Dodaj do ulubionych

Co to jest 'ajpoda/ajpod'?

26.07.05, 10:47
Witam i mam pytanko

Mam zamiar kupic nowy samochod i na dniach zdecyduje, jaki to model bedzie.
W tej chwili waham sie pomiedzy Fabia, Aveo i Loganem.
Teraz chodze po salonach i dopytuje sie o ceny, gratisy jakie moge dostac itd.
Wlasnie wrocilem z salonu Skody i dowiedzialem sie, ze gratisowo moge dostac
ajpoda.
No i wlasnie. Glupio mi bylo pytac co to jest, bo nie chcialem sie osmieszyc,
ze nie wiem, a to jest chyba cos znanego, bo juz kiedys slyszalem to
okreslenie chyba w telewizji.
Co to wiec jest?
Obserwuj wątek
    • hmp_inc Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'? 26.07.05, 10:49
      IPOD to taki odtwarzacz muzyki z dyskiem twardym. Wgrywasz na niego z
      komputerka piosenki w formacie mp3. Bierz skode- najlepsza z tej trojki.
      • kravietz28 Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'? 26.07.05, 10:55
        hmp_inc napisał:

> IPOD to taki odtwarzacz muzyki z dyskiem twardym. Wgrywasz na niego z
        > komputerka piosenki w formacie mp3. Bierz skode- najlepsza z tej trojki.

Jestes pewien? Ale sprzedawca wyraznie powiedzial 'ajpod'.
        To to samo? I to da sie podlaczyc do glosnikow w samochodzie?
        • hmp_inc Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'? 26.07.05, 10:58
          Chyba sobie ktos jaja robi? iPOD- pisze sie iPOD, a wymawia ajpod...
          • kravietz28 Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'? 26.07.05, 11:01
            hmp_inc napisał:

> Chyba sobie ktos jaja robi? iPOD- pisze sie iPOD, a wymawia ajpod...

Dlaczego?
            • hmp_inc Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'? 26.07.05, 11:06
              Dlaczego?
              Nie wiem idz spytaj pania od jezyka polskiego albo angielskiego. Aveo nie kupuj
              bo to Daewoo, Logana nie kupuj bo to koszmarna masówka i niewiem ile dostaniesz
              za niego przy odsprzedazy, kup skode- duzo samochodu za mala cene i jakas
              gwarancja jakosci.
              • kravietz28 Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'? 26.07.05, 11:18
                hmp_inc napisał:

> Dlaczego?
                > Nie wiem idz spytaj pania od jezyka polskiego albo angielskiego.

Aha, to jest z angielskiego. To juz rozumiem.

> Aveo nie kupuj
                >
                > bo to Daewoo, Logana nie kupuj bo to koszmarna masówka i niewiem ile dostaniesz
                >
                > za niego przy odsprzedazy, kup skode- duzo samochodu za mala cene i jakas
                > gwarancja jakosci.

Odsprzedaza bym sie teraz nie martwil, bo zamierzam nim pojezdzic z 8-10 lat, a
                to kupa czasu.
                • hmp_inc Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'? 26.07.05, 11:24
                  Skoda ma (podnobno...) trwalosc VW (o ile on ma jakas wyzsza trwalosc). Dla
                  mnie ten wybor jest prosty. Skoda jest tez chyba najladniejsza z tych 3 aut.
                  • kravietz28 Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'? 26.07.05, 11:26
                    hmp_inc napisał:

> Skoda ma (podnobno...) trwalosc VW (o ile on ma jakas wyzsza trwalosc). Dla
                    > mnie ten wybor jest prosty. Skoda jest tez chyba najladniejsza z tych 3 aut.

No ale Logan ma za to jakosc i bezpieczenstwo Renaulta.
                    A slyszalem, ze Renaulty to najbezpieczniejsze samochody.
                    • dark13 Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'? 26.07.05, 11:31
                      kravietz28 napisał:

> hmp_inc napisał:
                      >
                      > > Skoda ma (podnobno...) trwalosc VW (o ile on ma jakas wyzsza trwalosc). D
                      > la
                      > > mnie ten wybor jest prosty. Skoda jest tez chyba najladniejsza z tych 3 a
                      > ut.
                      >
                      > No ale Logan ma za to jakosc i bezpieczenstwo Renaulta.
                      > A slyszalem, ze Renaulty to najbezpieczniejsze samochody.
                      kup sobie aktualny numer AUTO SWIAT akurat jest tam porownanie samochodow o
                      jakich piszesz nie do konca nalezy brac tego co tam pisza doslownie ale zawsze
                      czegos wiecej sie dowiesz niz na tym forum a jesli chodzi o logana to raczej
                      nie jest to najbezpieczniejszy samochod
                      • kravietz28 Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'? 26.07.05, 11:55
                        dark13 napisał:

> kravietz28 napisał:
                        >
                        > > hmp_inc napisał:
                        > >
                        > > > Skoda ma (podnobno...) trwalosc VW (o ile on ma jakas wyzsza trwalo
                        > sc). D
                        > > la
                        > > > mnie ten wybor jest prosty. Skoda jest tez chyba najladniejsza z ty
                        > ch 3 a
                        > > ut.
                        > >
                        > > No ale Logan ma za to jakosc i bezpieczenstwo Renaulta.
                        > > A slyszalem, ze Renaulty to najbezpieczniejsze samochody.
                        > kup sobie aktualny numer AUTO SWIAT akurat jest tam porownanie samochodow o
                        > jakich piszesz nie do konca nalezy brac tego co tam pisza doslownie ale zawsze
                        > czegos wiecej sie dowiesz niz na tym forum a jesli chodzi o logana to raczej
                        > nie jest to najbezpieczniejszy samochod

Dlaczego nie?
                        • hmp_inc Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'? 26.07.05, 11:58
                          To chyba jakas prowokacja. Czy jestes analfabeta? Nie chce mi sie robic wywodow
                          na temat dlaczego logan jest mniej bezpieczny. Idz do salonu renault, a
                          nastepnie skody. Tam sie dowiesz wszystkiego o obywdu autach.
                          W renault powiedz ze chcesz kupic skode
                          W skodzie ze dacie
                          Beda cie przekonywac ile sil wlezie ze ich auto jest lepsze. Wtedy sobie
                          wybierzesz. Enyoj!!!
                          • hmp_inc Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'? 26.07.05, 12:01
                            TO IDZ KUP RENAULT. CLIO OD 36 350zł. DOSTANIESZ JESZCZE UPUST BO TEN MODEL
                            WYCHODZI Z PRODUKCJI. SKONCZMY TA GLUPIA DYSKUSJE
                            • kravietz28 Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'? 26.07.05, 12:12
                              hmp_inc napisał:

> TO IDZ KUP RENAULT. CLIO OD 36 350zł. DOSTANIESZ JESZCZE UPUST BO TEN MODEL
                              > WYCHODZI Z PRODUKCJI. SKONCZMY TA GLUPIA DYSKUSJE

Ale ja nie chce przestarzalego samochodu. Sam napisales, ze wychodzi z produkcji.

ps. Jak to zrobiles?

• zielony_listek Clio 26.07.05, 12:50
                                > > TO IDZ KUP RENAULT. CLIO OD 36 350zł.
                                > Ale ja nie chce przestarzalego samochodu. Sam napisales, ze wychodzi z
                                produkcj
                                > i.
                                No, życzę Ci serdecznie tego przestarzałego samochodu :-)
                                Jeżdzę Cliówką 3 rok i bardzo sobie chwalę.
                                Niedługo wejdzie Clio III i pewnie dlatego zjeżdzają z ceny obecnego modelu
                                (nie jestem na bieżąco, przepraszam, nie wiem kiedy premiera).
                                Obecne Clio (Clio II bodajże III faza) ma bardzo dynamiczny silnik i całkiem
                                fajne wyposażenie w standardzie.
                                Pozdrawiam
                                zielony_listek
                                • kravietz28 Re: Clio 26.07.05, 13:24
                                  Ale Logan i tak jest nowoczesniejszy!
                                  • hmp_inc Re: Clio 26.07.05, 13:32
                                    Gów## prawda! Melex jest najnowoczesniejszy! i nie chrzan mi tu glupot. Idz do
                                    salonu Mercedesa i sie przekonaj.
                                    • kravietz28 Re: Clio 26.07.05, 13:40
                                      Ciąg się ćwiku po chodniku
                                      • hmp_inc Zamknac ten temat 26.07.05, 13:44
                                        Widac ze jestes lamusem ktory robi to dla zabawy. Zazdroscisz innym ze maja
                                        samochod? Wiem zazdrosc straszna rzecz... Mam do sprzedania rowerek dzieciecy
                                        na 3 kolkach moze sie skusisz?? ma wygodne siedzenie, jest bezpieczny, ma dobry
                                        design, nowy model! A i na raty ci opchne, wraz z Ipodem wycietym z gazety.
                                        • kravietz28 Sam sie zamknij 26.07.05, 14:14
                                          • hmp_inc Szkoda czasu... 26.07.05, 14:30
                                            <lol> Jest roznica miedzy zamknij sie a zamknac temat. <lol>
                                            Nie dosc ze nie skonczyl szkoly to jeszcze ma klopty z czytaniem. O co ci
                                            gosciu chodzi? Chciales wiedziec co to jest "ajpod" to juz wiesz. Mozna zamknac
                                            ten temat...
                                            • kravietz28 Re: Szkoda czasu... 26.07.05, 14:34
                                              A jak to dziala?
                                  • zielony_listek Re: Clio 26.07.05, 15:56
                                    Kravietz28, jak uważasz, że jest nowoczesniejszy, to go sobie kup.
                                    Przekomarzasz się jak 10 latek :-)
                                    Pozdrawiam
                                    zielony_listek
                    • hmp_inc Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'? 26.07.05, 11:32
                      Buahahaha nie wiem kto ci nagadal glupot o tym ze Dacia ma bezpieczenstwo
                      renault! W tescie NCAP otrzymala 3 gwiazdki (wszystkie nowe renault otrzymuja
                      maksymalna ilosc 5 gwiazdek, a Skoda 4. Mimo tego ze jest modelem juz kilku
                      letnim. W dacii znajdziesz silniki renault i elementy z poprzednich clio i
                      thalii. Nie polecam dacii.
                      • kravietz28 Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'? 26.07.05, 11:57
                        hmp_inc napisał:

> Buahahaha nie wiem kto ci nagadal glupot o tym ze Dacia ma bezpieczenstwo
                        > renault! W tescie NCAP otrzymala 3 gwiazdki (wszystkie nowe renault otrzymuja
                        > maksymalna ilosc 5 gwiazdek, a Skoda 4. Mimo tego ze jest modelem juz kilku
                        > letnim. W dacii znajdziesz silniki renault i elementy z poprzednich clio i
                        > thalii. Nie polecam dacii.

No przeciez na reklamach pisze wyraznie 'By Renault'.
    • hmp_inc Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'? 26.07.05, 10:52
      www.apple.com.pl/ipod/ipod_color/
      Tu masz link. Przenosny dysk twardy;]
      • piotrt3 Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'? 26.07.05, 10:54
        z tych trzech - skoda fabia

a z jakim silnikiem i w jakiej wersji (tez jestem zinteresowany fabią- tyle ze
        wybiermam miedzy fabią i swiftem)
        • kravietz28 Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'? 26.07.05, 10:59
          piotrt3 napisał:

> z tych trzech - skoda fabia
          >
          > a z jakim silnikiem i w jakiej wersji (tez jestem zinteresowany fabią- tyle ze
          > wybiermam miedzy fabią i swiftem)

Ta najtansza z silnikiem HTP.
          • wahacz Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'? 26.07.05, 11:10
            kravietz28 napisał:
            > Ta najtansza z silnikiem HTP.

bierz HTP to najnowsza technologia. zobacz ze konkuerncyjne silniki nie maja
            zadnych oznaczen np. w bmw M6 silnik jest po prostu V10 a ty masz nie tylko R3
            ale dodatkowo R3 HTP - co znaczy duzo lepszy. Wobraz sobie to cudowne brzmienie
            3 cylindrowego silnika. Legendarna elastycznosc.
            HTP - Haj Technik for Poland - HTP
            • hmp_inc Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'? 26.07.05, 11:13
              Hehehe fakt HPT to zaden cud techniki. Raczej krok w tyl. Ale jesli ktos nie
              jest fanem motoryzacji to czy to mu bedzie az tak bardzo przeszkadzac? Wole byc
              skodziarzem niz aveowcem lub daciarzem;/
          • hmp_inc Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'? 26.07.05, 11:29
            A ktora dokladnie chcesz kupic wersje?
            33 740- sedan classic
            32 490- hatchback junior
            34 290- hatchback classic
            • kravietz28 Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'? 26.07.05, 12:05
              hmp_inc napisał:

> A ktora dokladnie chcesz kupic wersje?
              > 33 740- sedan classic
              > 32 490- hatchback junior
              > 34 290- hatchback classic

Ta za 32 490. Podobno w ogole to jest drozsza, ale dostaje opust chyba 3
              tysiace, wiec to chyba super okazja.

• dark13 Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'? 26.07.05, 12:12
                kravietz28 napisał:

> hmp_inc napisał:
                >
                > > A ktora dokladnie chcesz kupic wersje?
                > > 33 740- sedan classic
                > > 32 490- hatchback junior
                > > 34 290- hatchback classic
                >
                > Ta za 32 490. Podobno w ogole to jest drozsza, ale dostaje opust chyba 3
                > tysiace, wiec to chyba super okazja.
                >
                idz do tego salonu skody moze zamiast ajpoda zrobia ci przeszczep mozgu bo albo
                jestes niedorozwiniety albo masz niski poziom wyglupow czyli na to samo wychodzi
                • kravietz28 Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'? 26.07.05, 12:21
                  Panuj nad soba, dobrze?
                  • hmp_inc Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'? 26.07.05, 12:27
                    Jak masz 28 lat to musiales nie skonczyc zadnej szkoly. No i co z tego ze
                    wychodzi z produkcji? Jest bezpieczne- tak jak lubisz. A na samochodach sie nie
                    znasz wiec ci to bez roznicy. Zreszta tobie te poduszki i tak sie nie
                    przydadza...
                    A jak chcesz nowy model to idz do dalonu Mitsubishi, Citroena czy Peugeota...
                    • kravietz28 Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'? 26.07.05, 12:39
                      hmp_inc napisał:

> Jak masz 28 lat to musiales nie skonczyc zadnej szkoly. No i co z tego ze
                      > wychodzi z produkcji? Jest bezpieczne- tak jak lubisz. A na samochodach sie nie
                      >
                      > znasz wiec ci to bez roznicy. Zreszta tobie te poduszki i tak sie nie
                      > przydadza...
                      > A jak chcesz nowy model to idz do dalonu Mitsubishi, Citroena czy Peugeota...

Jak chcesz wiedziec, to mam wyzsze wyksztalcenie i nawet mialem propozycje, zeby
                      zostac na uczelni i robic doktorat, ale odmowilem, bo wole normalna prace, bo
                      dzieki temu stac mnie na nowe auto w wieku 28 lat. Wprawdzie na raty, ale kazdy
                      dzisiaj kupuje na raty.
                      A przestarzalego samochodu ine kupie, bo nie po to kupuje sie nowe auto, zeby
                      jezdzic jakims zlomem. A w ogole Logan, Fabia i Aveo to zupelnie nowe auta, nie
                      to co Cljo.
                      Widziales kiedys rocznego Logana?

• dark13 Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'?-jestem idiota 26.07.05, 12:55
                        kravietz28 napisał:

> hmp_inc napisał:
                        >
                        > > Jak masz 28 lat to musiales nie skonczyc zadnej szkoly. No i co z tego ze
                        > > wychodzi z produkcji? Jest bezpieczne- tak jak lubisz. A na samochodach s
                        > ie nie
                        > >
                        > > znasz wiec ci to bez roznicy. Zreszta tobie te poduszki i tak sie nie
                        > > przydadza...
                        > > A jak chcesz nowy model to idz do dalonu Mitsubishi, Citroena czy Peugeot
                        > a...
                        >
                        > Jak chcesz wiedziec, to mam wyzsze wyksztalcenie i nawet mialem propozycje,
                        zeb
                        > y
                        > zostac na uczelni i robic doktorat, ale odmowilem, bo wole normalna prace, bo
                        > dzieki temu stac mnie na nowe auto w wieku 28 lat. Wprawdzie na raty, ale
                        kazdy
                        > dzisiaj kupuje na raty.
                        > A przestarzalego samochodu ine kupie, bo nie po to kupuje sie nowe auto, zeby
                        > jezdzic jakims zlomem. A w ogole Logan, Fabia i Aveo to zupelnie nowe auta,
                        nie
                        > to co Cljo.
                        > Widziales kiedys rocznego Logana?
                        >
                        >
                        zostac jako kto wozny czy palacz?
                        pewnie dobrze sie bawisz ze wpompowales niektorych a jesli chodzi o szkole to
                        mogles co najwyzej skonczyc szkole kradziezy odziezy
                        i nie kupuj cljo bo to dosc trudne , chociaz dla ciebie moze nawet nie byc jak
                        miales takie propozycje
                        BTW u nas w szczecinie do skody daja jeszcze 2 gumy do zucia i jajko
                        niespodzianke no i oczywiscie ajpoda tylko ze z drewna
                      • hmp_inc Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'? 26.07.05, 13:01
                        kravietz28 napisał:

> Widziales kiedys rocznego Logana?

A widziales kiedys roczne C1 lub 1007? ty i logan pasujecie do siebie jak
                        metallica i 50cent. Jezeli wiesz o kim pisze...
                        A logan to nie jest zadna nowoczesna konstrukcja. Bazuje na starych i
                        sprawdzonych standardach. Ma przede wszystkim się sprzedawać(!) Ma docierać do
                        ludzi ktorych malo obchodzi styl, a bardziej uniwersalnosc. Dla mnie mozesz
                        jezdzic nawet melexem.

A teraz bedzie pytanie w stylu- a ile kosztuje melex, czy to nowy model, jakie
                        sa promocje, gdzie najblizszy salon.
                        ODP: Idz do salonu Mercedesa i powiedz ze chcesz kupic Melexa

Pozdro!
    • typson czemu jak zwykle wszyscy sie wpuszczaja na maxa? 26.07.05, 11:34

• wojtek_blankietowy od wrzesnia kapelusz w standarcie 26.07.05, 11:39
        Bierz Szkode. Ale poczekaj do wrzesnia bo od wrzesnia maja byc Fabie z
        bogatszym standartem. Do wyposazenia standartowego ma dojsc kapelusz. Od
        wrzesnia nie da sie kupic szkody bez kapelusza. Bierz tylko "Ejdz Ti Pi" (htp)
        to silnik unikalny na skale swiatowa. Od przyszlego roku bedzie silnik GTP z
        dwoma cylindrami.
        • hmp_inc Re: od wrzesnia kapelusz w standarcie 26.07.05, 11:44
          to moze macie jakas inna propozycje dla tego forumowicza niz htp? Od przyszlego
          roku maja montowac silnik W8 w fabiach. Wersja STP - Super turbo paliwozerna...
          A wszytsko to pisza wlaciciele fiatów 126p;]
          A czy wypada jezdzic w kapeluszu w Fabii RS? albo Octavii RS??
          • dark13 Re: od wrzesnia kapelusz w standarcie 26.07.05, 11:53
            hmp_inc napisał:

> to moze macie jakas inna propozycje dla tego forumowicza niz htp? Od
            przyszlego
            >
            > roku maja montowac silnik W8 w fabiach. Wersja STP - Super turbo
            paliwozerna...
            >
            > A wszytsko to pisza wlaciciele fiatów 126p;]
            > A czy wypada jezdzic w kapeluszu w Fabii RS? albo Octavii RS??
            powyzej 100ps preferuje sie berety, a dla 150ps i wiecej czapki z pomponami
          • simon_r Re: od wrzesnia kapelusz w standarcie 28.07.05, 09:15
            oczywiście, że nie wypada.... RS'ami jeździ sie w beretach!!!
      • franek-b Re: czemu jak zwykle wszyscy sie wpuszczaja na ma 28.07.05, 09:31
        bo zawsze jest ulamek nadziei (szansa rowna wygranej w totka), ze jednak ktos
        nie wie i mozna sie popisac 'wiedza'... takie ludzkie;-)
    • tencoszukawsieci Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'? 26.07.05, 11:43
      skoro masz takie problemy ze współczesną techniką to może lepiej kup samochod używany. Najlepiej taki ponad piętnastoletni. To były auta proste i nieskomplikowane. Dzisiaj wstawiają takie cuda jak abs czy poduszki to możesz mieć problem ze zrozumieniem i obsługą tych urządzeń.
      • kravietz28 Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'? 26.07.05, 12:24
        tencoszukawsieci napisał:

> skoro masz takie problemy ze współczesną techniką to może lepiej kup samochod u
        > żywany. Najlepiej taki ponad piętnastoletni. To były auta proste i nieskompliko
        > wane. Dzisiaj wstawiają takie cuda jak abs czy poduszki to możesz mieć problem
        > ze zrozumieniem i obsługą tych urządzeń.

Na technice to ja sie moj drogi bardzo dobrze znam. A co to jest ajpod to wcale
        nie musze wiedziec, bo tego nie uzywam.
        Teraz juz wiem i jak sie zdecyduje na Skode, to chetnie go wezme.
    • hmp_inc Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'? 26.07.05, 12:04
      Po upuscie clio kosztuje 31 988zł. Jakies pytania?
    • dicort [...] 26.07.05, 12:57
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • hmp_inc Nudy.... 26.07.05, 14:39
      Masz wyzsze wykszalcenie i niewiesz ze przy zakupie urzadzenia dostaje sie do
      niego instrukcje?? <lol> Jak chcesz mnie wkurzyc to musisz sie bardziej starac.
      Moze jednak chcesz kupic Melexa?
    • vtec_z Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'? 26.07.05, 16:03
      Weż wszystkie trz, a potem zrób im test zderzeniowy i zobacz, który BYŁ
      najlepszy. Na otarcie łez zostani ci ajpoda :-)
      ---------------------------------------
      First man then machine (Soichiro Honda)
    • hamster.jr Re: Co to jest 'ajpoda/ajpod'? 27.07.05, 08:34
      Chodzi o wloska firme produkujaca kapelusze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka