Dodaj do ulubionych

Seat Leon 1.6 MPI. Sportsmen

03.07.05, 16:43
wedlug mnie auto o aspiracjach sportowych wyglada inaczej
Obserwuj wątek
    • adamklimaszewski Re: Seat Leon 1.6 MPI. Sportsmen 03.07.05, 21:30
      Poproszę dwa :D:D
      Jeden czarny, drugi srebrny z silnikami TDI.
      Dziękuę bardzo.

w skrócie - piękno na kołach.
      • mar_elx fabryczny wiejski tuning 03.07.05, 22:43
        czyli usuwanie klamki z tylnych drzwi. Jak coś jest do wszystkiego, to jest do
        niczego - jak mawiała pewna starsza pani z reklamy wybielaca ACZE. Po kiego
        czorta robić eksperymenty z FSI, kiedy to ani mocy ani momentu obrotopwego nie
        daje. Moim zdaniem przekombinowali. Jeszcze altea jaki rodzinne wozidło
        (chociaż małe) ma jakie takie szanse. TOledo to koszmarek gorszy od reno
        obscenika, a Leon to taka ni pies ni wydra. Odgrzewane pomysły sprzed 6-8 lat
        (np. nibybezklamkowe drzwi, z których w alfie 159 na szcescie zrezygnowano),
        sylwetka przypominająca żuka gnojaka... I cena z kosmosu. 63 tysiące?????? Za
        pierdułek-czetrokółek ze 100-konnym silnikiem?
        • liberia29 Re: fabryczny wiejski tuning 03.07.05, 22:45
          Mi tam sie podoba tylko ten silniczek 1.6 to troszke przymaly jak na
          sportowca,co?
        • adamklimaszewski Re: fabryczny wiejski tuning 04.07.05, 00:01
          oo proszę, a skąd imbecylu wydedukowałeś cenę 63 tysiące ?? Zapewne przeliczałeś
          z ceny w euro.
          Z pewnych źródeł cena będzie wynosić 57-58tyś zł więc w normie.

Cóż, dzięki Bogu że w wozidle 159 zrezygnowano z "bezklamkowych" drzwi bo by
          wyglądała całkowicie jak kreatura wyciosana tępą siekierą przez włoskich
          pseudofachowców tworzących pseudosamochody.

Wiesz, co do silnika - ytch których staćkupiąsobie TDI lub 2.0 TFSI, kogo nie
          stać albo poprostu kto nie chce mocniejszych silników kupi sobie 1.6 i też
          będzie jeździć - poprostu co kto woli.
          Ty zapewne cierpisz na nadmiar kasy i jeździsz Mercem S albo alfą GTA co najmniej.

Jeśli nie, to skocz do swojej stodoły i zobacz czy lanosa jeszcze nie ukradli.
          • franek-b Re: fabryczny wiejski tuning 04.07.05, 00:06
            > oo proszę, a skąd imbecylu wydedukowałeś cenę 63 tysiące ?? Zapewne
            przeliczałe
            > ś
            > z ceny w euro.
            > Z pewnych źródeł cena będzie wynosić 57-58tyś zł więc w normie.

a co Ty taki nerwowy? ibiza 45KM jezdzisz czy co?

> Wiesz, co do silnika - ytch których staćkupiąsobie TDI lub 2.0 TFSI, kogo nie
            > stać albo poprostu kto nie chce mocniejszych silników kupi sobie 1.6 i też
            > będzie jeździć - poprostu co kto woli.

wszystko fajnie, tylko ciezko byc wiarygodnym producentem aut 'sportowych' z
            modelem majacym od 0-100 w prawie 12s.

> Ty zapewne cierpisz na nadmiar kasy i jeździsz Mercem S albo alfą GTA co
            najmni
            > ej.
            >
            > Jeśli nie, to skocz do swojej stodoły i zobacz czy lanosa jeszcze nie ukradli.

i po co to bylo? nerwowys...
            • adamklimaszewski Re: fabryczny wiejski tuning 04.07.05, 00:37
              a co Ty taki nerwowy? ibiza 45KM jezdzisz czy co?

Bo denerwuje mnie jak ktoś pisze głupoty.
              Jeżdżę polonezem 70 koni (chyba)

wszystko fajnie, tylko ciezko byc wiarygodnym producentem aut 'sportowych' z
              > modelem majacym od 0-100 w prawie 12s.

wiesz, sportowe to jest ferrari albo renault F1 a nie Seat.
              Podobny argument można wysunąć do niby sportowej aalfy romeo - 1.6 11s do setki.
              Alfa GT 1.8 osiągi jak Golf 1.6
              Co ten Leon ma wspólnego ze sportem?? Może wersja Cupra - i to można powiedzieć
              że najwyżej sportowo - turystyczny byłby to samochodzik.

i po co to bylo? nerwowys...

Po to że należy zrozumieć, iż większy wybór silników to szersze grono odbiorców.
              Dość ciekawe by było gdyby kompakty byłyby powiedzmy min z silnikami 2 litry i
              cenie od 80tyś w górę, super...
          • mar_elx do wieśniaka klimaszewskiego: 04.07.05, 00:52
            1. Wcale nie musiałm nić dedukować. W "komentowanym arytkule" cena jest JAK WÓŁ
            na samym dole napisana.

2. Jeżdzę włoskim samochodem (a nawet dwoma) żadne z nich to alfa, ale tylko
            jedno z nich to fiat.

3. Ja sięn ie przyczepiam, że 1.6 ma 100 koni, bo to mniej więcej normalne.
            Uważam jednak, ze FSI jest przereklamowane, skoro: a) nie zwiększa mocy, 2) nie
            zwiększa Nm, nie obniża zuzycia paliwa.

4. Obrażać to sobie możesz swoją żonę i potomstwo.
            • adamklimaszewski Re: do wieśniaka klimaszewskiego: 04.07.05, 09:40
              1. Wcale nie musiałm nić dedukować. W "komentowanym arytkule" cena jest JAK WÓŁ

odp: wobec tego jest to ściema jak nic. 63 tyś to kosztuje Altea z tym samym
              silnikiem. Cena Leona ma oscylować w granicach 57-58tyś. Redaktorzynka się nie
              popisał.

2. Jeżdzę włoskim samochodem (a nawet dwoma) żadne z nich to alfa, ale tylko
              jedno z nich to fiat.

Wow super. Ja jeżdżę polonezem i sięnie chwalę :P

3. Ja sięn ie przyczepiam, że 1.6 ma 100 koni, bo to mniej więcej normalne.
              Uważam jednak, ze FSI jest przereklamowane, skoro: a) nie zwiększa mocy, 2) nie
              zwiększa Nm, nie obniża zuzycia paliwa

FSI ma to do siebie że aby uzyskać niższe spalanie trzeba oszczędnie obchodzić
              się z gazem. Po drugie - przejedź sięnajpier FSI 150KM i potem mów o wrażeniach,
              bo czytając gazetki i wyrażająć swoją opinię to sobie można...
              Poza tym moc jest zwiększona, moment obrotowy także - wystarczy popatrzec na
              dane katalogowe, to nie boli.

4. Obrażać to sobie możesz swoją żonę i potomstwo.
              Cóż, ja tylko mówię co myślę, a że ty się obrażasz to twój osobisty problem.
              Dzięki Bogu żony i potomstwa jeszcze nie posiadam.
    • dr.verte Re: Seat Leon 1.6 MPI. Sportsmen 04.07.05, 00:13
      Sportsmen ma 12 do setki.I wszystko na ten temat jak mawia det.rutkowski.
    • adrian26a Re: Seat Leon 1.6 MPI. Sportsmen 04.07.05, 18:20
      Napewno wole Leona 1.6 niz 10-letnie audi 2.8 quatro - Leon jest zaje-fajny :-)

A 12 do setki mi wystarczy :-)Wystarczy dynamicznie jeździć!!!
    • adiko2 Re: Seat Leon 1.6 MPI. Sportsmen 04.07.05, 19:36
      Samochodzik jest dość ciekawy ale jego cena jest zbyt wysoka by mógł znależć
      tylu zwolenników co Focus I i Focus II
      • adamklimaszewski Re: Seat Leon 1.6 MPI. Sportsmen 04.07.05, 22:47
        a moim zdaniem to nawet dobrze że nie będzie miał tylu zwolenników co Focus.
        Nowe Seaty sągit i fajnie jest miećautko które nie będzie zbyt pospolite na ulicach.

Co do ceny - w polsce ma oscylować w granicach 57-58tyś Nie wiem skąd redaktor
        wymyślił sobie te 63tyś skoro tyle kosztuje większa Altea.
        O chyba że to cena faktycznie taka - wtedy całkowicie nie rozumiem polityki
        cenowej Seata, i bez zastanowienia wolałbym Alteę.
        • swoboda_t Re: Seat Leon 1.6 MPI. Sportsmen 12.07.05, 17:51
          Altea ma taką samą szerokość, taki sam rozstaw osi, jest wyższa i... krótsza. W
          związku z tym, argument, że Leon będzie tańszy bo mniejszy jest nietrafiony.
          Może masz wtyki w nomen omen Iberia Motor Company, żes taki pewny ceny?? Poza
          tym mam prośbę. Przeczytaj raz jeszcze swój pierwszy post i pomyśl nad jego
          treścią.
    • michwnet Re: Seat Leon 1.6 MPI. Sportsmen 12.07.05, 16:34
      odjechana bryka no nie
      • dr.verte [...] 12.07.05, 16:38
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka