śmieci, fachowcy w serwisach to istne tłuki, a każda knajpa okupowana przez zapijaczone gęby. jakbyś zajrzał ponad połowie Polaków do domu to znalazłbyś osrane majtki na podłodze albo kłąb ciuchów w szafie. Wszyscy mądrzejsi jeden od drugiego w pychę lubią się wbijać jak nikt na świecie każdy to Panisko a tak naprawdę to miernoty że aż żal d. ściska. Jakbyś popracował na zachodzie to szybko byś sięzorientował że jak ktoś Ci zaszkodzi (oszuka) to pierwszy będzie to Polak. Na codzień widać jakie to tłuki właśnie na drogach. Pojedź do Francji i zobacz jak tam sięjeździ jakie tam są drogi i jaka czystość a potem wypowiadaj opinie ogólnonarodowe. Na pewno nie jesteś osobą która może osądzać inny naród bo sam nie jesteś nikim lepszym. A co do zachowania w czasie wojny to owszem może nie było za bohaterskie ale to generałowie i politycy wydają rozkazy a ty zapewne też byś stał z boku jakby 5 łysych bejsbolami okładało kogoś bo bałbyś się im podskoczyć. No i pomyśl jeszcze że najszybszy pociągiem świata jest "TeŻeWe" i ogólnie francuska technika ma się czym pochwalić a polska technika to jest gorsza od radzieckiej o czym najlepiej jest przekonać sięw żywotności i awaryjności polski lodówek Polar na tle radzieckich Mińsk, które do dziś od ponad 20 lat pracują w niejednym domu. Popatrz sobie jeszcze na polskie budownictwo - nie ma prawidłowo wybudowanego bloku, wszędzie są wybraki bo ktoś coś krzywo zrobił lub ukradł. Rozpisałem się ale cóż wkurzyłeś mnie z tym "nic pozytywnego" więc musiałem wyrazić swoje i jak sądzę nie tylko swoje zdanie a póki co powiem Ci że ja co prawda Peugeota nie miałem ale z mojego Renault jestem bardzo zadowolony. Link Zgłoś
siwy-55 Re: Peugeoty zapalają się w Skandynawii 17.06.05, 13:03 chris62 napisał: Jakbyś popracował na zachodzie to szybko byś sięzorientował że jak ktoś Ci zaszkodzi (oszuka) to pierwszy będzie to Polak. -------------------------------------------------------------------------------- siwy: .. masz racje,ostatnio mialem sprawe z pewnym Polakiem ktorego oszwabil jego krajan,-kupil od szweda auto za 2000 a koledze sprzedal za 5000sek na dodatek auta tego nie mozna w szwecj zarejestrowac gdyz bylo sprzedane na export,-jezdz wiec biedaczyna na niewaznych blachach,bez oplaconego drogowego i bez ubezpieczenia - gdy go polizaj´e zlapia to sie facet nie wyplaci,najgorsze ze cwaniak ktory auto sprzedal wrocil do polski i nie ma mozliwosci odzyskac pieniedzy,trafne jest twierdzenie; ze naiwniakow siac nie trzeba gdyz sami rosna jak chwast ,,, ale zeby tak Polak Polaka w "sztrucla" nabil ??? ________________________________________________________________________________ Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Peugeoty zapalają się w Skandynawii 17.06.05, 20:24 chris62 napisał: > ...jakbyś zajrzał ponad połowie Polaków do domu to znalazłbyś > osrane majtki na podłodze albo kłąb ciuchów w szafie. > > Jakbyś popracował na zachodzie JuEsEj to tez zachod ????? no to calkiem jak u nas Moja krewna ma w USA firme zatrudniajaca kobiety do sprzatania w amerykanskich domach. Oprocz tego co napisales o majtkach i walajacych sie wszedzie ciuchach znajduja jeszcze resztki jedzenia pod kanapami,brudne talerze pod fotelami i lozkami , tampony porzucone obok kosza i wiele innych "przyjemnosci". Bo przyjdzie pani sprzataczka to po co sie samemu meczyc :-(( I nawet sie tego nie wstydza ( jak u nas). Tak wiec ....?? Link Zgłoś
zgred-j Re: Peugeoty zapalają się w Skandynawii 17.06.05, 13:23 > wg. mnie jest to kraj tchórzów (udowodnili to podczas wojny) Np. Wojen Napoleońskich, albo I Światowej??? Link Zgłoś
beemwu1 Re: Peugeoty zapalają się w Skandynawii 17.06.05, 13:50 Witam , musze stanac w obronie Francuzow . A kto wymyslil klucz francuski ? Link Zgłoś
siwy-55 Re: Peugeoty zapalają się w Skandynawii 17.06.05, 15:19 beemwu1 napisał: Witam , musze stanac w obronie Francuzow . A kto wymyslil klucz francuski ? ------------------------------------------------------------------------------- siwy: "klucz francuski" ,niewielu z nas wie do czego oprucz srub ow klucz moze sluzyc, jest on/ten najwazniejszym narzedziem felczera polowego oprucz plastra w kazdej szanujacej sie armi. ________________________________________________________________________________ Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Peugeoty zapalają się w Skandynawii 17.06.05, 20:39 siwy-55 napisał: > "klucz francuski",niewielu z nas wie do czego oprucz srub ow klucz moze sluzyc nie mylisz czasem francuza ( zabka ) z kluczem szwedzkim ?? Link Zgłoś
xystos Re: Nie tylko Peugeoty sie zapalają ... 29.09.05, 19:27 SAAB wzywa na kontrol 300 000 aut z lat 2000 - 2002 " tändkassetterna" (modul zaplonu),przegrzanie powoduje topnienie plastykowej obudowy a nastepnie pozar. 61 101 felernych aut znajduje sie w szwecji-reszta przewaznie w USA ,- dotyczy modeli 9-3 i 9-5 z w/wm roczników. Torsdag 29 september 2005 Bränder tvingar Saab ta tillbaka bilarna Risk för brand i motorrummet gör att Saab nu återkallar 300 000 bilar för byte av tändkassetten. Det handlar dels om Saab 9-3... ...dels om Saab 9-5. I bägge fallen handlar det om äldre modeller. www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,705828,00.html Link Zgłoś