parker12 15.07.05, 13:02 Witam serdecznie! Proszę o pomoc w wyborze samochodu Fabia 1.4 16V 75 KM Kombi czy Honda Jazz 1.2 78 KM. Cena prawie ta sama. Waham sie między tymi dwoma autkami. Proszę użytkowników o opinie. Pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
chudzikpiotr Re: Fabia czy Jazz? 15.07.05, 13:44 co to za porównanie honda do skody sam mam Jazza i w życiu bym go na skodenie zamienił ... tym bardziej że piszesz że cena podobna a tak przestronnego wnętrza to fabia napewno ci nie oeruje plus bagażnika dużego chyba ze kombi i do tego małego spalania 5,5-6 litrów na mieście :) tu się nie ma co zastanawiać Link Zgłoś
parker12 Re: Fabia czy Jazz? 15.07.05, 13:56 Jezeli Fabia to kombi oczywiscie, ale zastanawiam sie nad kosztami utrzymania, cena benzyny (ostatnio mocno drożejącej) to nie wszystko. Do skody czesci sa w miare tanie i łatwo dostepne a nie wiem jak jest z Jazzem czy sa zamienniki bo orgyinal Japan sa dosc drogie. Link Zgłoś
parker12 Re: Fabia czy Jazz? 15.07.05, 14:07 Rocznie robie jakies 20-22 tkm, kupując nowe auto w salonie chciałbym nim jezdzić 7-8 lat czyli mniej wiecej do 150-160tkm. Link Zgłoś
p00 Re: Fabia czy Jazz? 15.07.05, 14:18 No właśnie. Zastanów się nad kosztami eksploatacji, dzisiejsze Hondy nie są tak bezawaryjne jak kiedyś a ceny części i przeglądów do niskich nie należą, w Skodzie przeglądy będą pewnie o połowę tańsze a części o 60-70%. A kupowanie zamienników do Hondy jest chyba bez sensu, jeśli kupujesz japońskie auto kierując się jego bezawaryjnością, to chcesz pakować do niego nieoryginalne części? Właśnie potęga japońskich aut urosła do doskonałej jakości i wytrzymałości częściach - wiem, bo pracowałem długo w Toyocie i znam te świetne zamienniki. Auta z Japonii nie zrobiły przecież kariery ze względu na komfort czy design :) Nie namawiam Cię na Skodę - musisz wybrać sam. Powiem tylko, że w firmie, w której teraz pracuję (poza branżą motoryzacyjną) jest 26 Octavii TDI i nie ma z nimi jakiś specjalnych problemów a przegląd co 15 000 z olejem, filtrami itd kosztuje brutto 460 zł. Skoda ma tylko rok krótszą gwarancję. To takie moje przemyślenia, ja kupiłbym Hondę bo jest po prostu ładniejsza od Fabii i nie tak popularna, ale każdy wybiera inaczej. Pozdrawiam. Piotrek Link Zgłoś
callafior Re: Fabia czy Jazz? 15.07.05, 14:27 Oba autka są ok. Subiektywnie mówiąc, fabia jak dla mnie jest ładniejsza. Honda będzie jednak mniej palić. --------- Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz mieć dwa dni wolnego... Link Zgłoś
swawolny_dyzio Re: Fabia czy Jazz? 15.07.05, 14:44 Podobno silniki 1.4 w skodach szybko padają. Moj kumpel jeździł taką skodziawką i mówił że silnik to najgorsza część. Podobno ten silnik to ewolucja solnika z favorita z nową głowicą i wtryskiem ale ja się nie znam bo skodziszami się nie interesowałem. Ja (z tych dwóch) wybrałbym Honde. Link Zgłoś
frequentflyer Re: Fabia czy Jazz? 15.07.05, 14:54 swawolny_dyzio napisał: > Podobno silniki 1.4 w skodach szybko padają. [...] Podobno ten silnik to ewolucja solnika z > favorita z nową głowicą i wtryskiem Bełkot niestety. Link Zgłoś
maciejosss Re: Fabia czy Jazz? 15.07.05, 14:56 swawolny_dyzio napisał: > Podobno silniki 1.4 w skodach szybko padają. Moj kumpel jeździł taką skodziawką > > i mówił że silnik to najgorsza część. Podobno ten silnik to ewolucja solnika z > favorita z nową głowicą i wtryskiem ale ja się nie znam bo skodziszami się nie > interesowałem. te stare silniki 1,4MPI - skodowskie miały po 60 i 68km , ale ten 1,4-16V -75km to ten sam co siedzi w Polo,Golfe,Ibizie,Cordobie i nie ma z nimi problemów. Link Zgłoś
frequentflyer Re: Fabia czy Jazz? 15.07.05, 15:00 że nie ma problemów to dyskusyjne nieco - właśnie w nich coś zamarzało. nie słyszałem z drugiej strony o kłopotach ze starymi 1.4mpi - miałem favoritkę, miałem felicję z 1.3 mpi i w obu po 70000 km zapalał jak nowy, oleju nie brał nic a nic, łańcuch rozrządu wciąż dobry więc w czym rzecz? Link Zgłoś
maciejosss Parę danych : 15.07.05, 15:24 Fabia Combi / Jazz długiść 4,22/3,82 - 0,4m rozstaw osi 2460/2450 szerokość i wysokość podobna nie wiem skąd mit ,że Jazz jest większy w środku skoro przy tak małej długości autka ma bagażnik 350l. W Hondzie się siedzi nieco wyżej niż w Skodzie jeżeli chodzi o spalanie to 1,4-16V w Skodzie Combi spali więcej niż 1,2 w Hondzie i to o ok. 1,5l ( Fabia 1,4-16V-75km z kliatyzacją potrafi spalić po mieście 10l ) Koszt przeglądu Fabii : -15 tys - 300zł -30 tys - 450zł Link Zgłoś
panolek Re: Parę danych : 15.07.05, 17:27 Jezdze Fabia 2,5 roku, przejechalem 96 tys. km i nie mialem z nia rzadnych klopotow. Nic sie nie psuje. Jedyna rzecz, jaka wymienialem to klocki hamulcowe, ale to naturalne po ok. 60 tys. przebiegu. Polecam naprawde. Ponadto zalozylem gaz i jezdze za pol ceny. Auto naprawde udane. Poczytaj prase. Link Zgłoś
daria.1 Re: Parę danych : 15.07.05, 17:59 jeśli przytaczać fakty to Jazz jest jednym z najmniej awaryjnych samochodów ,można sprawdzic ,spalanie fabi to nieporozumienie o wyglądzie nie wspomne zwłaszcza w srodku fabia to kibel ,z tego co wiem to Jazz jest rodowitym Japończykiem a nie pseudo to mówi wszystko Link Zgłoś
piotrpilinko Re: Parę danych : 16.07.05, 08:16 Z tego co wiem, to niedługo (o ile nie już) będzie sprowadzany z fabryki w Chinach :o/ Link Zgłoś
frequentflyer Re: Parę danych : 15.07.05, 19:02 panolek napisał: > Jezdze Fabia 2,5 roku, przejechalem 96 tys. km i nie mialem z nia rzadnych > klopotow. Nic sie nie psuje. poczytaj daria.1 a zobaczysz że jesteś w błędzie: twoja fabia jest awaryjna, jazz właściwie nie potrzebuje benzyny a daria.1 jest znawcą kibli Link Zgłoś
panolek Re: Parę danych : 17.07.05, 12:26 jasniej? nie kumasz, ze jak sie nie znasz to lepiej siedz i sie nie odzywaj (najlepiej w kiblu) Link Zgłoś
daria.1 Re: Panolek 17.07.05, 13:59 niezły z ciebie flustrat ,jezdzij tą swoją kiblowatą Fabią i żałuj że nie kupiłeś czegoś fajnego a co do mojej wiedzy o motoryzacji to ci daleko -sam wpadłeś na pomysł zakupu Fabi ???? czy kupiłeś bo inni mają ? Link Zgłoś
hmp_inc Jazz! 20.07.05, 09:43 Jazz wydaje mi sie lepszym autem. Jest drogi to fakt, ale ma wieksza klase niz skoda. W koncu to Honda. Ja wybralbym Jazza. Link Zgłoś
parker12 Re: Parę danych : 15.07.05, 19:36 Zgoda Fabia jest dłuższa, ma wiekszy bagażnik jakies 50 litrów (jest nieco wyższy ale krótszy), spalanie plus dla Jazza, wyposażenie - oba auta ABS, 2 poduchy, centralny,el. szyby przód. Fabia dodatkowo - komputer, przeciwmgielne przod, czujnik cofania, reg fotel kier., reg kier w 2 płaszczyznach, wydaje mi sie ze siedzenia ma wygodniejsze niz Jazz. Jazz dodatkowo radio CD i klima man. Do Jazza wynegocjowalem metalika w cenie a do fabii alarm i dywaniki:) Jazz 47tys + ubezp. ok 2. Fabia 44tys + metalic 1200 + ubezp.1250 + klima 2700. Także róznica w cenie prawie żadna.. Jutro jade sie przejechac Jazzem i zobaczymy. Link Zgłoś
spqr5 Re: Parę danych : 15.07.05, 20:08 Witam serdecznie. Jeżdzę już 3 Fabią, to dobry samochód. 1 w 2,5 roku przejechałem 180000, 2 w 2 lata 100000 km, teraz 3 [ ma 2000 km, więc jeszcze nic nie wiadomo ]. W tym czasie wymieniałem na przeglądach zwykłe rzeczy typu klocki hamulcowe, olej itp. Po przejechaniu 160000 km zawieszenie przód, z awarii po 150000 awarii uległ moduł sterowania powietrzem, nie można było zamknąć powietrza z zewnątrz, ale wymiana nie opłacalna 1500 PLN [ ten układ jest sprzężony w całość, łącznie ze sterowaniem klimatyzacji ]. Co do Jazz'a to mam średnie pojęcie, mogę jednak powiedzieć, że w przypadku Civiców jest coraz gorzej. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=26467019&a=26513717 , mam nadzieję , że się dobrze "wkleiło". A radio z CD wytargowałem do Fabii za 20 PLN. Zanim kupisz, przejedź się oboma, zapomnij o opowieściach Skoda to ... , a Honda to ..... . Moim oczywiście subiektywnym zdaniem Skoda jest coraz lepsza, a Honda coraz mniej lepsza :). A jeszcze jedno, jezeli przyjdzie Ci kupować części do Hondy to się zdziwisz , np lusterko 1000 PLN, przednia szyba 2000 PLN, halogen tylni 400 PLN --------------------------- "Benzyna to też paliwo, tylko droższe" --------------------------- Link Zgłoś
petasz Fabia czy Jazz? A nie lepiej samochod? 17.07.05, 20:32 Czolem, duzo dostales juz porad, wiec moze jeszcze jedna nie zaszkodzi - przejedz sie dwoma samochodami i takimi wersjami jakie ewentualnie masz kupic i zobacz co Ci bardziej odpowiada. Ale skoro te pojazdy kosztuja miedzy 44 a 47 tysiecy zlotych, to moze lepiej kup za te cene po prostu lepszy samochod - jesli lubisz Skode to za 43.500 masz Skode Octavie Tour, albo np. za 47.400 Forda Focusa II w wersji Ambiente. Nie sadze zeby byly gorsze od Fabki czy Jazz'a. Po co miec gorsze jak mozna miec za te sama cene lepsze? Pamietaj tez, ze im wiecej wydasz na nowy samochod - tym wiecej stracisz - bo auta nie sa jak dobre wino - im starsze tym lepsze. Tu rzadzi inna zasada - im starsze tym tansze (no chyba ze Bentley ;-) Milego kupowania :-) Ps. w dobie kryzysu dot. sprzedazy nowych samochodow targuj sie z dealerem - niech CI dorzuci radio CD, dywaniki, autoalarm... Link Zgłoś
greg2 Re: Parę danych : 15.07.05, 20:03 maciejosss napisał: > Fabia Combi / Jazz > > długiść 4,22/3,82 - 0,4m > rozstaw osi 2460/2450 > > szerokość i wysokość podobna > > nie wiem skąd mit ,że Jazz jest większy w środku skoro przy tak małej długości > autka ma bagażnik 350l. W Hondzie się siedzi nieco wyżej niż w Skodzie Hahaha...gdybys chociaz usiadł w Jazzie, to byś nigdy więcej nie oceniał samochodu po wymiarach zewnetrznych. Właśnie niesamowite w tym aucie jest to, że majać takie same wymiary zewnętrzne jak reszta, ma nie tylko najwieksze wnetrze ale równiez najwiekszy bagaznik (350 litrów) - taki jak auta wielkości Civica czy Golfa. Miedzy innymi dzieku umiejscowieniu baku pod przednimi siedzeniami, konstrukcji tylnego zawieszenia i paru innym rzeczom. Jeśli chodzi o silniki - porównywanie pod tym wzgledem Jazza do Fabii to mocne nieporozumienie. Jazz ma dwa silniki do wyboru 1.2 lub 1.4, oba z dwuświecowym sekwencyjnym zapłonem. Mój brat ma Jazza 1.2 - kupił go właśnie z mojej namowy i jest bardzo zadowolony. Samochód w mieście pali 6-6,5 l/100km, w trasie poniżej 5. Jedyne co go denerwuje to fakt, ze zaplacil za niego 3000 wiecej niz teraz ksoztuje, bo jest jakaś promocja. Gdybym szukał samochodu tego typu to ani chwili bym się nie zastanawiał. No bo co innego mam do wyboru? Yarisa niewiele wiekszego od Seicento? Delikatnie mowiac niezbyt ładną Micrę? Polo za cenę którego mogę kupić Civica? Bez jaj. O Skodzie nawet nie wspominam, bo podobno mówimy o samochodach, którymi da się pojeździć ponad 150 tys. km. Link Zgłoś
spqr5 Re: Parę danych : 15.07.05, 20:14 > Mój brat ma Jazza 1.2 - kupił go właśnie z mojej namowy > i jest bardzo zadowolony. Samochód w mieście pali 6-6,5 l/100km, w trasie > poniżej 5. Bez urazy , ale 6,5 l to pali Civic, więc prosze nie chwal Jazza, że to tak mało. --------------------------- "Benzyna to też paliwo, tylko droższe" --------------------------- Link Zgłoś
maciejosss Re: Parę danych : 15.07.05, 21:02 greg2 napisał: > > Hahaha...gdybys chociaz usiadł w Jazzie, to byś nigdy więcej nie oceniał > samochodu po wymiarach zewnetrznych siedziałem i jechałem wersją 1,2 , ale to było 2 lata temu. autko owszem udane i nawet mi się podoba , ale oprócz dużego bagażnika nie wydaje mi się aby miał spore wnętrze.W aucie siedzi się wyżej stąd jest wrażenie wielkości i na nogi mamy sporo miejsca ( nawet z tyłu ) Sam silnik ma tylko 110Nm co przy tej mocy jest dość mało ( co prawda to tylko 1,2 - ale mało )a Fabia 1,2-12V ma 112Nm przy mocy 64km. mimo ,ze przyśpieszenie było w miarę to jednak sama elastycznoć nie była za ciekawa .Silnik posiada nisko położony maksymalny moment obrotowy ( 2800obr/min ) ale wypada go troszkę pokręcić. samo spalanie , no cóż - japońska technologia czyni swoje > > Jeśli chodzi o silniki - porównywanie pod tym wzgledem Jazza do Fabii to mocne > nieporozumienie. Jazz ma dwa silniki do wyboru 1.2 lub 1.4, oba z dwuświecowym > sekwencyjnym zapłonem. a co miał porównać ?? 1,2 Fabii vs 1,2 -Jazza ?? porównanie jak najbardziej na miejscu : 75 vs 78km . Jazz jest lżejszy o ponad 120kg od Fabii Fabia pali troszkę za dużo ale ma praktyczniejsze nadwozie , tańsze przeglądy i części.Sam silnik 1,4-75km to tość stara, prosta i wytrzymała konstrukcja VW ( te silniki wytrzymują po 400kkm bez remontu ) .A 126Nm jest w sam raz to tego nadwozia. Sam posiadam Fabię ale z mniejszym silnikiem , mam w tej chwili przejechane 29kkm i "0" problemów.Mój silnik pali po mieście od 5,8l/110km ( super oszczędnie ) do nawet 10l/100km ( bardzo dynamicznie z włączoną klimatyzację ) wskazania z komputera na odcinkach do 15km - średnia z całego bku oscyluje w granicach 7,5l/100km tylko po mieście Na trasie moje autko pali od 4,4l ( przy utrzymywaniu V=70-75km/h )przez 5,1- 5,4l( jadąc 90-110km/h ) do 7-7,5l przy jeździe pow.140km/h. Mam wersję HB - 1,2-12V-64km z ABS-em , klimatyzacją i 2PP ( koszt ok. 40tys. zł ) pozdrawiam Link Zgłoś
robox Re: Parę danych : 15.07.05, 22:55 Każda sroka swój ogonek chwali.Decyzja należy do ciebie.Dane ani opinia nic tu nie pomogą i tak się kupuje auto oczami, a potem się żałuje albo nie ;) Link Zgłoś
fazi_ze_sztazi Re: Parę danych : 15.07.05, 23:16 robox napisał: > Każda sroka swój ogonek chwali.Decyzja należy do ciebie.Dane ani opinia nic tu > nie pomogą i tak się kupuje auto oczami, a potem się żałuje albo nie ;) ja raz kupilem auto ze wzgledow czysto praktycznych i teraz mysle jak je zmienic, bo mi sie nie podoba. a wcale sie nie psuje. mam dylemat. pzdr. Link Zgłoś
maciejosss Re: Parę danych : 15.07.05, 23:28 robox napisał: > Każda sroka swój ogonek chwali.Decyzja należy do ciebie.Dane ani opinia nic tu > nie pomogą i tak się kupuje auto oczami, a potem się żałuje albo nie ;) kupując w 2003r.w tej cenie 40tys. było to jednym z niewielu aut które za tą cenę posiadało: -ABS -Klimatyzację -2PP -alarm + centralny zamek -lakier metalic -silnik 1,2-64km Link Zgłoś
satisfied Re: Parę danych : 16.07.05, 00:46 Jest więcej miejsca w Jazzie - bo jest wyższy. Link Zgłoś
maciejosss Re: Parę danych : 16.07.05, 08:13 satisfied napisał: > Jest więcej miejsca w Jazzie - bo jest wyższy. a gdyby Skoda była cabrioletem też miałaby więcej miejsca ?? w Jazzie siedzi się wyżej niż w Fabii . Link Zgłoś
satisfied Re: Parę danych : 16.07.05, 12:56 "w Jazzie siedzi się wyżej niż w Fabii" I o to chodzi. Zastanawiałeś się kiedyś jakie to ma znaczenie? Podpowiem Ci: nie bez znaczenia jest kąt pomiędzy udem a łydką... A jak nie chce Ci się zastanawiać, to pojeździj trochę minivanami - łatwiej zrozumiesz. Link Zgłoś
maciejosss Re: Parę danych : 17.07.05, 15:37 satisfied napisał: > "w Jazzie siedzi się wyżej niż w Fabii" > I o to chodzi. Zastanawiałeś się kiedyś jakie to ma znaczenie? Podpowiem Ci: ni > e > bez znaczenia jest kąt pomiędzy udem a łydką... A jak nie chce Ci się > zastanawiać, to pojeździj trochę minivanami - łatwiej zrozumiesz. nie porównuj Jazza do minivana , bo nim nie jest. Honda to jest klasa "B" jak Fabia i tyle. swoją drogą Agila ma tylko 3,50m , siedzi się tam jak na bryczce i jest niewygodnie jak holera. Link Zgłoś
satisfied Do Maciejosssa 17.07.05, 21:40 No ja zwariuję! Ale po kolei: Sam napisałeś, że w Jazzie siedzi się wyżej (nie próbujesz negować, że Jazz jest sporo wyższy - wiadomo, z faktami się nie dyskutuje), więc chciałem Ci uświadomić (przypomnieć?), że ma to znaczenie jeśli chodzi o miejsce na nogi - najbardziej jaskrawym tego przykładem są minivany (gdzie napisałem,że Jazz to minivan?! Niczego takiego nie stwierdziłem! Po prostu na tym przykładzie najłatwiej to sobie uświadomić.). Na co Ty z kolei jednak zapodajesz, że obydwa samochody to klasa B - jak to się ma do ich wysokości? To jest Jazz wyższy czy nie?! Nie udawaj, że nie ma to znaczenia, bo nawet dziecko Ci nie uwierzy ;-) Żeby było jasne - nie jeżdzę żadnym z tych aut - jeżdżę Almerą N16 i naprawdę nie jestem stronniczy! Nie mam żadnych uprzedzeń również do osławionej (przez niektórych idiotów) Skody. Gdyby rok temu ktoś mi powiedział, że będą mi się podobały sylwetki typu Jazz to bym go wyśmiał! Ale w między czasie pojeżdziłem trochę "wyższymi" (od mojego) autami i kopara mi opadła, jak tam jest wygodnie! W związku z tym stwierdzam, że do niczego już nie będę się z góry uprzedzał i niczego nie stwierdzonego nie będę brał za pewnik, czego i Tobie życzę, bo wydaję mi się, że po prostu bronisz Swojego wyboru, którego zresztą nie podważałem. Link Zgłoś
maciejosss parę danych 17.07.05, 22:00 satisfied napisał: > No ja zwariuję! Ale po kolei: > Sam napisałeś, że w Jazzie siedzi się wyżej (nie próbujesz negować, że Jazz jes > t > sporo wyższy - wiadomo, z faktami się nie dyskutuje), więc chciałem Ci > uświadomić (przypomnieć?), że ma to znaczenie jeśli chodzi o miejsce na nogi - > najbardziej jaskrawym tego przykładem są minivany (gdzie napisałem,że Jazz to > minivan?! Niczego takiego nie stwierdziłem! Po prostu na tym przykładzie > najłatwiej to sobie uświadomić.). Na co Ty z kolei jednak zapodajesz, że obydwa > samochody to klasa B - jak to się ma do ich wysokości? To jest Jazz wyższy czy > nie?! Nie udawaj, że nie ma to znaczenia, bo nawet dziecko Ci nie uwierzy ;-) > różnica w wysokości aut wynosi tylko 6cm , owszem jeżeli siedzi się wyżej jest inny kąt położenia pasażerów i można zyskać parę cm ( tylko parę cm. ) na nogi . jak już napisałem wcześniej Opel Agila jest bardzo wysoki (1,69m ) i ma sporo miejsca nad głową i na nogi , ale jest to bardzo niewygodne autko. > > Żeby było jasne - nie jeżdzę żadnym z tych aut - jeżdżę Almerą N16 i naprawdę > nie jestem stronniczy! Nie mam żadnych uprzedzeń również do osławionej (przez > niektórych idiotów) Skody. Gdyby rok temu ktoś mi powiedział, że będą mi się > podobały sylwetki typu Jazz to bym go wyśmiał! Ale w między czasie pojeżdziłem > trochę "wyższymi" (od mojego) autami i kopara mi opadła, jak tam jest wygodnie! > W związku z tym stwierdzam, że do niczego już nie będę się z góry uprzedzał i > niczego nie stwierdzonego nie będę brał za pewnik, czego i Tobie życzę, bo > wydaję mi się, że po prostu bronisz Swojego wyboru, którego zresztą nie podważa > łem. może i jestem stronniczy , ale gdybym dziś kupował autko i miało by być ładne , oszczędne ( benzynowe ), dobrze wyposażone za kwotę 50tys. padło by zapewne na Jazza bo mi się podoba. pozdrawiam Link Zgłoś
satisfied Re: parę danych 20.07.05, 02:03 No wiesz! Jak możesz? Jestem zbulwersowany... Znaleźliśmy konsenus, a to na tym forum jest po prostu nie do pomyślenia... Link Zgłoś
daniel.jed Re: Fabia czy Jazz? 16.07.05, 01:15 Musisz się najpierw zastanowić czy chcesz skodę czy samochód. Link Zgłoś
gls1 Re: Fabia czy Jazz? 18.07.05, 00:20 Fabia do Jazza jako porownanie to jak Trabant do VW Pollo...........Bez urazu dla Skodziarzy PZDR!!! Link Zgłoś
lewarek5 Re: Fabia czy Jazz? 16.07.05, 13:37 Autor: parker12 Data: 15.07.2005 13:02 Witam serdecznie! Proszę o pomoc w wyborze samochodu Fabia 1.4 16V 75 KM Kombi czy Honda Jazz 1.2 78 KM. Cena prawie ta sama. Ty sie jeno nie wachaj,kupuj Fabie,jakby nie bylo rece naszych slowianskich braci ja zbudowaly, popieraj nasze - nie jakies ta ryzowozy ! Link Zgłoś
daria.1 Re: Fabia czy Jazz? 16.07.05, 16:01 Ty sie jeno nie wachaj,kupuj Fabie,jakby nie bylo rece naszych slowianskich > braci ja zbudowaly, popieraj nasze - nie jakies ta ryzowozy a może Lanosa ? Link Zgłoś
dzejmz_bond Re: Fabia czy Jazz? Odp: KIA RIO II 17.07.05, 22:38 KIA RIO II, lepiej, taniej... Link Zgłoś
maciek303 Re: Fabia czy Jazz? 18.07.05, 08:51 za 44-47 można już kupic 3-letniego accorda . po co wyżucać kasę w błoto Link Zgłoś
kec31 Re: Fabia czy Jazz? 18.07.05, 10:39 wszyscy tak chwalicie te skody jak zatem wytłumaczycie odległą pozycję fabii w gronie aut 3-5-cioletnich? pewnie konkurencja przekupiła adac :) www.uzywane.mojeauto.pl/raport2004/index_lista.php? marka=Skoda&model=Fabia&Submit=Szukaj Link Zgłoś
kec31 Re: Fabia czy Jazz? 18.07.05, 10:41 jeszcze raz podaję link bo źle się wkleił www.uzywane.mojeauto.pl/raport2004/index_lista.php?marka=Skoda&model=Fabia&Submit=Szukaj Link Zgłoś
hotorod404 Re: Fabia czy Jazz? 20.07.05, 12:41 zdecydowanie fabia jeżeli chodzi o koszty! tylko ten knedlik na masce ;-) Link Zgłoś
ed28 Re: Fabia czy Jazz? 20.07.05, 22:10 Ja pare miesiecy temu stalem przed podobnym wyborem a kupilem... Astre 1.4 G, nazywana teraz (Astra II Classic). Byla w podobnej cenie wiec sie dlugo nie zastanawialem: 44kPLN, wyposazenie podstawowe + klima, centralny i metalic pozdrawiam, ed. Link Zgłoś